www.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureau
2478 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (63 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Yellow Communications

Thales en Verint lanceren The Cyberthreat Handbook

  • Inzicht in cyberdreigingen is cruciaal om cyberaanvallen op te sporen en te voorkomen. Thales en Verint hebben daarom The Cyberthreat Handbook opgesteld. In dit handboek worden de belangrijkste groepen geavanceerde cyberaanvallers op een rij gezet en uitgebreid toegelicht.
  • Teams van analisten van twee marktleiders op het gebied van cybersecuritytechnologie hebben na een onderzoek van een jaar zo’n 60 gedetailleerde profielen opgesteld van de belangrijkste cyberaanvallers wereldwijd, die samen verantwoordelijk zijn voor 490 grote internationale aanvalscampagnes.
  • Met The Cyberthreat Handbook delen Thales en Verint hun observaties over de gebruikte aanvalsmethoden, de sectoren die het vaakst werden aangevallen en de motieven van de aanvallers. Ook geven ze adviezen aan cybersecurityspecialisten om deze geavanceerde dreigingen het hoofd te bieden.
Parijs, 8 oktober 2019 -Thales en Verint presenteren The Cyberthreat Handbook, een omvangrijk rapport dat een handvat biedt om de belangrijkste cyberaanvallers te kwalificeren. Het rapport is tevens een basis voor vervolgonderzoek naar groeperingen als cybercriminelen, cyberterroristen, hacktivisten en door staten gesponsorde hackers.

De strategische samenwerking tussen Thales en Verint heeft geleid tot geavanceerde Cyber Threat Intelligence technologie. Threat intelligence analisten van beide bedrijven hebben in dit handboek een uniek overzicht gemaakt van het landschap van cyberdreigingen, met daarbij uitleg over tactieken en technieken, motieven en getroffen sectoren. Dit alles op basis van analyse van meerdere databronnen zoals web en threat intelligence.

Thales en Verint hebben de handen ineen geslagen om organisaties in de private en publieke sector te helpen een weg te vinden in de onoverzichtelijke wereld van cybersecurity. Het herkennen van vijanden is extreem complex in het huidige dreigingslandschap. In The Cyberthreat Handbook worden de gevaarlijkste cyberaanvallers (de zgn. Advanced Persistent Threats) en de technieken die zij gebruiken in kaart gebracht, zodat organisaties hun toekomstige aanvallen eerder herkennen en beter kunnen voorkomen.

“De teams van Thales en Verint presenteren dit rapport met trots als onderdeel van hun technologische samenwerking. Het rapport is uniek in zowel breedte als diepte en is het resultaat van maandenlang onderzoek en uitgebreide analyse en correlatie van relevante data. Cyberdreigingen nemen toe en evolueren, dus cybersecurity krijgt een steeds belangrijkere rol, zeker op het gebied van kritieke infrastructuren. Het is aan ons om de technieken van aanvallers te analyseren, te begrijpen en toe te lichten, zodat onze klanten en alle andere bedrijven en organisaties aanvallen in de toekomst beter kunnen herkennen en voorkomen”, zegt Marc Darmon, Executive Vice President Secure Communications and Information Systems bij Thales.

“Door samen met Thales op te trekken, versterken we onze gezamenlijke mogelijkheden om diepgaande kennis te leveren van potentiële dreigingen, en zo de noodzakelijke beveiliging te bieden middels cybersecurity”, zegt Elad Sharon, President, Verint Cyber Intelligence Solutions. “Verint Cyber Intelligence maakt gebruik van vele jaren ervaring in het intelligence domein, gecombineerd met onderzoeksmethoden en technologieën die cruciaal zijn om cyberaanvallen te ondervangen vóór ze de poort van de organisatie gepasseerd zijn. Dit rapport levert unieke inzichten en kennis waarmee cyber- en security-experts cyberaanvallen kunnen afslaan en voorkomen.”

Op basis van hun motieven en ultieme doelen, zijn de aanvallers door analisten van Thales en Verint onderverdeeld in vier hoofdgroepen. Binnen de ruim 60 onderzochte geavanceerde aanvalsgroepen bestaat bijna de helft (49%) uit door staten gesponsorde groeperingen die op zoek zijn naar gevoelige gegevens van geopolitieke slachtoffers. 26% zijn ideologisch gemotiveerde hacktivisten. 20% bestaat uit cybercriminelen die worden gedreven door financiële motieven. De overige 5% van de groeperingen bestaat uit cyberterroristen.

Alle grote economische, politieke en militaire machten staan hoog op de aanvalslijst van deze cyberaanvallers. De twaalf landen met het hoogste BBP staan allemaal bovenaan de lijst met doelwitten, aangevoerd door de Verenigde Staten, Rusland, de Europese Unie (in het bijzonder het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland) en China, gevolgd door India, Zuid-Korea en Japan.

De sectoren die de meeste aanvallen te verduren kregen zijn staten en hun defensie, gevolgd door de financiële sector, energie en transport. Daarnaast neemt het aantal aanvallen op lokale overheden, media en de gezondheidszorg snel toe.

Ten slotte richt een groeiende groep aanvallers zich nu op kwetsbaarheden in de supply chain, met name op kleinere partners, leveranciers en dienstverleners die worden gebruikt als springplank om grotere organisaties binnen te dringen.Bijlagen
26 KB jpg  Cyberthreat handboek
946 KB pdf  Infographic
1.2 MB pdf  Perskit
260 KB pdf  PersberichtNoot voor de Redactie - Onderzoeksmethode
Dit rapport is niet bedoeld als een volledige inventarisatie van cyberaanvallers, maar als bron van informatie over enkele van de grootste groepen cyberaanvallers die in de afgelopen 10 jaar voorbij zijn gekomen. De ruim 60 groeperingen en 490 aanvalscampagnes die in het rapport worden geanalyseerd, zijn geselecteerd op basis van impact, aanvalstechnieken, omvang, doelwitten, historisch belang of recente urgentie. De volledige analyse is gebaseerd op de MITRE ATT&CK matrix. Meer informatie is terug te vinden in bijgaande perskit.

The Cyberthreat Handbook kunt u downloaden via deze link.

Over Thales
Thales (Euronext Paris: HO), toonaangevend marktleider in technologie, geeft vandaag vorm aan de wereld van morgen. De Thales Group levert oplossingen, diensten en producten aan klanten in de luchtvaart, ruimtevaart, transport, digitale identificatie en defensie. Thales behaalde in 2018 een omzet van €19 miljard en heeft 80.000 medewerkers in 68 landen (op pro forma-basis, inclusief Gemalto).

Thales investeert vooral in digitale innovaties zoals connectiviteit, big data, artificial intelligence en cybersecurity. Innovaties die bedrijven, organisaties en overheden op beslissende momenten ondersteunen.

Meer informatie: www.thalescybersecurity.nl.

Over Verint Systems Inc.
Verint® (Nasdaq: VRNT) is een wereldleider in Actionable Intelligence® oplossingen met een focus op optimalisatie van klantbetrokkenheid, beveiligingsinformatie, fraude, risico en compliance. Vandaag de dag rekenen meer dan 10.000 organisaties in meer dan 180 landen - waarvan 80 procent van de Fortune 100 - op de informatie van Verint oplossingen om beter onderbouwde, effectieve en tijdige beslissingen te nemen. Leer meer over hoe we bouwen aan een slimmere wereld met Actionable Intelligence® op http://www.verint.com/.

Over Verint Cyber Intelligence.
Verint Cyber Intelligence is een toonaangevende Internationale leverancier van software die security en intelligence data levert. Ons brede en diepe portfolio wordt ingezet in meer dan 100 landen en helpt overheden, kritische infrastructuren en grootzakelijke organisaties terreur, cyber en criminele dreigingen te neutraliseren en te voorkomen voor een veiligere wereld.

Perscontact
Yellow Communications
Sarada Sant
Tel: +31 (0)23 555 34 24
E-mail: thales@yellow-communications.com
Eerder van Thales  
31 okt 2019 Thales en Ground Labs gaan samen nieuwe oplossing ontwikkelen die data discovery vereenvoudigt

24 okt 2019 Thales Cyber Defence Game maakt cybersecurity awareness meetbaar

8 okt 2019 Organisaties falen in het adequaat beschermen van data in de cloud 
Hipex wint zilveren FD Gazellen Award 2019

Cegeka neemt Dynamics 365-activiteiten over van CTB

Schneider Electric bevestigt duurzaamheidsambities tijdens COP25

Uniserver stelt Deirdre van der Burg aan als strategisch marketing manager

Frontline past zowel koers als naam aan en wordt Frontline Solutions

Sterke internationale groei Barracuda in de MSP-markt

Versleutelen van WAN-verbinding gebeurt te vaak niet volgens IT-beslissers

Bechtle en Ictivity tillen dienstverlening naar hoger niveau

Nuance versnelt toepassing van spraakherkenning in de gezondheidszorg met Dragon Medical One

2020 cybersecurity voorspellingen

Supply chain reorganisatie verbetert klantenservice en flexibiliteit Panasonic Toughbook

Western Digital's nieuwe WD Blue SSD met NVMe-protocol tot 4x sneller dan SATA SSD

FintechOS haalt € 12,7 miljoen op in Serie A voor wereldwijde expansie

AFAS Foundation en Missing Chapter Foundation ontwikkelen lesprogramma om kinderarmoede in Nederland bespreekbaar te maken

Cyberveiligvoor de financiëlesector in 2020
Conscia breidt aanbod uit met managed security services

NFIR zet cyberalarm van SecureMe2 in als forensisch instrument

Schneider Electric brengt het eerste serverrek met geïntegreerde vloeistofkoeling in de datacenterindustrie

Helft kantoormedewerkers heeft lichamelijke klachten door werk

IRIS Nederland optimaliseert klantervaring met Freshworks

Generatie Z en Millennials vergeten klimaat bij online shoppen

SecureLink publiceert Annual Security Report 2019

Centric wil pensioenuitvoerder AGH overnemen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 63 dagen
PR contact  

Logo Yellow Communications
Thales contact  

Logo Thales

Thales sociaal  


Thales tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Hipex
Logo Sensus Process Management
Logo 1DigitalNL
Logo Netprofiler
Logo NewChannel
Logo Company Connect
Logo Insight
Logo Relined Fiber Network
Logo Smile
Logo Erniesoft
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo Knowliah
Logo Google
Logo ICT-Partners
Logo NEG-ITSolutions
Logo Frontline Solutions
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Medius
Logo Levelfour
Logo Botz4U
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo True B.V.
Logo Curvature
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Global Knowledge
Logo Global Knowledge
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Global Knowledge
Logo Cegeka
Logo Schneider Electric
Logo Uniserver
Logo Barracuda Networks
Logo Telindus
Logo Ictivity
Logo Nuance
Logo Palo Alto Networks
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo SecureMe2
Logo Schneider Electric
Logo Fellowes Benelux
Logo I.R.I.S.
Logo Klarna
Logo Totaalbesparen.com
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87283 persberichten
- 5567 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 6844 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Met foto/illustratie/logo
- Met bedrijfsprofiel
 
Contentbureauwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.com