www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nl
2487 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (65 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Vertiv gaat naar de beurs na deal met GS Acquisition Holdings

Vertiv, een Platinum Equity-portfoliobedrijf, wordt beursgenoteerd bedrijf op de New York Stock Exchange via de bedrijfscombinatie met GS Acquisition Holdings

Columbus, Ohio - Vertiv Holdings LLC (“Vertiv”), wereldwijde leverancier van cruciale digitale infrastructuur- en continuïteitsoplossingen, heeft aangekondigd dat het een beursgenoteerd bedrijf zal worden door middel van een fusie met GS Acquisition Holdings Corp (“GSAH”), een overnamebedrijf dat mede wordt gesponsord door een dochteronderneming van The Goldman Sachs Group, Inc. en David M. Cote. Cote, CEO bij GSAH (NYSE: GSAH, GSAH.U, GSAH WS) en voormalig Executive Chairman van de raad van bestuur en CEO van Honeywell, zal fungeren als Executive Chairman van Vertiv. Het bestaande managementteam van Vertiv blijft onder leiding staan van CEO Rob Johnson, die 30 jaar ervaring heeft in deze industrie. De transactie zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020 worden afgesloten, waarbij de aandelen van Vertiv verhandeld worden onder NYSE: VRT.

Cote: “Platinum Equity, Rob Johnson en zijn team hebben de afgelopen jaren geweldig werk geleverd om Vertiv te positioneren als een succesvolle partner voor de lange termijn. Dit bedrijf is precies de aanwinst waar we naar op zoek waren, met precies de gewenste positie in de gewenste industrie, producten die zich onderscheiden door technologie, sterk organisch en anorganisch groeipotentieel en kansen voor duurzame vooruitgang richting de toekomst. Als ik dit in zijn geheel bekijk, dan ben ik blij met de vooruitzichten voor Vertiv en de kansen die dit voor aandeelhouders vertegenwoordigt.”

Tom Gores, voorzitter en CEO bij Platinum Equity, zegt: “Ik ben trots op het werk dat ons team heeft verricht bij Vertiv om het te positioneren waar het nu staat en ik ben erg enthousiast over de nieuwe samenwerking met David en de langetermijn-partners bij Goldman Sachs. Rob Johnson en het managementteam hebben het bedrijf op een geweldige manier voorbereid op de volgende fase van groei.”

“Deze transactie stelt ons in staat om onze groei- en innovatiestrategie in een stroomversnelling te brengen en onze mogelijkheden te vergroten, terwijl we ons blijven richten op de continu veranderende behoeften van onze klanten,” aldus Rob Johnson, CEO bij Vertiv. “David heeft een bewezen staat van dienst in het stimuleren van operationele verbeteringen en waardevermeerdering voor de aandeelhouders. Onze samenwerking met hem gaat onze strategische ontwikkeling een extra boost geven op het moment dat we onze sterke basis gaan inzetten in een groeiende industrie.”

Platinum Equity-partner Jacob Kotzubei, die bestuurslid van het nieuwe beursgenoteerde bedrijf wordt, zegt: “We zijn verheugd om als aandeelhouder de volgende fase van Vertiv samen in te gaan met Goldman Sachs en Dave Cote en om onderdeel uit te maken van het toekomstig succes van het bedrijf. We kijken er naar uit samen te werken met Dave, Rob en het managementteam van Vertiv en de producten en de dienstverlening van Vertiv in de industrie verder te stimuleren.”

Met activiteiten in meer dan 130 landen is Vertiv wereldwijd toonaangevend in het leveren van de hardware, software, analyse en doorlopende services waar klanten op kunnen vertrouwen om ervoor te zorgen dat hun essentiële applicaties continu blijven draaien, optimaal presteren en meegroeien met hun zakelijke behoeften. Het portfolio van stroom-, thermisch en IT-beheer van het bedrijf, samen met de koelings- en IT-infrastructuuroplossingen en -diensten die zich van de cloud tot de edge van het netwerk uitstrekken, genereerde bijna 4,3 miljard dollar aan omzet in 2018.

Voor de belangrijkste transactievoorwaarden, lees hier verder.

###

Over Vertiv
Vertiv brengt hardware, software, analyse en service samen om ervoor te zorgen dat de vitale toepassing van zijn klanten continu kunnen draaien, optimaal presteren en meegroeien met hun zakelijke behoeften. Vertiv lost de belangrijkste uitdagingen op waarmee datacenters, communicatienetwerken en commerciële en industriële locaties van nu te maken hebben met een portfolio van stroom-, koelings- en IT-infrastructuuroplossingen en diensten die zich uitstrekken van de cloud tot de edge van het netwerk. Het hoofdkwartier staat in Columbus, Ohio en Vertiv heeft zo’n 20.000 medewerkers waarmee ze zaken doen in meer dan 130 landen. Bezoek Vertiv.com voor meer informatie en het laatste nieuws van Vertiv.

Over GSAH
GS Acquisition Holdings Corp (NYSE: GSAH) is een overnamebedrijf voor speciale doeleinden dat is opgericht met als doel fusies, aandelenaankoop of soortgelijke zakelijke combinaties met één of meer bedrijven te bewerkstelligen. Het bedrijf wordt gesponsord door een gelieerde onderneming van The Goldman Sachs Group, Inc. en David M. Cote. In juni 2018 heeft GSAH het eerste openbare aanbod afgerond en $ 690 miljoen van beleggers binnengehaald.

Over Platinum Equity
Platinum Equity is in 1995 opgericht door Tom Gores en is een wereldwijd beleggingsbedrijf met meer dan 19 miljard dollar aan activa onder beheer en een portefeuille van circa 40 actieve ondernemingen die overal ter wereld klanten van dienst zijn. Platinum Equity is gespecialiseerd in fusies, overnames en operationele activiteiten, een strategie met een handelsmerk genaamd M&A&O®, neemt ondernemingen over en draagt zorg voor de operationele activiteiten in een breed scala aan zakelijke markten, waaronder productie, distributie, transport en logistiek, verhuur van apparatuur, metaaldiensten, media en entertainment, technologie, telecommunicatie en andere industrieën. In de afgelopen 24 jaar heeft Platinum Equity meer dan 250 overnames voltooid.
Laatste van Vertiv  
Datacentertrends 2020 volgens Vertiv-experts: onder andere snelle groei aan hybrid-computingmodellen

Vertiv gaat naar de beurs na deal met GS Acquisition Holdings

Vertiv focust meer op Benelux en Nordics met benoeming van nieuwe sales director
Geplaatst:
Verstreken tijd: 65 dagen
PR contact  

Logo LVTPR
Vertiv contact  

Logo Vertiv

  +31 (0)76 578 1620
  vertiv@lvtpr.com
  www.vertivco.com/en-emea
Vertiv sociaal  


Vertiv tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Synobsys
Logo Trade Cover Exchange
Logo Tilaa B.V.
Logo Fundaments B.V.
Logo Shift Office Support
Logo FLS Nederland B.V.
Logo LinQhost
Logo CommITment BV
Logo ICT-Partners
Logo SoftApp-distribution
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Alcadis
Logo KeenSystems
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo BTG
Logo Frontline Solutions
Logo Keeping
Logo PlanMen
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo Yenlo
Logo Spryng
Logo Belcentrale.nl
Logo Art Of Automation
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo Nalanda Technology
Logo Veeam Software
Logo Arrow Electronics
Logo UiPath
Logo Xerxes Group
Logo Infoblox
Logo Red Hat, Inc.
Logo Thales
Logo PA Consulting
Logo Cloudian B.V.
Logo Odin Groep
Logo BITO Systems nv
Logo USoft
Logo Extreme Networks
Logo Pegasystems
Logo MeetingpointAdvies
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87773 persberichten
- 5614 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7481 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Contentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nl