www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlContentbureauHerken zakelijke websitebezoekers
2519 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (2 jaar en 157 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Whizpr

Nieuw onderzoek van Dell Technologies voorspelt hoe opkomende technologieën onze levens tegen 2030 zullen transformeren

 • We zullen een intensievere samenwerking met machines hebben die wordt gedreven door opkomende technologieën zoals 5G, Artificial Intelligence (AI), Extended Reality (XR) en IoT
 • Onze levens zullen een radicale verandering ondergaan door onder andere de opkomst van smart cities, connected mobility en robots (die mainstream worden)
 • 4.600 bedrijfsleiders participeerden in het The Future of Living onderzoek; 76% (Nederland: 71%) verwacht dat ze de manier waarop ze hun tijd benutten zullen herstructureren dankzij automatisering; 56% (Nederland: 44%) ziet uit naar dagelijks gebruik van virtual en augmented reality
 • Organisaties en overheden moeten nu actie ondernemen om uitdagingen aan te kunnen en zich voor te bereiden op de digitale toekomst
image

Amsterdam
- Dell Technologies presenteert zijn the Future of Connected Living-rapport op basis van nieuw onderzoek naar hoe opkomende technologieën onze manier van leven tegen het jaar 2030 zullen transformeren. Aan het onderzoek, uitgevoerd in samenwerking met Institute for the Future (IFTF) en Vanson Bourne, deden 4.600 bedrijfsleiders mee uit meer dan 40 landen. De resultaten beschrijven een toekomst vol kansen, aangezien geavanceerde technologieën het potentieel hebben om wereldwijd menselijke vooruitgang te stimuleren.

Opkomende technologie die grote verschuivingen in gang zet
IFTF en het forum van wereldwijde experts voorspellen dat technologieën zoals edge computing, 5G, AI, Extended Reality (XR) en IoT samen vijf grote verschuivingen zullen voortbrengen in het komende decennium. Deze verschuivingen kunnen levens van mensen wereldwijd veranderen.

IFTF voorspelt de volgende verschuivingen tussen nu en 2030:
 1. Networked reality: In het komende decennium wordt cyberspace een overlay bovenop onze bestaande realiteit, aangezien onze digitale omgeving verder reikt dan televisies, smartphones en andere schermen.
 2. Connected mobility: De voertuigen van de toekomst zullen in wezen mobiele computers zijn. We zullen erop vertrouwen dat ze ons in de fysieke wereld naar onze plaats van bestemming brengen, terwijl we in de beschikbare virtuele ruimtes communiceren, ongeacht waar we ons bevinden. De helft van de ondervraagde bedrijfsleiders (Nederland: 38%) gelooft dat ze tegen 2030 in een zelfrijdende auto zullen reizen.
 3. Van digital cities tot sentient cities: Steden zullen tot leven komen via hun eigen netwerkinfrastructuur van slimme objecten, zelfrapportagesystemen en AI-aangedreven analyses.
 4. Agents en algoritmes: We zullen allemaal worden ondersteund door een zeer gepersonaliseerd ‘besturingssysteem voor het leven’ dat kan anticiperen op onze behoeften en onze dagelijkse activiteiten proactief kan ondersteunen zodat we tijd overhouden voor andere zaken.
 5. Robot met sociale levens: Robots worden onze nieuwe partners voor het leven – door onze vaardigheden te verbeteren en uit te breiden. Robots zullen nieuwe kennis delen op hun sociale robotnetwerk om innovaties te crowdsourcen en de voortgang in realtime te versnellen. 39% (Nederland: 47%) van de bedrijfsleiders zou graag zien dat machines zelfbewust worden. Verder zou 70% (Nederland: 73%) mensen verwelkomen die samenwerken met machines/robots om onze menselijke beperkingen te overtreffen.
Anticiperen op verandering
Veel bedrijven bereiden zich al voor op deze verschuivingen. Uit het onderzoek met 4.600 bedrijven bleek bijvoorbeeld dat:
 • 76% (Nederland: 71%) verwacht dat ze de manier waarop ze hun tijd benutten zullen herstructureren door meer taken te automatiseren.
 • Meer dan de helft van de ondervraagde bedrijven geeft aan dat ze verwachten dat Networked Reality gemeengoed wordt.
 • 56% (Nederland: 44%) zegt dat ze het dagelijks gebruik van virtual en augmented reality verwelkomen.
 • 56% (Nederland: 58%) zegt dat ze zouden willen dat mensen worden uitgerust met technologie waarmee ze computers kunnen besturen met hun hersenen.
Navigeren door uitdagingen
Deze belangrijke, door technologie geleide verschuivingen kunnen volgens het onderzoek mensen en organisaties uitdagen die worstelen met verandering. Organisaties die de kracht van de nieuwe opkomende technologieën willen benutten, moeten stappen ondernemen om gegevens effectief te verzamelen, verwerken en implementeren om de snelheid van snelle innovatie bij te houden.

Daarnaast moet aandacht worden besteed aan de eerlijkheid van algoritmen die belangrijke beslissingen nemen: van hoe bedrijven mensen aannemen tot wie in aanmerking komt voor leningen, evenals de groeiende bezorgdheid van mensen over data privacy. Overheden moeten leren hoe ze samen kunnen werken om hun gegevens te delen en in te zetten wanneer steden van digitaal naar sentient gaan.

Bedrijfsleiders anticiperen al op enkele van deze uitdagingen:
 • 74% (Nederland: 70%) van de ondervraagde bedrijfsleiders zegt dat ze data privacy beschouwen als een belangrijke maatschappelijke uitdaging die moet worden opgelost.
 • 44% (Nederland: 39%) vraagt om AI-regulering en duidelijkheid over hoe het wordt gebruikt.
Voor dit onderzoeksrapport baseerde IFTF zich op zijn studie naar de toekomst van werk en technologie, dat het al enkele tientallen jaren uitvoert, het nieuwste onderzoek van Dell Technologies en experts van over de hele wereld. The Future of Connected Living is het derde en laatste deel in een driedelige onderzoeksreeks die ook The Future of the Economy en The Future of Work bevat, die eerder dit jaar werden uitgebracht.

###

Over dit onderzoek
Dell Technologies werkte samen met de onafhankelijke futures-onderzoeksgroep, Institute for the Future (IFTF), om te onderzoeken hoe opkomende technologieën ons leven het komende decennium zullen transformeren. Het onderzoek bouwt voort op de samenwerking van de organisaties in 2017, toen IFTF meningen van 20 experts van over de hele wereld distilleerde en ‘the next era of human-machine partnerships’ voorspelde. Een jaar later voorspelt IFTF hoe een nieuwe dynamiek tussen mens en machine ons leven zal veranderen in 2030.

Over Institute for the Future
Institute for the Future (IFTF) is een toonaangevende organisatie voor toekomstdenken. Al meer dan 50 jaar zijn bedrijven, overheden en social impact-organisaties afhankelijk van de wereldwijde voorspellingen van IFTF, onderzoek op maat en vooruitziende training om complexe veranderingen te doorstaan en strategieën te ontwikkelen. IFTF-methodologieën en -toolsets geven een coherent beeld van transformatieve mogelijkheden in alle sectoren die samen een duurzamere toekomst ondersteunen. Institute for the Future is een geregistreerde non-profitorganisatie 501(c)(3) gevestigd in Palo Alto, Californië. Ga naar www.iftf.org voor meer informatie.

Over Dell Technologies
Dell Technologies(NYSE:DELL) is een unieke familie van bedrijven die organisaties en individuen helpen bij het bouwen van een digitale toekomst en het transformeren van hoe zij werken, leven en spelen. Het bedrijf biedt klanten de breedste en meest innovatieve technologie en diensten in de industrie die reiken van de edge tot de core tot de cloud.

Voor meer informatie

Dell Technologies
Marcel van der Geld
T. 06 30 02 32 81
E. marcel.geld(at)dell.com

Whizpr
Paul Maris / Winnie Silvertand
T. 0317 410 483
E. dell(at)whizpr.nl
Laatste van Dell Technologies  
Dell Technologies verhoogt waarde van data aan de edge

Dell Technologies APEX verandert de manier waarop we technologie gebruiken

Dell Technologies introduceert het RISE-programma voor Authorized Partners in West-Europa
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2 jaar en 157 dagen
Dell Technolog.. contact  

Logo Dell Technologies

  020 674 4873
  sales_nl@dell.com
  www.dell.com/nl-nl
Dell Technolog.. sociaal  


Dell Technolog.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo ESTG
Logo Adwise
Logo Webton
Logo Mulder-Hardenberg
Logo ValidSign
Logo eV-ict
Logo Klantcontact Partnership Studie (KPS)
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Alcadis
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo BarTrack
Logo Techone B.V.
Logo PQR
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Cellnex
Logo PayIBAN BV
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Clarity Benelux
Logo ISBW
Logo Techniekopleiding.nl
Logo GNX
Logo Visma | Raet
Logo Poly
Logo Citython
Logo Visma | Onguard
Logo ManpowerGroup
Logo Auth0
Logo Cegeka
Logo Extreme Networks
Logo ISBW
Logo Infor
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91086 persberichten
- 5974 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10260 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekers