www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nl

2513 volgers @ICTberichten
Herken zakelijke websitebezoekersMarcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
Deel dit nu via
Datum: (2 jaar en 115 dagen geleden)
Bedrijf:

Genesys introduceert Experience as a Service voor echte personalisatie

Naarden, 16 januari 2020 - Genesys®, wereldwijd leider in omnichannel customer experience en contact center oplossingen, verandert de naam van het software-as-a-service aanbod van PureCloud naar Genesys Cloud. Deze verandering past bij de ontwikkeling van het bedrijf en markeert de lancering van ‘Experience as a Service powered by Genesys Cloud’ waarmee organisaties echte personalisatie kunnen realiseren op schaal. Genesys Cloud, een alles-in-een-oplossing en het  leidende publieke cloud contact center platform ter wereld, helpt oganisaties betere ervaringen te leveren aan hun klanten en medewerkers.

“Met Genesys Cloud leveren we Experience as a Service om het makkelijker te maken voor oragnisaties om te bouwen aan het vertrouwen en de loyaliteit van klanten. Dit begint door hen te helpen hun klanten individueel te kennen, niet als profielen en segmenten, en ze met empathie door ieder contactmoment te leiden”, zegt Tony Bates, chief executive officer van Genesys. “Wanneer bedrijven onderscheidende ervaringen kunnen leveren, op maat voor iedere klant, dan bereiken ze het personalisatieniveau waar klanten vandaag de dag naar zoeken – en dat is wat we mogelijk maken met Genesys Cloud.”

De oplossing voor iedere organisatie
Alleen al afgelopen jaar selecteerden 500 nieuwe klanten wereldwijd Genesys Cloud, waaronder Banco Inter, Concord Servicing Corporation, eFinancial, Ethiopian Airlines, Medicard Philippines, Inc., Paycor, SITA en TechStyle. Genesys kondigde ook aan in 2019 meer dan 1000 deals te hebben gesloten met bestaande klanten en ze zo te helpen bij het verder moderniseren van de service die ze verlenen via Genesys Cloud. Toepassingen variëren in omvang van 20 tot 20.000 seats waarbij bijna 90% van de organisaties het binnen 90 dagen heeft geïmplementeerd.

"Als de snelst groeiende digitale bank in Brazilië hebben we gekozen voor Genesys Cloud omdat we een cloudgebaseerd omnichannel customer experience platform nodig hadden dat onze versnelde groeistrategie kon bijhouden,” zegt João Marcus dos Santos, customer care IT leader van Banco Inter. “Genesys Cloud maakt dat we één enkele oplossing gebruiken voor het contact met onze klanten op ieder kanaal en het zorgt voor de flexibiliteit die we nodig hebben voor de snelle veranderingen van ons bedrijf zodat we snel innovatieve en disruptieve oplossingen kunnen blijven toevoegen.”

Nieuwe prijsstelling geeft bedrijven de ultieme flexibiliteit
Om het nog eenvoudiger te maken voor organisaties om Genesys Cloud te adopteren komt het bedrijf met prijzen op basis van gebruik. Vanaf het eerste kwartaal 2020 hebben klanten de flexibiliteit om alleen te betalen voor het aantal uren dat ze willen en zoveel gebruikers toe te voegen als nodig is. Bovendien kunnen klanten hun abonnementsbundel aanpassen zoals het aantal uren verhogen of digitale kanalen en workforce management seats toevoegen. Dat geeft klanten ongekende flexibiliteit om hun abonnement precies passend te maken bij de ontwikkeling van de bedrijfsvoering.

“Met een verleden van bijna 30 jaar onpremise contact centeroplossingen leveren is Genesys succesvol overgestapt naar de cloud – een prestatie die veel leveranciers hebben geprobeerd maar waar weinigen in zijn geslaagd”, zegt Sheila McGee-Smith, president van McGee-Smith Analytics.
“Genesys Cloud biedt bedrijven het beste van twee werelden: een van de krachtigste cloud platforms voor snelle innovatie en schaalbaarheid in de branche, gecombineerd met de kennis en expertise van een pionier in de industrie. Deze winnende combinatie maakt dat zelfs de meest complexe organisaties iedere klant een gedifferentieerde ervaring kunnen bieden, iedere keer weer.”

Het platform voor snelle innovatie
Makkelijk en kosteneffectief op maat te maken is Genesys Cloud een innovatief ontwikkelingsplatform dat organisaties kunnen gebruiken om tegemoet te komen aan de unieke behoeften van hun klanten en branche. Met de robuuste set aan fucntionaliteit, open API’s en 100% microservices-gebaseerde architectuur is het platform gebouwd voor developers, door developers. In feite is alleen al afgelopen jaar 60% van 7 miljard maandelijkse API-gespekken op het platform afkomstig van klanten en partners. Daarnaast hebben organisaties nog meer kans om Genesys Cloud passend te maken door het gebruik van applicaties, integraties en diensten uit de Genesys AppFoundry, de snelst groeiende gespecialiseerde customer experience marktplaats in de branche.

Genesys heeft ook aangekondigd dat het alle nieuwe innovaties exclusief uitlevert via het Genesys Cloud-platform. Dit maakt het makkelijker voor iedere klant van Genesys, onpremise, cloud of hybride, nieuwe mogelijkheden te gaan gebruiken waaronder artificial intelligence, digitaal en predictive analytics, onafhankelijk van het Genesysproduct dat ze gebruiken.

Lees meer over de transitie van een onpremise contact centeroplossing naar Genesys Cloud.

=======

Over Genesys
Ieder jaar levert Genesys meer dan 70 miljard opmerkelijke klantervaringen voor organisaties in meer dan 100 landen. Met de kracht van de cloud en AI verbindt onze technologie ieder klantmoment van marketing, sales tot service en op ieder kanaal, tegelijktijd de ervaring van medewerkers verbeterend. Genesys pionierde met Experiences as a ServiceSM  zodat organisaties van iedere omvang echte personalisatie kunnen bieden op de juiste schaal, kunnen interacteren met empathie en kunnen bouwen aan het vertrouwen en de loyaliteit van de klant. Dit wordt mogelijk gemaakt door Genesys Cloud, een alles-in-een-oplossing en het leidende publieke contact center platform in de wereld, ontworpen voor snelle innovatie, schaalbaarheid en flexibiliteit.
Bezoek www.genesys.com.

©2020 Genesys Telecommunications Laboratories, Inc. Alle rechten voorbehouden. Genesys en het Genesys logo zijn handelsmerken en/of geregistreerde handelsmerken van Genesys. Alle andere bedrijfsnamen en logo’s kunnen geregistreerde handelsmerken of handelsmerken zijn van de respectievelijke bedrijven.

Contact
Linda Hilberdink, Senior Field Marketing Manager Benelux, Iberia & South East Africa
Linda.hilberdink@genesys.com – 06 21 68 37 73

Ingrid Wong, Krakeling Communicatie
Ingrid.wong@krakelingcommunicatie.nl – 06 147 67 539
Laatste van Genesys  
Genesys en Adobe partneren voor Contextual Customer Experiences

Genesys onthult eerste echte multicloud-architectuur voor contact centers

Nieuwe integratie Genesys Cloud en Microsoft Teams voor productiviteit en samenwerking
DDA verwelkomt Maunt als partner

Startup Last Mile eMobility verbindt mobiliteitsinnovaties met bestaand automotive dealernetwerk

VELUX Groep en Schneider Electric verlengen partnerschap om levenslange CO2-neutraal belofte te versnellen

Scholieren innoveren om de wereld te redden in de vierde Raspberry Pi-competitie

Ivanti voor het tweede jaar op rij leider in het 2021 Gartner® Magic Quadrant™ voor IT Service Management Tools

Thinkwise organiseert eerste Low-Code Summit

Kaspersky benoemt nieuwe Managing Director voor Noord-Europa om regionale propositie en partnerships te versterken

Infor lanceert interoperabiliteitsoplossing voor de gezondheidszorg

Vertiv treedt toe tot de Sustainable Digital Infrastructure Alliance om bij te dragen aan een klimaatneutrale digitale economie

Demissionair kabinet doet mooie beloften, maar juiste randvoorwaarden ontbreken

Europa’s grootste Apple Premium Reseller Amac boekt recordjaar

Snakeware nieuwe hoofdsponsor Berneiepenloftspul

Rockwell Automation en Ansys gaan samenwerken om industriële processen te optimaliseren

‘s Werelds eerste Wi-Fi 6 USB-adapter nu ook in Europa verkrijgbaar

Qualys introduceert zero-touch patching voor proactief herstel van kwetsbaarheden

Fortinet en Linksys lanceren gezamenlijk ontwikkelde oplossing voor veilig thuiswerken en hybride werken

Digitale dienstverlener Incentro is verkozen tot één van de Best Medium Workplaces van Europa 2021

Daily Logistics Group (DLG) selecteert Oracle Fusion Cloud Applications om services op te schalen en bedrijfsgroei te ondersteunen
Online een huis zoeken en kopen: van 6 weken naar een paar minuten

Rapportageportaal BInqcs en meer inzicht in uw bedrijf
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2 jaar en 115 dagen
Genesys contact  

Logo Genesys

  +31 35 625 7230
  reception.NL@genesys.com
  www.genesys.com
Genesys sociaal  


Genesys tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Huisabc.nl
Logo Prof-IT4all
Logo Drimpy
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Login Consultants
Logo Elbo Technology
Logo iSOC24
Logo Vabi
Logo Brixxs
Logo SoftApp BV
Logo MatrixMind
Logo Nice to Meat
Logo Fullstaq B.V.
Logo Stichting ITdonations
Logo Orange Cyberdefense
Logo VPNdiensten.nl
Logo PlanMen
Logo Facilitor
Logo VPNdiensten.nl
Logo Techone B.V.
Logo Yenlo
Logo E-mergo
Logo Orange Cyberdefense
Logo Boys with Brains
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Spryng
Logo Schneider Electric
Logo PA Consulting
Logo Ivanti
Logo Thinkwise
Logo Kaspersky
Logo Infor
Logo Vertiv
Logo Kaspersky
Logo Lubbers De Jong
Logo Schoevers
Logo Barracuda Networks
Logo Thales
Logo Nextens
Logo Orange Cyberdefense
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Eenmalig publiceren
- Persbericht aanleveren

Regelmatig publiceren
- Bedrijfsabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 92096 persberichten
- 6046 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10780 tags

Publicatiekenmerken
+ Behouden tekstopmaak
+ Foto/illustratie/logo
+ Downloadbare bijlages
+ Profiel met socials
 
www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nl