www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nl
2499 volgen @ICTberichten
Datum: (144 dagen geleden)
Bedrijf:

Microsoft-partner Ifective kiest voor oplossing van Okta

Sneller en veiliger inloggen voor franchisenemers ASN Autoschade

‘T HARDE - Ifective timmert al jaren aan de weg als ontwikkelaar van maatwerk-software. Daarbij vertrouwt het bedrijf grotendeels op Microsoft technologie. Maar Ifective mag dan Gold Application Partner zijn, het bedrijf is bepaald niet eenkennig. Zo werd onlangs bij ASN Autoschade voor de security-schil van haar software niet gekozen voor Microsoft, maar voor het gespecialiseerde Okta. Een opvallende keuze.

Stefan IJmker, business consultant bij Ifective: “Een belangrijk deel van ons werk is het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke software. De toegang tot de verschillende onderdelen is niet het doel van ons werk, maar wel een voorwaarde. Voor organisaties moet het veilig zijn en voor gebruikers simpel en snel. We gebruiken de oplossingen van Microsoft, maar zijn er niet per se aan gebonden. Op basis van de unieke eisen van de klant kijken we naar alle alternatieven. En in dit geval vielen we voor het gemak en de kostenefficiëntie van Okta.”

ASN Groep B.V. is een franchiseorganisatie van autoschadeherstelbedrijven en onderdeel van ASN International. In ons land bestaat de organisatie uit meer dan 80 vestigingen. Etiënne de Langen is er IT-manager: “Ifective heeft de software gemaakt waarmee franchisenemers schadeclaims indienen en afhandelen. We hebben strategisch gekozen om de applicatie verder te ontwikkelen en de gebruikers centraal te zetten. De Citrix-schil hebben we verwijderd, zodat gebruikers overal, altijd en via elk device toegang hebben. Vervolgens zochten we naar een access management oplossing met de optimale mix tussen gebruiksvriendelijkheid en security."

Onderzoek naar mogelijkheden
Op basis van de specifieke klantwensen vergeleek Ifective meerdere oplossingen op gebruikersvriendelijkheid, gebruikskosten, implementatiekosten, security en aanpasbaarheid. De Langen: “Ik kende Okta via Gartner - het wordt genoemd als ‘leader’ in het Gartner Magic Quadrant for Access Management. De visie van Okta om het inlogproces voor gebruikers simpeler te maken sloot naadloos aan op onze transformatie naar gebruiker-gedreven technologie. Daarom was het logisch om Okta als alternatief mee te nemen."

"In de praktijk blijkt de software heel flexibel. Er zijn al veel koppelingen beschikbaar en Ifective heeft gezorgd voor de koppelingen naar onze eigen software. Voor ons als franchise-gever is het heel belangrijk dat het voor onze eindgebruikers makkelijk en overzichtelijk is en dat we er qua snelheid vele malen op vooruit zijn gegaan.”

Voor Ifective lag de keuze voor een niet-Microsoft oplossing wellicht niet voor de hand. “Ik heb inderdaad wel eens horen zeggen dat Microsoft en Okta geen logische combinatie is,” aldus IJmker. “Maar als je kijkt naar wat van belang is voor de klant, dan is de situatie anders. Okta is 100% gefocust op security en gebruiksvriendelijkheid en dat merken gebruikers en ontwikkelaars. Binnen een uur kun je als ontwikkelaar een applicatie aanbieden waar een eindgebruiker zonder frustratie en veilig in kan loggen, inclusief opties als inloggen via een extra code op je smartphone.”

De werkwijze die Okta voorstaat voorziet ook in een belangrijk veiligheidsaspect: zorgen dat de juiste mensen, op het juiste moment toegang krijgen tot de juiste applicaties en informatie en voorkomen dat onnodige informatie gedeeld wordt tussen applicaties.

IJmker: “Veiligheid zit hem niet alleen in het eenmalig correct opzetten, maar ook in het snel kunnen handelen als er een probleem is. En daar blinkt Okta in uit. Er zijn meerdere logische plaatsen om rechten in te stellen en te wijzigen, waardoor je overzicht behoudt, minder implementatietijd hebt en snel kunt schakelen bij bedreigingen.”

Over Ifective
Het team van Ifective bestaat uit 25 enthousiastelingen die het werk van vandaag verbeteren om te zorgen voor de vernieuwing van morgen. Ifective combineert wat er al is met slim maatwerk. Onderscheidende oplossingen waarmee mensen willen werken en het verschil maken vormen het resultaat. Ifective is Microsoft Gold Application Partner en is ISO 27001/ ISO 9001 en NEN 7510 gecertificeerd.

Over Okta
Okta is de toonaangevende onafhankelijke leverancier van identiteit voor de onderneming. De Okta Identity Cloud stelt organisaties in staat om op een veilige manier de juiste mensen op het juiste moment met de juiste technologieën te verbinden. Met meer dan 6.000 vooraf gebouwde integraties naar applicaties en infrastructuurleveranciers kunnen Okta-klanten eenvoudig en veilig de beste technologieën voor hun bedrijf gebruiken. Meer dan 7.000 organisaties, waaronder 20th Century Fox, Slack, Adobe, Eneco en Eurostar, vertrouwen op Okta om de identiteit van hun werknemers en klanten te beschermen.

[/EINDE PERSBERICHT]

Noot voor de redactie/niet voor publicatie:
Voor meer informatie naar aanleiding van dit persbericht, kunt u contact opnemen met

Stefan IJmker
Business Consultant ifective
085 044 33 00
06 31544779
s.ijmker@ifective.nl
Laatste van Ifective  
Microsoft-partner Ifective kiest voor oplossing van Okta
Geplaatst:
Verstreken tijd: 144 dagen
Ifective contact  

Logo Ifective

  085 044 33 00
  info@ifective.nl
  ifective.nl
Ifective sociaal  


Ifective tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Snowflake
Logo Snowflake
Logo Maunt
Logo Siemens Mobility B.V.
Logo Synobsys
Logo Renewd
Logo iSourcing Hub
Logo CPMview
Logo ORdigiNAL
Logo ID Control
Logo Codelogic
Logo Bergler ICT
Logo FortifyData
Logo UiPath
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Denit Hosting Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Guardian360 bv
Logo PQR B.V.
Logo Broad Horizon
Logo Young Coders B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Yenlo
Logo Postex Nederland B.V.
Logo NetApp
Logo Databricks
Logo Onguard
Logo Staples Nederland
Logo Bynder B.V.
Logo Poly
Logo Arrow Electronics
Logo Vertiv
Logo Protime BV
Logo Pegasystems
Logo Veeam Software
Logo Cloudian B.V.
Logo Citrix
Logo Solvinity
Logo Zyxel
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88532 persberichten
- 5709 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 8144 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nl