Contentbureauwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2483 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (47 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Archetype Agency BV

Schneider Electric brengt het eerste serverrek met geïntegreerde vloeistofkoeling in de datacenterindustrie

Schneider Electric, leider op het gebied van digitale transformatie van energiemanagement en automatisering, kondigt samen met Avnet en Iceotope het eerste commerciële geïntegreerde rek aan met chassis-gebaseerde immersive liquid cooling (vloeistofkoeling door middel van onderdompeling). De oplossing is geoptimaliseerd voor rekenintensieve applicaties en combineert een krachtige GPU-server met Iceotope's vloeistofkoelingstechnologie om de energie-efficiëntie te verhogen. Avnet integreert de vloeistofgekoelde server met de NetShelter vloeistofgekoelde behuizing van Schneider Electric voor eenvoudige implementatie in datacenters en edge computing-omgevingen. Het systeem is EcoStruxure™ Ready, wat inhoudt dat het gekoppeld kan worden aan het IoT-platform van Schneider Electric met de nieuwe generatie datacentermanagementsoftwareEcoStruxure IT Expert en de digitale servicedienst EcoStruxure Asset Advisor. De gezamenlijke oplossing is gelanceerd tijdens de Gartner IT Infrastructure, Operations & Cloud Strategies Conference in Las Vegas.

Deze vloeistofgekoelde oplossing is de eerste in zijn soort en ideaal voor toepassingen zoals big data-analyses, kunstmatige intelligentie en machine learning die door de benodigde hoge rekenkracht meer energie verbruiken. Gartner identificeerde in een recent rapport vloeistofkoeling als een technologie om in de gaten te houden. Analist Henrique Cecci adviseert datacenteroperators om "voor maximale energie-efficiëntie moderne vloeistofkoelingsoplossingen te gebruiken[1]." Vloeistofkoeling biedt een betere efficiëntie, lagere operationele kosten, een kleiner ruimtebeslag, verbeterde betrouwbaarheid en een bijna stille werking ondanks de hoge vermogensdichtheid van de GPU's. Avnet, Iceotop en Schneider Electric willen het aanbod uitbreiden naarmate de vraag groeit door andere serverproducenten te verwelkomen als partners.

“Schneider Electric zet zich in om datacenters te verduurzamen. Vloeistofkoeling is een erg overtuigende aanpak hiervoor”, aldus Kevin Brown CTO en SVP Innovatie, Secure Power bij Schneider Electric. “Deze laatste ontwikkeling markeert een significante stap naar de industrialisatie van chassis-gebaseerde immersion-oplossingen die de efficiëntie en effectiviteit van tankgebaseerde oplossingen bieden en tegelijkertijd de compatibiliteit en bruikbaarheid hebben van meer traditionele, 'direct-to-chip' vloeistofkoelingsontwerpen. Gezien de groei van applicaties die intensieve rekenkracht gebruiken, zijn wij van mening dat deze aanpak veelbelovend is."

Aanpassen aan de veranderende markt, trends en technologieën
“Als een leidende internationale leverancier van technologie-oplossingen heeft Avnet zich altijd uitstekend aangepast aan de veranderende markten, trends en technologieën,” aldus Scott MacDonald, global president, Avnet Integrated. “We zijn hier goed in omdat we samenwerken met de beste technologie-ontwerpers en hardware-fabrikanten. In dit geval werken we samen met vloeistofkoelingsspecialist Iceotope en internationaal infrastructuurbedrijf Schneider Electric. Zo creëren we de best mogelijke vloeistofkoelingsoplossingen voor onze klanten. We kijken ernaar uit om deze oplossingen – die uitdagingen van klanten op het gebied van koeling, stijgende chipdichtheden, ruwe IT-omgevingen, stijgende energiekosten, beperkingen op watergebruik en ruimtebeperkingen slim aanpakt – te integreren, te implementeren en te ondersteunen.”

“Bij Iceotope zijn we verheugd dat we de innovatieve immersive cooling-technologie beschikbaar maken voor de markt,” aldus David Craig, CEO of Iceotope. “We bieden de enige vloeistoefgekoelde technologie aan die makkelijk schaalbaar is van edge computing-apparaten tot grote serveromgevingen in de cloud. Vergeleken met de direct-to-chip vloeistofgekoelde systemen is onze aanpak efficiënter, betrouwbaarder, kostenverlagend, bespaart het meer ruimte en vermijdt het het gebruik van ventilators.”

Lees hier meer over vloeistofkoeling en de toepassing in datacenters en edge computing-omgevingen.

Meer informatie:
[1] Gartner, “The Future of Enterprise Data Centers —What’s Next”, Published: 24 April 2019 ID: G00384249

Over Schneider Electric
Als specialist in digitale energiemanagement- en automatiseringsoplossingen staan efficiëntie en duurzaamheid voor ons centraal. Voor woningen, gebouwen, datacenters, infrastructuur en industrieën bieden wij toonaangevende technologieën, software en lifecycle services. Met ons open platform en geïntegreerde oplossingen helpen wij klanten bij het maximaliseren van beschikbaarheid, het versnellen van processen en het realiseren van energiebesparing.

De vraag naar energie zal naar verwachting in 2040 zijn verdubbeld. Bij Schneider Electric vinden we dat iedereen op de wereld recht heeft op toegang tot veilige en duurzame energie. Daarom zetten wij ons in voor energie-efficiëntie en duurzaamheid. Wij streven naar een innovatieve maatschappij en zijn betrokken, gepassioneerd en vastbesloten om onze ambities waar te maken. Dat noemen we ‘Life is On’.
www.se.com/nl

Over Avnet
Avnet is een wereldwijde leverancier van technologische oplossingen met een uitgebreid ecosysteem dat design-, product-, marketing- en supply chain-expertise biedt voor klanten in elk moment van de productlevenscyclys. We transformeren ideeën in intelligente oplossingen, waardoor tijd, kosten en moeilijkheden om producten naar de markt te brengen worden verlaagd. Avnet helpt al bijna een eeuw klanten en leveranciers wereldwijd in het realiseren van de transformerende mogelijkheden van technologie.
www.avnet.com.

Over Iceotope
De volgende generatie koeltechnologieën van Iceotope beheren de warmte die wordt gegenereerd door elektronica van de cloud tot aan de edge. Onzeimmersion cooling-technologieën op chassisniveau - met precisielevering van diëlektrische vloeistof - kunnen eenvoudig de toenemende warmtebelasting van de nieuwste processor-roadmaps verwerken. Onze technologieën zijn ontworpen om te voldoen aan alle standaard vormfactoren, inclusief retrofit, en kunnen de hele IT-stack koelen - in elke use case - van de cloud tot aan de edge. Ze kunnen ook worden samengevoegd tot kleinere aangepaste vormfactoren om edge-computing, netwerken en opslag mogelijk te maken. Door de behoefte ventilatoren en luchtkoelingsinfrastructuur weg te nemen, werken onze technologieën in stilte, wat leidt tot een grote verlaging van energie- en waterverbruik en aanzienlijke kostenbesparingen in het ontwerp, de bouw en operatie van datacenters. Omdat onze technologieën zijn afgedicht en ongevoelig zijn voor stof, hitte en vochtigheid, kunnen ze worden ingezet in de lastigste omgevingen.
www.iceotope.com
Laatste van Schneider Electric  
Schneider Electric lanceert webshop voor consumenten en klein zakelijke markt

Duurzaamheidsinspanningen Schneider Electric erkend door Corporate Knights en CDP

Schneider Electric bevestigt duurzaamheidsambities tijdens COP25
Geplaatst:
Verstreken tijd: 47 dagen
PR contact  

Logo Archetype Agency BV
Schneider Elec.. contact  

Logo Schneider Electric

  +31(0)23 5 124 124
  www.schneider-electric.nl
Schneider Elec.. sociaal  


Schneider Elec.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Camarate ICT
Logo Synobsys
Logo Distology Nederland B.V.
Logo BTG
Logo Cicerosoftware - INFORMA Europe
Logo Art Of Automation
Logo Copernicus
Logo Webhosters.nl
Logo Marcommit
Logo NEG-ITSolutions
Logo Maunt
Logo Ifective
Logo SoftApp-distribution
Logo MatrixMind
Logo TenderApp
Logo Yenlo
Logo Spryng
Logo Belcentrale.nl
Logo Art Of Automation
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo Nalanda Technology
Logo Spryng
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo myBrand
Logo NetApp
Logo Schneider Electric
Logo Intermax
Logo Thinkwise
Logo ZyXEL
Logo Liquit
Logo Schneider Electric
Logo IKUU
Logo Dutchitchannel.nl
Logo Poly
Logo Cumulus Networks
Logo Eaton
Logo Competence Factory
Logo Ymor
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87563 persberichten
- 5593 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7254 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.nl