www.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2488 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (15 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: carolijn peelen bv

Shippeo haalt nog eens €20 miljoen investeringsgeld op

voor realtime visibility in de wereldwijde supply chain

Amsterdam / Parijs, 11 februari 2020 - Shippeode Europese marktleider in supply chain visibility, heeft een Series B-ronde afgerond van €20 miljoen, geleid door de toonaangevende investeerders NGP Capital en ETF Partners, in samenwerking met Bpifrance Digital Venture en Partech. Partech nam ook deel aan de Series A-ronde en bevestigt opnieuw haar vertrouwen en support aan Shippeo.

Shippeo biedt voorspellend en realtime inzicht in de levering van goederen. Het op AI gebaseerde platform verzamelt gegevens uit honderden bronnen om de geschatte aankomsttijd (ETA) van leveringen voor 98% nauwkeurig te berekenen. Shippeo is opgericht in 2014 en bedient inmiddels meer dan 50 grote klanten in 40 landen, zoals Schneider Electric, Leroy Merlin en Carrefour. Het team telt 80 medewerkers, verdeeld over 7 kantoren in Europa. Afgelopen jaar heeft Shippeo haar omzet met 300% verhoogd en is daarmee één van de snelst groeiende startups in Europa.

Pierre Khoury, CEO en Lucien Besse, COO Shippeo:
“Wij zijn enorm trots dat we met deze top tier investeringsbedrijven mogen werken. Hun internationale bereik en sterke ervaring in de mobiliteitssector zullen ons helpen bij de uitvoering van onze ambitieuze strategie om wereldleider te worden in een miljardenmarkt. Door een omslag teweeg te brengen in supply chain visibility, streeft Shippeo ernaar waarde te brengen aan verladers en vervoerders.”

Bo Ilsoe, Managing Partner NGP Capital:
“Werken met geweldige ondernemers is de kernmissie van NGP Capital. Wij zijn dan ook zeer vereerd om samen te werken met Pierre, Lucien, en de rest van het getalenteerde Shippeo-team. De supply chain-industrie is klaar voor meer digitalisering en wij kijken ernaar uit om daar via Shippeo aan bij te dragen, met ons wereldwijde model en netwerk.”

Remy de Tonnac, Partner ETF Partners:
“Shippeo heeft een uitstekend platform gecreëerd om verschepers te helpen de efficiëntie van « Industry 4.0 » te omarmen met een uitstekende klantervaring. In de toekomst zal het Shippeo platform de transportsector tevens helpen om een veel beter inzicht te krijgen in de duurzaamheidseffecten. Ook hier zal Shippeo dus aanzienlijke verbeteringen brengen, ten voordele van alle belanghebbenden."

Shippeo zal de Series B-financiering gebruiken:
  • Om haar positie als marktleider in Europa verder te versterken door het klantenbestand te vervijfvoudigen met behoud van de hoge klanttevredenheid;
  • Om het team uit te breiden met 150 nieuwe medewerkers in data science, IT, sales en operations;
  • Om de R&D-investeringen in AI en automatisering te verdrievoudigen voor verdere operational excellence en nog betere customer visibility in de supply chain.
De supply chain-industrie is gefragmenteerd en loopt op technologiegebied achter. Met meer dan 600.000 wegtransportbedrijven alleen al in Europa, biedt digitalisering een enorme kans op disruptie van de industrie. Shippeo neemt het voortouw in het verminderen van fragmentatie en het vergroten van realtime visibility in vrachtlevering.

########

Over Shippeo
Shippeo, de marktleider in supply chain visibility, helpt internationale bedrijven om realtime logistieke data in te zetten voor uitzonderlijke klantenservice en operational excellence. Het wereldwijde platform biedt verladers, vervoerders en eindklanten continue monitoring en maximale nauwkeurigheid van verwachte aankomsttijden (ETA’s) voor elke levering, waardoor ze snel problemen kunnen identificeren en tijdig kunnen anticiperen. Shippeo werd opgericht in 2014 en volgt meer dan 5 miljoen ladingen per jaar voor toonaangevende klanten als Schneider Electric, Faurecia, Auchan en Leroy Merlin. Shippeo werkt met vervoerders in meer dan 40 landen, vanuit zeven kantoren in Europa.

Voor meer informatie:  www.shippeo.com.

Over NGP Capital
NGP Capital is een wereldwijde investeerder met meer dan $1,2 miljard in beheer. De venturecapitalist investeert in technologie start- en scale-ups gericht op de Intelligent Enterprise, Smart Mobility en Mobile Technologies. NGP Capital ondersteunt ondernemers met een Connected World-visie; een visie waarbij de samenvloeiing van sensoren, mobiliteit, software en Cloud-oplossingen mensen, dingen en industrieën op nieuwe manieren met elkaar verbindt en zo onze manier van leven en werken transformeert. NGP Capital investeert actief in de VS, Europa, India en China. De portefeuille omvat bedrijven als Xiaomi, Deliveroo, GetYourGuide en Moovit. 

Bezoek ons op  www.ngpcap.com en volg ons op LinkedIn en @ngpcapital.

Over ETF Partners
ETF Partners ondersteunt getalenteerde ondernemers en managementteams met investeringskapitaal en ervaring. De fondsen van ETF Partners zijn afkomstig van institutionele beleggers, internationale bedrijven, en family offices. Onder het motto ‘duurzaamheid door innovatie’, creëert ETF waarde door in fantastische jonge Europese bedrijven te investeren en ze te helpen bij het leveren van duurzaamheid via innovatie.

Voor meer informatie:  www.etfpartners.capital.

Over Bpifrance en Bpifrance Digital Venture
Bpifrance ondersteunt Franse bedrijven - in elke fase van hun ontwikkeling – met leningen, garanties, aandeleninvesteringen en exportverzekeringen. Bpifrance biedt ook extra financiële diensten (training & consultancy) om ondernemers te helpen hun bedrijf te laten groeien en om te gaan met de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd (innovatie, export).

Bpifrance Digital Venture is het durfkapitaalteam van Bpifrance Investments. Het richt zich op toonaangevende, innovatieve startups van topniveau - van Seed tot Series B. Met € 650 miljoen onder management investeerde Bpifrance Digital Venture sinds 2011 in bijna 80 bedrijven, zoals Teads (overgenomen door Altice), Talentsoft, Netatmo (overgenomen door Legrand), Meilleurs Agents (overgenomen door Axel Springer), Balyo, Manomano, Evaneos, Synthesio (overgenomen door Ipsos), Openclassrooms, Strapi, en Gitguardian.

Voor meer informatie:  http://www.bpifrance.fr en volg ons op Twitter: @BpifranceDV - @bpifrance - @BpifrancePresse.

Over Partech
Partech is een wereldwijd investeringsbedrijf met kantoren in San Francisco, Parijs, Berlijn en Dakar. Wij brengen kapitaal, operationele ervaring en strategische ondersteuning samen bij ondernemers in seed, venture en growth stages op meerdere continenten, met een investeringscapaciteit van meer dan $1,2 miljard. Investeringen variëren van $200.000 tot $50 miljoen, gericht op een breed scala aan technologieën en B2B & B2C bedrijven - van software, digitale brands en services, tot en met hardware en deep tech, in alle belangrijke industrieën. Bedrijven die door Partech worden ondersteund, hebben meer dan 20 initiële openbare aanbiedingen en meer dan 50 strategische exits boven de $100 miljoen afgerond. 

Ons huidige portfolio:  https://partechpartners.com/companies/. Volg ons ook op twitter: @PartechPartners.

Beeld

Shippeo MT: Jean-Bastien Dussart, Pierre Khoury, Lucien Besse, Brice Hua, David Barré, Thibaut Morlot
Shippeo MT: Jean-Bastien Dussart, Pierre Khoury, Lucien Besse, Brice Hua, David Barré, Thibaut Morlot

Contact 
Laatste van Shippeo  
Shippeo haalt nog eens €20 miljoen investeringsgeld op

Shippeo opent kantoor in Scandinavië

Schneider Electric gaat met Shippeo haar klantgerichte supply chain digitaliseren
1 op 5 maakbedrijven kent financiële consequenties van achterblijvende digitalisering niet

Release of Remain Software Milestone Enhancements Boost Efficiency and Productivity for Organizations on IBM i and Multi-platform

Infor en Snowflake werken samen om geautomatiseerde datawarehouses te bouwen met Birst analytics- en BI-platform

Coronavirus stevent af op wereldwijde afvalberg

DATPROF en EPI-USE Labs maken consistent data anonimiseren mogelijk in SAP en non-SAP

Registratie voor eSports Platform Planet9 is geopend tijdens IEM in Katowice

Proofpoint introduceert eerste geïntegreerde oplossingen voor Business Email Compromise (BEC) en Email Account Compromise (EAC)

Fortinet lanceert FortiGate 1800F met NP7-processor voor datacenters

Miguel Milano aangesteld als Chief Revenue Officer bij Celonis, treedt toe als mede-eigenaar
Datto integreert met Intel®: beheer op afstand op basis van Intel vPro®-technologie

Cisco vereenvoudigt security en pakt complexiteit aan met geïntegreerd cloudplatform: Cisco SecureX

Workfront benoemt David Burggraaf tot Chief Technology Officer

Innovatie-enabler Rubix kiest voor strategische PR- en marketingaanpak van Lubbers De Jong TECH PR

Embedded World 2020 – Wibu-Systems op kruispunt van industriële transformatie

Genealogisch computerprogramma Ancestor Tree Manager

Nuance kondigt de beschikbaarheid van Ambient Clinical Intelligence in de VS aan

Motiv ICT Security en KnowBe4 partneren in strijd tegen social engineering

Cisco 2020 CISO Benchmark: meer investeringen in cloudsecurity en automatisering om complexiteit te bestrijden

IT-managers luiden noodklok voor digitale veiligheid door massale route naar de cloud

Ultimum en Baangericht sluiten bijzonder convenant

BlackBerry breidt mogelijkheden EPP en EDR uit met verbeterd CylancePROTECT® en CylanceOPTICS®

Yolt Technology Services biedt open banking-dekking van +90% in Nederland

Liferay benoemt Pieter van der Werf tot General Manager Benelux

Europees Onderzoek: open data aanjager economie

Rabo Frontier Ventures Commits to Speedinvest 3
Geplaatst:
Verstreken tijd: 15 dagen
PR contact  

Logo carolijn peelen bv
Shippeo contact  

Logo Shippeo

  +31 20 799 16 19
  www.shippeo.com
Shippeo sociaal  


Shippeo tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Remain Software
Logo Synobsys
Logo Trade Cover Exchange
Logo Tilaa B.V.
Logo Fundaments B.V.
Logo Shift Office Support
Logo FLS Nederland B.V.
Logo LinQhost
Logo CommITment BV
Logo ICT-Partners
Logo SoftApp-distribution
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Alcadis
Logo KeenSystems
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo Frontline Solutions
Logo Keeping
Logo PlanMen
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo Yenlo
Logo Spryng
Logo Belcentrale.nl
Logo Art Of Automation
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo Nalanda Technology
Logo Infor
Logo DATPROF
Logo Datto
Logo Cisco
Logo Workfront
Logo Lubbers De Jong
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo HCC!genealogie
Logo Nuance
Logo Motiv ICT Security
Logo Cisco
Logo Thales
Logo Qualys
Logo Dell Boomi
Logo Databricks
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87807 persberichten
- 5616 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7507 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl