www.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nl
2488 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (30 dagen geleden)
Bedrijf:

Check Point waarschuwt voor spam over klimaatactiviste Greta Thunberg met Emotet-malware

Bunnik – Check Point Research, het Threat Intelligence-team van Check Point Software Technologies (NASDAQ: CHKP), waarschuwt in zijn recentste Global Threat Index (december 2019) voor de verspreiding van Emotet-malware. Voor de derde maand op rij is Emotet de belangrijkste cyberbedreiging. De malware is vorige maand via allerlei spam-campagnes verspreid, onder meer via e-mails die oproepen om klimaatactiviste Greta Thunberg als persoon van het jaar (TIME) te steunen of met berichten over Kerstmis.

In beide gevallen bevatten de mails een Word-document dat bij opening Emotet op de computer van de ontvanger probeert te downloaden. Emotet wordt hoofdzakelijk gebruikt om ransomware en andere malafide campagnes te verspreiden.

“De afgelopen drie maanden zijn de bedreigingen voor organisaties heel veelzijdig geweest met malware zoals Emotet en xHelper. Hiermee kunnen cybercriminelen op verschillende manieren geld verdienen met een aanval”, zegt Maya Horowitz, directeur Threat Intelligence & Research, Products bij Check Point. “Criminelen proberen binnen te dringen bij zoveel mogelijk organisaties en apparaten om de aanvallen zo lucratief en schadelijk mogelijk te maken. Het is daarom essentieel dat organisaties hun medewerkers wijzen op de risico’s omtrent het openen van bijlagen in e-mails, het downloaden van bestanden en het klikken op links die niet afkomstig zijn van een betrouwbare bron of contactpersoon.”

Populaire malware
Emotet blijft in de Global Threat Index dus de belangrijkste bedreiging voor organisaties. De malware trof in december wereldwijd 13% van de organisaties, een toename van 9% in vergelijking met een maand eerder. Op de tweede plaats staat nog steeds XMRig, open source-software waarmee het mining-proces van de Monero-cryptocurrency wordt beïnvloed.

Tot slot houdt ook Trickbot stand in de top drie. Dat is een dominante trojan voor bankieren die voortdurend wordt bijgewerkt met nieuwe mogelijkheden en functies. Daardoor kan deze flexibele malware als onderdeel van campagnes met meerdere doeleinden verspreid worden. XMRig en Trickbot troffen vorige maand elk 7% van de organisaties.

Bij malware voor mobiele apparaten is xHelper de grootste boosdoener. Hiermee worden kwaadaardige apps en advertenties gedownload. De Android-applicatie kan zichzelf verbergen voor de gebruiker en voor mobiele antivirusprogramma’s. Bovendien is xHelper in staat zichzelf opnieuw te installeren nadat de gebruiker de installatie ongedaan heeft gemaakt.

Op de tweede plaats staat nog steeds Guerilla, een trojan voor Android die in verschillende legitieme applicaties zit ingesloten en valse advertentie-inkomsten voor ontwikkelaars genereert. Nieuwkomer in de top drie is Hiddad, Android-malware die legitieme apps herverpakt en in de winkel van een derde partij vrijgeeft. De belangrijkste functie is het weergeven van advertenties, maar het heeft ook toegang tot belangrijke beveiligingsdetails in het besturingssysteem.

Meest uitgebuite securitylekken

De Global Threat Index van Check Point rangschikt ook maandelijks de meest voorkomende kwetsbaarheden. Hier valt een sterke toename op in ‘Command Injection Over HTTP’. Maar liefst 33% van de organisaties wereldwijd is doelwit. Een externe aanvaller kan dit securitylek misbruiken door een speciaal vervaardigd verzoek naar het slachtoffer te sturen. Bij succesvolle exploitatie kan de aanvaller vervolgens een willekeurige code op de doelmachine uitvoeren. Het gebruikte bestand bevat ook een aantal links naar payloads die misbruik maken van kwetsbaarheden in verschillende IoT-apparaten van fabrikanten, waaronder D-Link, Huawei en RealTek, met de bedoeling deze apparaten voor botnets te rekruteren.

MVPower DVR Remote Code Execution is een ander securitylek dat ook de voorbije maand weer vaak is uitgebuit. Op de derde plaats staat Web Server Exposed Git Repository Information Disclosure, waarmee informatie over een account openbaar wordt gemaakt.

De Global Threat Impact Index van Check Point is het resultaat van de ThreatCloud-intelligence van Check Point, het grootste samenwerkingsnetwerk voor de bestrijding van cybercriminaliteit. Dit verzamelt en analyseert bedreigingsdata en aanvalstrends van een wereldwijd netwerk van sensoren. De ThreatCloud-database bevat meer dan 250 miljoen adressen die zijn geanalyseerd voor botdetectie, meer dan 11 miljoen malware-kenmerken en meer dan 5,5 miljoen geïnfecteerde websites. Het identificeert dagelijks miljoenen soorten malware.

De volledige lijst met de 10 populairste malwarefamilies in december  is te vinden op de Check Point-blog. Alle oplossingen van Check Point zijn beschikbaar via  https://research.checkpoint.com/

—————

Over Check Point Research
Check Point Research verstrekt geavanceerde informatie over cyberbedreigingen aan Check Point Software-klanten en de ruimere intelligence-community. Het onderzoeksteam verzamelt en analyseert wereldwijde gegevens over cyberaanvallen opgeslagen op ThreatCloud om hackers tegen te houden en te garanderen dat alle Check Point-producten beschikken over de meest recente bescherming. Het onderzoeksteam bestaat uit meer dan 100 analisten en onderzoekers en werkt samen met andere beveiligingsspecialisten, ordehandhavingsdiensten en diverse Computer Emergency Response Teams.

Over Check Point
Check Point Software Technologies Ltd. biedt cybersecurity-oplossingen voor overheden en enterprises wereldwijd. Het beschermt klanten tegen cyberaanvallen met een ongeëvenaarde vangstratio van malware, ransomware en andere soorten aanvallen. Check Point biedt een multi-level security-architectuur die de netwerken tot en met de mobiele toestellen van bedrijven beschermt. plus het meest uitgebreide en intuïtieve beheersysteem. Check Point beschermt meer dan 100.000 organisaties van elke omvang.
Laatste van Check Point Software  
Check Point waarschuwt voor spam over klimaatactiviste Greta Thunberg met Emotet-malware

Check Point: Mobiele malware voor eerst in drie jaar in top meest actieve cyberdreigingen

Cryptominers in opmars in tweede helft 2017
Geplaatst:
Verstreken tijd: 30 dagen
Check Point So.. contact  

Logo Check Point Software

Check Point So.. sociaal  


Check Point So.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Trade Cover Exchange
Logo Tilaa B.V.
Logo Fundaments B.V.
Logo Shift Office Support
Logo FLS Nederland B.V.
Logo LinQhost
Logo CommITment BV
Logo ICT-Partners
Logo SoftApp-distribution
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Alcadis
Logo KeenSystems
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo BTG
Logo BTG
Logo Frontline Solutions
Logo Keeping
Logo PlanMen
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo Yenlo
Logo Spryng
Logo Belcentrale.nl
Logo Art Of Automation
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo Nalanda Technology
Logo MeetingpointAdvies
Logo Veeam Software
Logo Cisco
Logo DXC Technology
Logo CRM Partners
Logo IFS
Logo Workday
Logo NetApp
Logo Infoblox
Logo NorthC Datacenters
Logo Ymor
Logo ZyXEL
Logo Klarna
Logo Altares Dun & Bradstreet
Logo Intermax
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87742 persberichten
- 5612 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7457 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nl