www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureauContentbureau
2497 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (75 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Zeekhoe Communicatie

Senzer kiest voor Fortinet beveiligingsoplossingen en bespaart tot 70% op netwerkbeheertijd

Utrecht, 13 januari 2020 - Fortinet, wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt bekend dat het gemeentelijk werkbedrijf Senzer heeft gekozen voor de security-oplossingen van Fortinet. De oplossingen beveiligen de volledige netwerkomgeving en bieden inzicht in de verkeersstromen; de bijbehorende rapportages helpen bij het aantonen dat Senzer voldoet aan de AVG. Doordat het werkbedrijf de volledige netwerkbeveiliging heeft geconsolideerd, verwacht het een besparing tot 70% aan beheertijd.

Senzer geeft uitvoering aan de Participatiewet voor zeven gemeentes in de arbeidsmarktregio Helmond-De Peel. Het bedrijf legt verbinding tussen werkgever en werkzoekende en verzorgt de inkomensondersteuning, arbeidsintegratie en sociale werkvoorziening voor zijn cliënten. De organisatie heeft 600 werkplekken, verdeeld over het hoofdgebouw in Helmond en twaalf kleinere locaties in de regio. Voorheen waren dit eilanden waarop verschillende modellen firewalls stonden die afzonderlijk beheerd moesten worden. Na een fusie moest de interne ICT afdeling van Senzer de informatiesystemen op een nieuwe manier optimaliseren en beveiligen. Jeroen van den Eijnden, senior system engineer bij Senzer: “Na een selectieprocedure kwamen we uit bij Fortinet. De Fortinet Security Fabric is een totale security benadering, die de netwerk- en beveiligingsoplossingen van Fortinet verbindt. Zo konden we het netwerk opnieuw inrichten, beveiligen én beheren via één centraal dashboard. Voor ons was het mooie dat Fortinet het complete pakket met end-to-end inzicht bevat.”

Samen met channelpartner 4IP zijn er meerdere Fortinet securityoplossingen geïmplementeerd, waaronder FortiManager voor het beheer van alle applicaties, FortiSwitch  voor betere netwerkprestaties en de FortiGate Next-Generation Firewall. Van der Eijnde n: “Deze voert in-line scans uit die het verkeer onderzoeken op kwaadaardige content en houdt deze tegen. Omdat de firewall application-aware is, kan het applicaties  herkennen en op basis daarvan toegang regelen.De firewall herkent bijvoorbeeld Office 365 en dat is van belang omdat we de gang naar Microsoft Azure ingezet hebben. Voorheen moesten we handmatig IP-nummers opvoeren om applicaties toegang te geven. Nu werken we met de applicatieprofielen van Fortinet. Deze komen vanuit de FortiGate Cloud en zijn dus altijd actueel. Dat is een belangrijke toegevoegde waarde.”

Door het gebruik van FortiAnalyzer krijgt Senzer breed inzicht in wat het op het netwerk gebeurt. Dat is ook belangrijk voor de CISO, die moet kunnen aantonen dat er geen privacygevoelige gegevens naar buiten gaan. “Met FortiAnalyzer analyseren we de verkeersstromen en genereren we allerlei statistische informatie. Zo begrijpen we wat onze mensen doen, hoe de verkeersstromen lopen en wat de belasting van de internetverbinding is. Met die rapportages kunnen we bijvoorbeeld aantonen dat we voldoen aan de AVG. Bovendien zorgen we ervoor dat we door de vervanging van losse beveiligingsproducten voor een geconsolideerde netwerkbeveiliging, ongeveer 60 tot 70% gaan besparen op het netwerkbeheer.”

Vincent Zeebregts, Fortinet country manager in Nederland: “Senzer is een grote, regionale organisatie die niet alleen verantwoordelijk is voor uitvoering van de Participatiewet, maar ook moet zorgen dat de bijbehorende privacygevoelige gegevens goed beveiligd zijn. Dit vraagt om een uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde beveiligingsaanpak die op alle punten in het netwerk bescherming en overzicht biedt. De gebruikelijke kantoorapplicaties en het informatiesysteem voor de uitkeringsadministratie waar Senzer mee werkt, wordt nu volledig beveiligd door Fortinet. We zijn er trots op dat onze oplossingen de organisatie beschermen tegen alle mogelijke vormen van cybercriminaliteit.”

Jeroen van den Eijnden, senior system engineer bij Senzer
*Op de bijgevoegde foto staat Jeroen van den Eijnden, senior system engineer bij Senzer

Over Fortinet
Fortinet beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties intelligente, naadloze bescherming van hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun grenzeloze netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst. Alleen de Fortinet Security Fabric-architectuur is in staat om compromisloze beveiliging te bieden als oplossing voor de meest prangende uitdagingen op beveiligingsgebied, of het nu gaat om mobiele, netwerk-, applicatie- of cloudomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 425,000  klanten vertrouwen op Fortinet voor effectieve bescherming van hun organisatie. Kom meer te weten op http://www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Noot voor de redactie [niet voor publicatie]
Meer informatie over dit bericht of over Fortinet kunt u opvragen bij:
Karianne Hoekstra
Zeekhoe Communicatie
M. +31 (0)6-460 80656
E. karianne@zeekhoe.nl
Laatste van Fortinet  
Alfa-college verbreedt IT-onderwijs met Fortinet Academy

Fortinet lanceert nieuw partnerprogramma

Nieuwe zelflerende artificial intelligence-appliance van Fortinet detecteert cyberbedreigingen in minder dan een seconde
Geplaatst:
Verstreken tijd: 75 dagen
Fortinet contact  

Logo Fortinet

  030 799 1008
  www.fortinet.com
Fortinet sociaal  


Fortinet tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo SiteLucent B.V.
Logo Alleeninkt.nl
Logo Bergler Software Solutions
Logo Xinno
Logo CPMview
Logo Kantoormeubelencenter.nl
Logo UvA Talen BV
Logo MyCademy
Logo Alleeninkt.nl
Logo PaperDigits
Logo Channext
Logo Botz4U
Logo ReaQta
Logo XIXO
Logo Alcadis
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo Dynatos
Logo Vcare connect
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Medius
Logo Spryng
Logo Botz4U
Logo Yenlo
Logo PQR B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo Keeping
Logo PlanMen
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo Yenlo
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Dutchitchannel.nl
Logo Conclusion
Logo Avit Group
Logo Extreme Networks
Logo Cisco
Logo Ctac N.V.
Logo LogRhythm
Logo Zyxel
Logo Qualys
Logo Descartes
Logo Pegasystems
Logo Stocard
Logo Diamanti
Logo Uniserver
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 88019 persberichten
- 5638 bedrijfsprofielen
- 55 PR-bureauprofielen
- 7681 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comContentbureau