Herken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nl
2506 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (2 jaar en 95 dagen geleden)
Bedrijf:

Samsung, Teleperformance en Building Blocks lanceren innovatieve customer care-oplossing

Schiphol, 4 november 2019  – Samsung, Teleperformance en Building Blocks ontwikkelen samen een innovatieve service-oplossing: Collective Memory. De oplossing voor klantcontact zet machine learning en kunstmatige intelligentie in en ‘voorspelt’ antwoorden op basis van eerdere ervaringen. Collective Memory wordt vandaag breed gelanceerd en wordt al toegepast op alle klantvragen die bij Samsung binnenkomen.

“Het aantal vragen dat bij ons binnenkomt, is groot. Tegelijkertijd willen wij er voor zorgen dat consumenten goed, persoonlijk én snel geholpen worden,” zegt Daan van der Mijden, Director Customer Service bij Samsung Electronics Benelux. “Om ervoor te zorgen dat consumenten niet onnodig hoeven te wachten, wij de juiste vragen stellen en samen tot een oplossing komen, introduceren wij samen met Teleperformance en Building Blocks Collective Memory. Collective Memory is de ideale, zelflerende oplossing die onze medewerkers helpt bij het helpen van klanten.”

De consument wordt sneller en beter geholpen
Kunstmatige intelligentie voorspelt op basis van historische interactie welk antwoord het beste bij binnenkomende vragen past. Het antwoord dat een collega destijds gegeven heeft, vormt de basis van de reactie nu. Vervolgens kan de medewerker het antwoord accepteren, afwijzen of aanpassen zodat deze beter in de context van het gesprek past. Hier leert het systeem weer van. Met deze oplossing zorgt de serviceafdeling ervoor dat consumenten sneller en beter geholpen worden.

Beste van beide werelden
Het unieke aan Collective Memory is dat het het beste van mens en machine combineert. Het systeem is zelflerend en maakt gebruik van kunstmatige intelligentie; de aanpassingen die een medewerker doet, worden meegenomen in het algoritme. Daardoor ontstaan keer op keer accuratere, passendere antwoorden en is het systeem onderhoudsarm.

Samsung past de oplossing op dit moment al toe, met positieve resultaten tot gevolg. In de testfase was Collective Memory goed voor een winst van 10 procent in de capaciteit, een percentage dat naar verwachting groter wordt naarmate de oplossing meer kennis omvat. De verwachting is dat het aantal interacties per conversatie verder zal afnemen. Dat betekent dat consumenten sneller en beter worden geholpen, met een verbeterde Customer Effort Score (CES) als resultaat. Bij de CES wordt gemeten hoe makkelijk het is voor een consument om een oplossing te krijgen voor zijn vraag of probleem.

Norbert van Liemt, CEO van Teleperformance: “We geloven dat het bieden van een goede customer experience belangrijk is voor Samsung en hun klanten. Dankzij de expertise van Building Blocks kunnen we met behulp van data science een unieke customer care-oplossing bieden voor de klanten van Samsung waarin snelheid en accuraatheid geborgen worden. We zijn dan ook blij met deze nieuwe samenwerking en kijken uit naar wat we in de toekomst nog meer samen kunnen bewerkstelligen.”

Alexander van Eerden, CEO bij Building Blocks is blij met de innovatieve stap die ze samen met Samsung en Teleperformance zetten: “Met deze Collective Memory-oplossing bieden we veel waarde aan zowel de business als de consument. De consument krijgt snel een accuraat antwoord dat goed past binnen zijn of haar context. Tegelijkertijd zorgt het systeem ervoor dat dit efficiënter kan worden gedaan dan in het verleden, door de inzet van AI. We zijn trots dat we deze oplossing samen met vooruitstrevende partijen als Samsung en Teleperformance hebben ontwikkeld en nu verder kunnen vermarkten.”

Over Teleperformance
Teleperformance is wereldwijd marktleider in outsourcing van omnichannel klantcontact. Teleperformance ondersteunt zijn partners met customer service, customer care, technische dienstverlening, backoffice-, retentie- en incassowerkzaamheden in de B2B- en B2C-markt. Het bedrijf verbindt mens en merk via voice, webcare en email in vrijwel alle talen op 340 locaties in 74 verschillende landen, met behulp van technologieën zoals chatbots, speech analytics, RPA en andere innovatieve oplossingen. Bij Teleperformance werken wereldwijd ruim 300.000 medewerkers. Klanten voor het Nederlandse taalgebied worden bediend vanuit vestigingen in Utrecht, Zoetermeer, Tilburg, Maastricht, Zwolle en Paramaribo (Suriname).
Meer informatie: Website | LinkedIn

Over Building Blocks
Building Blocks is gespecialiseerd in data science en machine learning-oplossingen gericht op het voorspellen van klantgedrag in de retail- en verzekeringsbranche. Gedreven data scientists, data engineers en data translators ontwikkelen blocks, waarin techniek en algoritmen ruwe data vertalen naar accurate voorspellingen voor verscheidene businessproblemen. Building Blocks zet de klant centraal en stelt organisaties in staat de integrale customer journey te optimaliseren.
Meer informatie: Website | LinkedIn

Over Samsung Electronics
Samsung Electronics inspireert mensen en creëert de toekomst met vernieuwende ideeën en technologieën. Wij zijn toonaangevend in de wereld van TV’s, smartphones, wearables, tablets, huishoudelijke apparaten, netwerksystemen, geheugen, systeem-LSI, gieterij en LED-oplossingen. Het laatste nieuws, artikelen en persmateriaal vind je op Samsungs Newsroom op http://news.samsung.com/nl en onze blogs Explore en Evolve.
Laatste van Teleperformance  
Samsung, Teleperformance en Building Blocks lanceren innovatieve customer care-oplossing

Teleperformance innoveert door partnership met Building Blocks met slimme gepersonaliseerde service

Teleperformance tweemaal genomineerd voor Customer First Awards
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2 jaar en 95 dagen
Teleperformanc.. contact  

Logo Teleperformance

Teleperformanc.. sociaal  


Teleperformanc.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo NTT DATA
Logo Barracuda Networks
Logo NetApp
Logo Lightspeed
Logo RobotWise
Logo Ivanti
Logo NetApp
Logo WorldStream
Logo GrassGreener Europe
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Intel
Logo devolo
Logo Unisys
Logo Banking Circle
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91760 persberichten
- 6031 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10592 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nl