www.LVTPR.comwww.LVTPR.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2496 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (81 dagen geleden)
Bedrijf:

"Nederlands techbedrijf lanceert spraakgestuurd bestelsysteem voor de horeca"

Lancering ‘Voqus’ interface van QV Technologies op de Horecava start met een nominatie voor de Horeca Innovation Award 2020

QV Technologies uit Amsterdam is genomineerd voor de Horeca Innovation Award vanwege de ontwikkeling van een spraakgestuurde bestel- en betaalinterface op basis van Artificial Intelligence (kunstmatige intelligentie). De ‘Voqus’, zoals de interactieve display wordt genoemd, is ontwikkeld voor horecaondernemers om de gastervaring te verbeteren en de inzet van personeel te optimaliseren. Op dit moment bestaat een dergelijk systeem nog niet en er is interesse vanuit meerdere horeca partijen om het product te implementeren.

Een drankje bestellen in de horeca is niet wezenlijk veranderd sinds er herbergen zijn. Je neemt plaats, wacht tot er bediening komt, geeft je bestelling door en betaalt daarna bij het bedienend personeel. Zo ging het toen, en zo gaat dat nog steeds.
Circa 2 jaar geleden vonden Jan Zuiderveld (afgestudeerd in Neuropsychologie en bezig met zijn master A.I. aan de UvA) en Richard Stange (Sr. Electronic Engineer) van QV Technologies dat het anders moest en kon.

Voqus; via spraakgestuurde interface bestellen en betalen
Met het team van QV Technologies is de bestel- en betaalinterface Voqus ontwikkeld. Een kleine ronde spraakgestuurde interface met display dat eenvoudig geïnstalleerd kan worden in iedere hotelkamer, lobby of horecagelegenheid.
Als een gast iets wil bestellen, drukt deze op de ronde display en geeft via spraak de bestelling door. Het ronde scherm draait in de richting van de gast die de bestelling plaatst. Op het scherm zijn de bestelde items te zien. De gast kan daarna de bestelling bevestigen of eventueel nog aanpassen. De order wordt daarna naar de bar of keuken gestuurd, waar deze voorbereid en uiteindelijk uitgeserveerd zal worden. Daarna is het mogelijk af te rekenen via de Voqus. Liever toch een ober of serveerster aan tafel? Via een simpel handgebaar richting de Voqus of een spraakopdracht is deze oproepbaar.
Voqus is intuïtief in gebruik en door iedere doelgroep eenvoudig te bedienen. De bestel- en betaalinterface treffen de gasten aan op tafel in een café of restaurant en in de lobby of kamer van een hotel. Ook is Voqus in te zetten op festivals en evenementen.

Spraakgestuurde toepassingen populair
Door de snelle innovatie van spraakgestuurde hard- en software van bijvoorbeeld Google (Assistent/Home) en Apple (Siri/Homepod) is het gebruik hiervan enorm toegenomen. Op dit moment maken al zo’n 400.000 Nederlanders gebruik van dergelijke spraakgestuurde apparaten. Circa 29% van de bevolking maakt al gebruik van voice mogelijkheden op hun telefoon (*bron: Kantar).

Hier zagen oprichters Zuiderveld en Stange mogelijkheden. Wat ooit is begonnen met een simpele knop, is uitgegroeid tot een interactief platform dat in staat is een hele horecazaak te ‘runnen’ m.b.t. bestellen en betalen.

Jan Zuiderveld, “Richard en ik komen regelmatig in horecagelegenheden. Ons viel op dat het personeel het vaak enorm druk heeft. Vaak moesten we lang wachten op de bediening en zagen met onze achtergrond in de technologie mogelijkheden tot verbetering. Wij zijn ervan overtuigd dat het gebruik van de stem de meest logische manier is om iets te bedienen. Daarop hebben wij Voqus ontwikkeld waarmee snel en gemakkelijk via voice kan worden besteld. En waardoor het bedienend personeel zich volledig kan richten op gastheerschap. Door ons systeem is de aandacht weer terug waar deze hoort, bij de gast”.

Horeca personeel is moeilijk te vinden
De afgelopen drie jaar is de omzet binnen de horeca flink gestegen. Horeca staat onder druk en ondernemers in de sector moeten van alles in het werk stellen om personeel te krijgen en behouden.
In het derde kwartaal van 2019 steeg het personeelstekort binnen de horeca naar een recordhoogte van 35% (*bron CBS).
Op meerdere fronten kan de Voqus horeca personeel ondersteunen. Bijvoorbeeld door bestellingen op te nemen (in verschillende talen), af te rekenen (pinpas, QR vouchers, klantkaarten etc.), status van een bestelling door te geven of bedienend personeel op te roepen.

Interesse uit de branche
Met een aantal grote ondernemingen uit de horeca zijn gesprekken gaande over implementatie van het systeem.
Stange, “Toen we de definitieve modellen van de Voqus klaar hadden wisten Jan en ik meteen dat we iets bijzonders in handen hadden. Wij hebben hierop een aantal zeer ervaren ondernemers in ons netwerk benaderd die ons helpen bij het openbreken van de markt. Bij een innovatief product als de Voqus loop je altijd aan tegen een gezonde dosis ‘eerst zien en dan geloven’. En dat is prima natuurlijk want wij geloven echt dat we een gamechanger in handen hebben. Met de hulp van ons team zijn wij in contact gekomen met een aantal grote landelijke horecaspelers. Hiermee zijn wij in gesprek over de implementatie op hun locaties en ze zijn meer dan enthousiast over Voqus.”

De verwachting is dat begin 2020 de eerste systemen geïmplementeerd zullen worden.

Einde persberichtBijlagen
Hyperlink  Link beeldmateriaal
19 KB docx  FAQ Voqus
Hyperlink  Videodemonstratie VoqusVoor meer informatie kunt u contact opnemen met Dennis Jak.
E-mail: dennis@fynt.nl
Mobiel: 06 241 30 892

Website QV Technologies: www.QVTechnologies.nl

Website Horeca Innovation Award 2020: www.horecava.nl/trendlab/hia-nominaties

Op maandag13 januari 2020worden tijdens de opening van Horecava de winnaars van de Horecava Innovation Award bekend gemaakt.Over QV Technologies
Wij geloven in een wereld waarin technologie mensen op een natuurlijke manier ondersteunt. De stem zien wij als meest logisch instrument om iets te bedienen. De ontwikkeling van de spraakgestuurde bestel- en betaal interface Voqus is het gevolg. Tailor made, high end technologie gekoppeld aan custom made design. Innovatief en baanbrekend. Met onze technologie staat klanttevredenheid weer centraal binnen horeca en hotels. Dankzij de Voqus kunnen horecamedewerkers zich volledig concentreren op gastvrijheid, klantgerichtheid en beleving. En de gast staat, zoals het hoort, centraal.

Logo
Laatste van QV Technologies  
"Nederlands techbedrijf lanceert spraakgestuurd bestelsysteem voor de horeca"
Geplaatst:
Verstreken tijd: 81 dagen
QV Technologie.. contact  

Logo QV Technologies

QV Technologie.. sociaal  


Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo SiteLucent B.V.
Logo Alleeninkt.nl
Logo Bergler Software Solutions
Logo Xinno
Logo CPMview
Logo Kantoormeubelencenter.nl
Logo UvA Talen BV
Logo MyCademy
Logo Alleeninkt.nl
Logo PaperDigits
Logo Channext
Logo Botz4U
Logo ReaQta
Logo XIXO
Logo Alcadis
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo Dynatos
Logo Vcare connect
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Medius
Logo Spryng
Logo Botz4U
Logo Yenlo
Logo PQR B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo Keeping
Logo PlanMen
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo Yenlo
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Dutchitchannel.nl
Logo Conclusion
Logo Avit Group
Logo Extreme Networks
Logo Cisco
Logo Ctac N.V.
Logo LogRhythm
Logo Zyxel
Logo Qualys
Logo Descartes
Logo Pegasystems
Logo Stocard
Logo Diamanti
Logo Uniserver
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 88019 persberichten
- 5638 bedrijfsprofielen
- 55 PR-bureauprofielen
- 7683 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comContentbureauwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl