www.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (1 jaar en 36 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Whizpr

Amsterdam stijgt drie plekken op wereldwijde ranglijst voor vrouwvriendelijke ondernemersteden

Dell Technologies classificeert 50 steden wereldwijd op basis van de mate waarin zij groei van vrouwelijke ondernemers in hun stad bevorderen

Amsterdam – Amsterdam bezet de 16e plek in de 2019 Women Entrepreneur Cities Index (WE Cities) die is gepresenteerd tijdens de Dell Women Entrepreneur Network Summit. Deze index rangschikt 50 steden wereldwijd naar de mate waarin zij groei van vrouwelijke ondernemers in hun stad bevorderen. Tijdens hetzelfde onderzoek in 2017 stond Amsterdam nog op de 19e plek. Dell Technologies classificeert steden op basis van de impact van lokaal beleid, lokale programma’s alsmede de nationale wet- en regelgeving die vrouwelijke ondernemers en de gehele economie helpen bevorderen. De uiteindelijke rangschikking is gebaseerd op 71 indicatoren, waarvan 45 met een op sekse gebaseerde component. Individuele indicatoren worden gewogen op basis van vier criteria: relevantie, datakwaliteit, uniciteit in de index en seksecomponent.

Dell Technologies bouwt voort op tien jaar onderzoek onder vrouwelijke ondernemers en werkt samen met IHS Market bij het onderzoeken en rangschikken van 50 steden. Dit gebeurt op basis van vijf belangrijke indicatoren, waaronder toegang tot Kapitaal, Technologie, Talent, Cultuur en Markten. Deze pilaren zijn onderverdeeld in twee groepen: werkomgeving en stimulerende omgeving. De stimulerende omgeving voor vrouwen in het Amsterdamse bedrijfsleven is met name het gevolg van de hoge scores op de indicatoren Talent, Cultuur en Technologie.

Belangrijkste resultaten wereldwijd en voor Amsterdam
Vrijwel alle 50 steden boekten progressie sinds het vorige onderzoek van Dell Technologies in 2017 – al maakten sommige steden wel grotere stappen dan andere. De belangrijkste uitkomsten van het onderzoek, zowel internationaal als in Amsterdam:
  • Van het totaal van 100 punten, scoort de nummer 1, San Francisco Bay Area, er slechts 63,7. Dat benadrukt dat er nog steeds veel moet gebeuren voor vrouwelijke ondernemers én onderstreept het belang van dergelijk onderzoek en het bereiken van beleidsmakers om de disbalans voor vrouwelijke oprichters te verkleinen.
  • Wereldwijd waren barrières onder andere: gebrek aan financiering, hoge woonlasten, lage representatie van vrouwen in leidinggevende rollen, en het gebrek aan overheidsbeleid dat vrouwelijke ondernemers ondersteunt.
  • Amsterdam loopt voorop (nummer 1) in de pilaar ‘Verbinding’. Dit is het gevolg van het grote aantal (zeker 100) smart city-projecten die zorgen voor vruchtbare grond voor innovaties, in combinatie met het grote aandeel vrouwen dat actief is op digitale platformen (LinkedIn en Facebook).
  • Terwijl Amsterdam goed scoort op beleid in de pilaren Cultuur (9e positie) en Technologie (7e positie), neemt het plek nummer 30 in bij de pilaar Markten.
  • Amsterdam heeft blijvende uitdagingen wanneer het aankomt op het ondersteunen van vrouwen bij investeringen. Zo heeft bijvoorbeeld slechts 59 procent van de beleggingsondernemingen minstens één vrouwelijke bestuurder, wat de groei van investeringen in vrouwen kan belemmeren. Daarnaast is bij slechts 16 procent van de organisaties sprake van een vrouwelijke oprichter of bestuurder, wat wijst op een minimale pijplijn voor progressie op dit gebied.
2019 WE Cities Index Rankings

image

“Het is goed nieuws dat Amsterdam gestegen is in de WE Cities Index van dit jaar. Bij Dell Technologies is diversiteit een belangrijk topic waar we op allerlei manieren handen en voeten aan geven. Niet alleen met het benoemen van een Chief Diversity and Inclusion Officer in de VS, maar ook lokaal op ons kantoor in Amsterdam”, zegt Patrick van de Coolwijk, Managing Director Commercial van Dell Technologies Nederland. “Dit onderzoek laat echter zien dat er nog stappen gezet moeten worden om vrouwelijke ondernemers te ondersteunen. Het onderzoek sluit daarmee naadloos aan op het initiatief van enkele grote Nederlandse investeerders die onlangs hebben besloten alleen nog te investeren in ondernemingen die zijn opgericht door een vrouw en aangeven dat een aanzienlijk deel van hun topfuncties binnen drie jaar door vrouwen wordt bekleed.”

Pleiten voor vrouwelijke ondernemers
De WE Cities Index-resultaten van 2017 en 2019 onderstrepen de successen en uitdagingen van elke onderzochte stad. Het laat zien waar steden kunnen leren van elkaars best practices. Gezamenlijk kunnen die belangrijkste lessen wereldwijd leiden tot grote veranderingen voor organisaties met vrouwelijke eigenaren, mits de overheid lokaal ondersteuning biedt.

Op basis van de resultaten en vergelijkingen tussen de 2017 en 2019 indexen, heeft Dell Technologies een lijst met WE Cities Beleidsaanbevelingen opgesteld die zich richt op de volgende drie gebieden:
  1. Toegang tot en de ontwikkeling van financieel en menselijk kapitaal.
  2. De rol van de private en publieke sectoren in het verbeteren van toegang tot lokale en wereldwijde netwerken en markten.
  3. Hoe overheids- en bedrijfsbestuurders vrouwelijke ondernemers kunnen helpen groeien in deze tijd van technologische verandering.
Over het Women’s Entrepeneur Network van Dell
Dell Technologies is toegewijd aan de ontwikkeling van technologische oplossingen die de potentie van mensen optimaal benut; Dell wil ondernemers helpen om zo succesvol mogelijk te zijn. Met het Dell Women’s Entrepreneur Network ondersteunt en koestert Dell Technologies een community van vrouwelijke ondernemers door hen toegang te bieden tot technologie, netwerken en kapitaal. Lees hier meer over hoe Dell Technologies dat doet.

---

Over Dell Technologies
Dell Technologies is een unieke familie van bedrijven die organisaties voorziet van een essentiële infrastructuur voor het vormgeven van hun digitale toekomst, het ingrijpend verbeteren van hun ICT-omgeving en het beschermen van hun belangrijkste bedrijfsmiddel: informatie. Het bedrijf bedient klanten van elke omvang in 180 landen, variërend van 98% van alle Fortune 500-ondernemingen tot individuele consumenten. Dell Technologies beschikt over het meest uitgebreide en innovatieve aanbod van ICT-oplossingen binnen de branche, van de rand van het netwerk tot de cloud. Bij de Dell Technologies familie horen Dell, Dell EMC, Pivotal, RSA, Secureworks, Virtustream en VMware.

Voor meer informatie en het opvragen van het rapport over Amsterdam

Dell EMC
Marcel van der Geld
T. 06 30 02 32 81
E. marcel.geld(at)dell.com

Whizpr
Paul Maris / Winnie Silvertand
T. 0317 410 483
E. dell(at)whizpr.nl
Laatste van Dell Technologies  
Nieuwe Dell Latitude Chromebook Enterprise geeft bedrijven vertrouwen om vanaf elke locatie te werken

Dell Technologies brengt IT-infrastructuur en cloudmogelijkheden naar edge-omgevingen

Dell Technologies zet met PowerScale storage nieuwe standaard voor opslag ongestructureerde data
IT-specialist Techone legt hand op hostingprovider Mijnserver

Sharp introduceert de NU-JD440: een nieuw PV-zonnepaneel van 440 watt met half-cut-cellen

Superstrata presenteert samen met de familie Saint Exupéry de ‘Le Petit Prince’ 3D-printed kinderfiets

Barracuda breidt CloudGen WAN-service uit met personal remote access

HMD Global introduceert wereldwijde IoT- en enterprise device roaming-oplossing met centraal SIM-beheer ‘HMD Connect Pro’

Razer komt met een vloot van draadloze vlaggenschepen

Onderzoek: Tweederde van organisaties haalt geen waarde uit investering in analytics

Westcon introduceert Avaya Cloud Office ook in Nederland

ThoughtSpot komt met SaaS-oplossing om cloud datawarehouses te benutten voor search- en AI-gedreven analytics

Oude printinfrastructuur vormt obstakel voor digitale transformatie

Meer dan 300 universiteiten en opleidingen maken gebruik van Fortinet Security Academy
Intramed gaat met Marcommit in zee om zichtbaarheid te vergroten

Samen sterker! Yenlo – de integratie specialist en Fides Consultancy & Solutions – de AFAS-specialist voor migratie, integratie en functioneel beheer - bundelen krachten

Thales lanceert CipherTrust Data Security Platform

adesso brengt kennis van AI-integratie in bedrijfsvoering naar Nederlandse markt

Auto Kort gaat samenwerken met WeGo Carsharing  

Microsoft neemt ZeniMax Media en game uitgever Bethesda Softworks over voor $7,5 miljard

Veeam kondigt nieuwe competenties en beloningen aan binnen EMEA ProPartner Network om de groeiende vraag naar Cloud Data Management te ondersteunen

Ruim 70 procent overheidswebsites niet digitaal toegankelijk

ZIVVER door Gartner als representatieve leverancier gepositioneerd in de ‘2020 Market Guide for Email Security’

Over Exact & Unit4: Varen in dichte mist
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1 jaar en 36 dagen
Dell Technolog.. contact  

Logo Dell Technologies

  020 674 4873
  sales_nl@dell.com
  www.dell.com/nl-nl

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Inuits
Logo Xinno
Logo DeSoftware-Vergelijker.nl
Logo ITchannelPRO | Districomm
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Rubicon B.V.
Logo Winkelvrij
Logo INNOV8iON
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Techone B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Linku
Logo SKEPP B.V.
Logo Giarte
Logo Yenlo
Logo CloudSuite B.V.
Logo Techone B.V.
Logo CapX Nederland
Logo Botz4U
Logo CapX Nederland
Logo iQibt B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Global Knowledge
Logo Boys with Brains
Logo Techone B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo Frontline Solutions
Logo CLOUDOE BV
Logo Superstrata
Logo Barracuda Networks
Logo Marcommit
Logo Thales
Logo adesso Nederland
Logo Extreme Networks
Logo Extreme Networks
Logo WorldStream
Logo NetApp
Logo Roche Diabetes Care
Logo AnylinQ
Logo devolo
Logo Criteo
Logo Workday
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 89302 persberichten
- 5797 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 8751 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
ContentbureauHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl