www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2481 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (49 dagen geleden)
Bedrijf:

EIF investeert via October 100 miljoen euro in MKB

Institutionele topbeleggers waaronder CNP Assurances, Bpifrance en Zencap, vernieuwen steun aan het Europese MKB

Amsterdam, 3 december 2019 – Het Europees Investeringsfonds (EIF), CNP Assurances, Bpifrance en Zencap zijn het eens geworden over een nieuwe investering van 100 miljoen euro in het Europese MKB via het financierings-platform October. De betrokken partijen participeerden ook in het voorgaande institutionele fonds.

Met de hernieuwde toezegging spreken deze partijen hun vertrouwen uit in October. “Wij bieden twee voordelen voor institutionele investeerders die het MKB-ecosysteem in Europa willen ondersteunen: wij zijn een pan-Europees platform dat actief is in Frankrijk, Spanje, Italië, Nederland en binnenkort ook Duitsland. Daarnaast stellen wij hen in staat om kleine en middelgrote ondernemingen op grote schaal te ondersteunen dankzij onze technologie", zegt Luuc Mannaerts, CEO van October Nederland.

Pierre Moscovici, Europees Commissaris voor Economische en Financiële Zaken, Belastingen en Douanezaken, vult aan: "October is een succesvolle en innovatieve kredietverstrekker en biedt een haalbaar alternatief voor bankleningen. October heeft al zevenhonderd bedrijven in heel Europa ondersteund in hun financiering en dankzij deze overeenkomst is er nu nog eens 100 miljoen euro beschikbaar.”

Plan Juncker
De EIF-verbintenis wordt aangegaan in het kader van het programma Private Credit Tailored for SME’s. Het programma combineert middelen van het EIF en de Europese Unie in het kader van het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI). Dit vormt de kern van het investeringsplan voor Europa, ook bekend als het Plan Juncker. Het doel van het programma is de bevordering van particuliere institutionele investeringen ter ondersteuning van meer markt gebaseerde en op maat gemaakte financieringsoplossingen voor het Europese MKB.

"Gediversifieerde schuldfondsen bieden kleine bedrijven een alternatief voor traditionele bankleningen, met inbegrip van op maat gemaakte schuldpakketten, snelle inzet en een flexibele aanpak", aldus Pier Luigi Gilibert, Chief Executive van het EIF. "Het doel van ons programma is om de groeiende Europese particuliere kredietmarkt te ondersteunen. We zijn blij dat we opnieuw een partnerschap hebben gesloten met October.”

Financieringen
Met de toezegging van 100 miljoen euro financiert October het MKB in Frankrijk, Spanje, Italië, Nederland en Duitsland met nieuwe leningen van 30.000 tot vijf miljoen euro. October werd in 2015 gelanceerd als een technisch platform om eenvoudige, snelle en directe leningen aan kleine bedrijven op grote schaal te ondersteunen. Tot op heden zijn meer dan zevenhonderd kleine en middelgrote ondernemingen gefinancierd door zowel institutionele als individuele investeerders. De gemiddelde lening via October aan het MKB is verstrekt, bedraagt €490.000.

Mannaerts: “October heeft al steun verleend aan een ecosysteem van bedrijven die meer dan 26.000 banen in Europa vertegenwoordigen. De betrokkenheid van institutionele partners heeft een grote impact op de groei en het bewaken van dit ecosysteem.”

Over October
October is het grootste en snelst groeiende platform voor MKB-financiering in continentaal Europa en beschikbaar voor Nederlandse, Franse, Spaanse en Italiaanse ondernemers en investeerders. October heeft al meer dan 350 miljoen euro aan leningen verstrekt aan meer dan 700 verschillende MKB-ondernemingen. October Nederland is één van de oprichters van de Stichting MKB Financiering (SMF), die als doel heeft de toegang tot alternatieve (non- bancaire) financieringsmogelijkheden voor ondernemers te verbeteren. Deze stichting wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Over het Europees Investeringsfonds
Het Europees Investeringsfonds (EIF) maakt deel uit van de Europese Investeringsbank (EIB). Het hoofddoel ervan is micro-ondernemingen en kleine en middelgrote ondernemingen te helpen toegang te krijgen tot financiering. Het EIF verleent risicokapitaal ter ondersteuning van investeringen in eigen middelen van het MKB in EU-lidstaten, kandidaat-lidstaten en ontwikkelingslanden. De activiteiten van het EIF bevorderen de EU-doelstellingen innovatie, onderzoek en ontwikkeling, de oprichting van ondernemingen, groei en het scheppen van werkgelegenheid (www.eif.org / www.eib.org).

Over het investeringsplan voor Europa
Het investeringsplan voor Europa (ook bekend als Plan Juncker) is in 2014 gelanceerd om de neerwaartse trend in investeringen tegen te gaan en Europa economisch verder te ontwikkelen. De innovatieve aanpak van het plan maakt het mogelijk publieke en particuliere middelen te mobiliseren voor investeringen in strategische sectoren van de Europese economie. Het plan-Juncker heeft bijna 390 miljard euro aan investeringen gegenereerd en 929 duizend bedrijven in heel Europa ondersteund.
Laatste van October Nederland B.V.  
3 dec 2019 EIF investeert via October 100 miljoen euro in MKB
Geplaatst:
Verstreken tijd: 49 dagen
October Nederl.. contact  

Logo October Nederland B.V.

  +31 85 808 1121
  nl.october.eu
October Nederl.. sociaal  


October Nederl.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo BTG
Logo Cicerosoftware - INFORMA Europe
Logo Art Of Automation
Logo Copernicus
Logo Webhosters.nl
Logo Marcommit
Logo NEG-ITSolutions
Logo Maunt
Logo Ifective
Logo SoftApp-distribution
Logo MatrixMind
Logo TenderApp
Logo iUsed.nl
Logo SWOOP
Logo NewChannel
Logo Belcentrale.nl
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo Nalanda Technology
Logo Spryng
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Medius
Logo Levelfour
Logo Botz4U
Logo Puur Data
Logo Descartes
Logo Extreme Networks
Logo Dutchitchannel.nl
Logo TJIP
Logo Cisco
Logo CRM Partners
Logo Thinkwise
Logo Eaton
Logo Pro Contact
Logo PA Consulting
Logo Newion
Logo Red Hat, Inc.
Logo Genesys
Logo Qualys
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87523 persberichten
- 5589 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7199 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Contentbureauwww.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl