www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nl
2479 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (51 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Marcommit

Gemeente Amsterdam vertrouwt IT-netwerk en beheer toe aan Telindus

Amsterdam - Gemeente Amsterdam kiest voor de managed secure connectivity service van Telindus, de autonome specialist in slimme en veilige IT-platforms. De belangrijkste doelen waaraan het nieuwe netwerk gaat bijdragen zijn gebruiksvriendelijkheid, wendbaarheid, veiligheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid. De connectiviteitsdienst @Net van Telindus scoorde het hoogst op al deze facetten en dat gaf de doorslag in de gunning. Met deze end-to-end secure connectiviteitsdienst gaat Telindus de gemeente ontzorgen op het gebied van data-, spraak- en beeldverbindingen binnen het werkdomein van de directie ICT van Gemeente Amsterdam. Het gaat om een contract van meerdere jaren waarin Telindus eerst het netwerk zal ontwerpen en uitrollen en daarna het volledige beheer en de doorontwikkeling ervan op zich zal nemen.

Belang van een betrouwbaar netwerk
Een goed werkend en betrouwbaar netwerk is voor Gemeente Amsterdam cruciaal. Niet alleen moeten 15.000 medewerkers gemakkelijk binnen en tussen de meer dan 150 locaties kunnen communiceren, ook apparaten en diensten in de hoofdstad zijn ervan afhankelijk. Informatiepanelen, sensoren, camera’s en toegangspoorten zijn voorbeelden van apparaten van zowel de gemeente zelf als van zogeheten tenants, die van het netwerk gebruik gaan maken. Om de snelheid, betrouwbaarheid en schaalbaarheid te waarborgen is @Net van Telindus gefundeerd op de Dark Fiber-infrastructuur van gerenommeerd partner Eurofiber. Er is gekozen voor het bouwen van een software defined netwerk (SDN) met partner Cisco, zodat Gemeente Amsterdam kan profiteren van de hedendaagse security best practices voor de kantoornetwerken.

Samenwerking
De directie ICT van Gemeente Amsterdam heeft als taak om ICT-infrastructuurdiensten te leveren aan de stad. De gemeente werkt daartoe steeds meer samen met partijen in de markt, omdat het ontwikkelen en beheren van ICT-infrastructuur geen primaire taak is. De sourcingstrategie die de directie ICT enkele jaren geleden heeft ingezet, is erop gericht om diverse strategische partners te contracteren die de gehele lifecycle van de ICT-infrastructuurdelen kunnen afdekken: ontwerp, implementatie, migratie, beheer en doorontwikkeling wordt door hen uitgevoerd. Directie ICT voert hierop regie. Voor netwerkconnectiviteit (LAN’s + WAN) heeft de directie de dienst @Net gedefinieerd en vervolgens aanbesteed.

Maarten Bruinsma, waarnemend directeur ICT: “We hebben met Telindus een partij gecontracteerd die voor ons veilige en betrouwbare connectiviteit levert in en tussen de vele locaties in de stad. Het nieuwe netwerk vormt letterlijk en figuurlijk de basis voor de vele digitale ontwikkelingen in de stad. De diensten van de directie ICT voldoen aan de kerndoelen veilig en betrouwbaar, gebruiksvriendelijk, flexibel en wendbaar en duurzaamheid. Dat laatste aspect was ook een belangrijk criterium in de Europese aanbesteding die afgelopen jaar is uitgevoerd. Telindus heeft ook op dit punt goed gescoord. Ze hebben goed onderbouwd op welke wijze zij invulling gaan geven aan het duurzaamheidsaspect. Nadat het netwerk is opgeleverd, gaan we dit in de vorm van kennisdeling ook gezamenlijk uitdragen. We hebben vertrouwen in Telindus en zien uit naar een constructieve en hechte samenwerking waarbij wij ten aanzien van netwerkconnectiviteit geheel sturen op ‘het wat’ en wij de vertaling daarvan en de uitvoering in ‘het hoe’ overlaten aan Telindus.”

Digitale weerbaarheid
Het is voor gemeenten niet gemakkelijk om de technologische ontwikkelingen bij te benen. Het veilig houden van het netwerk en de IT-infrastructuur is een grote uitdaging. Daarom heeft Gemeente Amsterdam een paar jaar geleden besloten om de IT-infrastructuur onder te verdelen in percelen en deze op verschillende momenten in de tijd uit te besteden. Joris Leupen, Managing Director van Telindus Nederland: “Het is fantastisch dat Gemeente Amsterdam ons als dé strategisch IT-partner voor de netwerkvoorzieningen heeft verkozen. Met @Net leveren we een belangrijke bijdrage aan de connectiviteit en digitale weerbaarheid van deze stad met ambitieuze doelstellingen. Het managen van het platform voor Gemeente Amsterdam is precies datgene waar Telindus zich in onderscheidt. We kijken uit naar een goede en langdurige samenwerking. Samen met Gemeente Amsterdam zijn we de voorlopers voor vele steden in Europa die deze uitdaging ook moeten aangaan in de toekomst.”

Noot voor de redactie, niet ter publicatie:
Foto v.l.n.r.: Maarten Bruinsma, waanemend directeur ICT bij Gemeente Amsterdam en Joris Leupen, Managing Director bij Telindus Nederland

Meer informatie:
Marcommit
Juul Klaassen
telindus@marcommit.nl
035 - 582 27 30
Eerder van Telindus  
20 dec 2019 Newzoo kiest voor gemoedsrust in de cloud met Telindus

10 dec 2019 Versleutelen van WAN-verbinding gebeurt te vaak niet volgens IT-beslissers

27 nov 2019 Gemeente Amsterdam vertrouwt IT-netwerk en beheer toe aan Telindus
Geplaatst:
Verstreken tijd: 51 dagen
PR contact  

Logo Marcommit
Telindus contact  

Logo Telindus

  (030) 247 77 11
  info@telindus.nl
  www.telindus.nl
Telindus sociaal  


Telindus tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Cicerosoftware - INFORMA Europe
Logo Art Of Automation
Logo Copernicus
Logo Webhosters.nl
Logo Marcommit
Logo NEG-ITSolutions
Logo Maunt
Logo Ifective
Logo SoftApp-distribution
Logo MatrixMind
Logo TenderApp
Logo iUsed.nl
Logo SWOOP
Logo NewChannel
Logo DeltaFiber B.V.
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo Nalanda Technology
Logo Spryng
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Medius
Logo Levelfour
Logo Botz4U
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Dutchitchannel.nl
Logo TJIP
Logo Cisco
Logo CRM Partners
Logo Thinkwise
Logo Eaton
Logo Pro Contact
Logo PA Consulting
Logo Newion
Logo Red Hat, Inc.
Logo Genesys
Logo Qualys
Logo SAP
Logo Eficode
Logo Cumulus Networks
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87509 persberichten
- 5589 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7188 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Met foto/illustratie/logo
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nl