www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nl
2488 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (110 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Ctac boekt licht hogere omzet en EBITDA in derde kwartaal

’s-Hertogenbosch, 31 oktober 2019 – Business & Cloud Integrator Ctac N.V. (Ctac) (Euronext Amsterdam: CTAC) maakt vandaag de trading update bekend over het derde kwartaal 2019.

image

Hoofdpunten derde kwartaal 2019

  • Omzet stijgt licht (+1,5%) naar € 19,8 miljoen
  • EBITDA* stijgt met 8,3% naar € 1,3 miljoen
  • Bedrijfsresultaat* stabiel op € 1 miljoen
  • Nettoresultaat* stijgt met 14,3% naar € 0,8 miljoen
Hoofdpunten eerste negen maanden 2019
  • Omzet daalt licht (-1,1%) naar € 61,2 miljoen
  • Lagere vraag naar on premise licentieverkopen deels gecompenseerd door toenemende vraag naar cloudoplossingen
  • Winstgevendheid lager als gevolg van incidentele lasten in eerste halfjaar
  • Uitrol nieuwe IP-producten ligt op schema
Vooruitzichten 2019
  • Verwachting operationeel resultaat enigszins naar boven bijgesteld: bijzondere omstandigheden voorbehouden verwacht Ctac voor 2019 een gelijkblijvende omzet en operationeel bedrijfsresultaat ten opzichte van 2018.
  • Echter de uitspraak van de rechtbank Amsterdam zal een negatieve impact op het totaal bedrijfsresultaat hebben van € 1,25 miljoen.
Henny Hilgerdenaar, CEO van Ctac:
Onze prestaties in het derde kwartaal vertonen een licht stijgende lijn. De omzet nam toedoor een hogere vraag naar cloudoplossingen die deels werd gedrukt door een daling van de on-premise licentieverkopen. De stijging van de EBITDA in het derde kwartaal toont het positieve effect van onze in-house ontwikkelde IP-producten aan. Terwijl in de eerste 9 maanden van 2018 nog € 1,4 miljoen aan ontwikkelkosten was geactiveerd zijn in 2019 de nagekomen kosten voor productoptimalisatie in 2019 direct ten laste van het resultaat 2019 gebracht.

De ontwikkeling van deze IP-producten specifiek voor de retail-, woningcorporatie- en real estatemarkt, ligt zowel qua investeringsomvang als qua planning op schema. De producten zijn dit jaar live gegaan bij de eerste klanten, waarbij de snelle implementatie van het kassasysteem XV Retail bij Action ons een nominatie van de Computable Awards 2019 heeft opgeleverd. In het derde kwartaal hebben we orders gekregen van Sligro voor de implementatie van XV Retail en van AHAM Vastgoed voor onze ERP-clouddienst Fit4RealEstate. Op basis van de positieve signalen uit de markt verwachten we veel van deze nieuwe producten. Daarnaast zijn er het afgelopen kwartaal wederom commerciële successen behaald die impact zullen hebben op het vierde kwartaal van dit jaar en 2020.

De schaarste aan gekwalificeerde ICT-ers blijft ook dit jaar een belangrijk aandachtspunt. Ctac maakt voor het werven van nieuwe collega’s succesvol gebruik van het netwerk van onze eigen medewerkers (referral recruitment). Wij merken dat dit ervoor zorgt dat we er steeds beter in slagen om mensen te enthousiasmeren bij ons te komen werken. Deze krapte op de arbeidsmarkt zien we inmiddels door vertaald in hogere uurtarieven. De mate waarin wij in staat zijn om nieuwe goed gekwalificeerde medewerkers aan te trekken blijft de komende tijd de bepalende factor voor verdere groei van de organisatie.

In België zijn operationele verbeteringen in de organisatie doorgevoerd. De gerealiseerde omzetgroei bevestigt dat we hier op weg zijn om over 2019 een break-even resultaat te realiseren. In Frankrijk zijn de activiteiten beperkt.

Op basis van de ontwikkelingen in het derde kwartaal stellen we onze eerder uitgesproken verwachting voor het hele jaar enigszins naar boven bij en verwachten we nu over 2019 een min of meer stabiel operationeel bedrijfsresultaat te realiseren.

Vooruitkijkend naar 2020 zien we goede mogelijkheden voor groei en resultaatverbetering. We verwachten dat zowel onze Belgische activiteiten als onze nieuwe IP-producten dan ook positief zullen bijdragen aan het nettoresultaat.

Resultaat derde kwartaal 2019
Het nettoresultaat over het derde kwartaal 2019 bedroeg € 0,8 miljoen (derde kwartaal 2018: € 0,7 miljoen).

Balans (na verwerking IFRS 16)
In het derde kwartaal zijn net als in het eerste en tweede kwartaal van 2019 geen ontwikkelingskosten van de eerder genoemde IP-producten geactiveerd (over de eerste negen maanden van 2018: € 1,4 miljoen).

Het eigen vermogen steeg naar € 18,9 miljoen per ultimo september 2019 (31 december 2018: € 18,8 miljoen). Met name door de stijging van het eigen vermogen en het seizoeneffect met betrekking tot het werkkapitaal nam de solvabiliteit (eigen vermogen/balanstotaal) toe naar 43,1% per ultimo september 2019 (31 december 2018: 39,0%).

Kasstroom
De netto kasstroom tot en met het derde kwartaal 2019 kwam uit op € 0,4 miljoen positief. Actieve sturing hierop sorteert effect. De verwachting is dat ondanks de volledige betaling in Q4 2019 van het verschuldigde bedrag uit hoofde van de gerechtelijke uitspraak van 18 oktober jl. ook over het hele jaar 2019 een licht positieve netto kasstroom zal worden gerealiseerd.

Update lopend juridisch geschil
Ctac is verwikkeld in een juridisch geschil met een klant over de afwikkeling van de uitvoering van een in juli 2016 gesloten contract. Op 18 oktober 2019 is in dit kader door Ctac bekendgemaakt dat de rechtbank Amsterdam heeft geoordeeld dat de klant het contract rechtsgeldig mocht ontbinden. Ctac is in dat kader veroordeeld om een totaalbedrag van € 2.369.718,03 te voldoen. Dit betreft € 1.250.000 schadevergoeding en compensatie voor de proceskosten en een eerdere ongedaanmakingsvergoeding. Rekening houdend met BTW en het bedrag dat reeds in Escrow is gestort, resulteert deze uitspraak per saldo voor Ctac in een uitgaande kasstroom van € 1.576.000 en een bijbehorende resultaatimpact van € 1.254.000.

Ctac bestudeert de uitspraak en beraadt zich over eventueel te nemen vervolgstappen, waaronder een mogelijk hoger beroep. Ook worden de mogelijkheden onderzocht om de schade te verhalen op betrokken derden.

191031 Ctac Q3 2019 - persbericht.pdf 
186.53 KB

191031 Ctac Q3 2019 - press release.pdf 
154.12 KB Over Ctac
Als Business & Cloud Integrator helpt Ctac haar klanten hun ambities waar te maken. Door continu te innoveren creëert Ctac daarvoor de benodigde business value. Ctac biedt een breed portfolio met oplossingen van SAP en Microsoft ‘on any cloud’ en levert diensten op het gebied van business consultancy, managed services, projecten, learning en detachering. Daarnaast heeft Ctac een aantal eigen producten waaronder de XV Retail Suite bestaande uit een omnichannel gedreven Point-of-Sale & Loyalty platform. Ctac bestaat in 2019 27 jaar en heeft in deze periode ruime ervaring en inhoudelijke kennis opgebouwd in de sectoren retail, wholesale, manufacturing en real estate. Over 2018 realiseerde Ctac een omzet van 83 miljoen euro.

Ctac heeft op basis van leeftijd, kennis en ervaring een goed gebalanceerd personeelsbestand. Samenwerken om gemeenschappelijke doelen te bereiken staat hoog in het vaandel. Ctac is genoteerd aan Euronext Amsterdam (ticker: CTAC) en heeft haar hoofdkantoor in ’s-Hertogenbosch naast vestigingen in Wommelgem (BE) en Parijs (FR).

Bij Ctac werken per ultimo september 2019 395 medewerkers. Meer informatie is te vinden op www.ctac.nl.

Voor meer informatie

Ctac N.V.
Meerendonkweg 11
5216 TZ ‘s-Hertogenbosch

Postbus 773
5201 AT ’s-Hertogenbosch
www.ctac.nl

Henny Hilgerdenaar| CEO
Pieter-Paul Saasen| CFO
T. +31 (0)73 - 692 06 92
E. info@ctac.nl
Tags  
Laatste van Ctac N.V.  
HB Capital maakt processen efficiënter met Fit4RealEstate-oplossing van Ctac

Ctac boekt licht hogere omzet en EBITDA in derde kwartaal

Ctac behaalt tweede plaats in internationale SAP Analytics Designer Hackathon
Trade Cover Exchange lanceert digitaal platform voor kredietverzekering

Veeam lanceert met nieuwe Veeam Availability Suite v10 volgende-generatie back-upplatform

Cisco Annual Internet Report: in 2023 ondersteunt 5G wereldwijd meer dan 10% van de mobiele verbindingen

VZVZ vernieuwt in uitwisseling in de zorg met partners DXC Technology en Visma Connect

Drukwerkdeal.nl kiest voor Verint Monet om medewerkers optimaal te roosteren

Boeren vinden kennis leveranciers belangrijker dan prijs

Data-integratieplatform van Boomi biedt optimale connectiviteit voor IFS-klanten dankzij 200 ingebouwde connectors

Western Digital’s nieuwe iNAND brengt mobiele toepassingen naar het 5G-tijdperk

Digital Days is de proeftuin voor aanstormend ICT-talent in de Regio Foodvalley

Lexmark verbetert wereldwijd partnerprogramma

Machinebouwers zien nieuwe mogelijkheden om proactief diensten voor klanten te ontwikkelen

bGrid smart building backbone voor Le Doublon-torens in Parijs
Hosting Provider Tilaa lanceert tilaa.com voor meer transparantie in VPS Hosting

VMware bekroont Fundaments tot Most Innovative Cloud Partner of the Year

Nieuwe oplossing voor MKB om online sales te vergoten

Workday Learning debuteert als Strategic Challenger in de Fosway 9-Grid™ for Learning Systems 2020

NetApp Reports Third Quarter of Fiscal Year 2020 Results

Securelink en Axians winnen internationale Infoblox Next Level Awards

NorthC is de nieuwe naam van The Datacenter Group en NLDC

Derya Özüölmez start bij Ymor als IT Performance Specialist

Zyxel brengt 10G LAN naar kantoren aan huis en kleine bedrijven

Dataiku uitgeroepen tot leider in Gartner Magic Quadrant voor Data Science en Machine Learning platformen

Fortinet breidt integratie met Amdocs uit zodat dienstverleners geavanceerde Secure SD-WAN-diensten kunnen aanbieden

TIE Kinetix verkoopt bedrijfsonderdeel voor € 6 miljoen in contanten
Geplaatst:
Verstreken tijd: 110 dagen
PR contact  

Logo LVTPR
Ctac N.V. contact  

Logo Ctac N.V.

  073-6920692
  info@ctac.nl
  www.ctac.nl
Ctac N.V. sociaal  


Ctac N.V. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Trade Cover Exchange
Logo Tilaa B.V.
Logo Fundaments B.V.
Logo Shift Office Support
Logo FLS Nederland B.V.
Logo LinQhost
Logo CommITment BV
Logo ICT-Partners
Logo SoftApp-distribution
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Alcadis
Logo KeenSystems
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo BTG
Logo BTG
Logo Frontline Solutions
Logo Keeping
Logo PlanMen
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo Yenlo
Logo Spryng
Logo Belcentrale.nl
Logo Art Of Automation
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo Nalanda Technology
Logo Veeam Software
Logo Cisco
Logo DXC Technology
Logo CRM Partners
Logo IFS
Logo Workday
Logo NetApp
Logo Infoblox
Logo NorthC Datacenters
Logo Ymor
Logo ZyXEL
Logo Klarna
Logo Altares Dun & Bradstreet
Logo Intermax
Logo Auth0
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87739 persberichten
- 5612 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7454 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.EVENTIVE.nl