www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.com
2501 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (309 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Marcommit

Linux Foundation lanceert project DENT om bedrijven aan vereenvoudigde software voor edge-netwerken te helpen

Open ecosysteem draagt bij aan betaalbare en gestandaardiseerde netwerkoplossingen voor campusomgevingen en bedrijfslocaties

Amsterdam – De Linux Foundation, een non-profitorganisatie die bijdraagt aan grootschalige innovatie met open source, lanceert vandaag DENT. Dit project beoogt de ontwikkeling van een network operating system (NOS) voor gedesaggregeerde netwerkswitches voor campusomgevingen en externe bedrijfslocaties. De deelnemers van het project hopen met de steun van de Linux Foundation de gemeenschap van chipfabrikanten, original design manufacturers (ODM’s), systeemintegrators (SI’s), original equipment manufacturers (OEM’s) en eindgebruikers te kunnen verenigen en doen groeien. Dit moet resulteren in een ecosysteem van partijen die bijdragen leveren aan een functierijk network operating system. De eerste use case is gericht op de retailsector. Prominente deelnemers zijn Amazon, Cumulus Networks, Delta Electronics Inc, Marvell, Mellanox en Wistron NeWeb (WNC).

De huidige netwerkoplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor toepassingen in specifieke markten, van de telecomsector tot de cloud- en datacentermarkt. Ze maken gebruik van niet-open chips (ASIC’s) voor pakketverwerking en gesloten besturingssystemen voor het beheer van workloads en applicaties met een netwerkswitch. Desaggregatie is dé nieuwe aanpak op het gebied van open networking en alom geaccepteerd door beheerders van datacenters en telecominfrastructuren. Maar op het gebied van bedrijfsnetwerken, en in het bijzonder geografisch gespreide netwerken, bestaat er momenteel geen oplossing voor edge-netwerken die buiten de traditionele publieke cloud vallen. Edge-netwerken stellen namelijk speciale eisen aan desaggregatie en netwerktechnologie.

Externe campusomgevingen en winkelfilialen vragen om een simpele en betaalbare NOS-stack die op Linux is gebaseerd. DENT is een open source-project dat de gemeenschap in staat stelt om een dergelijke oplossing te ontwikkelen zonder in complexe abstracties te vervallen. Het initiatief maakt gebruik van de Linux-kernel, Switchdev en oplossingen van andere Linux-projecten om ervoor te zorgen dat developers net zo met ASIC’s en chips kunnen omgaan als met andere hardware. DENT zorgt voor vereenvoudiging van abstracties, API’s en drivers en reduceert de overhead rond switches en andere open software.

Nieuwe technologieën zoals 5G, Edge, IOT en AI gaan ertoe leiden dat er binnen de netwerken van gebouwen, winkels en andere bedrijfslocaties sprake zal zijn van allerlei innovatieve workloads en services nabij applicaties en eindgebruikers. Het gebruik van een simpele gedesaggregeerde, op Linux/SwitchDev gebaseerde switch in deze omgevingen zal bijdragen aan een vereenvoudigde integratie en standaardisatie van alle componenten die deel uitmaken van dit ecosysteem.

“De Linux Foundation zal van meet af aan dienen als neutrale thuisbasis voor DENT. Dit is van cruciaal belang voor de infrastructuur, vergaderingen, evenementen en het overleg van de gemeenschap”, zegt Arpit Joshipura, directeur Networking bij de Linux Foundation. “We willen een gemeenschap voor open source en open samenwerking in het leven roepen die voordelen oplevert voor solution providers en gebruikers die zich bezighouden met branchespecifieke toepassingen rond network operating systems, control planes en management planes.”

Aanvullende quotes van deelnemers aan het project:
“Het doet Delta een genoegen om deel te nemen aan DENT. We juichen de aanpak van de Linux Foundation van problemen rond bedrijfs- en campusnetwerken toe”, zegt Honda Wu, vice president Solutions & Open Source bij Delta. “We staan klaar om onze diepgaande kennis en expertise van netwerken in dienst te stellen van dit project.”

“We vinden het geweldig om samen met de Linux Foundation de groei van deze gemeenschap te bevorderen en deze revolutie in open source netwerken te bespoedigen”, zegt Amit Katz, vice president Ethernet Switches bij Mellanox Technologies. “Het network operation system van DENT is een native Linux-NOS dat gebruikmaakt van switchdev. Die laatste is een Linux-driver voor de ASIC’s van Ethernet-switches. Mellanox heeft een pioniersrol op dit gebied vervuld. Switchdev ontsluit de unieke hardware-innovaties van de Ethernet-switches uit onze Spectrum-reeks. DENT bevordert desaggregatie van het netwerk. Klanten profiteren daarvan, omdat het een einde maakt aan vendor lock-in en hardwarefabrikanten een gelijk speelveld biedt waar de beste switch-ASIC’s en systemen kunnen winnen door de hoogst mogelijke ROI te bieden.”

“Als leverancier van intelligente draadloze en vaste oplossingen voor geografisch verspreide bedrijfsnetwerken omarmt Wistron NeWeb Corporation (WNC) een open software-architectuur”, zegt Larry Lee, executive vice president en directeur van de Networking BG bij WNC. "We vinden het geweldig om met de Linux Foundation en andere brancheleiders samen te werken aan DENT. WNC zal eerst werken aan een oplossing voor gedistribueerde switching ten behoeven van de eerste use case voor de retailsector. We zien enorm potentieel in dit functierijke NOS en zien ernaar uit om binnen dit kader de efficiëntie van netwerken te vergroten en meer gebruiksgemak naar campusomgevingen en andere externe gedistribueerde netwerken te brengen."

"Open source maakt deel uit van het DNA van Cumulus. We vinden het fantastisch om de eerste aanbieder van een softwareplatform te zijn die aan DENT bijdraagt. We werken al jarenlang samen met de Linux Foundation. We werkten onder meer mee aan FRRouting, het project voor open source routering met de meeste bijdragen ter wereld, en leverden bijdragen aan ONIE en EVPN”, zegt Partho Mishra, bestuursvoorzitter en chief product officer bij Cumulus Networks. “Cumulus is een logische keuze voor het ondersteunen van DENT gezien onze diepe wortels in netwerkbijdragen aan de Linux-kernel, onze kersverse ondersteuning voor SwitchDev en onze uitgebreide reikwijdte binnen de datacentermarkt met ruim 2.000 klanten. We zien ernaar uit om samen te werken aan het project DENT om open source uit te breiden binnen netwerkoplossingen op basis van de Linux-kernel, van het datacenter tot de rand van het campusnetwerk.”

“Als toonaangevende leverancier van chips voor toegangsnetwerken en grote voorstander van keuzevrijheid voor klanten in de vorm van gedesaggregeerde hard- en software doet het Marvell een genoegen om als medeoprichter zijn technologische leiderschap in dienst te stellen van het project DENT van de Linux Foundation”, zegt Gavin Cato, vice president Product Management & Marketing bij Marvell Semiconductor, Inc.“Het innovatieve switchaanbod van Marvell legt de basis voor de transformatie van toegangsnetwerken en de edge. Hiermee dragen we bij aan intelligente netwerken en helpen we klanten aan een forse reductie van de total cost of ownership. Met onze holistische ecosysteemaanpak zijn we goed gepositioneerd om de regels van het spel te veranderen op het gebied van retailnetwerken en de smart edge.”

Noot voor de redactie, niet ter publicatie:
Meer informatie:
Marcommit
Juul Klaassen
+31 (0)35-5822730

Over de Linux Foundation
De in 2000 opgerichte Linux Foundation wordt gesteund door ruim 1000 leden. Het is ‘s werelds meest vooraanstaande samenwerkingskader voor de ontwikkeling van open source-software, open standaarden, open data en open hardware. De projecten van de Linux Foundation zijn van cruciaal belang voor onderdelen van de IT-infrastructuur die wereldwijd worden gebruikt, zoals Linux, Kubernetes en Node.js. De methodiek van de Linux Foundation is gebaseerd op de toepassing van best practices en komt tegemoet aan de behoefte van contribuanten, gebruikers en solution providers aan toekomstbestendige modellen voor open samenwerking. Meer informatie is te vinden op linuxfoundation.org.De Linux Foundation maakt gebruik van gedeponeerde merken. Een overzicht van merken van de Linux Foundation is te vinden op deze website voor merkgebruik. Linux is een gedeponeerd merk van Linus Torvalds.
Laatste van Cumulus Networks  
SURFsara ziet werkzaamheden vereenvoudigen na implementatie Cumulus Linux

Cumulus Networks voegt Lifecycle Management toe aan NetQ

Cumulus Networks, Dell Technologies en de Nationale Politie bundelen krachten om agenten op straat met real-time data te wapenen
Kris Marchi aangesteld als directeur XPLUS Internationaal

E-mergo behaalt Microsoft Gold Partner status

Distributeur Kappa Data breidt portfolio uit met Arcserve oplossingen die data beschermen tegen ransomware

Digitale sector wil herziening Thuiskopievergoeding

Xebia ontwikkelt een simulatie gericht op Agile transformaties
IT-integratiespecialist Enable U vindt investeringspartner in Vortex

Fullstaq is nu Rancher Platinum Partner, de enige in de Benelux!

Luzac benoemt Gerco van den Brink tot rector vestiging Rotterdam

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

86,6% van de bedrijven geeft in hun werkplekstrategie prioriteit aan employee empowerment

Ivanti stelt Melissa Puls aan als Chief Marketing Officer

myBrand doet beroep op Conclusion Mission Critical voor 24x7 monitoring en beheer

Unit4 kondigt next-generation ERP aan voor middelgrote, mensgerichte organisaties in de dienstverlening

Vrouwelijk HR-professional voelt zich vertrouwenspersoon, man voelt zich coach

Looptijd openstaande facturen neemt toe

Red Hat breidt automatisering voor hybride cloud uit met integratie Red Hat Ansible Automation Platform voor Red Hat OpenShift omgevingen

“Vervelendste HR-taak eindelijk verleden tijd?”

Op vakantie naar het Verenigd Koninkrijk? Cheddar, bacon en Schotse zalm mogen vanaf 2021 niet meer mee naar huis

Een op drie IT-verantwoordelijken: “Organisatie maakt ineffectief gebruik van cloudtechnologie”

UWV, FNV en Nationale Vacaturebank geven gratis webinars tijdens Nationale Sollicitatiedag

HashiCorp lanceert nieuwe services voor identity gebaseerde zero-trust security in multi-cloudomgevingen

Open Stack lanceert Victoria-release met verbeterde netwerkmogelijkheden en native integratie met Kubernetes

CM.com: 76% Core Revenue Growth for CM.com in Q3 2020
Geplaatst:
Verstreken tijd: 309 dagen
PR contact  

Logo Marcommit
Cumulus Networ.. contact  

Logo Cumulus Networks

Cumulus Networ.. sociaal  


Cumulus Networ.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Fullstaq B.V.
Logo inQdo
Logo PanCompany
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo UiPath
Logo Hands On, Information Management BV
Logo QuandaGo
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo SoftApp
Logo Sam Media
Logo Inuits
Logo Xinno
Logo DeSoftware-Vergelijker.nl
Logo ITchannelPRO | Districomm
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Techone B.V.
Logo RoSecure
Logo Medius
Logo Young_Coders
Logo Orange Cyberdefense
Logo PlanMen
Logo Boys with Brains
Logo Medius
Logo Techone B.V.
Logo Yenlo
Logo CloudSuite B.V.
Logo Techone B.V.
Logo CapX Nederland
Logo Arcserve
Logo NLdigital
Logo Luzac
Logo Enable-U
Logo NTT Ltd.
Logo Ivanti
Logo myBrand
Logo Unit4
Logo Nextmoves
Logo Onguard
Logo Red Hat, Inc.
Logo Zoom
Logo Poly
Logo Motiv ICT Security
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 89521 persberichten
- 5806 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 8905 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlContentbureau