www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2502 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (235 dagen geleden)
Bedrijf:

Nieuwe Kaspersky Sandbox automatiseert bescherming tegen geavanceerde bedreigingen

Amsterdam, 21 november 2019 - Kaspersky lanceert de nieuwe Kaspersky Sandbox, ontwikkeld om organisaties te helpen bij het bestrijden van geavanceerde bedreigingen die zijn ontworpen om detectie door endpoint protection platforms (EPP) te omzeilen. De oplossing analyseert automatisch nieuwe, verdachte bestanden en stuurt het besluit door naar de geïnstalleerde EPP. Daarmee versterken organisaties hun bescherming tegen voorheen onbekende bedreigingen, zelfs als ze niet beschikken over ervaren bedreigingsanalisten of als de middelen beperkt zijn.

Volgens onderzoek van Kaspersky onder IT-besluitvormers zegt 47% van het MKB en 51% van grote ondernemingen dat het moeilijker wordt om onderscheid te maken tussen generieke en geavanceerde aanvallen. Dit betekent dat beveiligingsanalisten tijd moeten besteden aan het evalueren van tal van verdachte bestanden en zich niet kunnen richten op de meest kritieke bedreigingen.

Automatische check biedt optimale bescherming
In tegenstelling tot veel bedreigingsinformatiediensten, vereist Kaspersky Sandbox geen handmatige handelingen om de impact van risicovolle objecten te onderzoeken. Wanneer Kaspersky’s endpointbescherming een verdacht object detecteert dat niet als schadelijk gecategoriseerd kan worden, zonder een diepe gedragsanalyse, dan wordt het automatisch doorgestuurd voor een check door Kaspersky Sandbox.

Om de kwaadaardige intentie van een object te detecteren, voert Kaspersky Sandbox een gedragsanalyse uit en verzamelt en analyseert alle artefacten. Als het object inderdaad schadelijke acties uitvoert, herkent de Sandbox dit als malware en rapporteert dit naar de endpointbescherming voor verdere acties. Mogelijke geautomatiseerde acties voor Kaspersky Endpoint Security for Business zijn dan bijvoorbeeld: objectquarantaine, gebruikersnotificatie, scans van kritieke gebieden van het besturingssysteem of zoeken naar het gedetecteerde object op andere computers binnen de organisatie om te voorkomen dat de bedreiging zich kan uitbreiden.Versnelde respons door ingebouwd geheugen
De beslissing of het object al dan niet als een bedreiging wordt beschouwd, wordt opgeslagen in het operationele cache op de server van Kaspersky Sandbox. Wanneer de analyse van het bestand die al in de Sandbox is uitgevoerd, wordt opgevraagd door een andere endpoint binnen het beheerde netwerk, ontvangt de EPP het besluit van deze gedeelde kennisbank. Dit gebeurt zonder dat het hele bestand opnieuw moet worden gescand, wat de respons versnelt en de belasting van servers en virtuele machines vermindert.

Extra beveiligingslaag
Kaspersky Sandbox is ontwikkeld als aanvulling op het beschermingsniveau van Kaspersky Endpoint Security for Business en biedt een extra beveiligingslaag die geautomatiseerde respons op geavanceerde dreigingen mogelijk maakt. Met de geleverde API kan Kaspersky Sandbox ook worden geïntegreerd met andere EPP-oplossingen.

Jornt van der Wiel, beveiligingsexpert bij Kaspersky: “Ondernemingen van elke omvang hebben bescherming nodig tegen bedreigingen die onder de radar van EPP doorvliegen. Echter, voor enterprise-grade oplossingen tegen geavanceerde aanvallen zijn vaak gespecialiseerde beveiligingsanalisten nodig om ze effectief te bedienen. Kleinere bedrijven kunnen het zich zelden veroorloven dergelijk talent in te huren. Kaspersky Sandbox kan dit probleem automatisch oplossen, zonder dat hiervoor IT-beveiligingsspecialisten aangetrokken hoeven te worden. Voor bedrijven die Kaspersky Sandbox gebruiken, betekent dit dat ze hun budgetten kunnen optimaliseren voor filialen waar slechts IT-afdelingsspecialisten zijn van wie wordt verwacht dat ze al het beveiligingswerk doen”.

Ga voor meer informatie over Kaspersky Sandbox naar de officiële website.

Over Kaspersky
Kaspersky is een wereldwijd opererend cybersecuritybedrijf opgericht in 1997. Zowel consumenten, overheidsinstanties als bedrijven vertrouwen op de uitgebreide expertise op het vlak van dreigingsinformatie en de meest geavanceerde beveiligingsoplossingen en -diensten van Kaspersky ter bescherming van kritieke infrastructuren en (eco)systemen. Zo beschermt het cybersecuritybedrijf het meest waardevolle bezit van ruim 400 miljoen consumenten en 270.000 zakelijke klanten. Meer informatie is beschikbaar op www.kaspersky.nl.
Laatste van Kaspersky  
Hack EasyJet: dit kunnen slachtoffers doen

Bijna helft wil ook na Coronacrisis vaker thuiswerken

Kaspersky steunt zorginstellingen tijdens COVID-19 pandemie met gratis productlicenties
Geplaatst:
Verstreken tijd: 235 dagen
Kaspersky contact  

Logo Kaspersky

  030 752 95 00
  info@kaspersky.nl
  www.kaspersky.nl
Kaspersky sociaal  


Kaspersky tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Distology Nederland B.V.
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo QuandaGo
Logo iQibt B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Solmate
Logo Distology Nederland B.V.
Logo TRADUS
Logo Coastr
Logo ID Control
Logo QuandaGo
Logo Guardian360 bv
Logo Frontline Solutions
Logo Boys with Brains
Logo Broad Horizon
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo myBrand
Logo Arlington Research
Logo Unit4
Logo IFS
Logo CRM Partners
Logo Zyxel
Logo Conclusion
Logo Intel
Logo Solipsis b.v.
Logo SAP Concur
Logo Conclusion Zuyd
Logo NTT Ltd.
Logo Interxion
Logo Shippeo
Logo Valid
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88822 persberichten
- 5741 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8395 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Contentbureauwww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl