Contentbureauwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2477 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (32 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Franssen Communicatie

Desoutter stroomlijnt de digitale transformatie met CodeMeter beveiliging en licentiemanagement technologie

Gereedschapsfabrikant herziet bedrijfsstrategie overeenkomstig de uitgangspunten van Industrie 4.0

Hengelo, September 2019 - Wibu-Systems heeft een beveiligingsvoorziening voor embedded software en tevens oplossing voor flexibel gebruik van softwarelicenties geleverd aan de Franse onderneming Desoutter, een toonaangevende fabrikant van gereedschap voor industrieel gebruik. De CodeMeter technologie van Wibu-Systems stelt de fabrikant uit Nantes in staat om producten te leveren waarvan de functionaliteit varieert afhankelijk van de geactiveerde software. Gebruikers kunnen, wanneer het productieproces daarom vraagt, heel flexibel software op- en afschalen. Desoutter weet zich onder alle omstandigheden verzekerd van een goede afscherming van het intellectueel eigendom.  De economische uitgangspunten van Industrie 4.0 brachten Desoutter ertoe om een innovatief concept te ontwikkelen, waardoor enerzijds de klanten in de dynamische industriële wereld meer flexibiliteit geboden krijgen in het toepassen van het industrieel gereedschap en anderzijds de fabrikant geld kan verdienen met de softwareontwikkeling. Daartoe zijn zogeheten UV’s (Unit Values) geïntroduceerd een soort van inwisselbare tegoedbonnen. Gebruikers krijgen alleen die functionaliteit en diensten geleverd die zij op een bepaald moment nodig hebben. Willen zij iets anders, dan kunnen ze de UV inruilen voor een andere dienst of zelfs voor ander gereedschap met geheel andere functionaliteit. Met de beschikbare UV’s kunnen gebruikers bijvoorbeeld de met het gereedschap verbonden werkstations herconfigureren en dus nieuwe functies aanspreken voor andere doeleinden.       

Voor de gereedschapsfabrikant vormde de beveiliging van de softwarelicenties een belangrijk aspect. De klanten moeten hun UV’s gemakkelijk kunnen kopen zonder dat hackers toegang krijgen tot het transactieproces. De combinatie van een beveiligingsvoorziening en een licentiebeheersysteem zorgt ervoor dat UV’s veilig worden aangemaakt en afgenomen door de klanten. Zij selecteren de gewenste softwarefunctionaliteit op hun gereedschap aan de hand van een online configurator en krijgen vervolgens hun UV geleverd, vastgelegd in een USB dongle. Pas nadat ze die in het besturingssysteem (werkstation) van het betreffende gereedschap hebben gestoken, is de software met de gewenste functionaliteit op te starten. 

Volgens Laurent Macquet, lijnmanager software & embedded systemen bij Desoutter is het van belang dat klanten aansluiting vinden op de voordelen van Industrie 4.0. ”Het gaat niet zo zeer om het verkopen van zoveel mogelijk licenties, maar om oplossingen waarmee bedrijven de piekbelasting tijdens de productie kunnen opvangen. We zijn de functionaliteit van onze gereedschappen opnieuw tegen het licht gaan houden. We hebben het gebruik ervan meer flexibel gemaakt. Samen met Wibu-Systems hebben we een oplossing ontwikkeld die de starheid van traditionele licentieverstrekking van software doorbreekt.”

Marcel Hartgerink, die leiding geeft aan de Wibu-Systems activiteiten in Frankrijk, voegt daaraan toe: “de combinatie van de Desoutter UVs en de robuuste Wibu-Systems technologie maken het voor de klanten van Desoutter mogelijk hun investeringen te richten op de functionaliteit die ze echt nodig hebben. En juist die flexibele opstelling versterkt de leverancier-afnemer relatie. Door de samenwerking met ons is het bedrijf verder gekomen op het traject van de digitale transformatie in een richting die overeenkomt met de uitgangspunten van Industrie 4.0.”

Desoutter Industrial Tools is opgericht in 1914. Het hoofdkantoor staat in het Franse Nantes. De toonaangevende fabrikant van elektrische en pneumatische montagegereedschappen bedient een breed scala aan montage en productieprocessen, onder andere in lucht- en ruimtevaart-, automobiel-, bus- en truck-, off road- en algemene industrie. Desoutter biedt een totaalpakket aan oplossingen (gereedschappen, service en projecten) om tegemoet te komen aan de specifieke eisen van lokale en globale klanten in meer dan 170 landen. Desoutter ontwerpt, ontwikkelt en levert innovatieve industriële kwaliteitsgereedschappen, inclusief perslucht- en elektrische schroevendraaiers, geavanceerde montage gereedschappen, geavanceerde boormachines, luchtmotoren en koppel meet systemen.

Over Wibu-Systems
WIBU-SYSTEMS AG (WIBU®) met het hoofdkantoor in het Duitse Karlsruhe, is in 1989 opgericht door Oliver Winzenried en Marcellus Buchheit. De onderneming is een innovatieve marktleider op het gebied van beveiligingstechnologie voor mondiaal softwarelicentiebeheer. De brede reeks oplossingen van Wibu-Systems bieden een oplossing voor het afschermen van alle vormen van digitale content, inclusief intellectueel eigendom en software applicaties voor computer systemen, mobiele toepassingen, industriële automatiseringsoplossingen en cloud-diensten.  Wibu-Systems BV is een zelfstandige onderneming, gevestigd aan de Welbergweg 19, 7556 PE in Hengelo en staat onder leiding van Marcel Hartgerink. Via zijn bedrijf Identi-Holding BV is hij tevens eigenaar van Wibu-Systems Ltd en de overige bedrijven, verantwoordelijk voor de activiteiten in België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Portugal en Spanje, 

Voor meer informatie: www.wibu-systems.nl, tel.: 074 7501495
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Persberichten van dinsdag 22 oktober 2019  
Dubbele groeicijfers in Q3 2019: Veeam blijft clouddatamanagement markt domineren 

Homerr rolt BuurtPunten netwerk landelijk uit in Denemarken samen met Bring

Toekomst van AI centraal op Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo 2019

UPS vereenvoudigt exporteren voor Europese MKB-ondernemingen en e-tailers

HAL24K benoemt Dick Berlijn als nieuw lid van de raad van toezicht

Datto organiseert zijn grootste Europese conferentie voor Managed Service Providers ooit

Cyxtera zet Europese uitbreiding voort met datacenter in Amsterdam en bredere uitrol CXD-beschikbaarheidsplatform

Onderzoek van NTT: ‘Digital DNA’ bepalend voor cybersecurity-best practice in organisaties

Phishingmail met ‘controleer je wachtwoord’ meest succesvol

Hyarchis behaalt ISO 27001 certificaat voor informatiebeveiliging

Notilyze kondigt beschikbaarheid SaasNow via public cloud aan
Minkels en datacenteroperators ontwikkelen samen gloednieuw kastenplatform 'Nexpand'

Nog 2 dagen: jubileumeditie Lightspeed Connect

Conclusion Zuyd kijkt naar de toekomst tijdens ‘Limburg: Noodzaak tot Innovatie’

IFS domineert traditionele vendoren: groei licentie-inkomsten met 47 procent, netto-omzet stijgt met 23 procent

Commvault Activate maakt einde aan complexe problemen rond compliance en data governance

commercetools tekent deal van 130 miljoen euro met Insight Partners om wereldwijde groei te versnellen

HubSpot voegt LinkedIn lead gen-formulieren toe aan gratis HubSpot CRM

HPS Industrial voor zesde keer aanwezig op Machinebouw Event 2019

Bol.com stimuleert ontwikkeling medewerkers door inzet Studytube

UAntwerpen zet data science centraal op vrijdag 25 oktober
Geplaatst:
Verstreken tijd: 32 dagen
PR contact  
Logo Franssen Communicatie
WIBU-SYSTEMS contact  
Logo WIBU-SYSTEMS
  +31 (0)74 75 01 495
  info@wibu-systems.nl
  www.wibu-systems.nl
WIBU-SYSTEMS sociaal  
WIBU-SYSTEMS tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Icontact BV
Logo NewChannel
Logo PanCompany
Logo Maunt
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo NewChannel
Logo Belcentrale.nl
Logo Distology Nederland B.V.
Logo Leadgate Europe
Logo QuandaGo
Logo NewChannel
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo ZyLAB
Logo Insight
Logo Data Matters BV
Logo RoSecure
Logo RoSecure
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Belcentrale.nl
Logo Vcare connect
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo E-mergo
Logo Curvature
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Keeping
Logo PQR B.V.
Logo Veeam Software
Logo Jaarbeurs
Logo HAL24K
Logo Datto
Logo Cyxtera Technologies
Logo NTT Ltd.
Logo KnowBe4
Logo Hyarchis
Logo Minkels
Logo Lightspeed
Logo Conclusion Zuyd
Logo IFS
Logo Commvault Systems International BV
Logo commercetools
Logo HubSpot
 
Contentbureauwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl