www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.nlwww.EVENTIVE.nl
2502 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (319 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LEWIS

Klantervaring krijgt steeds grotere rol in de toekomstvisie van de bank

Het betaallandschap is nog nooit aan zoveel verandering onderhevig geweest als op dit moment. Betalen met de smartphone is al geïntroduceerd, pinautomaten verdwijnen, instant payments zijn binnenkort de norm en er zijn landen waar mogelijk weer een nieuwe betaaloplossing in het leven wordt geroepen. De grote gemene deler van dit verhaal is de rol die digitalisering hierin speelt. Face-to-face bankieren lijkt iets uit het verleden. Wie gaat er nog met een acceptgiro naar de bank om geld over te maken?

Iets wat door digitalisering verloren gaat, is het persoonlijke contact. Hoe handig een digitale portemonnee ook is, het kan menselijk contact nou eenmaal niet één op één vervangen. Een dergelijke persoonlijke ervaring is nou net iets waarin banken zich kunnen onderscheiden. Waar vroeger vertrouwen de belangrijkste reden was voor mensen om jaren, zo niet hun hele leven, bij hun bank te blijven, is de klantervaring langzaam maar zeker even belangrijk, zo niet belangrijker geworden. Een klant wil immers geen nummer zijn, maar gezien en gehoord worden.

Ramesh Ramani, European Head of Banking & Financial Services bij Cognizant, geeft een aantal tips om dat te bewerkstelligen.
  1. Word een multiservice provider
    Met de komst van nieuwe spelers op de markt, en de daarbij behorende nadelige gevolgen voor de winstmarges van de banken, moet deze laatste groep nieuwe samenwerkingen overwegen. Door hun krachten te bundelen met nieuwe digitale spelers blijven zij een belangrijk onderdeel binnen het bancaire ecosysteem. Zo hebben ING en Santander bijvoorbeeld het SME leenplatform van Kabbage ge-whitelabelled en toegevoegd aan hun portfolio. Door zo krachten te bundelen, kun je als bank slim gebruik maken van je reputatie en resources, gecombineerd met de techniek en expertise van fintechs. Met nieuwe technologie worden projecten beter gestroomlijnd, verbetert de klantervaring en wordt het aanbod uitgebreid. Zo heeft BBVA in Spanje een app ontwikkeld, Bconomy, die op basis van AI toekomstig inkomen en uitgaven voorspelt. Klanten worden geholpen met het stellen van doelen, sparen en het bijhouden van de voortgang daarin. De app doet bijvoorbeeld suggesties voor het besparen op boodschappen en andere noodzakelijke uitgaven.
  2. Ga verder dan geldzaken
    Wanneer je dit principe verder doorvoert, buiten alleen financiële oplossingen, kun je je zelf onmisbaar maken in het leven van een klant. Wanneer je weet dat iemand een hypotheek heeft aangevraagd, kun je je als adviseur opstellen met kennis over verhuizen, de nieuwe woonplaats en de beste scholen. Wat hiervoor nodig is, is de juiste data-analyse en het leren kennen van klanten: leer patronen herkennen zodat je daarop kunt inspelen met je aanbod. Om BBVA weer als voorbeeld te nemen: met de Velora app krijgen consumenten, op basis van big data, advies over de beste onderhandelprijs voor een huis. BBVA noemt zich als een van de voorlopers op het gebied van tech ook geen bank meer, maar een softwarebedrijf. Het heeft dan ook meerdere apps ontwikkeld, voor de meest uiteenlopende klantbehoeftes. Maar het kan nog uitgebreider: de Idea Bank in Polen heeft bankieren en mobiliteit verenigd door mobiele kantoren in de trein op te zetten. Met bureaus, conferentieruimtes, gratis kantoorbenodigdheden, Wi-Fi en koffie is de link met bankieren ver te zoeken.
  3. Vind een nichemarkt
    Hoewel het bieden van meerdere expertises zeker een goed verdienmodel is, is het richten op één specifiek vakgebied ook een slimme aanpak – met alle investeringen en innovatie van dien. In Nederland is ING bezig met het optuigen van een Amerikaanse zakenbank, voornamelijk gericht op begeleiding van obligatieuitgiften. Rabobank heeft zich daarentegen gespecialiseerd in voedsel en landbouw. Klanten komen, wanneer ze zich in deze niche-doelgroep bevinden, vaak vanzelf bij de specialist terecht. Deze heeft immers de juiste expertise en kan de klant het beste bedienen.
Nieuwe regelgeving houdt het bankwezen alert
Tot nog maar een paar jaar geleden hadden banken het voordeel ten opzichte van nieuwe spelers dankzij de enorme hoeveelheden klantgegevens die zij ter beschikking hadden. Daarbij hadden ze ongelimiteerde toegang tot informatie over het bestedingspatroon van consumenten. Nieuwe regelgeving, zoals Open Banking, dwingt financiële instellingen tot het vrijgeven van hun gegevens. Hoewel de regelgeving voor de klant een verbetering is, wordt het concurrentievoordeel dat banken ooit hadden hiermee opgeheven. Tien jaar geleden vonden veel banken het nog ondenkbaar dat hun onderzoeksanalyse volledig door software zou worden gerund, terwijl veel van hen vandaag de dag praktisch volledig afhankelijk zijn van automatisering en AI voor een grondige en snelle analyse.

Op basis van data kan immers de ultieme persoonlijke ervaring worden aangeboden. Als bank is het nu zaak om de toekomstige veranderingen in de markt te herkennen en ervan te profiteren. Alleen de tijd zal ons leren wie er op tijd bij was.Voor meer persinformatie kunt u contact opnemen met Ingrid van den Nieuwenhof, Judith Quint of Iskander de Lange van LEWIS:
Tel:+31 40 235 46 00
E-mail:cognizantNL@teamlewis.com
Laatste van Cognizant  
Welke HR-banen verschijnen de komende tien jaar?

Hoe kunnen banken en financiële instellingen reageren op COVID-19?

IoT: vijf stappen om operationele processen opnieuw vorm te geven en resultaten te verbeteren
Geplaatst:
Verstreken tijd: 319 dagen
Cognizant contact  

Logo Cognizant

Cognizant sociaal  


Cognizant tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Distology Nederland B.V.
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo QuandaGo
Logo iQibt B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Solmate
Logo Distology Nederland B.V.
Logo TRADUS
Logo Coastr
Logo ID Control
Logo QuandaGo
Logo Guardian360 bv
Logo Frontline Solutions
Logo Boys with Brains
Logo Broad Horizon
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo myBrand
Logo Arlington Research
Logo Unit4
Logo IFS
Logo CRM Partners
Logo Zyxel
Logo Conclusion
Logo Intel
Logo Solipsis b.v.
Logo SAP Concur
Logo Conclusion Zuyd
Logo NTT Ltd.
Logo Interxion
Logo Shippeo
Logo Valid
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88822 persberichten
- 5741 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8395 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlContentbureau