www.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekers
2513 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (1 jaar en 87 dagen geleden)
Bedrijf:

LEO neemt Nederland mee in de wereld van de logistiek op SBS 6

Uitzending zaterdag 22 februari 16.00 uur / zondag 23 februari 12.55 uur

LEO Locative speelt komend weekend de hoofdrol in het nieuwe SBS 6-programma ‘Show me what you got’. Kijkers kunnen deze innovatieve intern transport-oplossing van BITO aan het werk zien bij WSS, leverancier van deur- en raambeslag uit Duitsland. De uitzending staat gepland voor zaterdag 22 februari om 16.00 uur en wordt herhaald op zondag 23 februari om 12.55 uur.

‘Show me what you got’ is een nieuw programma dat kijkers meeneemt naar bedrijven in uiteenlopende sectoren. Presentatoren Xavier en Nienke steken zelf de handen uit de mouwen om te laten zien wat het werk precies inhoudt. Op 29 januari waren ze te gast bij WSS, dat onder meer scharnieren, klinken en sloten levert voor ramen en deuren. De opnamen zijn komend weekend te zien op SBS 6.
Centraal in de uitzending staat LEO Locative, de intern transport-oplossing van BITO. De programmamakers zien BITO als een van de ambassadeurs in magazijninrichting en hebben gevraagd om medewerking aan het programma. Dat heeft geresulteerd in een bezoek aan BITO-klant Wilhelm Schlechtendahl & Söhne (WSS) uit Noordrijn-Westfalen, die intensief gebruik maakt van LEO. 

Doelgericht transport van bakken
LEO Locative 2.0 is een systeem voor doelgericht transport van bakken. Het transportmiddel kan meer dan 500 verschillende werkstations met elkaar verbinden, zodat medewerkers niet langer zelf met goederen hoeven te lopen. LEO heeft geen centrale computersturing of wifi nodig en is te koppelen met elk warehouse management systeem (WMS). Het transportmiddel doet zijn werk 24/7 en vergt weinig investeringskosten.

Het brein van LEO: vloerstickers
Vloerstickers zijn het brein van LEO. Gebruikers bepalen zelf de bestemming en de route van LEO met behulp van gekleurde vloertape en vloerstickers met QR-code. De QR-code vertelt LEO wat hij moet doen, waarna hij de lijn volgt die de vloertape aangeeft. Verandert de route of de locatie van een werkstation? Geen probleem. Plak de tape en de vloerstickers gewoon ergens anders.

Nieuw: met target control
Nieuw is dat LEO nu ook kan worden aangestuurd middels een tablet. Via de tablet kan de operator de bestemming van het transportmiddel aanklikken. Zodra LEO de vloersticker met de QR-code ‘radiocommunicatie’ leest, zoekt het transportmiddel draadloos contact met de tablet. Zodra LEO de opdracht met de nieuwe bestemming heeft ontvangen, gaat hij op pad. Dat de bediening daadwerkelijk zo eenvoudig is, kunnen kijkers zelf zien in ‘Show me what you got’.

Logistiek Award voor Siemens
Voor zijn werk bij Siemens heeft LEO zelfs een prijs gewonnen. Dit hightech-bedrijf heeft vijf LEO’s in dienst die elk 50 opdrachten per uur uitvoeren. Daarbij leggen ze een afstand van 140 meter af. Siemens: "De LEO’s bieden ons de mogelijkheid om personeel en heftrucks van elkaar te scheiden. Dat is niet alleen veiliger, maar biedt ons ook de mogelijkheid om de hoeveelheid handmatig werk te minimaliseren, de productiviteit van het personeel te verhogen en de transporttijd met 30 procent te reduceren.”Over BITO Systems nv
BITO-Lagertechnik Bittmann GmbH uit Meisenheim blaast dit jaar 175 kaarsen uit. We schrijven 1845. Leopold Bittmann is amper 17. Zijn ondernemershart pompt. En hoe. Leopold richt zijn eigen bedrijf op.  175 jaar later is BITO nog altijd in familiebezit. Het heeft meer dan 1000 medewerkers in dienst, in 20 landen. Huidig eige-naar Fritz August Bittmann viert zijn bedrijfsjubileum. 60 jaar geleden, op 1 augustus 1959, werd hij de vierde generatie Bittmann aan de top van het bedrijf. Fritz was er toen 23. Samen met zijn vader wist hij het familie-bedrijf naar de top van de wereld van de magazijninrichting te leiden. Inmiddels is BITO uitgegroeid tot een multinational. Het bedrijf is een internationale klepper en ambassadeur als het gaat over totaalleverancier van oplossingen bij magazijninrichting. Het is een van de marktleiders in magazijnstellingen, bakken-, pick- en transportsystemen voor alle industrieën. BITO Systems nv is het BeNe-filiaal van de gelijknamige Duitse producent van magazijninrichting en heeft kantoren in Aartselaar (België) en Etten-Leur (Nederland).

Voor meer informatie :
Contact pers:
Alexandra De Rocker
alexandra.de.rocker@bito.com
Tel: +32 3 870 99 06

Presscom PR
Theo Vrugt
theovrugt@presscom.nl
Tel: +31 0654353109
Laatste van BITO Systems nv  
LEO neemt Nederland mee in de wereld van de logistiek op SBS 6
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1 jaar en 87 dagen
BITO Systems n.. contact  

Logo BITO Systems nv

  +31 30 711 30 90
  info.be-nl@bito.com
  www.bito.com/nl-nl
BITO Systems n.. sociaal  


Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Maunt
Logo ESTG
Logo Adwise
Logo Webton
Logo Mulder-Hardenberg
Logo ValidSign
Logo eV-ict
Logo Klantcontact Partnership Studie (KPS)
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Alleeninkt.nl
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo BarTrack
Logo Techone B.V.
Logo PQR
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Cellnex
Logo PayIBAN BV
Logo Personio
Logo Thinkwise
Logo Flanderijn
Logo Pegasystems
Logo XpertHR
Logo ENGIE
Logo Zoom
Logo NTT Ltd.
Logo Poly
Logo Citrix
Logo VTKE
Logo Banking Circle
Logo Lightspeed
Logo Thinkwise
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91129 persberichten
- 5978 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10279 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekers