www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2491 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (70 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Archetype Agency BV

Duurzaamheidsinspanningen Schneider Electric erkend door Corporate Knights en CDP

Hoofddorp 22 januari 2020 – Schneider Electric, leider in digitale transformatie van energiemanagement en automatisering, staat dit jaar hoog in de Global 100 Most Sustainable Corporations van Corporate Knights en staat voor het negende jaar op rij op de ‘A-list’ van het Carbon Disclosure Project (CDP). De ranglijsten werden bekendgemaakt op de eerste dag van het World Economic Forum waar duurzaamheid een zeer belangrijk thema is.

Erkenning om omgevings- en ethische indicatoren

Schneider Electric staat voor het zevende jaar op de Corporate Knights-lijst met de Global 100 Most Sustainable Companies. Deze lijst is tot stand gekomen door een evaluatie van 7.500 bedrijven op 21 KPI’s op het gebied van management van resources, medewerkers, financiën, inkomsten en leveranciersprestaties. Dit jaar staat Schneider Electric op de 29e plek overall, maar op de eerste plaats in de eigen categorie. 

Daarnaast staat Schneider Electric op de CDP “A-List” voor het negende jaar op rij. Het scoringssyteem van CDP wordt gezien als een standaard van corporate environmental transparancy en is een essentiële bron van informatie voor investeerders en klanten. Schneider Electric staat op deze lijst door zijn inspanningen om emissie-uitstoot te reduceren, klimaatrisico’s te verminderen en bij te dragen aan de ontwikkeling van een CO2-arme economie.

Schneider Electric overtreft eigen duurzaamheidsdoelstellingen

Beide ranglijsten erkennen de duurzaamheidsinspanningen die de organisatie meet via de Schneider Sustainability Impact (SSI). De SSI wordt ieder kwartaal gepubliceerd en geeft weer hoe het bedrijf scoort op de 21 ambitieuze KPI’s op het gebied van klimaat, circulaire economie, gezondheid & equity, ethiek en ontwikkeling.  “De klimaatcrisis en het daaraan gerelateerde management van economische risico’s zijn de grootste uitdaging van onze generatie. We moeten anders kijken naar hoe we omgaan met energie, hoe we gebouwen, industrieën en steden ontwerpen, en hoe we technologie inzetten om naar een wereld te gaan met netto-nul CO2-uitstoot. Deze uitdagingen zijn cruciaal en moeten hoog op de agenda komen van het World Economic Forum dit jaar,” aldus CEO en voorzitter van Schneider Electric Jean Pascal Tricoire. “Bij Schneider Electric zijn onze inspanningen om CO2-neutraal te worden verweven in onze governance en bedrijfsbeslissingen. Echter, we moeten allemaal sneller meer doen. De erkenning van onze inspanning door CDP en Corporate Knights is zeer positief en geeft ons een boost.”

Sterk momentum op het gebied van duurzaamheid in 2019

In 2019 heeft Schneider Electric sterke resultaten geleverd op het gebied van duurzaamheid en inclusie. Zo trad Schneider in augustus 2019 toe tot de Business for Inclusive Growth (B4IG); een samenwerking tussen 34 multinationals die zich hard maken voor betere mensenrechten en een inclusieve werkomgeving. Daarnaast kondigde het bedrijf in september tijdens Climate Week NYC aan dat het zijn doelstelling om CO2-neutraal te worden aanscherpt met maar liefst 5 jaar. Dat betekent dat Schneider toegewijd is om in 2025 CO2-neutraal te opereren en dit in de hele supply chain te realiseren in 2050. Deze doelstellingen zijn nogmaals benadrukt in Madrid tijdens COP25 in december.

Over Schneider Electric
Als specialist in digitale energiemanagement- en automatiseringsoplossingen bieden we onmisbare technologie voor een duurzame toekomst. Wij bieden geïntegreerde oplossingen voor woningen, gebouwen, datacenters, infrastructuur en industrieën dankzij onze energietechnologie, real-time automatisering, software en services. Wij maken processen en energie veilig en betrouwbaar, efficiënt en duurzaam, open en verbonden.

Schneider Electric gelooft dat iedereen op de wereld recht heeft op toegang tot energie en om digitaal verbonden te zijn. Onze generatie heeft de kans om door middel van efficiëntie niet alleen vooruitgang voor iedereen, maar ook  een duurzame toekomst voor onze aarde te realiseren. We helpen iedereen op ieder moment om het meeste uit hun energie en middelen te halen. Dit noemen we ‘Life is On’.
Laatste van Schneider Electric  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 70 dagen
PR contact  

Logo Archetype Agency BV
Schneider Elec.. contact  

Logo Schneider Electric

  +31(0)23 5 124 124
  www.schneider-electric.nl
Schneider Elec.. sociaal  


Schneider Elec.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Infinity IT B.V.
Logo QuandaGo
Logo True B.V.
Logo SiteLucent B.V.
Logo Alleeninkt.nl
Logo Bergler Software Solutions
Logo Xinno
Logo CPMview
Logo Kantoormeubelencenter.nl
Logo UvA Talen BV
Logo MyCademy
Logo Alleeninkt.nl
Logo PaperDigits
Logo Channext
Logo Botz4U
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo True B.V.
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo Dynatos
Logo Vcare connect
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Medius
Logo Spryng
Logo Botz4U
Logo Yenlo
Logo PQR B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo Keeping
Logo OutSystems
Logo Pure Storage
Logo Diamanti
Logo OutSystems
Logo Visma | Raet
Logo CRM Partners
Logo Stocard
Logo Dell Boomi
Logo Sytac IT Consulting
Logo CompTIA
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Dutchitchannel.nl
Logo Conclusion
Logo Avit Group
Logo Extreme Networks
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 88042 persberichten
- 5638 bedrijfsprofielen
- 55 PR-bureauprofielen
- 7696 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl