www.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (1 jaar en 22 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: ItsaRep

Mendix verlegt grenzen in low-code met één platform voor citizen developers en professionele ontwikkelaars, AI-assisted software-ontwikkeling en native mobile

Highlights:
  • Mendix Studio en Mendix Studio Pro brengen citizen developers en IT professionals samen in een unified low-code ontwikkelplatform
  • Tweede generatie AI-tool Mendix Assist beschikbaar in Mendix Studio en Mendix Studio Pro
  • Beschikbaarheid Mendix Native Mobile zorgt voor snelle ontwikkeling van gebruiksvriendelijke, multi-channel apps en stelt ontwikkelaars zonder ervaring met iOS en Android in staat native mobile applicaties op te leveren
Mendix, onderdeel van Siemens en wereldwijd leider in low-code en no-code applicatie-ontwikkeling, kondigt in zijn ‘summer release 2019’ de beschikbaarheid aan van Mendix Studio en Studio Pro. Deze geïntegreerde ontwikkelomgeving verandert de wereld van software-ontwikkeling ingrijpend door ontwikkelaars van verschillende niveaus en met diverse vaardigheden te ondersteunen. Verder bevat het Mendix-platform nu Mendix Assist, een krachtige AI-tool voor het bouwen van low-code apps die zowel geschikt is voor citizen developers als professionele ontwikkelaars.

Met de summer release 2019 heeft Mendix nog een andere primeur: het brengt native mobile ontwikkeling naar de wereld van low-code. Zo kunnen ontwikkelaars met verschillende skill sets gebruiksvriendelijke apps bouwen die innovatie stimuleren, medewerkers ondersteunen in hun werk en consumer engagement verhogen. De aankondiging bevestigt de leiderschapspositie van Mendix als de technologische en marktleider in low-code waarmee het herdefinieert hoe moderne software in de 21ste eeuw gebouwd zou moeten worden.

Mendix zorgt voor een drastische toename van het aantal medewerkers dat volledig kan participeren in het proces van software-ontwikkeling en verhoogt de snelheid waarmee waarde kan worden toegevoegd. Hierbij wordt ook IT governance gewaarborgd in een transparante, geïntegreerde omgeving die continue performance en beschikbaarheid van belangrijke digitale systemen van de organisatie garandeert. Ook wordt het type applicatie dat kan worden ontwikkeld uitgebreid met native mobile, conversational apps, chatbots en verschillende toepassingen voor augmented reality, virtual reality en wearables.

Minder druk op de IT-afdeling voor digitale oplossingen
De nieuwe mogelijkheden die Mendix aankondigt zijn erop gericht om de grote druk die op IT-afdelingen wordt uitgeoefend te verlichten. Zij hebben onvoldoende mankracht, tijd en resources om een groeiende backlog aan digitale oplossingen te leveren voor bedrijfskritische behoeften. Mendix dicht dit gat door business experts zonder technische kennis een basis te bieden om zelf applicaties te kunnen ontwikkelen.

De intuïtieve drag-and-drop interface van Mendix Studio geeft tech-savvy business-gebruikers de kans om waarde te halen uit statische databestanden zoals Excel spreadsheets. Niet technische ‘no-coders’ kunnen deze informatie binnen enkele minuten transformeren naar live, schaalbare, interactieve applicaties. Door Excel data te importeren in Mendix’s IDE, wordt het snel geconverteerd naar applicaties via geformatteerde design templates. Hiermee wordt CSS coding overbodig. Tegelijkertijd geeft het Mendix-platform de IT-afdeling volledig inzicht en controle over de governance, security en performance van de applicaties.

AI versnelt ontwikkeling en zorgt voor betere softwarekwaliteit
De tweede generatie van Mendix Assist, een AI-tool die helpt bij het bouwen van low-code apps, verkort de leercurve voor nieuwe ontwikkelaars die geavanceerde hulp nodig hebben bij het creëren van apps. Ook kunnen ervaren ontwikkelaars met de tool repeterende werkzaamheden versnellen, fouten voorkomen en de software-kwaliteit verbeteren. Om het algoritme van Mendix Assist te ontwikkelen is de machine learning software getraind met data uit 5 miljoen applicatiemodellen uit 15 verschillende sectoren van de afgelopen 10 jaar.

Versie 2.0 is heeft een sterke positie in vergelijking tot andere AI-assisted toepassingen voor software-ontwikkeling. Zo biedt het 95% accuraatheid in de aanbevelingen die het doet. Mendix Assist adviseert ontwikkelaars zowel voor als na specifieke acties waaraan ze werken. Het doet ook aanbevelingen gebaseerd op de grotere context van de specifieke webpagina of het event dat de huidige actie triggerde.

Mendix brengt als eerste native mobile development voor low-code
Mendix blijft de grenzen verleggen met hetgeen low-code kan bieden en is nu het enige low-code applicatie-platform dat native mobile applicaties kan leveren. Door het integreren van low-code abstractie van iOS, Android, Java en Objective-C programmeren in Mendix Studio Pro, kunnen alle ontwikkelaars een hoogwaardige user experience op mobiele apps bieden met de native device-specifieke gebaren, animaties en micro-interacties die gebruikers vandaag de dag verwachten.

“Met het ontwikkelen van onze applicatie op Mendix wilden we klanten op ieder kanaal self-service toegang bieden tot hun financiën. Zonder dat we daarvoor verschillende code bases hoefden te schrijven en beheren,” zegt Joost Landman, business architect bij de Rabobank.

Mobiele ontwikkelfuncties
Met de summer release 2019 hebben ontwikkelaars nu toegang tot de volgende krachtige mobiele ontwikkelfuncties:

• Meer dan 50 pre-built connectoren voor functionaliteit van mobiele apparaten zoals camera, geolocatie, biometrische authenticatie en Bluetooth enablement. Plus diensten zoals conversational chatbots en voice interfaces als Alexa en Siri.

• Offline-first design voor het bouwen van betrouwbare apps die zorgen voor een goede gebruikservaring als de connectiviteit slecht of zelfs afwezig is.

• Een uitgebreide set out-of-the-box user interface-onderdelen inclusief kaarten, sliders, cirkels en staven die voortgang weergeven, tab containers en barcode scanners. Ontwikkelaars kunnen ook zelf herbruikbare componenten bouwen gebaseerd op React Native of een nieuwe geïntegreerde JavaScript editor gebruiken om custom, herbruikbare device-activiteiten en applicatielogica te creëren.

--------------

Over Mendix
Mendix, onderdeel van Siemens en wereldleider in no-code/low-code applicatie-ontwikkeling, transformeert de manier waarop applicaties in digitale organisaties worden gebouwd. Met het Mendix-platform kunnen bedrijven met meer professionals applicaties ontwikkelen en daarmee de bottleneck van software-ontwikkeling wegnemen (Make with More), slimme apps bouwen met een rijke, slimme. contextuele en proactieve gebruikservaring (Make it Smart) en systemen moderniseren en meer applicaties bouwen die groei faciliteren (Make it Scale). Het Mendix-platform is gebouwd om intensieve samenwerking tussen IT en business teams mogelijk te maken en applicatie-ontwikkeling te versnellen waarbij tegelijkertijd de veiligheid, kwaliteit en governance wordt gegarandeerd. Kortom om organisaties te helpen de stap te maken naar de digitale toekomst. Het ‘Go Make It’ platform van Mendix wordt wereldwijd gebruikt door meer dan 4.000 organisaties.
Tags  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1 jaar en 22 dagen
Mendix contact  

Logo Mendix

  +31 10 276 0434
  info@mendix.com
  www.mendix.com
Mendix sociaal  


Mendix tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Giarte
Logo Pegamento
Logo BitcoinKoers.com
Logo Make Media Great Again (MMGA)
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Data Matters BV
Logo Claim24
Logo Inserve
Logo Distology Nederland B.V.
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo Spryng
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PayIBAN BV
Logo Yenlo
Logo PlanMen
Logo Guardian360 bv
Logo Frontline Solutions
Logo Boys with Brains
Logo Broad Horizon
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo PEAK-IT
Logo Curvature
Logo Online Academy
Logo Netskope
Logo Zoom
Logo Arrow Electronics
Logo Ivanti
Logo Greenhouse Datacenters
Logo Youfone
Logo BPSolutions BV
Logo Conclusion Zuyd
Logo Thinkwise
Logo Ivanti
Logo Sitecore
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88997 persberichten
- 5760 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8529 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlContentbureauwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl