ContentbureauContentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2501 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (201 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Yellow Communications

Raspberry Pi competitie maakt thema 2019-2020 bekend: Smart Cities & Mobility

Scholieren bezoeken Johan Cruijff ArenA met PA Consulting

Utrecht, 20 december 2019 – PA Consulting heeft het thema bekendgemaakt van de Raspberry Pi competitie voor dit schooljaar. Middelbare scholieren uit heel het land buigen zich dit jaar over slimme toepassingen voor Smart Cities & Mobility, op basis van de bekende mini-hobbycomputer. De Raspberry Pi competitie voor scholieren in het middelbaar onderwijs, die dit jaar voor de tweede maal in Nederland wordt gehouden, heeft inmiddels al het dubbele aantal inschrijvingen opgeleverd.

“We zijn buitengewoon blij met de snel groeiende belangstelling voor deze competitie”, zegt Mark Griep, hoofd PA Consulting Nederland, dat deze competitie in Nederland samen met House of Digital organiseert. “Vorig jaar hadden we ruim twintig inschrijvingen, nu hebben we al zo’n veertig scholen die zich hebben aangemeld. Ik vind het geweldig dat zoveel jonge mensen een bijdrage willen leveren aan een positieve menselijke wereld met behulp van technologie.”

De eerste groepen scholieren bezochten afgelopen week op uitnodiging van PA Consulting de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Daar werden ze ontvangen door Henk van Raan, Chief Innovation Officer bij de Johan Cruijf ArenA, en Mark Griep van PA Consulting. Mark liet de scholieren zien hoe PA zelf bijdragen levert aan Smart Cities & Mobility, bijvoorbeeld door mee te werken aan de ontwikkeling van Virgin Hyperloop One, het supersnelle transportsysteem dat onder meer in India, de VS en de Verenigde Arabische Emiraten wordt ontwikkeld. Ook in Nederland denkt PA mee over innovatieve mobiliteitsoplossingen; het werkt bijvoorbeeld aan een intelligente Zitplaatszoeker voor de Nederlandse Spoorwegen, zoals onlangs tijdens de Dutch Design Week werd getoond.

Huib Pasman, Innovation Lead bij de Johan Cruijff ArenA, liet de scholieren en hun begeleiders kennismaken met de ArenA als miniatuur ecosysteem en model voor een smart city, waar technologie wordt gebruikt voor talloze innovatieve toepassingen van het kweken van het groenste gras tot het managen van grote bezoekersstromen. Hij schetste hoe innovatie in de Johan Cruijff ArenA een kickstart kreeg toen vlak voor de opening van de ArenA in 1996 duidelijk werd dat bij het ontwerp van het stadion aan alles was gedacht, behalve aan het welzijn van het gras. Vanuit de noodzaak om daar in korte tijd een oplossing voor te bedenken, heeft het stadion zich ontwikkeld tot een van de meest innovatieve organisaties in Nederland, van energiemanagement tot projecten voor digitale toegangscontrole en extreem efficiënte benutting van de faciliteiten.

“De belangrijkste les die wij hebben geleerd, en die ik jullie wil meegeven, is dat samenwerking essentieel is”, benadrukte Pasman. “Zoek aanvullende kennis. Maak je team breed. En maak vooral gebruik van sensoren, want meten is weten.” Slimme dingen bedenken en goed samenwerken is de winnende combinatie, gelooft ook Mark Griep van PA Consulting. “Bedenk ook dat je oplossing mensvriendelijk moeten zijn”, benadrukt hij. “Onthoudt dat het nooit alleen gaat om de technologie, maar dat je er ook voor moet zorgen dat mensen het willen en kunnen gebruiken.”

De Raspberry Pi Competitie is in Engeland al jarenlang zeer succesvol met honderden deelnemende teams. De wedstrijd heeft onder meer tot doel jonge mensen enthousiast(er) te maken voor technologie, maar wil ook het belang van innovatie en samenwerking benadrukken, om studenten met elkaar en de deelnemende organisaties samen te laten werken aan een betere wereld. De eerste editie van het event in Nederland werd direct een groot succes met een spetterend finale-event in de Johan Cruijff ArenA in april van dit jaar.

De competitie is gericht op jongeren vanaf 12 jaar van vmbo-, havo-, vwo- en mbo-scholen die hands-on ervaring willen opdoen met computerprogrammeren en techniek. Meer informatie over de Raspberry Pi competitie vindt u op de website.

De aftermovie van het bezoek aan de Johan Cruijf ArenA door de scholieren en de bekendmaking is hier te bekijken.Over PA Consulting
De experts van PA Consulting bouwen samen aan een positieve toekomst. In een wereld die wordt gedreven door technologie, geloven wij dat de kracht van onze vindingrijkheid bijdraagt aan een positieve toekomst voor de mens. Waar strategie, technologie en innovatie samenkomen, zien wij kansen in complexiteit. Onze teams van experts op uiteenlopende gebied combineren innovatief denken met baanbrekende technologie om sneller en verder vooruit te komen. Terwijl onze klanten transformeren, bereiken we samen duurzame resultaten.

We zijn meer dan 2.600 specialisten op het gebied van financiële diensten, overheid, productie, energie- en nutsbedrijven, consumenten, defensie en beveiliging, gezondheidszorg, biowetenschappen, transport, reizen en logistiek. We werken wereldwijd vanuit kantoren in Europa, Noord-Amerika en de Golfstaten.
Bringing ingenuity to life.

Meer informatie: https://www.paconsulting.com/

#PAPiAwards20

Voor meer persinformatie
Yellow Communications
Karin van Geelen
Tel: +31 (0)23 555 34 24
E-mail: paconsulting@yellow-communications.com
Laatste van PA Consulting  
Raspberry Pi competitie 2020 succesvol afgesloten met digitale finale

Minder risico op overdracht COVID-19 en andere ziekten met nieuw apparaat dat ziekteverwekkers in de lucht en op oppervlakten bestrijdt

Raspberry Pi competitie gaat digitaal door
Geplaatst:
Verstreken tijd: 201 dagen
PR contact  

Logo Yellow Communications
PA Consulting contact  

Logo PA Consulting

  +31 30 28 29 791
  www.paconsulting.com
PA Consulting sociaal  


PA Consulting tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo QuandaGo
Logo iQibt B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Solmate
Logo Distology Nederland B.V.
Logo TRADUS
Logo Coastr
Logo ID Control
Logo QuandaGo
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Conclusion Zuyd
Logo NTT Ltd.
Logo Interxion
Logo Shippeo
Logo Valid
Logo Descartes
Logo Zyxel
Logo BCT
Logo Workday
Logo Workday
Logo Toshiba Global Commerce Solutions (Benelux)
Logo Citrix
Logo PEAK-IT
Logo devolo
Logo Thinkwise
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88795 persberichten
- 5737 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8380 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.EVENTIVE.nlwww.LVTPR.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl