www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nl
2501 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (289 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Archetype Agency BV

Schneider Electric wil de CO2-neutraliteitsdoelstelling vijf jaar eerder halen 

Hoofddorp, 23 september 2019 – Schneider Electric, specialist in digitale energiemanagement- en automatiseringsoplossingen, kondigt vandaag tijdens Climate Week NYC 2019 aan nog meer acties te ondernemen om CO2-neutraal te ondernemen. Allereerst verkort de organisatie de tijd om de CO2neutraliteitsdoelstelling in het uitgebreide ecosysteem te halen met maar liefst vijf jaar door niet 2030 maar het jaar 2025 als einddoel te hebben. Daarnaast wil Schneider netto-nul operationele emissies bereiken in 2030 als onderdeel van een gevalideerde SBT-doelstelling én samenwerken met leveranciers aan een netto-nul supply chain in 2050. Naar verwachting dragen deze doelen bij aan de Intergovernmental Panel on Climate Change’s (IPCC)-doelstelling om de wereldwijde temperatuurstijging te beperken tot 1.5°C. Schneider Electric roept ook andere bedrijven op om emissies te reduceren en biedt ondersteuning door producten en diensten te bieden die hen helpen efficiënter te opereren.

“Klimaatverandering is de grootste bedreiging voor de gezondheid van onze samenleving. We moeten samenwerken om onze CO2-uitstoot te verminderen en de temperatuurstijging te stoppen,” aldus  Jean-Pascal Tricoire, voorzitter en CEO van Schneider Electric. “Bij Schneider Electric is onze toewijding aan CO2neutraliteit verweven met onze zakelijke beslissingen en governance, maar we moeten nog meer doen en versnellen. We doen daarom niet alleen nog meer om onze doelstellingen te halen en het tijdspad te verkorten, maar roepen ook anderen op om meer impactvolle acties te ondernemen om emissies te verlagen en duurzamer te werken.”

In de verschuiving naar CO2-neutraliteit heeft Schneider Electric verschillende acties opgezet om ervoor te zorgen dat gemeenschappen niet negatief beïnvloed worden tijdens de transitie. Zo levert het Access to Energy programma elektriciteit aan 80 miljoen mensen in 2030. Daarnaast leidt het programma tegen 2025 meer dan een miljoen kansarme mensen op.

Het bedrijf ondersteunt bovendien inclusieve startups die actief bijdragen aan SDG7 (schone en betaalbare energie) via investeringen in aandelen. Schneider Electric verwacht dat hiermee het aantal huishoudens en kleine en middelgrote ondernemingen wordt vergroot die zijn aangesloten op het elektriciteitsnet in afgelegen gebieden (Afrika, India en Zuidoost-Azië) en dat het aantal huishoudens met energiearmoede in Europa wordt verminderd.

"Toegang tot energie is een fundamenteel mensenrecht, maar het is ook cruciaal dat we ons bewust zijn van de effecten van energieverbruik op het milieu," zei Tricoire. "We moeten manieren vinden om energiearme bevolking toegang tot energie te geven en hen in staat te stellen zich op een duurzame manier te ontwikkelen."

Samenwerken voor CO2-neutraliteit   

De afgelopen 15 jaar heeft Schneider Electric zich ingezet om zichzelf en zijn klanten CO2-arm te maken door een innovatief aanbod en een duurzame strategie. Door het succes van deze initiatieven kan het bedrijf zijn CO2-neutrale doelstelling versnellen naar 2025 en toewerken naar een netto-nul supply chain tegen 2050.

"CO2-neutraliteit in de supply chain te realiseren, is een uitdagende onderneming die bedrijven verplicht modellen te ontwikkelen en vraagt om een goede samenwerking met leveranciers, partners en klanten", zegt Gilles Vermot Desroches, Chief Officer Sustainability bij Schneider Electric. "Klimaatverandering kan alleen worden overwonnen door innovatie en samenwerking en Schneider Electric zal het voortouw blijven nemen met producten en diensten die bijdragen aan het bereiken van betekenisvolle vooruitgang in lijn met de Sustainable Development Goals van de VN."

Schneider Electric levert producten, oplossingen en diensten die bedrijven in alle fases van het duurzaamheidsproces kunnen gebruiken. Het interne Smart Factory-programma van het bedrijf past bijvoorbeeld de EcoStruxure™-oplossingen van Schneider toe in zijn wereldwijde supply chain. Het programma toont aan dat EcoStruxure een van de beste in zijn klasse is om operationele en energie-efficiëntie te stimuleren, terwijl Schneider's Energy & Sustainability Services (ESS) klanten helpt hun CO2-uitstoot te kwantificeren om de voortgang te volgen. De onlangs gelanceerde Schneider Electric Exchange van het bedrijf biedt ook een crowdsourcingplatform voor nieuwe innovatieve ideeën om uitdagingen in het energieecosysteem aan te pakken.

Schneider Electric versterkt zijn bijdrage aan SDG17 door toe te treden tot het Business Ambition for 1.5°C initiatief en de Global Compact LEAD group.

Voor meer informatie over de duurzaamheidsambities, kijk op http://sdreport.se.com 
 
Over Schneider Electric
Als specialist in digitale energiemanagement- en automatiseringsoplossingen staan efficiëntie en duurzaamheid voor ons centraal. Voor woningen, gebouwen, datacenters, infrastructuur en industrieën bieden wij toonaangevende technologieën, software en lifecycle services. Met ons open platform en geïntegreerde oplossingen helpen wij klanten bij het maximaliseren van beschikbaarheid, het versnellen van processen en het realiseren van energiebesparing.

De vraag naar energie zal naar verwachting in 2040 zijn verdubbeld. Bij Schneider Electric vinden we dat iedereen op de wereld recht heeft op toegang tot veilige en duurzame energie. Daarom zetten wij ons in voor energie-efficiëntie en duurzaamheid. Wij streven naar een innovatieve maatschappij en zijn betrokken, gepassioneerd en vastbesloten om onze ambities waar te maken. Dat noemen we ‘Life is On’.

www.se.com/nl

www.se.com

Hashtags: #LifeIsOn #Sustainability #OurImpact #Energyaccess #LeadersWeek #GCLEAD #GlobalGoals #UNGA #ScienceBasedTargets #OurOnlyFuture 
Laatste van Schneider Electric  
Onderzoek van Schneider Electric toont aan dat flexibiliteit en veerkracht cruciaal zijn voor succes op het gebied van energie en duurzaamheid

Winnaars APC Partner Awards bekendgemaakt

Schneider Electric en AVEVA bieden end-to-end-oplossing voor multi-site en hyperscale datacenters
Massale overstap op videobellen vaak zonder controle op veiligheid en privacy

Cloud ontvangt grootste deel technologiebudget Limburgse bedrijven

Connected Conservation-programma nu ook van start in Kenia om bedreigde diersoorten te beschermen

Interxion en VHTO lanceren datacenter-game voor jongeren

Papierloos transport en geavanceerde pallet scanning via Shippeo’s real-time visibility platform

Plus500 benoemt David Zruia als nieuwe CEO en meldt een recordaantal Actieve Klanten

Lexmark gecertificeerd volgens de ISO 20243-norm

Simac Masic implementeert PC’s van HPS Industrial in farma-industrie

Fujitsu stimuleert datagestuurde transformatie om nieuwe digitale business mogelijk te maken

Canalys noemt Trend Micro als wereldleider in Global Cybersecurity Channel
Bastiaan Topper opvolger van Peter Altevogt als CEO van Korton Group

80% werkenden ziet digitaal werken als ‘nieuwe manier van werken’ 

QuandaGo lanceert collaborative case management toepassing voor Microsoft Teams

Valid en KPN IoT sluiten partnerovereenkomst

Unexus Connect integreert met Microsoft Teams

DHL Aviation standaardiseert elektronische communicatie voor luchtvrachtvervoer met Descartes Global Air Messaging Gateway

Zyxel introduceert eerste cloud-netwerkoplossing met DPPSK WiFi-authenticatie en -versleuteling voor het mkb

BCT en Aareon bundelen krachten voor innovatieve factuurverwerking in de cloud

Workday maakt de werkomgeving persoonlijker met oplossingen die gericht zijn op verandering

Workday People Analytics geeft automatisch inzicht in het personeelsbestand voor optimaal personeelsbeleid in een veranderende wereld

Toshiba Global Commerce Solutions (Benelux) gaat als grootste ESL-implementator van Europa een samenwerking aan met Hanshow Technology

De werkende wereld verandert: Citrix-onderzoek laat zien hoe Nederlanders naar hun toekomst op kantoor kijken

Netwerktoegang op afstand veiliger dankzij authenticatie via alle mobiele apparatuur

Onvergetelijk: diploma-uitreiking in de Galgenwaard

Bedrijfseconomisch ontslag: wat nu?

Siemens voegt met Teamcenter X cloud-gebaseerde PLM-oplossing toe aan Xcelerator Portfolio
Geplaatst:
Verstreken tijd: 289 dagen
PR contact  

Logo Archetype Agency BV
Schneider Elec.. contact  

Logo Schneider Electric

  +31(0)23 5 124 124
  www.schneider-electric.nl
Schneider Elec.. sociaal  


Schneider Elec.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo QuandaGo
Logo iQibt B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Solmate
Logo Distology Nederland B.V.
Logo TRADUS
Logo Coastr
Logo ID Control
Logo QuandaGo
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Conclusion Zuyd
Logo NTT Ltd.
Logo Interxion
Logo Shippeo
Logo Valid
Logo Descartes
Logo Zyxel
Logo BCT
Logo Workday
Logo Workday
Logo Toshiba Global Commerce Solutions (Benelux)
Logo Citrix
Logo PEAK-IT
Logo devolo
Logo Thinkwise
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88794 persberichten
- 5737 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8378 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nl