www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nl
2483 volgers blijven op de hoogte!

Door ketensamenwerking krijgt verduurzaming vleugels

Over haar inspanningen op het gebied van duurzaamheid streeft Solar Nederland naar openheid en transparantie. Zo stimuleert Solar haar medewerkers, afnemers en toeleveranciers om proactief bij te dragen aan een beter milieu, sociaal ondernemen en ketenverantwoordelijkheid. Doordat Solar relevante inkoopnetwerken, logistieke dienstverlening en technische kennis verbindt met de ambities van haar klanten en hun eindgebruikers, wordt verduurzamen eenvoudig toepasbaar.

Uitgangspunt is het faciliteren van eenvoud
Van technische groothandel die vooral producten verkoopt, ontwikkelt Solar Nederland zich steeds meer als systeemintegrator. Het bedrijf probeert waar mogelijk als adviseur en merkonafhankelijke leverancier een centrale regierol op zich te nemen voor de kennisontwikkeling in de keten bij de verduurzaming van woningen en kantoorpanden. Daarbij wordt gekeken naar mogelijk inzetbare technologie, wijze van financiering, warmteberekeningen, aanpak en bouwbegeleiding, alsmede voorlichting aan bewoners en energiemanagement.

Met regelmaat organiseert het bedrijf informatieavonden over onderwerpen als zonnepanelen, warmtepompen en verlichting. Daar krijgen bezoekers informatie over nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast helpt Solar de installatiebranche stapsgewijs op weg in de omschakeling naar de verkoop van duurzame oplossingen. ”Hiermee voorzien we duidelijk in een behoefte, want het loopt storm”, aldus Rob Sparnaay, Business Development Manager bij Solar Nederland en hij vervolgt: ”onder de bezoekers treffen we vaak installateurs aan. Ook zij hebben niet altijd tijd om zich te verdiepen in de materie. Corporaties en eigenaren van commercieel vastgoed hebben ook vragen over hoe ze met de verduurzaming van hun portfolio aan de slag moeten gaan”.

Voor eigenaren van kantoorpanden is energiebesparing een keiharde noodzaak. Het Bouwbesluit schrijft voor dat elk kantoor groter dan 100 m2 vanaf 1 januari 2023 minimaal energielabel C moet hebben. Voldoet een pand vanaf die datum niet aan die eis, dan mag het niet meer als kantoor gebruikt worden. “Wij willen handen en voeten geven aan die wetgeving met onze oplossingen door het hele pakket aan te bieden: ventilatie, isolatie en verlichting”, zegt Herolf Geertsma, Category Manager Licht van Solar Nederland en vervolgt: ”de tijd dringt. Er moet nog 30 miljoen vierkante meter worden omgezet naar een lager energiegebruik”.

Hoe zit het met de duurzame prestaties van Solar Nederland?
Solar Nederland behoort tot de 30% best scorende bedrijven in de sector op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Daarmee behaalde het bedrijf de zogeheten Silver CSR (MVO) Rating. EcoVadis beoordeelt bedrijven geheel onafhankelijk op duurzame prestaties en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).  Het ligt in Solar’s ambitie om te gaan voor goud.  De EcoVadis methodologie is de kern van het MVO-analyse systeem, dat 21 criteria over vier thema's dekt van milieu, eerlijke arbeidspraktijken, ethiek/eerlijke zakelijke praktijken en supply chain. Het geeft bedrijven en organisaties de kans om elkaar te vergelijken, risico’s te reduceren, innovatie te stimuleren en transparantie en vertrouwen als (potentieel) handelspartner op te bouwen.

Elektrificatie van het wagenpark past hierbij
In het kader van de permanente inspanningen rondom duurzaamheid elektrificeert Solar Nederland haar wagenpark. Daartoe zijn de medewerkers gestimuleerd om hun huidige auto leasecontract vroegtijdig te beëindigen en om te zetten in een 100% elektrisch rijden oplossing. Zodoende is het wagenpark nu al voor circa 25% geëlektrificeerd. ”In de praktijk verwachten we de CO2-uitstoot sneller te hebben ’terugverdiend’”, zegt Rob Sparnaay. ”Mooi meegenomen is dat we hiermee ook direct de gebruikskosten van ons wagenpark omlaag hebben gebracht. Vanzelfsprekend worden de auto’s op kantoor en waar mogelijk ook thuis gevoed met 100% groene stroom middels een ‘state of the art’ laadoplossing die al is voorbereid op de toekomst.”Over Solar Nederland
Solar Nederland is onderdeel van Solar Group, een toonaangevende Europese sourcing- en services-onderneming, voornamelijk actief op het gebied van elektrotechniek, verwarming en sanitair en ventilatietechniek. De kernactiviteit richt zich op: product-sourcing; waarde toevoegende services en optimalisatie bij de klanten. In 2018 bedroegen de inkomsten van de Solar Group in totaal ongeveer 11 miljard DKK, gerealiseerd door momenteel ongeveer 3000 werknemers. Solar A/S is sinds 1953 genoteerd aan de Nasdaq Kopenhagen met de verkorte naam SOLAR B. De voorraad is opgenomen in de MidCap+ index.

Fotobijschrift: “Solar maakt een verduurzamingslag met een 100% elektrisch rijden oplossing.”

Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kan contact worden opgenomen met: Thea Dullemans, tel.nr: 06 15447117, e-mail: t.dullemans@solarnederland.nl 

Voor meer informatie: https://www.solarnederland.nl
Laatste van Solar Nederland B.V.  
Door ketensamenwerking krijgt verduurzaming vleugels

Solar laat installateur niet in donker tasten

Fluisterstille warmtepomp niet persé duurder
Geplaatst:
Verstreken tijd: 51 dagen
PR contact  

Logo Franssen Communicatie
Solar Nederlan.. contact  

Logo Solar Nederland B.V.

  088 765 2700
  www.solarnederland.nl

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Camarate ICT
Logo Synobsys
Logo Distology Nederland B.V.
Logo BTG
Logo Cicerosoftware - INFORMA Europe
Logo Art Of Automation
Logo Copernicus
Logo Webhosters.nl
Logo Marcommit
Logo NEG-ITSolutions
Logo Maunt
Logo Ifective
Logo SoftApp-distribution
Logo MatrixMind
Logo TenderApp
Logo Yenlo
Logo Spryng
Logo Belcentrale.nl
Logo Art Of Automation
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo Nalanda Technology
Logo Spryng
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo myBrand
Logo NetApp
Logo Schneider Electric
Logo Intermax
Logo Thinkwise
Logo ZyXEL
Logo Liquit
Logo Schneider Electric
Logo IKUU
Logo Dutchitchannel.nl
Logo Poly
Logo Cumulus Networks
Logo Eaton
Logo Competence Factory
Logo Ymor
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87563 persberichten
- 5593 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7254 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureau