www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nl
2505 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (2 jaar en 144 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: CFF Communications

Oracle opent Gen 2 Cloud-regio in Nederland

Menzis, Eneco en veel andere Oracle-klanten verwelkomen meest geavanceerde Cloud-infrastructuur in Nederland

Nieuwe Cloud-regio omvat geïntegreerd Cloud-portfolio, waaronder Autonomous Database en Oracle Cloud Applications en helpt klanten verder innoveren met behulp van het wereldwijde Oracle-netwerk

Utrecht/Amsterdam, 14 november 2019 Oracle heeft vandaag in Nederland een nieuwe Cloud-regio geopend als onderdeel van zijn doelstelling om aan het eind van 2020 wereldwijd over 36 ‘Generation 2’ (Gen 2) Cloud-datacenters te beschikken. De Cloud-regio in Amsterdam voegt zich bij de Gen 2 Cloud-regio in Frankfurt en wordt daarmee de tweede Cloud-regio binnen de EU. De opening van de nieuwe Cloud-regio in Nederland maakt deel uit van Oracle’s dubbele regiostrategie. Hierdoor kunnen klanten veerkrachtige applicaties in meerdere regio's implementeren voor optimale beveiliging en voldoen zij tegelijk aan de noodzakelijke vereisten op het gebied van compliance, zonder dat gevoelige gegevens buiten de EU worden gehost. Nederlandse klanten en partners hebben hiermee toegang tot alle Oracle Cloud-services, inclusief de Oracle Autonomous Database en Oracle Cloud Applications en kunnen hierdoor verder groeien en innoveren.

Dit nieuws volgt op de opening van een reeks nieuwe Cloud-regio’s in Toronto (Canada), Seoul (Zuid-Korea), Sydney (Australië) en Zürich (Zwitserland) eerder dit jaar. Andere nieuwe Oracle Cloud-regio's zijn gepland voor opening in de VS (Bay Area, Californië), Canada (Montreal), Brazilië (Belo Horizonte), het VK (Newport, Wales), Japan (Osaka), Australië (Melbourne), India (Hyderabad), Zuid-Korea (Chuncheon), Singapore, Israël, Zuid-Afrika, Chili en twee Cloud-regio’s in Saoedi-Arabië en twee in de Verenigde Arabische Emiraten.

“We zijn erg blij en trots dat we in Nederland een nieuwe Oracle Cloud-regio openen. Met onze krachtige Cloud-architectuur kunnen wij onze klanten zeer sterke isolatie en beveiliging bieden, zodat hun applicaties niet beïnvloed worden door applicaties van andere klanten en beter beveiligd zijn,” zegt Wilfred Scholman, Country Leader bij Oracle Nederland. “Onze nieuwe Gen 2 Cloud-regio in Amsterdam ondersteunt de vereisten die onze klanten hebben voor Cloud-infrastructuur van enterprise-klasse. Hierdoor kunnen ze blijven transformeren, verbetert de kostenefficiëntie en kunnen ze meer up-time en verbeterde zakelijke flexibiliteit bereiken.”

Jean-Pierre van Tiggelen, Head of Oracle Cloud Infrastructure (OCI) EMEA bij Oracle, voegt hieraan toe: “Onze Gen 2 Cloud is gebouwd om ondernemingen te helpen hun meest veeleisende workloads veilig te beheren. Door de unieke architectuur en mogelijkheden levert Oracle Cloud ongeëvenaarde beveiliging, prestaties en kostenbesparingen. Nederlandse klanten hebben nu toegang tot een geïntegreerde Cloud-portfolio, waaronder de Oracle Autonomous Database en Oracle Cloud Applications.”

Oracle’s Gen 2 Cloud biedt een uitgebreid gamma van geavanceerde technologieën, waaronder applicaties op het gebied van Artifical Intelligence, geïntegreerde beveiliging met behulp van Machine Learning, geautomatiseerde Analytics en Oracle Autonomous Database. De Oracle Autonomous Database is de eerste automatische database die uit zichzelf data versleutelt, automatisch back-ups maakt, zichzelf tuned en automatisch patches toepast voor optimale beveiliging. Met behulp van Oracle Cloud kunnen organisaties beschikken over optimale beveiliging, consistente high performance, een prijsstelling die transparant en voorspelbaar is en hebben zij de beschikking over tools en expertise om workloads snel en efficiënt naar de Cloud te migreren.

Bestaande Gen 2 Cloud-klanten
430.000 organisaties in 175 landen wereldwijd gebruiken momenteel Oracle-oplossingen. Hierdoor profiteren ze van de flexibiliteit van de Cloud en beschikken ze tegelijkertijd over prestaties, beveiliging, betrouwbaarheid en controle van enterprise-klasse. Oracle's Gen 2 Cloud biedt Nederlandse klanten een Cloud-regio in hun achtertuin die beschikt over een lage latency, met een hoogwaardige architectuur die consistent is met alle andere Oracle Cloud-regio's over de hele wereld. De Gen 2 Oracle Cloud-architectuur is geoptimaliseerd voor Oracle-database en -toepassingen, evenals allerlei niet-Oracle-workloads, vooral voor gegevensgerichte toepassingen die veeleisend zijn voor wat betreft prestaties en betrouwbaarheid.

Onder andere de Nederlandse zorgverzekeraar Menzis, softwarebedrijf Epicenter en energieleverancier Eneco stapten al over op Oracle’s Gen 2 Cloud. Voor Eneco betekende de stap naar de Gen 2 Exadata Cloud een aanzienlijke kostenbesparing en het leverde tegelijk verbeterde security en compliance. “Eneco heeft in 2019 zijn mission critical applicaties naar Oracle’s Gen 2 Cloud gemigreerd. Met als voordelen lagere kosten, een hogere beschikbaarheid, een betere performance en een hogere mate van security,” zo zegt Eneco’s CIO Mario Suijkerbuijk.

Namens Menzis voegt Directeur IT/Informatievoorziening André van de Wetering hieraan toe: “Veel primaire bedrijfsprocessen binnen Menzis draaien op het Oracle Health Insurance-platform. Continuïteit, continue verbeteringen en innovatie zijn voor Menzis een randvoorwaarde voor een optimale dienstverlening aan haar leden en verzekerden. Met Oracle als partner is een visie ontwikkeld hoe naar de toekomst de continuïteit en doorontwikkeling van de backoffice geborgd kan worden, in lijn met de Menzis cloud-strategie. Menzis is de eerste zorgverzekeraar die haar backoffice op deze manier naar de Oracle Gen 2 Cloud heeft gebracht.”

Epicenter stapte eveneens over naar Oracle’s Gen 2 Cloud-regio in Frankfurt. Zij overwegen over te stappen naar de nieuwe Nederlandse Cloud-regio, zodra deze operationeel is.

Met het Oracle PartnerNetwork (OPN), Oracle’s partnerprogramma, worden partners voorzien van kennis om Oracle-toepassingen te ontwikkelen en te implementeren. OPN biedt training en support met gespecialiseerde kennis van Oracle’s producten en oplossingen. Partners kunnen zich onderscheiden met de ervaring die zij hebben op het gebied van Oracle Cloud door middel van het OPN Cloud-programma – een innovatief programma dat nauw aansluit bij het bestaande OPN-programma met diverse waarderingslevels en andere voordelen.

Oracle’s commitment in Nederland
In Nederland biedt de Oracle University softwaretraining, ook op locatie, en certificering. Alle cursussen worden gegeven door het wereldwijde team van experts van Oracle. Dankzij de opzet van de training kunnen deelnemers deze altijd en overal volgen. Eerder dit jaar kondigde Oracle de opening aan van een lokaal Cloud Center of Excellence bij Tech Data in Bodegraven. Het Cloud Center of Excellence fungeert momenteel als kenniscentrum voor Oracle-klanten en -partners, maar groeiplannen omvatten het uitgroeien tot een Cloud-broedplaats voor vele andere groepen, zoals hogescholen, universiteiten en startups.

Deze laatste groep, bestaande uit een nieuwe generatie ondernemers, wordt verder ondersteund via het Oracle for Startups-programma, een acceleratieprogramma dat interactie en een programma met voordelen biedt voor startups, klanten en Oracle. Het programma creëert een cyclus van innovatie door de vindingrijkheid van startups te koppelen aan de kracht van grotere bedrijven, gericht op het creëren van oplossingen die transformerend zijn. Startups krijgen doorgaans toegang tot de Oracle Cloud, wat vervolgens uitgroeit tot een verder partnerschap met mogelijkheden om deel te nemen aan een uitgebreid netwerk van mentoren, productexperts en Oracle-klanten.

####

Over Oracle
De Oracle Cloud biedt een complete suite van geïntegreerde applicaties voor Sales, Service, Marketing, Human Resources, Finance, Supply Chain en Manufacturing en hooggeautomatiseerde en veilige tweedegeneratie-infrastructuur zoals de Oracle Autonomous Database. Voor meer informatie over Oracle (NYSE: ORCL), surf naar oracle.com.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Contactinformatie:
Julien Harbers
PR Manager Oracle Benelux
E: julien.harbers@oracle.com

Bekijk ook de video:
dutch-long-final.mp4 
14.3 MB 

image
Laatste van Oracle Nederland  
GoldenGate van Oracle nu beschikbaar als pay-as-you-go

Oracle Cloud Infrastructure kondigt integratie met ServiceNow aan voor beter multi-cloud management

Oracle helpt organisaties de werknemerservaring te verbeteren met Oracle Journeys
TPEX International sluit strategisch partnership met Planon ter optimalisatie van haar Smart Building Operations dienstverlening

Conclusion ontwikkelt projectuitvoer- en managementapplicatie voor Eneco

Nieuwe machine learning-library van ABBYY tien keer sneller en compatibel met Python

Edutrainers: Helft leraren niet klaar voor verplichte digitale geletterdheid op scholen

Zivver breidt directie uit met nieuwe CTO, CMO en CRO

CyberArk maakt Identity Security-aanbod beschikbaar via AWS Marketplace

Red Hat vernieuwt Red Hat Process Automation met end-to-end Kubernetes-native decision management in Red Hat OpenShift
OPEN.suite helpt Omgevingsdienst Haaglanden op weg

Print barcodes van voorraadartikelen nu eenvoudig via de BarTrack app

Ivanti-onderzoek toont aan dat werknemers het thuiswerken niet willen opgeven

Essentra verhoogt gebruik van post-consumer gerecycled plastic in LDPE-componenten

Ruim twintig procent van werkend Nederland voelt druk om buiten werktijd bereikbaar te zijn

De gevolgen van een verouderd ERP-systeem

ProRail kiest opnieuw voor Conclusion in IT

Kwart financieel professionals bang dat collega’s vertrekken door hoge werkdruk

Helft van de Nederlanders ziet eigen online kluis zitten

BlackBerry QNX-software nu geïntegreerd in meer dan 195 miljoen voertuigen

Digipower 2021 - 2022: 5 miljoen subsidie voor scholing, begeleiding en advies

Duits federaal bureau voor informatiebeveiliging certificeert SD-WAN gateway van LANCOM Systems

Vitaliteit werkenden neemt af
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2 jaar en 144 dagen
Oracle Nederla.. contact  

Logo Oracle Nederland

  +31 030 669 9000
  www.oracle.com/nl
Oracle Nederla.. sociaal  


Oracle Nederla.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Open.nl Software Group
Logo Jachtinstinct (NPRM)
Logo Tesorion
Logo iSOC24
Logo NEG-ITSolutions
Logo Maunt
Logo Bergler Flex Solutions
Logo Awareways
Logo EsportsCommunity
Logo FlowWright
Logo bridgX
Logo Leadgate Europe
Logo Avinty (GGZ)
Logo mnemonic cybersecurity
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Techone B.V.
Logo Humanwave B.V.
Logo Orange Cyberdefense
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Techone B.V.
Logo True
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Young_Coders
Logo CapX Nederland
Logo ABBYY Europe
Logo Edutrainers
Logo Red Hat
Logo Ivanti
Logo Essentra Components
Logo Visma | Raet
Logo Conclusion
Logo Medius
Logo Unisys
Logo devolo
Logo Schneider Electric
Logo Schneider Electric
Logo GrassGreener Europe
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91450 persberichten
- 6008 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10463 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.com