www.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nlContentbureau
2483 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (117 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Marcommit

Tieners ontmaskeren hacker tijdens event ‘Security4Teens’

Utrecht, 1 oktober 2019 – Op zaterdag 5 oktober 2019 organiseert First8, dé Open Source partij van Nederland en onderdeel van IT-dienstverlener Conclusion, in samenwerking met Conclusion en ontwikkelingsexpert Bright Alley voor de derde keer op rij het event Security4Teens. Tijdens deze dag staat het thema ‘The Hackademy’ centraal en maken tieners van 12 tot en met 16 jaar kennis met ethisch hacken, bewustwording van veilig social media gebruik en privacy & security. Op deze manier dragen de organisaties bij aan het versterken van de digitale weerbaarheid van tieners.

Ontmasker de hacker
De tieners worden tijdens het event geconfronteerd met de risico’s die de digitale wereld met zich meebrengt: het fictieve bedrijf ‘Tech Tree’ wordt geteisterd door een hacker. Het bedrijf is volledig overgenomen en de medewerkers kunnen niet meer in de computersystemen komen. Om de systemen vrij te geven, eist de hacker maar liefst 1 miljoen euro. Aan de tieners is het de taak om gedurende de dag, met behulp van opdrachten die te maken hebben met onder andere social engineering, phishing, encryptie en hacking, achter de identiteit van de hacker te komen.

Linda Elbersen, Marketing Specialist bij First8 en een van de initiatiefnemers van Security4Teens: “Informatiebeveiliging en privacy spelen in de samenleving een steeds grotere rol. Bij First8 zijn we dagelijks bezig met de online veiligheid van grote organisaties. Privacy en security staan bij ons centraal en deze kennis delen we graag. We laten de tieners met praktische oefeningen en puzzels zien hoe snel het fout kan gaan als beveiliging op internet niet goed is geregeld. Dat start met ‘lockpicking’, een echt slot openpeuteren zonder sleutel. Dat gebeurt feitelijk ook bij veel websites die niet goed beveiligd zijn. Als het slot, oftewel de beveiliging, niet goed genoeg is dan is het vaak veel te gemakkelijk om bij informatie en gegevens te komen.”

Paul Oor, Security Officer bij Conclusion; “Als deze tieners zich eenmaal realiseren dat de kwaliteit van een slot bepaalt hoe makkelijk het open te krijgen is, zijn ze klaar voor de digitale oefeningen. Voor hen is een reeks leuke en uitdagende praktijkoefeningen gemaakt: wachtwoord hacken, social engineering, SQL injection en phishing mails. Voor veel mensen klinkt dit niet bekend in de oren, maar ik ben onder de indruk hoe snel deze jongens en meiden dit oppakken. Ik zie hier toekomstige klanten en collega’s. Deze kennis, die over het algemeen eenvoudig te vinden is, is natuurlijk ook te misbruiken. Wij vinden het belangrijk dat ze onder begeleiding de risico’s van een slechte beveiliging zien en daardoor digitaal weerbaarder worden. Ze kunnen dan ook hun omgeving bewust maken van de mogelijkheden om informatiebeveiliging en privacy wel goed te regelen.”

Locatie en aanmelden
Het event vindt plaats op 5 oktober op het hoofdkantoor van Conclusion in Utrecht (Herculesplein 80, 3584 AA, Utrecht). Security4Teens richt zich op jongeren van 12 tot en met 16 jaar. Deelname is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden is verplicht en kan via: https://security4teens.nl/aanmelden/

Programma

10.30 – 10.55 uur
Ontvangst en registratie
10.55 – 11.00 uur
Opening door First8
11.00 – 12.30 uur
Aan de slag met de opdrachten
12.30 – 13.00 uur
Lunch
13.00 – 14.30 uur
Verder met de opdrachten
14.30 – 15.00 uur
Afronding en eindpresentaties

-------

Over First8
First8 staat voor vakmanschap en is dé enterprise Open Source partij van Nederland. Bij de organisatie werken Java en Open Source programmeurs met passie voor het vak. Ze doen waar ze goed in zijn: toffe applicaties maken voor de klant. First8 is gevestigd op twee locaties in Nederland: Nijmegen en Nieuwegein. Daarnaast zijn de developers regelmatig te vinden bij haar klanten op locatie om te werken aan gave projecten waarbij complexiteit, integratie en security om de hoek komen kijken. First8 is trotse business partner van RedHat en NLJUG. Daarnaast zijn ze al jaren hoofdsponsor van Masters of Java, het officieuze NK Java programmeren. Hiervoor verzint First8 de opdrachten en zijn zij verantwoordelijk voor het framework.

First8 is onderdeel van het ecosysteem van Conclusion. De organisatie levert de voordelen die alleen een grote speler biedt: zekerheid, continuïteit en diversiteit.

Meer informatie
Marcommit
Marlin Goethals
06-47049962
conclusion@marcommit.nl
Laatste van Conclusion  
Tieners ontmaskeren hacker tijdens event ‘Security4Teens’

Conclusion behaalt opnieuw topscores in Giarte Outsourcing Performance benchmark

Conclusion migreert SAP naar Microsoft Azure voor Eneco binnen zeven weken
Geplaatst:
Verstreken tijd: 117 dagen
PR contact  

Logo Marcommit
Conclusion contact  

Logo Conclusion

  030 219 38 00
  info@conclusion.nl
  www.conclusion.nl
Conclusion sociaal  


Conclusion tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Camarate ICT
Logo Synobsys
Logo Distology Nederland B.V.
Logo BTG
Logo Cicerosoftware - INFORMA Europe
Logo Art Of Automation
Logo Copernicus
Logo Webhosters.nl
Logo Marcommit
Logo NEG-ITSolutions
Logo Maunt
Logo Ifective
Logo SoftApp-distribution
Logo MatrixMind
Logo TenderApp
Logo Yenlo
Logo Spryng
Logo Belcentrale.nl
Logo Art Of Automation
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo Nalanda Technology
Logo Spryng
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo myBrand
Logo NetApp
Logo Schneider Electric
Logo Intermax
Logo Thinkwise
Logo ZyXEL
Logo Liquit
Logo Schneider Electric
Logo IKUU
Logo Dutchitchannel.nl
Logo Poly
Logo Cumulus Networks
Logo Eaton
Logo Competence Factory
Logo Ymor
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87563 persberichten
- 5593 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7254 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl