www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.nlwww.EVENTIVE.nl
2471 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (7 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Marcommit

Orderchamp haalt investering op bij henQ voor kickstart

Online B2B marktplaats, vandaag officieel live, verbindt merken en retailers

Amsterdam, 11 september 2019Orderchamp, een online B2B marktplaats voor winkeliers, haalt een seed funding ronde op voor de kickstart van haar platform. Op het platform worden merken en retailers met elkaar verbonden om wholesale te verbeteren. Venture Capital firma henQ en ex-founders van SEOshop investeren drie miljoen euro in de startup, die begin dit jaar is opgericht. Er zijn al meer dan 300 merken aangesloten op het gebied van home & living, lifestyle, fashion en accessoires. Ruim 3.000 winkels in de Benelux gebruiken het platform dagelijks om hun winkelvoorraden te voorzien van inspirerende merken met unieke producten.

De oplossing die merken en retailers verbindt
Orderchamp stelt moderne technologie beschikbaar aan kleinere bedrijven, met als doel om hen van alle voordelen te voorzien die normaal alleen weggelegd zijn voor de grote spelers op de retailmarkt. Door bijvoorbeeld machine learning in te zetten, brengt Orderchamp merken in contact met de juiste retailers. Het platform faciliteert interactie tussen beide partijen: winkeliers hebben toegang tot een uitgebreide catalogus aan unieke en kwalitatieve producten om zichzelf te onderscheiden van grotere ketens. De leveranciers krijgen toegang tot een netwerk van potentiële nieuwe afnemers. Orderchamp is de moderne vorm van een een cash-en-carry of inkoopvakbeurs.

De meerderheid van het Orderchamp-team was verantwoordelijk voor het e-commerceplatform SEOshop dat werd overgenomen door Lightspeed, voordat het bedrijf naar de beurs ging (TSX: LSPD).

Een omslag op de B2B-markt
Ruud Stelder, investeerder en oprichter van Orderchamp: “De B2B-wereld is nog heel ouderwets, met vertegenwoordigers en cash-en-carry’s. Voor hippe merken – wat vaak kleine bedrijven zijn – is het lastig om met veel retailers in contact te komen. Anderzijds is het voor zelfstandige winkeliers niet mogelijk om bij tientallen hippe merken tegelijk inkopen te doen, om een écht sterke in-store experience op te zetten. Dit platform maakt het eenvoudig voor retailers om nieuwe merken te ontdekken en collectief aankopen te doen bij meerdere merken. Het is een sterk concept dat gaat zorgen voor een omslag op de B2B-markt.”

Joost Brugmans, CEO van Orderchamp: “Dat we in minder dan acht maanden een forse seed investering hebben binnengehaald, zorgt ervoor dat we een vliegende start maken met ons platform. Ons doel is dat leveranciers en retailers van over de hele wereld zaken met elkaar kunnen doen. Naast product sourcing, neemt Orderchamp administratieve obstakels weg en het bedrijf neemt tevens de marketing voor leveranciers uit handen. Dit alles om onze visie te verwezenlijken: B2B-handel zonder gedoe.”

Coen van Duiven, oprichter van henQ: “Dat we voor de tweede keer in hetzelfde team investeren, onderstreept ons vertrouwen en de kracht van dit team. Met de extreem sterke focus die we van ze kennen, gaat Orderchamp een grote markt veroveren. Aan zo’n organisatie geven wij graag een kickstart.”

-------

Over Orderchamp
Orderchamp, opgericht in 2019, is een online B2B Marketplace waar merken en retailers met elkaar worden verbonden om wholesale te verbeteren. Orderchamp gelooft dat het ouderwetse businessmodel van inkoopbeurzen, sales vertegenwoordigers en achterhaalde cash-en-carry centra toe is aan een digitale vernieuwing. Het bedrijfsdoel is om moderne technologie beschikbaar te stellen aan kleinere bedrijven zodat zij kunnen profiteren van alle voordelen die normaal alleen weggelegd zijn voor grote spelers. Zo werkt Orderchamp met volle kracht aan een betere toekomst. Meer informatie: https://www.orderchamp.com/

Meer informatie:
Marcommit
Mariëlle van Zanten
035-582 27 30
marielle@marcommit.nl
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Orderchamp B.V.  
Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Logo Visma | Raet

Logo Rittal bv

Logo Motiv ICT Security

Logo Spryng

Logo PA Consulting

Logo Ontruck

Logo Saltrex

Logo Pure Storage

Logo Dell Technologies

Logo CyberArk

Logo GitLab

Logo Pure Storage

Logo Tabletgame.nl

Logo GeONE Nederland

Logo ValueBlue
Logo En Serio

Logo CLOUDOE BV

Logo WorldStream

Logo MarkLogic

Logo Sharp Electronics Nederland

Logo Belcentrale.nl

Logo KPN

Logo Colt Technology Services B.V.

Logo Brainblurb

Logo Workday

Logo Deloitte

Logo Qlik
Info  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 7 dagen
Bron:
PR bron: Marcommit
Orderchamp B.V. contact  
Logo Orderchamp B.V.
  +31(0) 20 308 08 08
  support@orderchamp.com
  www.orderchamp.com
Orderchamp B.V. sociaal  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo Serverius B.V.
Logo Rittal bv
Logo Spryng
Logo CLOUDOE BV
Logo Belcentrale.nl
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Rittal bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Visma | Raet
Logo Motiv ICT Security
Logo PA Consulting
Logo WorldStream
Logo MarkLogic
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Workday
Logo Qlik
Logo Ultimaker
Logo Klarna
Logo ilionx
Logo Visma | Raet
Logo Red Hat, Inc.
Logo Riverbed
Logo Pegasystems
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nlContentbureau