www.LVTPR.comwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl
2507 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (2 jaar en 54 dagen geleden)
Bedrijf:

Insight Intelligent Technology Index 2019: Cloudinvesteringen cruciaal voor digitale innovatie, groot deel aangeschafte diensten blijft echter ongebruikt

Amsterdam, 25 september 2019 - Europese bedrijven geven in totaal 29,48 miljoen pond uit aan clouddiensten, daarbij geeft 42% aan dat cloud de afgelopen twee jaar van cruciaal belang is geweest voor digitale innovatie in het bedrijf. Dit blijkt uit de Insight Intelligent Technology™ Index (ITI) van 2019, waarvoor 1.000 Europese ondernemingen werden benaderd. Uit het onderzoek komt echter ook naar voren, dat ruim 30% (8,8 miljoen pond) van de investeringen wordt gedaan in clouddiensten die ongebruikt blijven. Respondenten noemden tevens de drie grootste uitdagingen voor het beheer van de clouduitgaven: het bepalen van de beste workloads voor de publieke, de private en/of de hybride cloud (44%); het plannen en toewijzen van het budget voor cloud (39%); een gebrek aan zichtbaarheid van de gebruikte diensten op het niveau van de kostenplaats, de workload en de toepassingsmogelijkheden (36%). De kans is groot dat de verspilling nog hoger komt te liggen, omdat organisaties aangeven moeite te hebben met het optimaliseren van de cloudinvesteringen.

“Cloud blijft een missiekritische facilitator voor flexibel en digitaal zakendoen, maar het heeft de juiste aanpak nodig,” aldus Rogier Stolk, Country Manager Insight Nederland. “Een betrouwbaar besturingssysteem, dat overzicht en continue optimalisatie van de cloudomgeving biedt, is hierbij van cruciaal belang. Onderbenutte technologie is al tientallen jaren een probleem, dus het is niet verwonderlijk dat het probleem zich verspreidt naar de cloud. Maar door de juiste controles in te voeren, kunnen organisaties de cloudconsumptie optimaliseren en ervoor zorgen dat ze alleen betalen voor de diensten die ze daadwerkelijk gebruiken.”

Investeren in innovatie
Het ITI-rapport toont ook aan dat de investeringen in digitale innovatie toenemen. Ondernemingen investeerden de afgelopen 24 maanden gemiddeld 32,23 miljoen pond in digitale innovatie en zijn van plan de komende twee jaar 42,12 miljoen pond te investeren. Met 7 van de 10 respondenten die aangeven dat het belangrijk of zeer belangrijk is voor IT om een consumentenachtige ervaringen te bieden, wordt duidelijk dat het versterken van de positie van werknemers met technologie focus heeft gekregen. Het is volgens 74% van de CIO's zelfs zo dat hun organisatie het aanbod van moderne technologie koppelt aan het kunnen behouden of aantrekken van talent. Het rapport geeft ook aan dat organisaties (zullen blijven) investeren in slim gebruik van data. 46% van de respondenten geeft aan dat geavanceerde analyses de afgelopen twee jaar een cruciale basis vormen om te investeren in digitale innovatie.

IT-afdeling ontzorgen
Het rapport van dit jaar wijst ook op de gewenste voorzichtigheid rond digitale innovatieprojecten. 66% van de ondervraagden geeft aan dat de IT-afdeling moeite heeft om aan de hoge verwachtingen van het bedrijf kan voldoen. De afdeling neemt steeds vaker de verantwoordelijkheid voor ingewikkelde transformatieprojecten op zich, terwijl ze daarnaast ook verantwoordelijk zijn voor de overige IT-projecten binnen het bedrijf. Dit in vergelijking met 57% in 2018. Tenzij er een verandering in de bedrijfscultuur plaatsvindt, waarbij de verantwoordelijkheid voor digitale innovatie daadwerkelijk wordt gedeeld met de hele onderneming, zal deze trend waarschijnlijk nog toenemen.

De druk op de IT-afdeling komt niet alleen voort uit de noodzaak om nieuwe digitale projecten op te leveren, maar ook uit de noodzaak om de kosten en veiligheid onder controle te houden. Gevraagd naar de drie belangrijkste uitdagingen op het gebied van digitale innovatie, koos 46% voor de maandelijkse kosten (bijvoorbeeld operationele uitgaven), 44% voor de aanloopkosten (zoals investeringsuitgaven) en 38% koos voor een beperkte budget. IT-beveiliging houdt zeker 60% van de respondenten ‘s nachts wakker, 68% zegt zelfs dat het de grootste uitdaging is in het beheer van alle IT-activiteiten wereldwijd.

“Op directieniveau ziet men het strategische belang van IT voor toekomstig zakelijk succes steeds meer in,” aldus Rogier Stolk. “De rol van de CIO evolueert van IT-manager naar zakenpartner. Zij zijn als ‘Digital Transformation Change Agents’ een kernlid van de raad van bestuur geworden. Toch kunnen de CIO en de IT-afdeling niet alleen verantwoordelijk worden gehouden voor digitale innovatie. Zorg ervoor dat het hele bedrijf zijn steentje bijdraagt. Zonder interne betrokkenheid en draagvlak kunnen bedrijven hun digitale ambities niet waarmaken.”


Het volledige Europese rapport, Insight Intelligent Technology Index 2019, uitgevoerd door Coleman Parkes* voor Insight, is hier te downloaden.


Over Insight
Vandaag draait alles om technologie. Insight Enterprises Inc. geeft bedrijven van elke omvang de kracht om met Insight Intelligent Technology Solution en diensten de waarde van IT te maximaliseren. Wij zijn een wereldwijde provider van digitale innovatie, transformatie van cloud- en datacenters, een Connected Workforce en optimalisatie van de supplychain. Als Fortune 500-bedrijf helpen we klanten om hun IT vandaag succesvol in handen te nemen zodat ze volledig klaar zijn voor de toekomst. Onze meer dan 6.600 medewerkers helpen klanten om te innoveren en om hun activiteiten te optimaliseren zodat ze slimmer kunnen zakendoen. Van IT-strategie en -ontwerp tot implementatie en beheer daarvan. Ontdek meer op nl.insight.com.

Noot voor de redactie

*Het online onderzoek werd door Coleman Parkes uitgevoerd onder 1.000 IT-beslissers bij bedrijfsorganisaties met 500 - 1.000 en meer dan 1.000 werknemers. Er werden quota per land vastgesteld: 200 respondenten in het Verenigd Koninkrijk en 100 in Frankrijk, Nederland, Duitsland, Italië, Spanje, Duitsland, Spanje, Zweden, België en Oostenrijk. De totale foutmarge voor het onderzoek bedroeg ongeveer 4% bij een betrouwbaarheidsniveau van 9%. De gegevensverzameling vond plaats tussen 20 mei en 19 juni 2019.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onderstaande contactpersonen:

Joost Snellink
Marketing Manager Insight Benelux
Tel. +31 (0)6 – 5074 5921
joost.snellink@insight.com

Anke van de Vliet
PR voor Insight Nederland
Tel. +31 (0)6 – 3487 3522
info@ankevandevliet.nl
Laatste van Insight  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2 jaar en 54 dagen
Insight contact  

Logo Insight

  +31 (0)20 355 16 62
  nl.insight.com
Insight sociaal  


Insight tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo NTT DATA
Logo Barracuda Networks
Logo NetApp
Logo Lightspeed
Logo RobotWise
Logo Ivanti
Logo NetApp
Logo WorldStream
Logo GrassGreener Europe
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Intel
Logo devolo
Logo Unisys
Logo Banking Circle
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91760 persberichten
- 6031 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10592 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl