www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureau
2478 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (26 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Oracle opent Gen 2 Cloud-regio in Nederland

Menzis, Eneco en veel andere Oracle-klanten verwelkomen meest geavanceerde Cloud-infrastructuur in Nederland

Nieuwe Cloud-regio omvat geïntegreerd Cloud-portfolio, waaronder Autonomous Database en Oracle Cloud Applications en helpt klanten verder innoveren met behulp van het wereldwijde Oracle-netwerk

Utrecht/Amsterdam, 14 november 2019 Oracle heeft vandaag in Nederland een nieuwe Cloud-regio geopend als onderdeel van zijn doelstelling om aan het eind van 2020 wereldwijd over 36 ‘Generation 2’ (Gen 2) Cloud-datacenters te beschikken. De Cloud-regio in Amsterdam voegt zich bij de Gen 2 Cloud-regio in Frankfurt en wordt daarmee de tweede Cloud-regio binnen de EU. De opening van de nieuwe Cloud-regio in Nederland maakt deel uit van Oracle’s dubbele regiostrategie. Hierdoor kunnen klanten veerkrachtige applicaties in meerdere regio's implementeren voor optimale beveiliging en voldoen zij tegelijk aan de noodzakelijke vereisten op het gebied van compliance, zonder dat gevoelige gegevens buiten de EU worden gehost. Nederlandse klanten en partners hebben hiermee toegang tot alle Oracle Cloud-services, inclusief de Oracle Autonomous Database en Oracle Cloud Applications en kunnen hierdoor verder groeien en innoveren.

Dit nieuws volgt op de opening van een reeks nieuwe Cloud-regio’s in Toronto (Canada), Seoul (Zuid-Korea), Sydney (Australië) en Zürich (Zwitserland) eerder dit jaar. Andere nieuwe Oracle Cloud-regio's zijn gepland voor opening in de VS (Bay Area, Californië), Canada (Montreal), Brazilië (Belo Horizonte), het VK (Newport, Wales), Japan (Osaka), Australië (Melbourne), India (Hyderabad), Zuid-Korea (Chuncheon), Singapore, Israël, Zuid-Afrika, Chili en twee Cloud-regio’s in Saoedi-Arabië en twee in de Verenigde Arabische Emiraten.

“We zijn erg blij en trots dat we in Nederland een nieuwe Oracle Cloud-regio openen. Met onze krachtige Cloud-architectuur kunnen wij onze klanten zeer sterke isolatie en beveiliging bieden, zodat hun applicaties niet beïnvloed worden door applicaties van andere klanten en beter beveiligd zijn,” zegt Wilfred Scholman, Country Leader bij Oracle Nederland. “Onze nieuwe Gen 2 Cloud-regio in Amsterdam ondersteunt de vereisten die onze klanten hebben voor Cloud-infrastructuur van enterprise-klasse. Hierdoor kunnen ze blijven transformeren, verbetert de kostenefficiëntie en kunnen ze meer up-time en verbeterde zakelijke flexibiliteit bereiken.”

Jean-Pierre van Tiggelen, Head of Oracle Cloud Infrastructure (OCI) EMEA bij Oracle, voegt hieraan toe: “Onze Gen 2 Cloud is gebouwd om ondernemingen te helpen hun meest veeleisende workloads veilig te beheren. Door de unieke architectuur en mogelijkheden levert Oracle Cloud ongeëvenaarde beveiliging, prestaties en kostenbesparingen. Nederlandse klanten hebben nu toegang tot een geïntegreerde Cloud-portfolio, waaronder de Oracle Autonomous Database en Oracle Cloud Applications.”

Oracle’s Gen 2 Cloud biedt een uitgebreid gamma van geavanceerde technologieën, waaronder applicaties op het gebied van Artifical Intelligence, geïntegreerde beveiliging met behulp van Machine Learning, geautomatiseerde Analytics en Oracle Autonomous Database. De Oracle Autonomous Database is de eerste automatische database die uit zichzelf data versleutelt, automatisch back-ups maakt, zichzelf tuned en automatisch patches toepast voor optimale beveiliging. Met behulp van Oracle Cloud kunnen organisaties beschikken over optimale beveiliging, consistente high performance, een prijsstelling die transparant en voorspelbaar is en hebben zij de beschikking over tools en expertise om workloads snel en efficiënt naar de Cloud te migreren.

Bestaande Gen 2 Cloud-klanten
430.000 organisaties in 175 landen wereldwijd gebruiken momenteel Oracle-oplossingen. Hierdoor profiteren ze van de flexibiliteit van de Cloud en beschikken ze tegelijkertijd over prestaties, beveiliging, betrouwbaarheid en controle van enterprise-klasse. Oracle's Gen 2 Cloud biedt Nederlandse klanten een Cloud-regio in hun achtertuin die beschikt over een lage latency, met een hoogwaardige architectuur die consistent is met alle andere Oracle Cloud-regio's over de hele wereld. De Gen 2 Oracle Cloud-architectuur is geoptimaliseerd voor Oracle-database en -toepassingen, evenals allerlei niet-Oracle-workloads, vooral voor gegevensgerichte toepassingen die veeleisend zijn voor wat betreft prestaties en betrouwbaarheid.

Onder andere de Nederlandse zorgverzekeraar Menzis, softwarebedrijf Epicenter en energieleverancier Eneco stapten al over op Oracle’s Gen 2 Cloud. Voor Eneco betekende de stap naar de Gen 2 Exadata Cloud een aanzienlijke kostenbesparing en het leverde tegelijk verbeterde security en compliance. “Eneco heeft in 2019 zijn mission critical applicaties naar Oracle’s Gen 2 Cloud gemigreerd. Met als voordelen lagere kosten, een hogere beschikbaarheid, een betere performance en een hogere mate van security,” zo zegt Eneco’s CIO Mario Suijkerbuijk.

Namens Menzis voegt Directeur IT/Informatievoorziening André van de Wetering hieraan toe: “Veel primaire bedrijfsprocessen binnen Menzis draaien op het Oracle Health Insurance-platform. Continuïteit, continue verbeteringen en innovatie zijn voor Menzis een randvoorwaarde voor een optimale dienstverlening aan haar leden en verzekerden. Met Oracle als partner is een visie ontwikkeld hoe naar de toekomst de continuïteit en doorontwikkeling van de backoffice geborgd kan worden, in lijn met de Menzis cloud-strategie. Menzis is de eerste zorgverzekeraar die haar backoffice op deze manier naar de Oracle Gen 2 Cloud heeft gebracht.”

Epicenter stapte eveneens over naar Oracle’s Gen 2 Cloud-regio in Frankfurt. Zij overwegen over te stappen naar de nieuwe Nederlandse Cloud-regio, zodra deze operationeel is.

Met het Oracle PartnerNetwork (OPN), Oracle’s partnerprogramma, worden partners voorzien van kennis om Oracle-toepassingen te ontwikkelen en te implementeren. OPN biedt training en support met gespecialiseerde kennis van Oracle’s producten en oplossingen. Partners kunnen zich onderscheiden met de ervaring die zij hebben op het gebied van Oracle Cloud door middel van het OPN Cloud-programma – een innovatief programma dat nauw aansluit bij het bestaande OPN-programma met diverse waarderingslevels en andere voordelen.

Oracle’s commitment in Nederland
In Nederland biedt de Oracle University softwaretraining, ook op locatie, en certificering. Alle cursussen worden gegeven door het wereldwijde team van experts van Oracle. Dankzij de opzet van de training kunnen deelnemers deze altijd en overal volgen. Eerder dit jaar kondigde Oracle de opening aan van een lokaal Cloud Center of Excellence bij Tech Data in Bodegraven. Het Cloud Center of Excellence fungeert momenteel als kenniscentrum voor Oracle-klanten en -partners, maar groeiplannen omvatten het uitgroeien tot een Cloud-broedplaats voor vele andere groepen, zoals hogescholen, universiteiten en startups.

Deze laatste groep, bestaande uit een nieuwe generatie ondernemers, wordt verder ondersteund via het Oracle for Startups-programma, een acceleratieprogramma dat interactie en een programma met voordelen biedt voor startups, klanten en Oracle. Het programma creëert een cyclus van innovatie door de vindingrijkheid van startups te koppelen aan de kracht van grotere bedrijven, gericht op het creëren van oplossingen die transformerend zijn. Startups krijgen doorgaans toegang tot de Oracle Cloud, wat vervolgens uitgroeit tot een verder partnerschap met mogelijkheden om deel te nemen aan een uitgebreid netwerk van mentoren, productexperts en Oracle-klanten.

####

Over Oracle
De Oracle Cloud biedt een complete suite van geïntegreerde applicaties voor Sales, Service, Marketing, Human Resources, Finance, Supply Chain en Manufacturing en hooggeautomatiseerde en veilige tweedegeneratie-infrastructuur zoals de Oracle Autonomous Database. Voor meer informatie over Oracle (NYSE: ORCL), surf naar oracle.com.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Contactinformatie:
Julien Harbers
PR Manager Oracle Benelux
E: julien.harbers@oracle.com

Bekijk ook de video:
dutch-long-final.mp4 
14.3 MB 

image
Eerder van Oracle  
14 nov 2019 Oracle opent Gen 2 Cloud-regio in Nederland

17 jan 2019 Rabobank wint Business Rules Excellence Award voor Risk Detection Assessment

16 jan 2019 Eno kiest voor Oracle Health Insurance Back Office
Hipex wint zilveren FD Gazellen Award 2019

Cegeka neemt Dynamics 365-activiteiten over van CTB

Schneider Electric bevestigt duurzaamheidsambities tijdens COP25

Uniserver stelt Deirdre van der Burg aan als strategisch marketing manager

Frontline past zowel koers als naam aan en wordt Frontline Solutions

Sterke internationale groei Barracuda in de MSP-markt

Versleutelen van WAN-verbinding gebeurt te vaak niet volgens IT-beslissers

Bechtle en Ictivity tillen dienstverlening naar hoger niveau

Nuance versnelt toepassing van spraakherkenning in de gezondheidszorg met Dragon Medical One

2020 cybersecurity voorspellingen

Supply chain reorganisatie verbetert klantenservice en flexibiliteit Panasonic Toughbook

Western Digital's nieuwe WD Blue SSD met NVMe-protocol tot 4x sneller dan SATA SSD

FintechOS haalt € 12,7 miljoen op in Serie A voor wereldwijde expansie

AFAS Foundation en Missing Chapter Foundation ontwikkelen lesprogramma om kinderarmoede in Nederland bespreekbaar te maken

Cyberveiligvoor de financiëlesector in 2020
Conscia breidt aanbod uit met managed security services

NFIR zet cyberalarm van SecureMe2 in als forensisch instrument

Schneider Electric brengt het eerste serverrek met geïntegreerde vloeistofkoeling in de datacenterindustrie

Helft kantoormedewerkers heeft lichamelijke klachten door werk

IRIS Nederland optimaliseert klantervaring met Freshworks

Generatie Z en Millennials vergeten klimaat bij online shoppen

SecureLink publiceert Annual Security Report 2019

Centric wil pensioenuitvoerder AGH overnemen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 26 dagen
PR contact  

Logo LVTPR
Oracle contact  

Logo Oracle

  030 - 669 9000
  infomail_nl@oracle.com
  www.oracle.nl
Oracle sociaal  


Oracle tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Hipex
Logo Sensus Process Management
Logo 1DigitalNL
Logo Netprofiler
Logo NewChannel
Logo Company Connect
Logo Insight
Logo Relined Fiber Network
Logo Smile
Logo Erniesoft
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo Knowliah
Logo Google
Logo ICT-Partners
Logo NEG-ITSolutions
Logo Frontline Solutions
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Medius
Logo Levelfour
Logo Botz4U
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo True B.V.
Logo Curvature
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Global Knowledge
Logo Global Knowledge
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Global Knowledge
Logo Cegeka
Logo Schneider Electric
Logo Uniserver
Logo Barracuda Networks
Logo Telindus
Logo Ictivity
Logo Nuance
Logo Palo Alto Networks
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo SecureMe2
Logo Schneider Electric
Logo Fellowes Benelux
Logo I.R.I.S.
Logo Klarna
Logo Totaalbesparen.com
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87283 persberichten
- 5567 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 6844 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Met foto/illustratie/logo
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.com