www.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2520 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (2 jaar en 73 dagen geleden)
Bedrijf:

Keensight Capital neemt meerderheidsbelang in Smile

Utrecht, 24 juli 2019 – Keensight Capital, een toonaangevende Europese investeerder op het gebied van Growth Buyout[1], verwerft een meerderheidsbelang in Smile, Europees leider in digitale en open-source-diensten. Dit op voorwaarde dat het informatie- en raadplegingsproces van de werknemersvertegenwoordigingen van de Smile-groep was afgerond en de transactie door de Franse mededingingsautoriteit was goedgekeurd. De nieuwe investeringen maken de weg vrij voor internationale expansie en verdere ontwikkeling van de consultingdivisie van de Franse opensource dienstverlener. Tot voor kort was Eurazeo PME meerderheidsaandeelhouder die samen met het huidige directieteam ook nieuwe investeringen gaat doen.

Keensight Capital gaat Smile ondersteunen bij de uitbreiding van internationale activiteiten en verdere IT-expertise. Collega investeerder Eurazeo richt zich met name op de aanpak van overnameprocessen. De extra financiële middelen worden ingezet om zo’n 25 procent van de totale inkomsten te realiseren buiten Frankrijk tegen 2022. Daarbij richt Smile zijn pijlen vooral op groei in Duitsland, Engeland en Noord-Europa. Tegelijkertijd worden de consultingactiviteiten verder uitgebreid en geïntegreerd in een te lanceren consultingdivisie. Naast de softwareontwikkelaars helpen nu al zo’n 45 adviseurs klanten door heel Europa met hun digitale transformatie. Naar verwachting zal dit aantal consultants verder groeien dankzij een actief recruitment- en verkoopbeleid. Alle ambities staan omschreven in het zogeheten Open Arrow 2.0 bedrijfsplan.

“Het is onze ambitie de nieuwe digitale kampioen van Europa te worden, door autonome groei én acquisities. Dat is volledig in overeenstemming met de investeringsfilosofie van Keensight Capital en Eurazeo PME. We denken voortdurend een stap vooruit. Dankzij de ondersteuning van de twee beste beleggingsorganisaties van Europa en onze gedegen Open Arrow-strategie hebben we alles in huis om Europees marktleider OpenSource diensten te worden”, zegt Marc Palazon, voorzitter van de raad van bestuur van Smile.

"We zijn uiteraard trots dat we een nieuwe investering uit ons recente fonds van € 1 miljard kunnen aanwenden om het groeipotentieel van Smile op internationaal niveau waar te maken. Van 2013 tot 2017 werkten we al actief samen met Marc Palazon. Hij is een zeer getalenteerde bestuurder van een bedrijf met onbegrensde capaciteiten”, verklaart Philippe Crochet, Managing Partner bij Keensight Capital.

“Wij zijn erg blij dat we onze steun kunnen geven aan zo’n uniek en ambitieus bedrijf als Smile”, zegt Pierre Meignen, Managing Director bij Eurazeo PME. “De snelgroeiende Europese positie van Smile in combinatie met de solide positionering maken iedere dag weer grote indruk op ons”.

Sinds de oprichting in 1991 mag Smile zich al technologisch pionier noemen. Inmiddels is het bedrijf Europees marktleider op het gebied van ontwikkeling van OpenSource oplossingen voor e-business, Internet-of-Things toepassingen tot aan de productie van zakelijke apps en embedded systemen. Daarmee helpt Smile bijvoorbeeld veel retailers met verdergaande digitalisering. Smile is gevestigd in Parijs en heeft kantoren in zeven landen. 1.700 experts werken dagelijks aan honderden strategische digitale projecten voor grote zakelijke klanten, verspreid over Europa. Het bedrijf heeft een bewezen staat van dienst in het voltooien van strategische overnames, zoals die van Virtua, Adyax en SensioLabs in 2018.

Met een jaaromzet van € 102,5 miljoen in 2018 en € 130 miljoen in 2019 laat Smile een sterke en gestage jaarlijkse groei zien. Vanaf 2007 is dat jaarlijks zo’n 20 procent. De verwachte jaaromzet in 2022 bedraagt derhalve € 200 miljoen.

Het meerderheidsbelang van Keensight Capital is onder voorbehoud van goedkeuring van de Franse mededingingsautoriteiten en het informatie- en instemmingsproces van de Ondernemingsraad van de Smile Group.

[1] Growth Buyout: investering in winstgevende particuliere bedrijven die een sterke groei doormaken, in minderheids- of meerderheidsposities, met of zonder onderhandelingspositie, via een flexibele benadering die is toegesneden op de behoeften van individuele ondernemers, om organische groeiprojecten te financieren, strategieën te verwerven en historische aandeelhouders te voorzien van liquiditeit.

-EINDE-

Over Smile
Met vestigingen in zeven landen is Smile Europees marktleider in digitale open source (consultancy, integratie en outsourcing). Elk jaar dragen zo'n 1.700 toegewijde medewerkers bij aan vele honderden strategische digitale projecten van grote ondernemingen in Europa, gebaseerd op de meest innovatieve oplossingen en concepten. Met een combinatie van de beste producten, componenten en open-source-frameworks en diepgaande kennis en kunde op het gebied van de grootste zakelijke uitdagingen biedt Smile zijn klanten de ondersteuning die ze nodig hebben in elke fase van hun digitale transformatie via een viervoudig verticaal aanbod (Web/E- business, Business Apps, Infrastructure en Embedded/IoT) en een complete reeks geïntegreerde diensten (consultancy, digital agency, training, development & integration, maintenance en outsourcing). In 2018 boekte Smile een omzet van meer dan € 102,5 miljoen. Meer informatie op  www.smile.eu.


Over Keensight Capital
Keensight Capital, een van de leidende Europese investeerders op het gebied van Growth Buyout, ondersteunt bedrijven bij de implementatie van hun groeistrategie. Al 20 jaar zetten de doorgewinterde professionals van Keensight Capital hun kennis van investeringen en groeimarkten in om op lange termijn te investeren in winstgevende organisaties met een hoog groeipotentieel en een omzet van € 15 miljoen tot € 250 miljoen. Keensight gebruikt zijn expertise in de technologiesector en markt van zorgverleners om de beste investeringsmogelijkheden in Europa te identificeren. Het bedrijf werkt nauw samen met managementteams om een strategische visie te ontwikkelen en te realiseren. Meer informatie op  www.keensightcapital.com.


Over Eurazeo PME
Eurazeo PME, dochteronderneming van Eurazeo, is een investeringsmaatschappij die zich richt op meerderheidsinvesteringen in het Franse midden- en kleinbedrijf met een waarde tot € 250 miljoen. Als professionele lange-termijnaandeelhouder voorziet het zijn investeringen van alle financiële, menselijke en organisatorische middelen die nodig zijn voor verandering op de lange termijn. Dankzij de inzet van een gedegen beleid op het vlak van Corporate Social Responsibility helpt Eurazeo organisatie met de implementatie van een duurzame en daarmee verantwoorde groei. Eurazeo PME heeft in 2018 een geconsolideerde omzet van € 1,3 miljard behaald en ondersteunt de ontwikkeling van bedrijven als 2Ride Holding, Dessange International, Léon de Bruxelles, Péters Surgical, Redspher, de MK Direct Group, Orolia, Smile, In'Tech Medical, Vitaprotech en EFESO Consulting. Deze organisaties hebben een sterke marktpositie en worden bestuurd door ervaren managementteams. Meer informatie is te vinden op  https://www.eurazeo-pme.com.

Noot voor redacties: 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onderstaande contactpersonen. Indien u niet langer persberichten wenst te ontvangen, stuurt u dan een e-mail aan  info@communicationforce.com.
Laatste van SMILE  
SMILE versterkt aanbod in zakelijke applicaties door nieuwe strategische distributieovereenkomst met WSO2

SymfonyCon Amsterdam: Smile en SensioLabs versterken hun alliantie voor ontwikkeling Symfony

Keensight Capital neemt meerderheidsbelang in Smile
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2 jaar en 73 dagen
SMILE contact  

Logo SMILE

  Koen Van Houtum
  +31 (0) 346 557 07
  www.smile.eu
SMILE sociaal  


SMILE tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo ESTG
Logo Adwise
Logo Webton
Logo Mulder-Hardenberg
Logo ValidSign
Logo eV-ict
Logo Klantcontact Partnership Studie (KPS)
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Alcadis
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo BarTrack
Logo Techone B.V.
Logo PQR
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Cellnex
Logo PayIBAN BV
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Clarity Benelux
Logo ISBW
Logo Techniekopleiding.nl
Logo GNX
Logo Visma | Raet
Logo Poly
Logo Citython
Logo Visma | Onguard
Logo ManpowerGroup
Logo Auth0
Logo Cegeka
Logo Extreme Networks
Logo ISBW
Logo Infor
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91086 persberichten
- 5974 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10260 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl