www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.nlContentbureauwww.marcommit.nl
2474 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (22 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Onderzoek van NTT: ‘Digital DNA’ bepalend voor cybersecurity-best practice in organisaties

Bijna de helft van de werknemers onder de 30 jaar maakt zich zorgen of hun bedrijf wel de juiste security-skills in huis heeft

Barneveld, 22 oktober 2019 – Medewerkers boven de dertig jaar zijn eerder geneigd om verantwoord om te gaan met cybersecurity dan hun jongere collega’s, die zijn opgegroeid met digitale technologie. Dat blijkt uit een rapport van de securitydivisie van technologiedienstverlener NTT Ltd. over de houding binnen organisaties met betrekking tot cybersecurity.

Het NTT millenials rapport is hier te downloaden:
NTT_Millenials_Report_UEA.pdf 1.5 MB 

Binnen het onderzoek – dat onderdeel is van NTT’s Risk:Value 2019 -rapport- identificeerde NTT goed en slecht gedrag aan de hand van zeventien belangrijke criteria. Het blijkt dat medewerkers onder de 30 een score van 2.3 behalen in termen van ‘cybersecurity-best practices’. De groep van 30 tot 45 jaar scoort een 2.9 en de groep van 46 tot 60 komt uit op 3.0.

Deze uitkomsten wijzen erop dat het feit dat iemand is opgegroeid in het digitale tijdperk, nog niet per definitie betekent dat hij of zij een betere houding laat zien voor wat betreft cybersecurity. Het lijkt erop dat medewerkers die langer werken en zo kennis en skills hebben opgebouwd, beschikken over een ‘digital DNA’. Dat hebben ze verworven sinds ze technologie zijn gaan gebruiken, waardoor ze soms in het voordeel zijn ten opzichte van jongere collega’s.

De groep onder de 30, geboren en opgegroeid in het digitale tijdperk, is daarentegen meer ontspannen, vooral als het gaat om wie verantwoordelijk is voor de cybersecurity. Hoewel ze verschillende werkmethoden gebruiken en productief en flexibel zijn dankzij eigen tools en devices, vindt de helft dat de verantwoordelijkheid voor de cybersecurity volledig bij de IT-afdeling ligt. Dat is zes procent meer dan de respondenten in de andere leeftijdscategorieën.

De belangrijkste generatieverschillen in houding ten opzichte van cybersecurity:
 • De behoefte aan flexibiliteit en wendbaarheid kan de houding ten opzichte van incident response beïnvloeden. De groep onder de 30 denkt dat een bedrijf in slechts 62 dagen kan herstellen van een geslaagde cybersecurity-inbreuk. Dat is zes dagen minder dan wat de oudere leeftijdsgroepen schatten (68 dagen).
 • De groep onder de 30 is eerder geneigd om het betalen van losgeld aan een hacker te overwegen (39 procent) dan de groep boven de 30 (30 procent). Dat kan te maken hebben met ongeduldigheid om systemen weer in de lucht te hebben of met meer kennis van bitcoin en andere cryptomunten.
 • Jongere medewerkers gebruiken vaker persoonlijke devices voor hun werk en beschouwen deze minder als een beveiligingsrisico (71 procent) dan oudere collega’s (79 procent). Jongeren maken zich echter meer zorgen over het internet of things (IoT) als potentiële risicofactor (61 procent tegen 59 procent).
 • Nu er een groot gebrek is aan technologie-skills is 46 procent van de medewerkers onder de 30 bezorgd dat hun bedrijf zelf niet beschikt over de juiste cybersecurity-skills en resources. Dat is 4 procent meer dan de 30-plussers.
 • 81 procent van de groep onder de 30 vindt dat cybersecurity op de agenda van de directie hoort tegen 85 procent van de 30-plussers.
Belangrijke regionale verschillen
De generatie onder de 30 in Brazilië en Frankrijk ontpopt zich als voorlopers op het gebied van cybersecurity; dat is in Frankrijk het resultaat van de specifieke focus van de overheid om de bewustwording rond cyberbeveiliging te stimuleren onder jongeren. In Brazilië is de digitale infrastructuur later uitgerold dan in Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific. Dat betekent dat middelbare medewerkers minder met digitalisering te maken hebben gehad. In de Nordics, waaronder Nederland, de Verenigde Staten, Hong Kong en het Verenigd Koninkrijk – alle geavanceerde landen qua digitalisering – hebben oudere medewerkers ruim voldoende ‘digital DNA’. Deze landen moeten ervoor zorgen dat de groep onder de 30 blijft leren over cybersecurity, en skills en gedrag op dat gebied omarmt.

Adam Joinson, professor of Information Systems aan de University of Bath, een expert op het snijvlak van technologie en gedrag: “Er bestaat geen ‘one size fits all’-benadering voor cybersecurity. De uitkomsten van deze NTT-studie laten zien dat het op dezelfde manier behandelen van medewerkers, omdat ze hetzelfde risico vormen, of over dezelfde skills beschikken, een probleem is. We moeten voorzichtig zijn in de aanname dat de medewerkers onder de 30 niet veel boodschap hebben aan cybersecurity. Hoewel dit in sommige gevallen een feit kan zijn, is het in andere gevallen wellicht zo dat bestaande beveiligingspolicy’s en benaderingen niet voldoen aan hun verwachting dat ‘spullen gewoon moeten werken’.”

“Wanneer we de geweldige creativiteit en energie van jongere werknemers willen benutten, moeten we beveiliging beschouwen als een middel om hun werk te kunnen doen en niet als iets dat in de weg staat bij het bereiken van hun doelen. Dat betekent dat securityspecialisten fundamenteel moeten gaan nadenken over de werking van hun security-policy’s en manieren moeten zoeken om een balans te creëren tussen security en de taken die medewerkers moeten uitvoeren als deel van hun werk.”

Garry Sidaway, Senior Vice President, Marketing Strategy van NTT, voegt daaraan toe: “Het onderzoek van NTT heeft wisselende houdingen en gedragingen van verschillende generaties met betrekking tot cybersecurity aan het licht gebracht. Het is duidelijk dat mensen er verschillende benaderingen op na houden die afhankelijk zijn van leeftijd. Bedrijven moeten hun aanpak op het gebied van security veranderen en er zeker van zijn dat ze elke generatie meenemen. Het belangrijkste is dat medewerkers begrijpen dat security een zaak is van iedereen en niet enkel de rol van de IT-afdeling, zoals in het verleden. Generaties gebruiken technologie op veel verschillende manieren en leidinggevenden moeten inzien dat sterke cybersecurity-practices voor elke generatie binnen het bedrijf een enabler zijn en geen drempel. Securityspecialisten moeten beter benaderbaar worden en de taal van de business spreken en niet die van IT. Ook is opleiding cruciaal voor verandering en acceptatie. Als het gaat om cybersecurity, is het zaak om opleidingen interessant en relevant te maken voor alle generaties binnen het personeelsbestand.”

Best practice op het gebied van cybersecurity binnen een medewerkerbestand met veel verschillende generaties:
 1. De securitycultuur moet alle generaties omvatten en moet worden ondersteund door een breed scala aan ambassadeurs uit verschillende leeftijdscategorieën.
 2. Creëer een panel van jongere werknemers en luister naar hun mening over cybersecurity.
 3. Jonge medewerkers presteren het best in een flexibele en productieve werkomgeving en zijn dan geneigd om de gewenste cultuur en het gewenste gedrag over nemen. Security moet ontworpen zijn om te dienen als enabler van de business.
 4. Maak cybersecurity een zaak van iedereen. Securityspecialisten moeten benaderbaar zijn voor medewerkers via één-op-één interacties en via formele bedrijfsevents.
 5. Op de plekken waar het gebrek aan skills het grootst is, moet een organisatie opleidingsprogramma's opstarten, medewerkers begeleiden en externe ondersteuning overwegen.
 6. Educatie is cruciaal. Gebruik gamification om trainingsprogramma’s aantrekkelijk en interessant te maken.
Meer infomatie is beschikbaar op https://hello.global.ntt/en-us/insights

Noot voor de redactie:

Methodologie
De data in dit rapport werden in 2019 verzameld door Jigsaw Research onder 2.256 organisaties in zeventien sectoren in twintig landen. De respondenten waren senior-beslissers buiten de IT-afdeling. 20 procent had een C-level functie. De complete resultaten zijn gepubliceerd in het Risk:Value 2019 Report en gerelateerde content. Met de response identificeerde NTT goede en foute benaderingen op het gebied van cybersecurity. Elk bedrijf kreeg een score tussen de -41 en +27. De gemiddelde organisatie scoorde +3. NTT bepaalde vervolgens de score op basis van leeftijd van de respondent.

Over professor Adam Joinson
Professor Adam Joinson is Professor of Information Systems aan de University of Bath. Hij heeft nauw samengewerkt met enkele grote organisaties op het gebied van security-cultuur en -gedrag, en heeft bijgedragen aan de begeleiding van CPNI, NCSC en ENISA. Hij leidt het nieuwe Centre for Doctoral Training in cybersecurity (samen met de Universiteit van Bristol) en leidt het onderdeel 'online gedrag' in het Centre for Research and Evidence on Security Threats (www.crestresearch.ac.uk), de nationale hub voor het toepassen van gedrags- en sociale wetenschappen met betrekking tot security. Hij heeft meer dan honderd artikelen, hoofdstukken en boeken gepubliceerd over technologie, gedrag, cybersecurity en privacy.

Over security en NTT Ltd.
Security is een divisie van NTT Ltd., een wereldwijde technology services-leverancier die de expertise bij elkaar brengt van leiders als NTT Communications, Dimension Data en NTT Security. De Security-divisie helpt klanten bij het creëren van een digitale onderneming die 'secure by design’ is. De divisie beschikt over tien Security Operations Centres, zeven R&D-centra en meer dan tweeduizend security-experts die jaarlijks honderdduizenden incidenten binnen zes continenten afhandelen. Security zorgt voor de juiste inzet van resources door een gebalanceerde mix te bieden van Managed Security Services, security-consultingservices en security-technologie.

NTT Ltd. iseen leidendewereldwijdeleverancier vantechnologyservices. Wij werken samen met organisaties over de hele wereld en zorgen voor resultaat door middel van intelligente technologie-oplossingen. Voor ons is intelligent gelijk aan datagedreven,connected, digitaalen veilig.Als wereldwijde ICT-provider bieden we werk aan meer dan 40.000 medewerkers en zorgenwe voor een diverse endynamische werkomgeving in 57 landen.We zijnvertegenwoordigd in 73landenenbieden dienstenin 200 landen. Samen zorgen we een de ‘connectedfuture’.Bezoek onze nieuwe website: hello.global.ntt
Tags bij dit bericht  
Eerder van NTT Ltd.  
12 nov 2019 Team Dimension Data wordt NTT Pro Cycling

4 nov 2019 Koning Willem-Alexander bezoekt de NTT Data Center Campus

22 okt 2019 Onderzoek van NTT: ‘Digital DNA’ bepalend voor cybersecurity-best practice in organisaties
Persberichten van woensdag 13 november 2019  
Citrix benoemt Bronwyn Hastings tot Senior Vice President van het wereldwijde verkoopkanaal en ecosysteem

Sartorius verbetert leverbetrouwbaarheid en klantervaring met Celonis Process Mining

Interxion stelt Hans Horn aan als Manager Channel & New Business Nederland

KnowBe4 lanceert nieuw partnerprogramma en partnerportaal

Grote organisaties in EMEA kiezen voor Workday Human Capital Management om hun zakelijke activiteiten te transformeren

Grote organisaties in EMEA kiezen voor Workday Financial Management

Dataplace neemt Datacenter Nedzone over 

ICT-Partners West vestigt zich in Hoofddorp

Sitecore gebruikt de kracht van AI voor het automatiseren van personalisering op schaal

Dell Technologies On Demand biedt op gebruik gebaseerde en as-a-service-modellen

Dell Technologies zet stap naar autonome infrastructuur met Dell EMC PowerOne

Dell Technologies stelt zich nieuwe doelen voor maatschappelijke verandering in 2030

Op 1 januari gaat nieuw btw-identificatienummer in

Helft consumenten verwacht in 2024 meeste online aankopen via mobiel te doen
NEG-ITSolutions, HP Gold Services Partner of the Year

Nieuwe devolo Magic 2 LAN triple: snelste Powerline-adapter met drie Gigabit LAN-poorten

myBrand ondersteunt Pure Ingredients met OutSystems-applicaties

Cisco Meraki vereenvoudigt netwerkbeveiliging voor het mkb

Pure Storage versterkt innovatiecommitment met opening R&D-faciliteit in Praag

Global Knowledge neemt Hodac Training B.V. over

Team Dimension Data wordt NTT Pro Cycling

Sitecore presenteert SaaS-strategie en kondigt op Symposium 2019 updates aan voor Experience Platform en Content Hub

Women in the Boardroom-rapport: vrouwen nemen slechts 16,9 procent van bestuursfuncties wereldwijd in

Hilversum klaar voor Gigabit-internet
Geplaatst:
Verstreken tijd: 22 dagen
PR contact  
Logo LVTPR
NTT Ltd. contact  
Logo NTT Ltd.
  +44 203 936 0400
  hello.global.ntt
NTT Ltd. sociaal  
NTT Ltd. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo ICT-Partners
Logo NEG-ITSolutions
Logo Remain Software
Logo Saxion
Logo VPNtotaal.nl
Logo Relined Fiber Network
Logo Insight
Logo Edubookers.com
Logo Humanwave B.V.
Logo Datacenter.com
Logo TenderApp
Logo DeltaFiber B.V.
Logo Global Knowledge
Logo Icontact BV
Logo NewChannel
Logo Dataplace
Logo Global Knowledge
Logo Global Knowledge
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Global Knowledge
Logo PQR B.V.
Logo Belcentrale.nl
Logo RoSecure
Logo RoSecure
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Belcentrale.nl
Logo Vcare connect
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo Citrix
Logo Interxion
Logo KnowBe4
Logo Workday
Logo Workday
Logo Sitecore
Logo devolo
Logo myBrand
Logo Cisco
Logo Pure Storage
Logo NTT Ltd.
Logo Sitecore
Logo Box Netherlands
Logo SER Group
Logo ZyXEL
Openingstijden
Ma-Vr:  08:00 - 22:00
Za-Zo:  Alleen aanleveren

Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87067 persberichten
- 5549 bedrijfsprofielen
- 57 PR-bureauprofielen
- 6628 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Met foto/illustratie/logo
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nl