www.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2499 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (48 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: MCS PR

VZVZ vernieuwt in uitwisseling in de zorg met partners DXC Technology en Visma Connect

RIJSWIJK, 18 februari 2020DXC Technology (NYSE: DXC) in Nederland heeft een meerjarige contractverlenging getekend met VZVZ, de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie, die verantwoordelijk is voor de uitwisseling van medische gegevens via het Landelijk Schakelpunt (LSP). DXC, de IT-regiepartner voor deze nationale zorginfrastructuur sinds de ontwikkeling van het LSP in 2005,  zal de zorginfrastructuur managen samen met zijn partner voor de Nederlandse zorg Visma Connect, dat expert is in keteninformatisering.

Het Landelijk Schakelpunt verwerkt jaarlijks ruim 600 miljoen berichten. Deze worden verstuurd tussen de huisartsen en apotheken van de 14 miljoen Nederlandse burgers die inmiddels toestemming hebben gegeven voor uitwisseling van gegevens. Voor dit grote aantal deelnemers regelt het Landelijk Schakelpunt de betrouwbare en veilige uitwisseling van medische gegevens.

DXC heeft in 2005 het Landelijk Schakelpunt ontwikkeld op basis van de architectuurvereisten van de overheid, die als voorwaarde stellen dat de patiëntgegevens alleen kunnen worden ingezien door de betrokken zorgprofessionals en na toestemming van de patiënt. DXC zorgt voor de doorontwikkeling van de functionaliteit en voert 24/7 het technische beheer van de infrastructuur.

Visma Connect heeft expertise op het vlak van keteninformatisering en het ontwikkelen van oplossingen op het vlak van autorisatie via machtigingenbeleid voor de overheid. De samenwerking tussen de twee bedrijven, waarbij DXC de regievoerder is, biedt VZVZ continuïteit en innovatiekracht.

“VZVZ waardeert met name de stabiliteit van de dienstverlening door DXC,” zegt Joris Smits, Manager Operations bij VZVZ. “De omgeving kent al sinds 2005 ononderbroken een extreem hoge beschikbaarheid. Dit is van cruciaal belang voor zorgverleners, die altijd de beschikbaarheid hebben over essentiële medische gegevens. DXC is voor ons een zeer betrouwbare IT-dienstverlener. Ook geeft DXC op een innovatieve manier vorm aan de nieuwe contractperiode, door hierin te partneren met Visma Connect, dat veel kennis meebrengt over keteninformatisering. VZVZ kiest voor deze combinatie met het oog op doorontwikkeling.”

Coks Stoffer, Algemeen Directeur Nederland bij DXC Technology voegt toe: “Deze overeenkomst is voor DXC de bevestiging van onze hoge kwaliteit van dienstverlening en de bevestiging van onze strategie op het vlak van partnerships met andere IT-partijen in het ecosysteem. Met deze krachtige combinatie bewijst DXC een zeer betrouwbare, schaalbare en innovatieve IT-dienstverlening te kunnen bieden aan Nederlandse organisaties.”

“De zorg is een sector in beweging, zeker waar het gaat om de verwachtingen rond het veilig en vertrouwd delen van informatie,” vult Coen Egberink, Managing Director Visma Connect, aan. “Wij leveren onze dienstverlening aan een groot aantal (overheids-)projecten op dit vlak. Naast de zorg voor honderden miljoenen overheidsberichten per jaar, ontwikkelen en beheren wij afsprakenstelsels en standaarden onder meer in de logistieke en financiële sector. Deze kennis over (de techniek van het) delen van data in ketens zetten we graag in voor VZVZ. Het daadwerkelijk mede zorgdragen voor veilig en vertrouwd informatie delen in de zorgketens is een persoonlijke drive van me.”Over VZVZ
VZVZ houdt zich primair bezig met het behartigen van de belangen van de zorgaanbieders en hun patiënten op het gebied van zorgcommunicatie. VZVZ is een vereniging; de leden zijn de koepels van zorgaanbieders en patiënten. VZVZ is opdrachtgever en bestuurder van het VZVZ Servicecentrum, dat de elektronische uitwisselingssystemen voor medische gegevens beheert en exploiteert.

Over Visma Connect
Visma Connect heeft een spilfunctie in de digitale samenleving. Overal waar overheden, bedrijven en mensen samenwerken, informatie uitwisselen of berichten versturen kom je ons tegen. Onze experts zijn gespecialiseerd in betalingsverkeer, integratie services, Standard Business Reporting, Blockchain en Artificial Intelligence. Visma Connect is in 2006 opgericht als EBPI en is sinds 2019 onderdeel van de Visma Group. www.vismaconnect.nl

Over DXC Technology
DXC Technology (NYSE: DXC) helpt bedrijven wereldwijd hun bedrijfskritische systemen en activiteiten te laten draaien, en daarbij de IT te moderniseren, data-architecturen te optimaliseren, en te zorgen voor security en schaalbaarheid van publieke, private en hybride clouds. DXC’s decennialange ervaring in het aanjagen van innovatie, doet de grootste bedrijven ter wereld vertrouwen op DXC voor het bedrijfsbreed uitrollen van onze technologie-stack, waarmee zij hun prestaties, concurrentievermogen en klantbeleving naar een hoger plan tillen. Lees meer over het verhaal van DXC en over onze focus op medewerkers, klanten en operationele uitvoering op www.dxc.technology.

Noten voor de redactie:
Op de eerste foto, van links naar rechts: Adriaan Blankenstein, Bestuursvoorzitter VZVZ, Coks Stoffer, Managing Director Netherlands DXC en Coen Egberink, Managing Director Visma Connect.

Op de tweede foto, onderste rij, van links naar rechts: Adriaan Blankenstein, Bestuursvoorzitter VZVZ, Coks Stoffer, Managing Director Netherlands DXC en Coen Egberink, Managing Director Visma Connect.
Bovenste rij, van links naar rechts: Tim Smits, Project Management Ondersteuning, VZVZ, Miranda Leurink, Projectleider informatieuitwisseling ketenzorg VZVZ, Rob de Back, Business Manager, VZVZ, Marco den Heijer, Healthcare Director Netherlands, DXC Technology, Joris Smits, Manager Operations, VZVZ, Peter Dobber, Offering Sales Specialist Application Services, DXC Technology, Jan Mensink, Contract Manager, VZVZ, Hugo Herman De Groot, Sales & Marketing Director, Visma Connect, Antoon Kuijpers, lid Raad van Bestuur VZVZ.

Voor meer informatie:

Nicoline van Wiggen
Marketing- en communicatiemanager Nederland
DXC Technology
+31 (0) 621575205
nvanwiggen@dxc.com
Laatste van DXC Technology  
VZVZ vernieuwt in uitwisseling in de zorg met partners DXC Technology en Visma Connect
Geplaatst:
Verstreken tijd: 48 dagen
PR contact  

Logo MCS PR
DXC Technology contact  

Logo DXC Technology

  Nicoline van Wiggen
  nvanwiggen@dxc.com
  www.dxc.technology/nl
DXC Technology sociaal  


DXC Technology tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo MyCademy
Logo Youvia
Logo SoftApp
Logo Infinity IT B.V.
Logo QuandaGo
Logo True B.V.
Logo SiteLucent B.V.
Logo Alleeninkt.nl
Logo Bergler Software Solutions
Logo Xinno
Logo CPMview
Logo Kantoormeubelencenter.nl
Logo UvA Talen BV
Logo MyCademy
Logo Alleeninkt.nl
Logo CloudSuite B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo True B.V.
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo Dynatos
Logo Vcare connect
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Medius
Logo Spryng
Logo Botz4U
Logo Yenlo
Logo PQR B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo Genesys
Logo NetApp
Logo Poly
Logo Infor
Logo Palo Alto Networks
Logo EuroDNS
Logo myBrand
Logo Ictivity
Logo Ivanti
Logo XpertHR
Logo Wuunder
Logo Interxion
Logo Collibra
Logo Protime BV
Logo Shippeo
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 88074 persberichten
- 5643 bedrijfsprofielen
- 55 PR-bureauprofielen
- 7729 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl