www.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nlwww.LVTPR.com
2499 volgen @ICTberichten
Datum: (208 dagen geleden)
Bedrijf:

Impact maken dankzij festivaltests: inschrijving Innofestseizoen 2020 van start

Vanaf vandaag is de inschrijving voor het nieuwe Innofestseizoen van start gegaan. Innofest koppelt duurzame en sociale ondernemers aan vooraanstaande Nederlandse festivals om daar hun innovaties te testen. Sinds de oprichting werden zo al meer dan 150 ondernemers geholpen dankzij tests op festivals als Eurosonic/Noorderslag, Welcome to the Village en TT Festival Assen. “Voor jonge bedrijven die een innovatief product of service hebben en positief impact willen maken, kunnen festivals en festivalgangers als de perfecte springplank dienen. Met Innofest helpen we ondernemers om hun prototype te testen, zodat ze straks beter voorbereid de markt op kunnen”, zegt Innofest-directeur Linda Vermaat.

Voor het nieuwe festivalseizoen is Innofest op zoek naar innovatieve en wereldverbeterende startups die impact willen maken en voor wie het testen op festivals een duidelijke meerwaarde heeft. In de afgelopen jaren hebben startups uit zeer verschillende sectoren op één van de elf aan Innofest verbonden festivals getest. Zo werden het voorbije Innofestseizoen onder meer een energiebespardende circulaire douche, een uitschuifbare rolstoelbank, snacks van krekels en sprinkhanen, een sensor om realtime waterkwaliteit te meten en een superefficiënte tentstructuur getest. Elk jaar is er ruimte voor zo’n dertig startups. Aanmelden kan via: https://innofest.co/meld-je-aan/

Innofest werkt samen met de volgende festivals: DGTL, Eurosonic/Noorderslag, FestivalderAa, Here Comes The Summer, Into the Great Wide Open, Noorderzon, Oerol, Paradigm, TT Festival Assen, Welcome to the Village en Zwarte Cross. Ondernemers die via Innofest op één van deze festivals gaan testen, worden in de aanloop én tijdens de test begeleidt door een innovatiescout. Het team van Innofest is gespecialiseerd in het praktisch mogelijk maken van validatie, hoe ingewikkeld de betreffende techniek ook is. Ondernemers worden zodoende geassisteerd bij het opstellen van de juiste voorwaarden om tot een innovatiepilot op één van onze festivals te komen en krijgen ondersteuning van een ervaren festivalproducent die zorgt dat testvraag en festival naadloos op elkaar aansluiten. Hierbij zijn verschillende soorten testen mogelijk. Van een stresstest of AB-test tot een technische test of een test met eindgebruikers door bijvoorbeeld met festivalbezoekers of vrijwilligers te testen.

Beter inzicht in de markt
Recent onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen laat zien dat de Innofestaanpak werkt. Het traject geeft ondernemers beter inzicht in hun eigen product en de behoeften van de markt. En geeft het startups het zelfvertrouwen dat onmisbaar is om met een nieuw product de markt op te gaan. Ruim zeventig procent van de alumni geeft aan dat ze dankzij de begeleiding van Innofest hun ondernemersskills aanzienlijk hebben verbeterd. En liefst tachtig procent wist door de test nieuwe klantsegmenten of klanten te identificeren.

***EINDE PERSBERICHT***

Over Innofest
Innofest is een innovatiestimuleringsprogramma dat het succes van innovatieve en wereldverbeterende ondernemers vergroot door hen een kans te geven om hun prototypes op vooraanstaande Nederlandse festivals te testen. Dat is hard nodig, aangezien negen van de tien innovaties faalt. Vaak omdat een prototype onvoldoende getest wordt voordat het op de markt gebracht wordt. Innofest doet daar wat aan en zet festivals in om innovaties te testen.

Festivals zijn tijdelijke samenlevingen, met hun eigen energievoorziening, waterinfrastructuur, afval, voedsel, logistiek en duizenden eindgebruikers van innovatie: de festivalbezoekers. De bij Innofest betrokken festivals stellen hun festivalterrein open als een levend laboratorium. Door prototypes in deze minimaatschappij te testen, halen ondernemers cruciale feedback op, bouwen aan hun trackrecord en netwerk en leggen ze contacten met potentiële klanten. www.innofest.co
Laatste van Stichting Innofest  
Impact maken dankzij festivaltests: inschrijving Innofestseizoen 2020 van start

Getest op Noorderzon: biologisch afbreekbare regencape, uitschuifbare rolstoelbank en een interactieve plattegrond op je mobiel

Groningse designstudent test circulair festivalbandje tijdens Paradigm Festival
Geplaatst:
Verstreken tijd: 208 dagen
Stichting Inno.. contact  

Logo Stichting Innofest

Stichting Inno.. sociaal  


Stichting Inno.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Maunt
Logo Siemens Mobility B.V.
Logo Synobsys
Logo Renewd
Logo iSourcing Hub
Logo CPMview
Logo ORdigiNAL
Logo ID Control
Logo Codelogic
Logo Bergler ICT
Logo FortifyData
Logo UiPath
Logo QuandaGo
Logo SecuriGuide
Logo Hands On, Information Management BV
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Denit Hosting Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Guardian360 bv
Logo PQR B.V.
Logo Broad Horizon
Logo Young Coders B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Yenlo
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Citrix
Logo Solvinity
Logo Zyxel
Logo XXImo Mobility
Logo Dutchitchannel.nl
Logo Cegeka
Logo Nextview
Logo CrowdStrike
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Nextens
Logo Banking Circle
Logo Waterland Private Equity Investments
Logo PA Consulting
Logo Zoom
Logo Red Hat, Inc.
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88494 persberichten
- 5704 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 8106 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.com