www.lubbersdejong.nlContentbureauwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nl
2500 volgen @ICTberichten
Datum: (225 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LVTPR

commercetools tekent deal van 130 miljoen euro met Insight Partners om wereldwijde groei te versnellen

Nieuwe financiering helpt commercetools bij de realisatie van ambitieuze groeiplannen in de VS, Azië-Pacific en Europa

Amsterdam, 21 oktober 2019 - commercetools, een toonaangevende leverancier van next-generation e-commercesoftware, heeft 130 miljoen euro ontvangen van durfkapitaal- en private-equity-bedrijf Insight Partners. De financiële injectie zal gebruikt worden ter ondersteuning van de plannen van commercetools voor verdere groei in de VS, Azië-Pacific en Europa.

Sinds de lancering in 2013 van zijn e-commerceoplossing heeft het van oorsprong Duitse commercetools zich gericht op het transformeren van de e-commercesoftwaremarkt. De API-first en headless e-commerce-oplossing helpt retailers en e-commercespelers om zich te bevrijden van de beperkingen van legacy e-commercesoftware platforms. Het cloud-platform van het bedrijf stelt bedrijven in staat om zeer flexibele en innovatieve e-commerce omgevingen te ontwikkelen, en producten en diensten via elk omni-channel kanaal aan te bieden en te verkopen.

"In plaats van te vertrouwen op verouderde software, kiezen meer en meer merken en distributeurs voor ons cloud-native platform voor het transformeren van hun e-commerce-activiteiten", zegt Dirk Hoerig, CEO en medeoprichter van commercetools. “Dankzij deze nieuwe investering kunnen we het tempo van onze groei op de Noord-Amerikaanse en Azië-Pacific markten opvoeren en ons succes in Europa verder uitbouwen. De omvang van deze financiering, gecombineerd met onze technologische kracht en de kwaliteit van het team dat we aan het opbouwen zijn, helpt ons in onze ambitie om wereldwijd het nummer één e-commerceplatform te worden.”

De nieuwe financiering volgt op de snelle groei die commercetools heeft gerealiseerd in de afgelopen anderhalf jaar. Het bedrijf ging van start met activiteiten in Groot-Brittannië en Azië-Pacific en wist verschillende grote en bekende merken aan zich te binden, waaronder Audi, Bang & Olufsen, Carhartt WIP en Yamaha.

Als onderdeel van de overeenkomst met Insight Partners zullen Richard Wells en Matt Gatto, beiden managing director met een sterke staat van dienst op het gebied van investeren in softwarebedrijven, toetreden tot de raad van bestuur van commercetools.

Wells: “We zijn verheugd dat we door onze investering in commercetools het bedrijf kunnen helpen bij het internationaal opschalen. In onze ogen representeren de producten van commercetools de volgende golf van commerce-software en heeft het bedrijf het potentieel om innovatie en groei binnen de e-commercesector te ontsluiten.”

Gatto vult aan: "We kijken ernaar uit samen te werken met commercetools. Met onze ruim twintig jaar aan ervaring in de softwarebusiness, onze operationele inzichten en best-practices kunnen wij het bedrijf helpen om verder op te schalen."

REWE Digital GmbH, onderdeel van het retail- en horecabedrijf REWE Group, blijft een belangrijke aandeelhouder van commercetools. Jan Kunath, lid van de raad van bestuur van REWE Group: "In de afgelopen vijf jaar is commercetools onder REWE Digital gegroeid van een start-up tot een categorieleider op het gebied van enterprise-commerce. Met Insight Partners hebben we de beste partner gevonden voor REWE Digital om mee samen te werken en commercetools te ondersteunen op weg naar marktleiderschap.”

Over Insight Partners
Insight Partners is een Amerikaans durfkapitaal- en private-equity-bedrijf gevestigd in New York City. Het bedrijf investeert in snelgroeiende technologie- en softwarebedrijven die transformatieve veranderingen in hun industrieën stimuleren. Insight is opgericht in 1995 en heeft momenteel meer dan 20 miljard dollar aan beheerd vermogen dat is geïnvesteerd in meer dan driehonderd bedrijven wereldwijd. De missie van Insight is het vinden en financieren van en succesvol werken met visionaire leiders en praktische groei-expertise te bieden voor het realiseren van langetermijnsucces. Meer informatie over Insight is te vinden op www.insightpartners.com, of volg @InsightPartners op Twitter.

Over REWE digitaal
De digitale divisie van REWE, opgericht in 2014, vormt de kern van de digitale transformatie van REWE Group. Alle strategische en een deel van de operationele online activiteiten van REWE Group zijn gebundeld op de Carlswerk-locatie in Keulen. REWE Digital heeft als doelstelling om de leidende aanbieder van online oplossingen te worden in alle markten die relevant zijn voor REWE Group. Een van de belangrijkste taken van REWE Digital is het digitaliseren van foodretail in Duitsland. Klanten kunnen tijdens kantooruren hun boodschappen online bestellen, die vervolgens vers en gekoeld op het gewenste tijdstip bij hen thuis worden afgeleverd. Met deze bezorgservice zet REWE een trend in online winkelen en is het de grootste online supermarkt voor vers voedsel in Duitsland geworden (IFH 2016). REWE Digital ontwikkelt daarnaast omnichannel-oplossingen in samenwerking met de business units van REWE en is een aanjager van. In aanvulling op de vestiging in Carlswerk dat meer dan zeshonderd werknemer telt, exploiteert REWE Digital negen Food Fulfillment Centers (FFC) met een totaal van meer dan vijftienhonderd medewerkers. Eind 2018 opende REWE een zogeheten FFC 2.0 in Keulen-Niehl, met een hoge mate van automatisering, waarmee het een trendsetter is in Europa. REWE Digital is ook eigenaar van de gespecialiseerde online winkels ZooRoyal en Weinfreunde, die opereren vanuit Keulen Mülheim.

Over commercetools
commercetools is een vooruitstrevend bedrijf op het gebied van softwaretechnologie. Het biedt een platform voor cloudcommerce, dat de bouwstenen levert voor het nieuwe, digitale-commercetijdperk. De toonaangevende API-aanpak helpt retailers bij het creëren van merkwaarde door verkoopteams in staat te stellen unieke en interessante digitale-commerce-ervaringen te ontwerpen – vandaag en in de toekomst. De flexibele, op componenten gebaseerde architectuur verbetert de winstgevendheid door de ontwikkeltijd en middelen die nodig zijn om te migreren naar moderne commercetechnologie, aanzienlijk te verminderen en aan nieuwe klanteneisen te voldoen. Het is het perfecte startpunt voor op maat gemaakte microservices. Ga naar www.commercetools.com voor meer informatie.
Laatste van commercetools  
commercetools erkend om B2B-commerce

Commercetools is Leader in B2C-commerce

commercetools stelt Joanne Veenvliet aan als Sales Director Benelux
Takebishi integreert Wibu-System licentiebeheer en beveiliging met OPC-Server communicatie middleware voor fabrieksautomatiseringtechnologie van Mitsubishi

Nextens behaalt 40 procent marktaandeel in fiscale aangifte

Twee op de drie Europese online retailers waren in de afgelopen twee jaar genoodzaakt te lenen

Centraal Invorderingsbureau (CIB) overgenomen door coeo Inkasso, onderdeel van de beleggingsportefeuille van Waterland

Partners VIVES en Infolearn gaan e-learning voor ruim 75.000 zorgkundigen verzorgen omwille van nieuwe wetgeving

Nederlandse startup introduceert 's werelds slimste mondkapje

Bluetooth buttons helpen met anderhalve meter afstand houden
Maunt lanceert glasvezel webshop

Raspberry Pi competitie 2020 succesvol afgesloten met digitale finale

Razer brengt Blade 15 Studio Edition uit voor ontwerpers

Automatische personenteller Stoplichtzuil maakt handhaving coronamaatregelen eenvoudig

Dataiku introduceert gratis online tool voor ontwikkelen AI-vaardigheden

Kunstenaars maken persoonlijke geheugensteuntjes om goede gewoontes vol te houden

Online Payment Platform geselecteerd voor nieuw Techleap.nl Rise programma voor veelbelovende Nederlandse scale-ups

Nieuwe startup Coach Circle biedt hét online platform om coaching toegankelijk en transparant te maken

Topondernemers helpen de meest veelbelovende scale-ups van Nederland met ambitieus programma Techleap.nl Rise

Webinar: “De rol van platformen in de digitalisering van retail”

Primeur: Corona veilige intercom voor gebruiker en installateur
Geplaatst:
Verstreken tijd: 225 dagen
PR contact  

Logo LVTPR
commercetools contact  

Logo commercetools

  +31 (0)30 65 65 070
  commercetools@lvtpr.nl
  commercetools.com
commercetools sociaal  


commercetools tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Maunt
Logo Siemens Mobility B.V.
Logo Synobsys
Logo Renewd
Logo iSourcing Hub
Logo CPMview
Logo ORdigiNAL
Logo ID Control
Logo Codelogic
Logo Bergler ICT
Logo FortifyData
Logo UiPath
Logo QuandaGo
Logo SecuriGuide
Logo Hands On, Information Management BV
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Denit Hosting Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Guardian360 bv
Logo PQR B.V.
Logo Broad Horizon
Logo Young Coders B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Yenlo
Logo Postex Nederland B.V.
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Nextens
Logo Banking Circle
Logo Waterland Private Equity Investments
Logo PA Consulting
Logo Zoom
Logo Red Hat, Inc.
Logo Aruba Nederland
Logo Lubbers De Jong
Logo Webfleet Solutions
Logo Schoevers
Logo IFS
Logo CRM Partners
Logo Shippeo
Logo Pure Storage
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88484 persberichten
- 5702 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 8097 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlContentbureauContentbureauwww.marcommit.nl