www.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekers
2510 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (1 jaar en 7 dagen geleden)
Bedrijf:

Duidelijkheid over vakmanschap installatiebranche in Centraal Register

Een centraal register en vakmanschap-app gaan dit jaar duidelijkheid scheppen over de aantoonbare vakmanschapseisen van bedrijven en vakmensen in de installatiebranche. De Stichting Centraal Register Techniek (CRT) laat dit register en de app ontwikkelen door de Nederlandse applicatieontwikkelaar Synobsys. Een uitdagende opdracht omdat gegevens uit tientallen systemen afkomstig zijn. Het register wordt in 2020 ontwikkeld.

De vakbekwaamheid van bedrijven en monteurs in de installatiebranche worden steeds belangrijker door certificeringen en veiligheidseisen van de overheid. Bijvoorbeeld voor het werken met gasinstallaties. Er is in Nederland nog geen register waarin alle certificeringsgegevens centraal en overzichtelijk zijn opgeslagen. Het CRT ontwikkelt het register en koos na uitgebreid vooronderzoek als ontwikkelpartner voor Synobsys, specialist in low-code applicatieontwikkeling (met OutSystems).

Grootste uitdagingen

Het register is bedoeld voor vakmensen, vakbedrijven, hun klanten en certificering ondersteunende brancheverenigingen, stichtingen en instituten. De grote uitdaging is het ontsluiten van gegevens. Het CRT wil namelijk de positie van zijn klanten versterken door het beschikbaar stellen van de informatie uit het register. “Dat maakt het voor ons een spannend traject, maar we hebben er alle vertrouwen in dat dit een succes wordt”, zegt directeur Marcel van Lieshout van het CRT.

Een ander belangrijk aandachtspunt is de veiligheid en identiteitsbepaling van de vakmensen die een Vakpaspoort willen aanvragen. Met de Vakpaspoort-app kunnen zij hun certificeringsgegevens die in het register zijn opgeslagen, aan derden tonen. Voor de online identificatie wordt gebruikgemaakt van iDIN informatie, afkomstig van de bank van de aanvrager. Dit is een wettelijk geaccepteerd identificatieproduct.  

Low-code applicatieontwikkeling

Na uitgebreid marktonderzoek koos het CRT uit de oplossingen van verschillende partijen heel bewust voor low-code applicatieontwikkeling met Synobsys als OutSystems-specialist. “Met low-code zijn razendsnel hoogwaardige applicaties te ontwikkelen. OutSystems is hiervoor het toonaangevende platform. De aanbeveling hiervoor van het gezaghebbende onderzoeksbureau Gartner was voor ons zwaarwegend. En Synobsys is een echte OutSystems-specialist. De kwaliteit, toekomstvastheid en kosten waren voor ons belangrijke criteria”, zegt senior projectmanager Tom Rooijakkers.

“Natuurlijk zijn wij blij met de keuze voor ons, maar om een project als dit te laten slagen, is ook een professioneel team nodig aan de kant van het CRT. Dat moet de uitdagingen aankunnen waar we gezamenlijk voor staan. Tijdens het intensieve selectietraject hebben wij dit ook al zeker zo ervaren. Dat geeft ons goed vertrouwen in een gezamenlijk succes”, aldus Pim van Westen, algemeen directeur van Synobsys.

Aanpak

Synobsys levert het ontwikkelplatform en de technische mensen voor het ontwikkelteam. Het register en de app worden gezamenlijk ontwikkeld met een SCRUM-aanpak in stappen van steeds twee of drie weken. Zo is de nieuwe applicatie de komende maanden stap voor stap te ontwikkelen, bouwen en testen.

Stichting Centraal Register Techniek
Stichting Centraal Register Techniek stimuleert het opleiden en de ontwikkeling van vakmensen en bedrijven in de installatiesector door het aantoonbaar en inzichtelijk maken van hun vakmanschap. In het register worden alle kwalificaties en certificeringen van vakmensen en bedrijven gebundeld. Via het Vakpaspoort en toepassingen voor bedrijven en stakeholders wordt bovendien de digitalisering van de sector gestimuleerd.

SYNOBSYS
Synobsys is een innovatieve Nederlandse ontwikkelaar van mobile first business applicaties. Met behulp van low-code (OutSystems) ontwikkelt Synobsys maatwerkapplicaties die organisaties helpen bij hun digitale transformatie. Als dedicated OutSystems-partner heeft Synobsys niet alleen alle specialisten en tools in huis voor deze applicatieontwikkeling, maar ook een van de schaarse OutSystems MVP’s (Most Valuable Professional) in de wereld, benoemd door OutSystems. Hierdoor heeft Synobsys directe toegang tot informatie, kennis en support van dit toonaangevende low-code platform.

NIET VOOR PUBLICATIE
Neem voor meer informatie contact op met:
Pim van Westen van Synobsys: pvanwesten@synobsys.nl, 010 458 55 32.
Laatste van Synobsys  
Vakmanschap-app installatiebranche ook voor vakbedrijven

Nieuwe softwareomgeving voor financiële dienstverlener SKG

Duidelijkheid over vakmanschap installatiebranche in Centraal Register
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1 jaar en 7 dagen
Synobsys contact  

Logo Synobsys

  010 - 458 55 32
  info@synobsys.nl
  www.synobsys.nl
Synobsys sociaal  


Synobsys tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Marco Bouman
Logo Viqtor Davis
Logo Bitcare
Logo TechSoup Nederland
Logo Ossewold.net
Logo NewChannel
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo VR-SPACES
Logo Synobsys
Logo Bluace
Logo Cloud ÉÉN
Logo BarTrack
Logo Maunt
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Spryng
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo PayIBAN BV
Logo Techone B.V.
Logo Humanwave B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Northwave
Logo MCS B.V.
Logo RoSecure
Logo PQR B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Red Hat, Inc.
Logo Pegasystems
Logo Vertiv
Logo Techleap.nl
Logo Avit Group
Logo Poly
Logo Techniekopleiding.nl
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Ictivity
Logo Barracuda Networks
Logo Unisys
Logo Arrow Electronics
Logo Shippeo
Logo adesso Nederland
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90453 persberichten
- 5909 bedrijfsprofielen
- 61 PR-bureauprofielen
- 9752 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekers