www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.comContentbureau
2480 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (14 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Yellow Communications

Eaton en Green Motion bundelen krachten om EV-opladers soepel te integreren in gebouwen met energieopslag

Zaltbommel, 8 januari 2020 - Powermanagementbedrijf Eaton en Green Motion, al tien jaar toonaangevend op het gebied van oplaadstations voor elektrische voertuigen, hebben hun krachten gebundeld om opladers voor elektrische voertuigen (EV-laders) soepel te integreren in bedrijfsgebouwen, woonhuizen en winkelcentra.

Elektrische voertuigen hebben de toekomst. Bloomberg NEF verwacht dat in 2025 wereldwijd 10 miljoen EV’s zullen zijn verkocht. In Nederland werden in 2019 reeds voor het eerst meer EV’s verkocht dan auto’s met een dieselmotor. Daardoor neemt ook de vraag naar energie aanzienlijk toe, waardoor elektriciteitsnetten onder druk komen te staan. Als het opladen van EV's niet goed is geregeld, kan een plaatselijke spanningsdip al ontstaan als slechts zes EV's tegelijkertijd worden opgeladen.

Om het opladen van EV’s ook in de toekomst mogelijk te maken, is dringend behoefte aan een infrastructuur die ervoor zorgt dat EV-gebruikers hun voertuigen betrouwbaar kunnen opladen wanneer dat nodig is, terwijl de lokale netstabiliteit voor het gebouw en de buurt wordt gewaarborgd.

Eaton en Green Motion bieden een gecombineerde intelligente oplossing voor EV-laden en energieopslag, waarmee gebouweigenaren toegang krijgen tot de benodigde stroomcapaciteit om de EV-laadinfrastructuur te installeren die ze willen.

De gecombineerde intelligente oplossing van Eaton en Green Motion voor het opladen van EV's en de opslag van energie, kan worden aangesloten op het elektriciteitsnet of op duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen. Het biedt gebouweigenaren alle benodigde capaciteit om het gewenste aantal EV-laders te installeren. EV-laders zijn eenvoudig te integreren, terwijl de stabiliteit van het elektriciteitsnet voor hun gebouwen gegarandeerd blijft. Besparing op energiekosten is mogelijk door op te laden wanneer duurzame energie beschikbaar is, of op tijdstippen waarop de energie goedkoper is en door de opgeslagen energie vrij te geven wanneer de vraag en de kosten op het energienet hoog zijn. Als het gebouw is uitgerust met technologie voor zonne-energie, betekent dit dat EV-gebruikers deze lokaal geproduceerde en opgeslagen schone zonne-energie ook 's nachts kunnen gebruiken om hun EV’s op te laden.

Het systeem voor de opslag van energie werkt ook uitstekend als noodstroomvoorziening – een geruststellende gedachte nu energienetwerken door hoge belasting onder steeds hogere druk komen te staan. Bovendien kunnen gebouweigenaren extra inkomsten genereren door opgeslagen energie terug te leveren aan het net wanneer de vraag en de kosten hoog zijn.

De samenwerking tussen Eaton en Green Motion:
  • voorziet klanten van een gecombineerde intelligente oplossing voor het opladen van EV's en de opslag van energie.
  • biedt een schaalbaar en modulair ontwerp dat geschikt is voor een breed scala aan toepassingen in collectieve woonomgevingen, bedrijfspanden, winkelcentra, universiteiten, stadions en luchthavens.
  • maakt intelligent opladen van EV's en peak shaving mogelijk om perioden met hoge energietarieven te vermijden.
  • maakt optimalisatie van eigen verbruik van zonne-energie mogelijk, om het gebruik van duurzame energie voor het opladen van EV's te bevorderen.
Craig McDonnell, Senior Vice President en General Manager, Power Quality and Electronics en Emerging Markets Division, EMEA bij Eaton: “Bij een groeiend aantal elektrische voertuigen op de weg is het van cruciaal belang dat de juiste infrastructuur en capaciteit voor het opladen van deze EV's aanwezig zijn. Eaton bestaat al 100 jaar als powermanagementbedrijf, met technologisch leiderschap op het gebied van power quality en elektronica. Met onze bekroonde technologie voor de opslag van energie kunnen wij gebouweigenaren die EV-laders willen installeren, voorzien van complete energieoplossingen. Onze samenwerking met Green Motion biedt ons de mogelijkheid om nog beter te voldoen aan de behoeften van onze klanten, met een goede geïntegreerde oplossing voor het opladen van EV's en de opslag van energie.”

Francois Randin, CEO bij Green Motion: “Sinds het allereerste begin, meer dan tien jaar geleden, is Green Motion een ware visionair wat het opladen van elektrische auto's betreft. Vandaag brengt onze samenwerking met Eaton ons nog een stap verder en kunnen wij onze klanten nog beter van dienst zijn door ze de capaciteit te geven die ze nodig hebben om de gewenste infrastructuur voor het opladen van EV's te installeren. Onze gecombineerde intelligente oplossing voor het opladen van EV's en de opslag van energie biedt reële voordelen voor de klant en zorgt tegelijkertijd voor slimmer en duurzamer energiebeheer voor het elektriciteitsnet.”

Eaton en Green Motion zijn aanwezig op CES 2020 in Las Vegas (VS) en demonstreren daar hun gecombineerde oplossing op stand 701.Bijlagen
857 KB png  Eaton-GreenMotion.pngOver Eaton
Eatons Electrical Sector iseen wereldleider met expertise in energiedistributie en -beveiliging, noodstroomvoorziening, besturing en automatisering, verlichting en beveiliging, gebouwgerelateerde oplossingen en bedradingssystemen, oplossingen voor zware en gevaarlijke omstandigheden en engineering services. Via wereldwijd toepasbare oplossingen is Eaton in staat invulling te geven aan de meest kritische uitdagingen op het gebied van hedendaagse elektrotechniek.

Eaton is een powermanagementbedrijf met een omzet van $ 21,6 miljard in 2018. Wij helpen met energie-efficiënte oplossingen onze klanten op een doeltreffende manier elektrische, hydraulische en mechanische kracht op een meer betrouwbare, veiligere en duurzamere manier te beheren. Het bedrijf is toegewijd aan het verbeteren van de levenskwaliteit en het milieudoor het gebruik van powermanagementtechnologieën en -diensten. Eaton heeft ongeveer 99.000 medewerkers wereldwijd en verkoopt producten aan klanten in meer dan 175 landen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.eaton.nl/electrical.

Over Green Motion SA
Green Motion SA is een gerenommeerd en snelgroeiend internationaal bedrijf met zijn hoofdkantoor in Zwitserland. De onderneming verricht al meer dan tien jaar baanbrekend werk op het gebied van het ontwerp en de productie van oplaadsystemen voor elektrische voertuigen.
Het bedrijf produceert oplaadstations, ontwerpt management software voor oplaadnetwerken, exploiteert oplaadstations en is een dienstverlener voor elektrische mobiliteit. Green Motion creëert baanbrekende technologieën, waaronder oplaadstations voor elektrische vliegtuigen en boordladers voor de automobielindustrie.

Green Motion SA exploiteert een eigen netwerk van oplaadstations onder het merk “evpass”. evpass is uitgegroeid tot het meest uitgebreide Zwitserse netwerk en is een van de toonaangevende Europese netwerken. De door Green Motion SA geproduceerde oplaadstations worden volledig ontworpen en gemaakt in Zwitserland. Green Motion is actief met projecten in onder meer China, India, de Verenigde Staten en Israël.
Voor meer informatie over Green Motion SA: www.greenmotion.EV.com.

Voor meer persinformatie:
Yellow Communications
Tijs Mannien
+31 (0)23 555 34 24
eaton@yellow-communications.com
Laatste van Eaton  
22 jan 2020 Eaton breidt 5P-serie uit met lithium-ion UPS

16 jan 2020 Nieuwe Eaton 3S UPS beschermt waardevolle apparatuur in huis en op kantoor tegen overspanning en stroomuitval

8 jan 2020 Eaton en Green Motion bundelen krachten om EV-opladers soepel te integreren in gebouwen met energieopslag
Duurzaamheidsinspanningen Schneider Electric erkend door Corporate Knights en CDP

Nieuwe DPA-activiteit focust op FinTech

Dataplatform IKUU komt met Personal Engagement Score en Use Cases-module in versie 1.5

Mendix presenteert Low-Code Manifest: document definieert de toekomst van software-ontwikkeling

Zendesk kondigt Sell Marketplace aan met apps voor Mailchimp, Dropbox en Pandadoc

SEO: platforms leveren positieve bijdrage aan economie

Dutch IT Cloud Event inschrijving is geopend!

Poly benoemt brancheveteraan Carl Wiese tot nieuwe Chief Revenue Officer

Partnership Cumulus Networks en Metsi Technologies biedt ondersteuning bij adoptie nieuwe technologieën

Lavide Holding NV kan verder

Eaton breidt 5P-serie uit met lithium-ion UPS
ideiio kiest Distology voor introductie op BeNeLux-markt

Competence Factory neemt opleidingsinstituut How & Knower over

Ymor stelt Yoran de la Mar aan als Service Delivery Manager

Extreme Networks levert als eerste Wi-Fi 6-oplossingen in stadions van professionele sportteams en universiteiten

NTT Ltd. lanceert nieuwe wereldwijde datacenterdivisie ‘Global Data Centers’

HB Capital maakt processen efficiënter met Fit4RealEstate-oplossing van Ctac

Gros Nederlanders vindt kwijtschelden schulden niet kunnen

Liquit neemt Amerikaans Appnostix over en versterkt internationale positie

Siteimprove benoemt Kadir Özkan tot Managing Director voor Benelux en Frankrijk

Techleap.nl presenteert plannen om techleiders te empoweren en van Nederland het beste ecosysteem van Europa te maken

Baas van IT-specialist Ultimum staat stoel af aan vmbo-leerling Amir
Geplaatst:
Verstreken tijd: 14 dagen
PR contact  

Logo Yellow Communications
Eaton contact  

Logo Eaton

Eaton sociaal  


Eaton tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Distology Nederland B.V.
Logo BTG
Logo Cicerosoftware - INFORMA Europe
Logo Art Of Automation
Logo Copernicus
Logo Webhosters.nl
Logo Marcommit
Logo NEG-ITSolutions
Logo Maunt
Logo Ifective
Logo SoftApp-distribution
Logo MatrixMind
Logo TenderApp
Logo iUsed.nl
Logo SWOOP
Logo Belcentrale.nl
Logo Art Of Automation
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo Nalanda Technology
Logo Spryng
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Medius
Logo Levelfour
Logo Schneider Electric
Logo IKUU
Logo Dutchitchannel.nl
Logo Poly
Logo Cumulus Networks
Logo Eaton
Logo Competence Factory
Logo Ymor
Logo Extreme Networks
Logo NTT Ltd.
Logo Ctac N.V.
Logo Flanderijn
Logo Liquit
Logo Puur Data
Logo Descartes
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87545 persberichten
- 5590 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7230 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlContentbureauwww.marcommit.nl