Contentbureauwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekers
2520 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (1 jaar en 78 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LVTPR

WiFi-gebruik tijdens Super Bowl LIV voor zevende jaar op rij gestegen

Oplossing voor WiFi-analytics van Extreme Networks laat zien dat digitale betrokkenheid van fans met 26 TB aan verstuurde data voor zevende jaar hoogtepunt bereikt

Amstelveen, 19 februari 2020 – De Amerikaanse Super Bowl, die dit jaar plaatsvond op 2 februari, onderstreept hoe groot de aanwezigheid van technologie vandaag de dag is in sport. Tijdens Super Bowl LIV in het Hard Rock Stadium in Miami werd een recordhoeveelheid van 26,42 terabyte aan data verstuurd. Hoewel de wedstrijd dit jaar in een kleiner stadion werd gehouden, met bijna 10.000 minder aanwezige fans, is dat een stijging van 9,9 procent ten opzichte van de wedstrijd van vorig jaar. Extreme Networks, Inc. (Nasdaq: EXTR), de officiële leverancier van WiFi-oplossingen voor de NFL en Super Bowl LIV, verzorgde de volledige WiFi-infrastructuur voor het event en analyseerde de stijging in betrokkenheid van fans en trends in gebruikersgedrag gedurende de wedstrijd. Instagram bleek de grote drijfveer achter het WiFi-gebruik. Daarnaast verbruikte elke gebruiker gemiddeld 595,6 megabyte aan data – een stijging van 21 procent ten opzichte van Super Bowl LIII.

De National Football League (NFL) gaat aan kop in de digitale sportwereld en investeert volop in stadioninfrastructuur (inclusief 5G- en geavanceerde WiFi-oplossingen) om zijn steeds meer op mobile gerichte, verbonden fans te ondersteunen. Sinds de aankondiging van de samenwerking met de NFL in 2014 heeft Extreme zijn edge-oplossingen, inclusief ExtremeWireless™-accesspoints en/of ExtremeAnalytics™-software, geïmplementeerd in 24 NFL-stadia. Daarmee ondersteunt het 25 teams in het verbeteren van stadion-WiFi en het creëren van een next-generation stadionervaring voor fans. De NFL vroeg Extreme de laatste zeven Super Bowls om data en analytics te leveren. Ook tijdens de Super Bowl van volgend jaar, op 7 februari 2021, zal Extreme de NFL weer ondersteunen.

Super Bowl LIV in cijfers:
 • Verstuurde data: 26,42 TB
  • Voor de kick-off: 11,1 TB
  • Na de kick-off: 15,32 TB
 • Netwerkpieken
  • Piek aantal gebruikers tegelijkertijd: 24.837 (voor de wedstrijd)
  • Piek netwerkgebruik: 10,4 Gbps (voor de wedstrijd)
 • Aanwezige fans: 62.417
 • Fanbetrokkenheid
  • Aantal gebruikers: 44.358
  • Engagement rate: 71 procent
  • Gemiddeld verbruik per apparaat: 595,6 MB
 • Populairste apps
  • Populairste streamingapps
   • iTunes
   • Apple Streaming
   • YouTube
   • Spotify
   • Netflix
  • Populairste socialapps
   • Facebook
   • Instagram
   • Twitter
   • Snapchat
   • Bitmoji
  • Populairste sportapps
   • ESPN
   • NFL
   • NFL OnePass
   • CBS Sports
   • ESPN Go
Deze inzichten, geleverd door ExtremeAnalytics, bieden meer inzicht in de netwerkperformance, maar ook in welke apps op het WiFi-netwerk draaien en de reactietijd van elke app. Met deze informatie kan het IT-team van het stadion zorgen voor een betrouwbare WiFi-verbinding en problemen proactief oplossen. Op deze manier blijven fans voortdurend verbonden met social media en gameday-apps, hebben ze toegang tot mobiele ticketverkoop, kunnen ze vanaf hun stoel eten en drinken bestellen en gebruikmaken van geavanceerde applicaties, zoals virtual reality. De infographic is hier te downloaden.

John Brams, Director, Hospitality, Sports and Entertainment, Extreme Networks, Inc.: “Dit is het zevende jaar op rij dat we voorzien in data en analytics voor de Super Bowl en weer zien we het WiFi-gebruik toenemen. Uit deze data blijkt wel dat de onverzadigbare data-eisen van de fans niet eenmalig zijn, maar onderdeel van een langetermijntrend. Daarnaast omarmen steeds meer NFL-teams Wi-Fi 6 en kunnen stadia in de toekomst op nog grotere schaal voorzien in meeslepende, geavanceerde ervaringen voor fans. Daarmee verstevigt de NFL zijn positie als technologiepionier.”

Aaron Amendolia, Vice President of Information Technology Services, The National Football League: “De Super Bowl is voor de NFL de belangrijkste dag van het jaar. Er is een groot aantal innovatieve technologiepartners nodig om de dag te laten slagen. Extreme levert al jaren de infographic van Extreme’s zevende jaarlijkse Super Bowl toonaangevende technologie en expertise die ons helpen de best mogelijke gameday neer te zetten. Naast WiFi-connectiviteit biedt de analytics-software van Extreme fijnmazige inzichten die we kunnen gebruiken om de stadionervaring realtime te optimaliseren. De data omtrent het digitale gedrag van fans draagt daarnaast bij aan onze langetermijnstrategie en helpt ons beslissen waarin we moeten investeren om de ervaring voor fans te blijven verbeteren.”

Extra informatie:

###

Over Extreme Networks
Extreme Networks, Inc. (EXTR) levert een softwaregedreven netwerkoplossing die IT-afdelingen helpt de business zo goed mogelijk te ondersteunen via stabielere verbindingen met klanten, partners en medewerkers. Van wired tot wireless, desktop tot datacenter, on-premise en zelfs in de cloud: wij gaan een stapje verder voor onze klanten in meer dan tachtig landen. Extreme Networks levert 100% eigen techsupport voor zowel grote als kleine organisaties, waaronder grote namen uit verschillende sectoren, zoals business, hospitality, retail, transport en logistiek, onderwijs, gezondheidszorg, manufacturing en de overheid. Extreme werd in 1996 opgericht en het hoofdkantoor staat in San Jose, Californië.

Meer informatie is te vinden op www.extremenetworks.com.

Extreme Networks en het Extreme Networks-logo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Extreme Networks, Inc. in de Verenigde Staten en in andere landen. Andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Download de infographic hier
Laatste van Extreme Networks  
Extreme benoemt nieuwe salesexecutives in Amerika en Azië-Pacific, Japan en Groot-China

Extreme zet nieuwe standaard voor cloudnetwerksecurity en verbetert de bescherming van klantgegevens en -privacy

Toonaangevende Belgische zorgverlener Jolimont optimaliseert patiëntenzorg met Extreme Networks
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1 jaar en 78 dagen
PR contact  

Logo LVTPR
Extreme Networ.. contact  

Logo Extreme Networks

   +31 30 800 5100
  www.extremenetworks.com
Extreme Networ.. sociaal  


Extreme Networ.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo ESTG
Logo Adwise
Logo Webton
Logo Mulder-Hardenberg
Logo ValidSign
Logo eV-ict
Logo Klantcontact Partnership Studie (KPS)
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Alcadis
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo BarTrack
Logo Techone B.V.
Logo PQR
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Cellnex
Logo PayIBAN BV
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Poly
Logo Citython
Logo Visma | Onguard
Logo ManpowerGroup
Logo Auth0
Logo Cegeka
Logo Extreme Networks
Logo ISBW
Logo Infor
Logo Honeypot
Logo We Love Communities
Logo Red Hat
Logo Thales
Logo Bynder B.V.
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91074 persberichten
- 5972 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10252 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekers