www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.com
2472 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (11 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Yellow Communications

Thales en Verint lanceren The Cyberthreat Handbook

  • Inzicht in cyberdreigingen is cruciaal om cyberaanvallen op te sporen en te voorkomen. Thales en Verint hebben daarom The Cyberthreat Handbook opgesteld. In dit handboek worden de belangrijkste groepen geavanceerde cyberaanvallers op een rij gezet en uitgebreid toegelicht.
  • Teams van analisten van twee marktleiders op het gebied van cybersecuritytechnologie hebben na een onderzoek van een jaar zo’n 60 gedetailleerde profielen opgesteld van de belangrijkste cyberaanvallers wereldwijd, die samen verantwoordelijk zijn voor 490 grote internationale aanvalscampagnes.
  • Met The Cyberthreat Handbook delen Thales en Verint hun observaties over de gebruikte aanvalsmethoden, de sectoren die het vaakst werden aangevallen en de motieven van de aanvallers. Ook geven ze adviezen aan cybersecurityspecialisten om deze geavanceerde dreigingen het hoofd te bieden.
Parijs, 8 oktober 2019 -Thales en Verint presenteren The Cyberthreat Handbook, een omvangrijk rapport dat een handvat biedt om de belangrijkste cyberaanvallers te kwalificeren. Het rapport is tevens een basis voor vervolgonderzoek naar groeperingen als cybercriminelen, cyberterroristen, hacktivisten en door staten gesponsorde hackers.

De strategische samenwerking tussen Thales en Verint heeft geleid tot geavanceerde Cyber Threat Intelligence technologie. Threat intelligence analisten van beide bedrijven hebben in dit handboek een uniek overzicht gemaakt van het landschap van cyberdreigingen, met daarbij uitleg over tactieken en technieken, motieven en getroffen sectoren. Dit alles op basis van analyse van meerdere databronnen zoals web en threat intelligence.

Thales en Verint hebben de handen ineen geslagen om organisaties in de private en publieke sector te helpen een weg te vinden in de onoverzichtelijke wereld van cybersecurity. Het herkennen van vijanden is extreem complex in het huidige dreigingslandschap. In The Cyberthreat Handbook worden de gevaarlijkste cyberaanvallers (de zgn. Advanced Persistent Threats) en de technieken die zij gebruiken in kaart gebracht, zodat organisaties hun toekomstige aanvallen eerder herkennen en beter kunnen voorkomen.

“De teams van Thales en Verint presenteren dit rapport met trots als onderdeel van hun technologische samenwerking. Het rapport is uniek in zowel breedte als diepte en is het resultaat van maandenlang onderzoek en uitgebreide analyse en correlatie van relevante data. Cyberdreigingen nemen toe en evolueren, dus cybersecurity krijgt een steeds belangrijkere rol, zeker op het gebied van kritieke infrastructuren. Het is aan ons om de technieken van aanvallers te analyseren, te begrijpen en toe te lichten, zodat onze klanten en alle andere bedrijven en organisaties aanvallen in de toekomst beter kunnen herkennen en voorkomen”, zegt Marc Darmon, Executive Vice President Secure Communications and Information Systems bij Thales.

“Door samen met Thales op te trekken, versterken we onze gezamenlijke mogelijkheden om diepgaande kennis te leveren van potentiële dreigingen, en zo de noodzakelijke beveiliging te bieden middels cybersecurity”, zegt Elad Sharon, President, Verint Cyber Intelligence Solutions. “Verint Cyber Intelligence maakt gebruik van vele jaren ervaring in het intelligence domein, gecombineerd met onderzoeksmethoden en technologieën die cruciaal zijn om cyberaanvallen te ondervangen vóór ze de poort van de organisatie gepasseerd zijn. Dit rapport levert unieke inzichten en kennis waarmee cyber- en security-experts cyberaanvallen kunnen afslaan en voorkomen.”

Op basis van hun motieven en ultieme doelen, zijn de aanvallers door analisten van Thales en Verint onderverdeeld in vier hoofdgroepen. Binnen de ruim 60 onderzochte geavanceerde aanvalsgroepen bestaat bijna de helft (49%) uit door staten gesponsorde groeperingen die op zoek zijn naar gevoelige gegevens van geopolitieke slachtoffers. 26% zijn ideologisch gemotiveerde hacktivisten. 20% bestaat uit cybercriminelen die worden gedreven door financiële motieven. De overige 5% van de groeperingen bestaat uit cyberterroristen.

Alle grote economische, politieke en militaire machten staan hoog op de aanvalslijst van deze cyberaanvallers. De twaalf landen met het hoogste BBP staan allemaal bovenaan de lijst met doelwitten, aangevoerd door de Verenigde Staten, Rusland, de Europese Unie (in het bijzonder het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland) en China, gevolgd door India, Zuid-Korea en Japan.

De sectoren die de meeste aanvallen te verduren kregen zijn staten en hun defensie, gevolgd door de financiële sector, energie en transport. Daarnaast neemt het aantal aanvallen op lokale overheden, media en de gezondheidszorg snel toe.

Ten slotte richt een groeiende groep aanvallers zich nu op kwetsbaarheden in de supply chain, met name op kleinere partners, leveranciers en dienstverleners die worden gebruikt als springplank om grotere organisaties binnen te dringen.Bijlagen
26 KB jpg  Cyberthreat handboek
946 KB pdf  Infographic
1.2 MB pdf  Perskit
260 KB pdf  PersberichtNoot voor de Redactie - Onderzoeksmethode
Dit rapport is niet bedoeld als een volledige inventarisatie van cyberaanvallers, maar als bron van informatie over enkele van de grootste groepen cyberaanvallers die in de afgelopen 10 jaar voorbij zijn gekomen. De ruim 60 groeperingen en 490 aanvalscampagnes die in het rapport worden geanalyseerd, zijn geselecteerd op basis van impact, aanvalstechnieken, omvang, doelwitten, historisch belang of recente urgentie. De volledige analyse is gebaseerd op de MITRE ATT&CK matrix. Meer informatie is terug te vinden in bijgaande perskit.

The Cyberthreat Handbook kunt u downloaden via deze link.

Over Thales
Thales (Euronext Paris: HO), toonaangevend marktleider in technologie, geeft vandaag vorm aan de wereld van morgen. De Thales Group levert oplossingen, diensten en producten aan klanten in de luchtvaart, ruimtevaart, transport, digitale identificatie en defensie. Thales behaalde in 2018 een omzet van €19 miljard en heeft 80.000 medewerkers in 68 landen (op pro forma-basis, inclusief Gemalto).

Thales investeert vooral in digitale innovaties zoals connectiviteit, big data, artificial intelligence en cybersecurity. Innovaties die bedrijven, organisaties en overheden op beslissende momenten ondersteunen.

Meer informatie: www.thalescybersecurity.nl.

Over Verint Systems Inc.
Verint® (Nasdaq: VRNT) is een wereldleider in Actionable Intelligence® oplossingen met een focus op optimalisatie van klantbetrokkenheid, beveiligingsinformatie, fraude, risico en compliance. Vandaag de dag rekenen meer dan 10.000 organisaties in meer dan 180 landen - waarvan 80 procent van de Fortune 100 - op de informatie van Verint oplossingen om beter onderbouwde, effectieve en tijdige beslissingen te nemen. Leer meer over hoe we bouwen aan een slimmere wereld met Actionable Intelligence® op http://www.verint.com/.

Over Verint Cyber Intelligence.
Verint Cyber Intelligence is een toonaangevende Internationale leverancier van software die security en intelligence data levert. Ons brede en diepe portfolio wordt ingezet in meer dan 100 landen en helpt overheden, kritische infrastructuren en grootzakelijke organisaties terreur, cyber en criminele dreigingen te neutraliseren en te voorkomen voor een veiligere wereld.

Perscontact
Yellow Communications
Sarada Sant
Tel: +31 (0)23 555 34 24
E-mail: thales@yellow-communications.com
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Thales  
8 okt 2019 Organisaties falen in het adequaat beschermen van data in de cloud 

8 okt 2019 Thales en Verint lanceren The Cyberthreat Handbook

2 okt 2019 Cyber defense: geen schandpaal maar leerproces
Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Persberichten van vrijdag 18 oktober 2019  
10 vragen voor het maken van de juiste keuze voor de aanschaf van een tablet voor op het werk

bGrid stelt Bart Melis aan als CEO

Veeam voor derde jaar op rij uitgeroepen tot Leader in Gartner 2019 Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Solutions
Luisterhuis en CB gaan samen

Nuance en Microsoft werken samen om de arts-patiënt ervaring te transformeren

Cumulus Networks stelt datacenter-innovaties beschikbaar voor de modernisering van campusnetwerken

Sharp breidt BIG PAD-aanbod uit met zes interactieve 4K-schermen  

RoSecure voegt Ajax Systems toe aan portfolio

Red Hat breidt Kubernetes-ontwikkelaarservaring uit met nieuwe versie Red Hat OpenShift 4

Naadloze koppeling CRM-systeem Salesforce en ECM-oplossing Doxis4

Workday breidt zijn voorsprong in technologie uit met innovaties voor de veranderende wereld van HR

Workday versterkt bestaande technologie met innovaties voor de veranderende wereld van finance

Heijmans uitvoerders werken 25% efficiënter dankzij nieuwe projectmanagementtool

IFS onthult blauwdruk voor geëvolueerde architectuur

Samsung Electronics behoudt 6e plaats in Interbrand’s Best Global Brands 2019

50 startups gaan met Constantijn van Oranje mee naar CES2020 in Las Vegas

BlackBerry Cylance integreert met Backstory Chronicle

Dataiku stelt Chief People Officer en Chief Customer Officer aan voor versnelde wereldwijde groei
Geplaatst:
Verstreken tijd: 11 dagen
PR contact  
Logo Yellow Communications
Thales contact  
Logo Thales
Thales sociaal  
Thales tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Icontact BV
Logo NewChannel
Logo PanCompany
Logo Maunt
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo NewChannel
Logo Belcentrale.nl
Logo Distology Nederland B.V.
Logo Leadgate Europe
Logo QuandaGo
Logo NewChannel
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo ZyLAB
Logo Insight
Logo Data Matters BV
Logo RoSecure
Logo RoSecure
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Belcentrale.nl
Logo Vcare connect
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo E-mergo
Logo Curvature
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Keeping
Logo PQR B.V.
Logo Veeam Software
Logo Nuance
Logo Cumulus Networks
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Red Hat, Inc.
Logo SER Group
Logo Workday
Logo Workday
Logo myBrand
Logo IFS
Logo Datto
Logo NTT Ltd.
Logo Databricks
Logo Databricks
Logo Eaton
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureauwww.LVTPR.com