www.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2487 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (38 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Coffee Fresh vervangt legacy bedrijfssoftware met Thinkwise low-code platform

Koffieleverancier gaat nieuwe software ook aan klanten leveren

Apeldoorn, 16 januari 2016 – Coffee Fresh, leverancier van koffiesystemen, ingrediënten en technische service, heeft zijn legacy bedrijfssoftware volledig gemoderniseerd met het Thinkwise low-code platform. Hiermee vervangt het Finas, een verouderde bedrijfsapplicatie van Euromation. Daarnaast wordt Coffee Fresh nu ook zelf softwareleverancier, aangezien het bedrijf de nieuwe software-oplossing aan andere gebruikers van Finas gaat aanbieden.

Coffee Fresh is een oer-Hollands bedrijf met een geschiedenis die bijna 100 jaar geleden begon in de Achterhoek. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk opererende organisatie met 150 medewerkers, een hoofdkantoor in Drempt en vijf showrooms, dat 100 miljoen kopjes koffie per jaar faciliteert. Coffee Fresh gebruikte al tientallen jaren de Finas bedrijfssoftware van Euromation, waarvan de ontwikkeling al enige tijd was gestagneerd. Coffee Fresh koos voor Thinkwise om de bestaande software zelf gefaseerd te moderniseren met het modelgedreven low-code platform. Anderhalf jaar geleden werd de servicemodule van het pakket vervangen en inmiddels is de rest van het softwarepakket volledig gemoderniseerd en in gebruik genomen.

Software werd bedrijfsrisico
Het softwarepakket dat bij Coffee Fresh werd gebruikt, stamde uit de jaren 80 en de technologische ontwikkeling ervan was in de loop der jaren praktisch stil komen te staan. Functioneel was men bij Coffee Fresh echter heel tevreden over het pakket, voornamelijk doordat er in de loop der jaren veel maatwerk op ontwikkeld was.

"Het verouderde pakket begon wel steeds meer een bedrijfsrisico te worden," vertelt Hugo Nienhuis, projectleider bij Coffee Fresh. "Wij kwamen er als organisatie technologisch niet meer verder mee. Moderne mobiele technologie werd bijvoorbeeld niet ondersteund. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een alternatief."

Coffee Fresh zocht een platform dat zijn volledige bedrijfsvoering kon ondersteunen. Als eerste stap werd besloten om de relatiebeheermodule te vervangen door Microsoft Dynamics. Zij ontdekten hierdoor al snel dat een volledige vervanging van Finas met standaard softwarepakketten een heel omvangrijk project zou worden.

Nienhuis: "We hebben daar veel ervaring mee opgedaan, en concludeerden dat een standaardpakket geen optie voor ons was. We hadden in de loop der jaren zoveel functionaliteit als maatwerk ontwikkeld die onze specifieke werkwijze ondersteunt. Het was onmogelijk om diezelfde ondersteuning in een standaardpakket te krijgen. Of we zouden heel veel functionaliteit moeten inleveren en allerlei nieuwe processtromen invoeren. We wilden eigenlijk gewoon ons oude pakket, maar dan modern en wel toekomstbestendig. Na een uitvoerig marktonderzoek bleek dat Thinkwise de enige partij was die de mogelijkheid bood om met behoud van functionaliteit de bestaande software te moderniseren. We zijn daarom met Thinkwise in zee gegaan."

Van demo naar live
Thinkwise heeft voor Coffee Fresh eerst een demoproject gerealiseerd, wat voldoende vertrouwen gaf om de samenwerking te starten. Vervolgens liet het bedrijf een softwaremodule door Thinkwise moderniseren. Er werd gestart met de applicatie die door de servicemonteurs van het bedrijf gebruikt werd, omdat deze relatief eenvoudig van de overige functionaliteit losgekoppeld kon worden. Daarna nam Coffee Fresh de ontwikkeling van de rest van de software geleidelijk in eigen beheer.

"We zijn in oktober met het volledige vernieuwde softwareplatform live gegaan," zegt Nienhuis. "We hebben voor 99,99 procent de bestaande functionaliteit kunnen realiseren. Daarnaast ontdekten we dat sommige dingen mooier en beter kunnen in het Thinkwise Platform.”

Van koffie naar software
Nu de vernieuwde bedrijfssoftware live is, wil Coffee Fresh deze ook aan andere bedrijven die Finas gebruiken gaan leveren. Dat is mogelijk doordat het bedrijf de oorspronkelijke softwareleverancier in 2012 overnam.

“De softwareleverancier werd steeds kleiner en de eigenaar ging met pensioen. Wij hebben het bedrijf toen overgenomen, onder andere om de continuïteit van de software te garanderen. Ons hoofddoel was om eerst onze implementatie van de software voor Coffee Fresh te moderniseren. Daarna willen we de nieuwe software ook aan de bestaande klanten van Euromation gaan aanbieden. Aan die fase gaan we nu beginnen. Zo zetten we in feite een heel nieuwe bedrijfsactiviteit naast onze bestaande business."

Victor Klaren, CVO van Thinkwise, is sterk onder de indruk van wat Coffee Fresh heeft bereikt: "Coffee Fresh heeft met ons low-code platform niet alleen zijn eigen legacy gemoderniseerd, maar gaat de nieuwe enterprise applicatie bovendien ook als product aan andere bedrijven leveren. Dit is een prachtig voorbeeld van digitale transformatie en het toont de ongekende potentie van het Thinkwise low-code platform."

###

Over Coffee Fresh
De beste kop koffie op de werkvloer: daar staat Coffee Fresh voor. Koffie systemen, ingrediënten en snelle technische service zijn onze speerpunten. Wij nemen de tijd voor persoonlijk advies en verzorgen – vanuit onze vijf vestigingen – met passie voor ons vak koffievoorzieningen ‘op maat’. Per jaar worden er meer dan 100 miljoen koppen Coffee Fresh koffie gedronken. 150 mensen in totaal... …verdeeld over vijf vestigingen: Coffee Fresh Westhoff - ooit begonnen als familiebedrijf - vanuit de Achterhoek, Coffee Fresh Veda vanuit Twente en Coffee Fresh Holland vanuit het midden van het land. Zij vormen de kracht van onze organisatie. Samen met partnervestigingen in het Zuid-Westen en het Zuiden van het land. Meer informatie: www.coffeefresh.nl

Over Thinkwise
Thinkwise is wereldwijd de enige leverancier van een low-code softwareplatform waarmee omvangrijke en complexe bedrijfssoftware wordt gerealiseerd. Het Thinkwise platform biedt de hoogste productiviteit in de low-code markt en garandeert daarbij ook dat er geen nieuwe legacy meer ontstaat. De gerealiseerde bedrijfssoftware gaat automatisch over op toekomstige technologieën. Daarnaast kan bestaande legacy software razendsnel worden gemoderniseerd door het Thinkwise platform met de ingebouwde “Upcycler” technologie. Thinkwise levert zijn platform in licentievorm aan bedrijven die in-house software realiseren en aan softwareleveranciers. Thinkwise is opgericht in 2002 en het platform wordt gebruikt in meer dan 30 landen. Meer informatie: www.thinkwisesoftware.com.

Voor de redactie:
Thinkwise
Contactpersoon: Janine Worst
E-mail: jworst@thinkwisesoftware.com
www.thinkwisesoftware.com
Laatste van Thinkwise  
Olyslager gesmeerd online met Thinkwise

Coffee Fresh vervangt legacy bedrijfssoftware met Thinkwise low-code platform

Advanced Programs is nieuwe partner van Thinkwise
Geplaatst:
Verstreken tijd: 38 dagen
PR contact  

Logo Lubbers De Jong
Thinkwise contact  

Logo Thinkwise

Thinkwise sociaal  


Thinkwise tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Synobsys
Logo Trade Cover Exchange
Logo Tilaa B.V.
Logo Fundaments B.V.
Logo Shift Office Support
Logo FLS Nederland B.V.
Logo LinQhost
Logo CommITment BV
Logo ICT-Partners
Logo SoftApp-distribution
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Alcadis
Logo KeenSystems
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo BTG
Logo Frontline Solutions
Logo Keeping
Logo PlanMen
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo Yenlo
Logo Spryng
Logo Belcentrale.nl
Logo Art Of Automation
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo Nalanda Technology
Logo Veeam Software
Logo Arrow Electronics
Logo UiPath
Logo Xerxes Group
Logo Infoblox
Logo Red Hat, Inc.
Logo Thales
Logo PA Consulting
Logo Cloudian B.V.
Logo Odin Groep
Logo BITO Systems nv
Logo USoft
Logo Extreme Networks
Logo Pegasystems
Logo MeetingpointAdvies
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87773 persberichten
- 5614 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7481 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nl