www.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2519 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (2 jaar en 172 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Marcommit

Vestiaire Collective breidt e-commerce internationaal uit dankzij Descartes CustomsInfo

Amersfoort, 28 oktober 2019 Vestiaire Collective, het toonaangevend wereldwijde community-driven platform voor exclusieve tweedehands mode, breidt haar e-commerce internationaal uit dankzij Descartes Systems Group. De marktleider op het gebied van on-demand SaaS-oplossingen voorziet Vestiaire Collective van een internationale handelsdatabase om het groeiend aantal beschikbare producten op de website te beheren. Sinds de implementatie begin juni, kan de verkoper van tweedehands mode de precieze douanerechten en belastingen voor elke transactie berekenen en het effectief te betalen bedrag tijdens het bestelproces aan de klant communiceren. Hierdoor breidt Vestiaire Collective haar e-commerce uit naar 21 nieuwe landen buiten de EU.

Groeiende catalogus voor wereldwijd succes
Het succesverhaal van Vestiaire Collective blijft duren. Na de oprichting in Frankrijk bijna tien jaar geleden, is de website uitgegroeid tot een wereldwijde gemeenschap met meer dan acht miljoen leden. Deze worden dagelijks met elkaar verbonden door de aan- en verkoop van tienduizenden tweedehands artikelen. Na Europa, de Verenigde Staten en het Aziatisch-Pacifisch gebied, verovert Vestiaire Collective nu ook de rest van de wereld. Om dit mogelijk te maken, heeft de site een steeds groeiende catalogus met 1,3 miljoen beschikbare producten en meer dan 5.600 merken. Naast het transport en het contact tussen kopers en verkopers, ligt de toegevoegde waarde van Vestiaire Collective in de grote inventaris en de vertrouwde kwaliteitscontrole.

Eenvoudig berekenen van douanerechten en belastingen
Zowel het assortiment als het aantal exporttransacties van Vestiaire Collective blijft groeien. Voor het voortzetten van deze groei heeft de organisatie Descartes ingeschakeld om de douanerechten en belastingen zo nauwkeurig mogelijk te berekenen voor elke transactie buiten haar authenticatiecentra in Europa, de Verenigde Staten en Hongkong.

“Voorheen pasten we een vastgelegd tarief per land toe om de douanerechten te bepalen die een klant moest betalen”, vertelt Charles Bellois, Chief Operating Officer bij Vestiaire Collective. “Met de toenemende producten in onze catalogus, hebben we ons verder ontwikkeld buiten de grenzen van de EU, wat het beheer van deze forfaitaire belastingen nog ingewikkelder maakte.”

Database voor douaneclassificaties
Om over te stappen van een forfaitaire modus per land naar een berekening op basis van transactie, biedt Descartes Vestiaire Collective een complete database van douaneclassificaties aan die dagelijks wordt bijgewerkt. Met behulp van deze gegevens en de algoritmes is Vestiaire Collective nu in staat om de douanerechten en belastingen die van toepassing zijn op een aankoop te berekenen en deze realtime op haar website weer te geven. Het totale bedrag dat de klant moet betalen, wordt tijdens het bestelproces weergegeven en biedt zo volledige transparantie. Deze berekening wordt automatisch uitgevoerd op basis van de geografische positie van zowel de koper als de verkoper en de samenstelling van het product. Hierdoor kan Vestiaire Collective de douane-vooraangiften systematiseren, waardoor de levertijden aanzienlijk verbeteren.

“Tot nu toe heeft ons model met vastgelegde prijzen ons ervan weerhouden om bepaalde landen voor e-commerce open te stellen”, aldus Bellois. “Dankzij Descartes CustomsInfo Reference en de nauwkeurige berekeningen die deze mogelijk maakt, is onze catalogus nu beschikbaar in 21 nieuwe landen waaronder Zuid-Afrika, Brazilië, Maleisië, de Filippijnen, Qatar, Taiwan en de Verenigde Arabische Emiraten.”
Laatste van Descartes  
Superfood retailer KoRo in zee met Descartes om aan hoge ordervolumes te voldoen

Nederlanders willen zelf uiterlijke bezorgdatum bepalen

Gros Nederlanders bereid langer op pakketje te wachten tijdens feestdagen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2 jaar en 172 dagen
PR contact  

Logo Marcommit
Descartes contact  

Logo Descartes

  +31 33 460 62 00
  info@descartes.com
  www.descartes.com
Descartes sociaal  


Descartes tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo ESTG
Logo Adwise
Logo Webton
Logo Mulder-Hardenberg
Logo ValidSign
Logo eV-ict
Logo Klantcontact Partnership Studie (KPS)
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Alcadis
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo BarTrack
Logo Techone B.V.
Logo PQR
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Cellnex
Logo PayIBAN BV
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Visma | Raet
Logo Poly
Logo Citython
Logo Visma | Onguard
Logo ManpowerGroup
Logo Auth0
Logo Cegeka
Logo Extreme Networks
Logo ISBW
Logo Infor
Logo Honeypot
Logo We Love Communities
Logo Red Hat
Logo Thales
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91075 persberichten
- 5972 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10252 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
ContentbureauHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl