www.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl
2471 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (7 dagen geleden)
Bedrijf:

Streaming bedrijven ontduiken massaal de Europese privacyrichtlijnen

Amsterdam 11 september 2019 - Streaming bedrijven ontduiken massaal de Europese privacyrichtlijnen. Gegevens wordt op buitenlandse servers - bij derde partijen opgeslagen - en dat is in strijd met de Europese privacyrichtlijnen. 

Het Nederlandse Jet-Stream (www.jet-stream.com) lanceert deze week op de International Broadcast Convention in Amsterdam de Privacy Player. Deze videospeler volgt in tegenstelling tot bestaande spelers niet het kijkgedrag van streaming video gebruikers en biedt tevens betrouwbaarder analyses. De videospeler wordt gratis aangeboden, mede om het verdienmodel van privacy-schendende leveranciers uit te dagen. Alle klanten van Jet-Stream zijn inmiddels overgeschakeld op de Privacy Player.

Alle klanten van Jet-Stream zijn overgestapt op de privacy player
Jet-Stream werkt voor honderden professionele omroepen, uitgeverijen, sportclubs en zakelijke klanten in Europa. Voorheen licenseerde Jet-Stream videospelers van andere leveranciers voor haar klanten. Alle klanten van Jet-Stream die gebruik maakten van deze videospelers zijn inmiddels overgestapt op de nieuwe Privacy Player.

“Een overstap is een logische keuze, want de nieuwe videospeler biedt dezelfde professionele features, beschermt de privacy van de kijkers, biedt betere analytics en bespaart onze klanten tot wel 50% van hun totale operationele streaming kosten”, aldus Stef van der Ziel, oprichter van Jet-Stream; “Klanten hoefden niets te doen voor de migratie. Meerdere klanten die nu een videoplatform van een derde partij gebruiken overwegen ook de overstap.” 

Privacy schandalen
“Toen we in 1994 begonnen met streamen, wilden we aan een internet bouwen waar mensen vrij met elkaar konden communiceren en kennis konden delen, via video”, vervolgt Van der Ziel, oprichter van het bedrijf. “Maar als je 25 jaar later kijkt naar wat het internet is geworden, dan is het een web van trackers geworden, waar je permanent wordt gevolgd en je niet weet waar je gegevens worden bewaard en wie er wat mee doet. Er zijn veel schandalen geweest rond het lekken en delen van gegevens. Het was hoog tijd om daar wat aan te doen.”

Kijkgedrag volgen
Aanbieders van televisie, radio en films willen graag weten hoe populair hun materiaal is. Om dit te kunnen meten, stoppen leveranciers van videospelers zogeheten trackers in hun software. Deze gegevens worden echter vaak op buitenlandse servers bij derde partijen opgeslagen en dat is in strijd met de Europese privacyrichtlijnen. De videospeler van Jet-Stream bezit geen trackers, wordt op Nederlandse servers gehost en kan hierdoor geen gegevens lekken naar derden. Betrouwbaarheid analytics
Ook zonder trackers is het mogelijk om aanbieders van media accurate analytics te bieden. Een vijfde van de kijkers gebruikt een trackerblocker waardoor het meten van kijkgedrag in de player fors minder betrouwbaar wordt. Jet-Stream meet de kijkgedrag gegevens in haar Nederlandse servers en verwerkt de gegevens binnen de AVG / GDPR privacy regels waardoor aanbieders de privacy van hun kijkers kunnen garanderen en tegelijkertijd veel nauwkeuriger analyses krijgen.

Verdienmodel van privacy schenders uitgedaagd
Om het verdienmodel van leveranciers die de privacy van kijkers schenden onder druk te zetten heeft Jet-Stream besloten haar videospeler gratis aan te bieden. De videospeler wordt zonder gebruiksbeperkingen gratis toegevoegd aan de diensten van de Nederlandse streaming specialist. 

Stef van der Ziel: “Videoplatformen verdienen goed geld aan het aantal ‘plays’ van kijkers. Dit verdienmodel staat niet in verhouding tot hun werkelijke operationele kosten en drukt zwaar op de begroting van omroepen en uitgeverijen. Bovendien lekken ze bedoeld of onbedoeld gegevens naar clouds van derden, of lekken ze gegevens naar derde partijen. Om privacy op de agenda van de industrie te zetten, hebben wij besloten om de player gratis aan te bieden en daarmee hun verdienmodel uit te dagen.”=== 

Noot voor de pers, niet ter publicatie:
 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Kristina Altukhova, kristina@jet-stream.com +31508003300

Links naar meer informatie

Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Jet-Stream  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Logo Visma | Raet

Logo Rittal bv

Logo Motiv ICT Security

Logo Spryng

Logo PA Consulting

Logo Ontruck

Logo Saltrex

Logo Pure Storage

Logo Dell Technologies

Logo CyberArk

Logo GitLab

Logo Pure Storage

Logo Tabletgame.nl

Logo GeONE Nederland

Logo ValueBlue
Logo En Serio

Logo CLOUDOE BV

Logo WorldStream

Logo MarkLogic

Logo Sharp Electronics Nederland

Logo Belcentrale.nl

Logo KPN

Logo Colt Technology Services B.V.

Logo Brainblurb

Logo Workday

Logo Deloitte

Logo Qlik
Info  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 7 dagen
Bron:
Jet-Stream contact  
Logo Jet-Stream
  +31 50 800 33 11
  info@jet-stream.com
  jet-stream.com
Jet-Stream sociaal  
Jet-Stream tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo Serverius B.V.
Logo Rittal bv
Logo Spryng
Logo CLOUDOE BV
Logo Belcentrale.nl
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Rittal bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Visma | Raet
Logo Motiv ICT Security
Logo PA Consulting
Logo WorldStream
Logo MarkLogic
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Workday
Logo Qlik
Logo Ultimaker
Logo Klarna
Logo ilionx
Logo Visma | Raet
Logo Red Hat, Inc.
Logo Riverbed
Logo Pegasystems
 
www.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl