www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlContentbureau
2500 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (202 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Drie keer meer klantwaarde

IFS illustreert commitment om klantwaarde en keuzevrijheid te bieden met lancering van drie nieuwe services

Eindhoven, 5 november 2019 IFS lanceert in het kader van waardecreatie voor klanten diverse nieuwe services, die zijn ontwikkeld om te voorzien in voorspelbare kosten, tijdlijnen en zakelijke resultaten. Softwareleveranciers hebben tot nu weinig aandacht besteed aan het belang van klantsucces nadat software in gebruik is genomen. IFS erkent dat software de meeste impact heeft als een organisatie er alles uit haalt gedurende de gehele levenscyclus. Daarom lanceert het bedrijf nieuwe diensten die speciaal zijn ontwikkeld om klanten te helpen bij het maximaal benutten van hun software. Deze services zijn een aanvulling op het groeiende partner-ecosysteem en bedoeld om klantsucces structureel te waarborgen.

IFS creëerde gedifferentieerde oplossingen die inspelen op de eisen van ieder type organisatie – van wereldwijde multinationals die samenwerking zoeken met een apart klantsuccesteam tot aan middelgrote bedrijven die het juiste applicatiemanagement en de juiste support (applicatiebeheer) op dagelijkse basis nodig hebben.

De nieuwe diensten bouwen voort op de Gold- en Platinum-support van IFS en omvatten IFS Select, IFS Success, en IFS Tools & Methodologies. Afhankelijk van het vereiste niveau van proactiviteit en focus op zakelijke uitkomsten kan een klant kiezen voor de best passende dienst.

IFS Select
  • IFS Select is de ultieme supportdienst van IFS en biedt een holistisch raamwerk voor klanten die IFS centraal in hun business-strategie plaatsen.
  • IFS ondersteunt ieder element van de bedrijfsvoering van de klant proactief door datagedreven besluiten op basis van realtime data mogelijk te maken. Daarnaast voorziet IFS in continue business-support, on-site enterprise-architecten, IT-changemanagement en alles daar tussenin.
  • IFS Select stelt klanten in staat om te excelleren in alle facetten van de bedrijfsvoering, waarbij de strategieën van de twee organisaties met elkaar in lijn zijn en er sprake is van maximale waarde in alle fasen van de levenscyclus.
IFS Success
IFS Success biedt een services-raamwerk dat klanten in staat stelt om de op resultaten gebaseerde service-componenten te kiezen die relevant zijn voor hun zakelijke prioriteiten. De vier pilaren van IFS Success zijn:
  • Value Assurance: Biedt inzicht in de verwachte waarde en in de praktische initiatieven die nodig zijn om die waarde te behalen.
  • AMS (Application Management Services): Operationeel en expert-applicatiebeheer met continue toegang tot top-experts van IFS en snelle response en probleemoplossing voor iedere IFS-gerelateerde vraag.
  • Safeguarding: Biedt klanten brede keus uit een breed netwerk van partners van system integrators en changemanagement-specialisten tot aan kleine, gespecialiseerde partijen. IFS biedt een gestructureerde overeenkomst met waarborgen voor de resultaten.
  • Customer Success Management: Klanten die gebruikmaken van twee of meer van de bovengenoemde componenten kunnen rekenen op een proactieve aanpak van IFS met betrekking tot continue verbetering en uitgebreide supportmodellen.
IFS Tools & Methodologies
IFS blijft de manier waarop de software wordt geïnstalleerd en gebruikt optimaliseren. De IFS-methodologie is uitgebreid met middelen om waarde te creëren na het livegaan van de software en om in te spelen op de veranderende eisen van de klant. Daarnaast is er fors geïnvesteerd in de IFS Solution Composer om de IFS-oplossingen te visualiseren. Verder helpen de IFS Industry Accelerators klanten bij het sneller en beter adopteren van de software op de meest kosteneffectieve manier. Veel klanten hebben al geprofiteerd van significante reducties in tijd, kosten en van een hogere return on investment.

“Onze focus ligt, zoals altijd, op het versnellen van de time to value voor onze klanten”, zegt Stefano Mattiello, senior vicepresident van IFS. “Daarnaast willen we onze uitdagende klanten in hun kracht zetten, zodat ze hun bedrijfsvereisten op elkaar kunnen afstemmen op basis van services waarmee ze incrementele waarde uit hun IFS-oplossingen kunnen halen, die verder gaat dan de implementatie. We bieden daarom een holistische set van services die het creëren van waarde binnen de volledige levenscyclus mogelijk maakt. Dit is een duidelijk signaal dat we volledig op onze klanten zijn gericht en voor hen meer zakelijke voordelen willen genereren.”

Lees meer over deze diensten op www.ifs.com/corp/services/.

Noot voor de redactie:

Over IFS
IFS™ ontwikkelt en levert wereldwijd enterprise-software voor klanten die goederen produceren en distribueren, assets onderhouden en servicegerichte activiteiten beheren. De branche-expertise van onze mensen en oplossingen in combinatie met de inzet voor onze klanten, maken IFS een erkend leider en de meest aanbevolen leverancier in onze sector. IFS heeft 3.500 medewerkers en ondersteunt meer dan tienduizend gebruikers wereldwijd vanuit een netwerk dat bestaat uit lokale vestigingen en een groeiend ecosysteem met partners. Kijk voor meer informatie op IFS.com/nl, volg ons op Twitter: @ifs en lees meer in onze IFS Blogs over technologie, innovatie en creativiteit: https://blog.ifs.com/.
Reacties  
   Er zijn geen reacties, login om te reageren
Laatste van IFS  
Remote Assistance van IFS zet merged reality in om de service-efficiency te verhogen

Data-integratieplatform van Boomi biedt optimale connectiviteit voor IFS-klanten dankzij 200 ingebouwde connectors

IFS overtreft de markt in 2019 met 32 procent groei in licenties en EBITDA
Geplaatst:
Verstreken tijd: 202 dagen
PR contact  

Logo LVTPR
IFS contact  

Logo IFS

  +31 (0)40 292 3 292
  info.nl@ifsworld.com
  www.ifsworld.com
IFS sociaal  


IFS tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo iSourcing Hub
Logo CPMview
Logo ORdigiNAL
Logo ID Control
Logo Codelogic
Logo Bergler ICT
Logo FortifyData
Logo UiPath
Logo QuandaGo
Logo SecuriGuide
Logo Hands On, Information Management BV
Logo Relined Fiber Network
Logo Thycotic
Logo Datacon BV
Logo Data Matters BV
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Denit Hosting Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Guardian360 bv
Logo PQR B.V.
Logo Broad Horizon
Logo Young Coders B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Yenlo
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Workiva
Logo Barracuda Networks
Logo HubSpot
Logo MeetingpointAdvies
Logo Zyxel
Logo OutSystems
Logo Schneider Electric
Logo VSL
Logo Totaalbesparen.com
Logo Auth0
Logo Poly
Logo Zyxel
Logo Genesys
Logo Solvinity
Logo Lightspeed
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 88431 persberichten
- 5689 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 8047 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureauwww.LVTPR.nl