Ctac voert TomTom’s transitie naar SAP op Microsoft Azure uit

Schaalbaarheid en elasticiteit essentieel voor leveren van goede SAP dienstverlening aan de business

’s-Hertogenbosch, 16 juli 2019 – TomTom heeft Business & Cloud Integrator Ctac (Euronext Amsterdam: CTAC) geselecteerd voor uitvoering van de transitie van zijn SAP platformen naar de Microsoft Azure-cloud. Deze platformen waren voorheen gehost in de private cloud van Ctac. TomTom moet kunnen omgaan met sterke fluctuaties in de vraag – iets wat veel vraagt van TomTom’s informatiesystemen. In nauwe samenwerking met TomTom en Microsoft rondde Ctac het project naar tevredenheid binnen tijd en budget af.

In de afgelopen jaren is TomTom geëvolueerd van leverancier van producten – de bekende navigatiesystemen – naar leverancier van diensten. Naast kaarten en navigatiesystemen ontwikkelt het bedrijf ook software en realtime verkeersinformatiesystemen. Het leveren van digitale informatie is dan ook een steeds belangrijker onderdeel van TomTom’s portfolio. Doordat Microsoft Azure als public-cloudplatform schaalbaarheid en elasticiteit biedt, ging de voorkeur van TomTom ernaar uit zijn SAP omgeving daarheen te migreren. Ctac werd al in de architectuurontwerpfase betrokken bij het project, heeft het project vervolgens in een aantal fases succesvol uitgevoerd en blijft de SAP applicatiebeheerder van het SAP landschap op Azure.

Jeroen Breeuwer, Director Enterprise IT bij TomTom: “Ctac is al tien jaar onze vertrouwde dienstverlener voor SAP beheer. Ze denken altijd met ons mee als het gaat om technologische innovaties, zoals S/4HANA. Vanwege onze flexibiliteit, kennis en betrouwbaarheid als partner hebben we samen deze complexe transitie zonder noemenswaardige verstoring voor de gebruikers kunnen voltooien.”

Henny Hilgerdenaar, CEO van Ctac: “Het moment dat SAP HANA-technologie beschikbaar werd vanuit de Azure public cloud, viel perfect samen met de veranderende wensen binnen TomTom. Het is goed om te horen dat TomTom ook voor dit project weer zijn vertrouwen in onze expertise heeft uitgesproken. We kijken uit naar verdere voortzetting van onze samenwerking.”

Over TomTom
TomTomis de toonaangevende onafhankelijke locatietechnologiespecialist die mobiliteit vormgeeft door middel van zeer nauwkeurige kaarten, navigatiesoftware, realtime verkeersinformatie en diensten.Om onze visie van een veiliger wereld zonder files en emissies te realiseren, creëren we innovatieve technologieën die de wereld in beweging houden. Door onze jarenlange ervaring te combineren met toonaangevende zakelijke en technologische partners, maken we connected voertuigen, smart mobility en, uiteindelijk, autonoom rijden mogelijk. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam, met kantoren in dertig landen. De technologieën vanTomTomworden wereldwijd door honderden miljoenen mensen vertrouwd.
www.tomtom.com

Over Ctac
Als Business & Cloud Integrator helpt Ctac haar klanten hun ambities waar te maken. Door continu te innoveren, creëert Ctac daarvoor de benodigde business value. De organisatie biedt een breed portfolio met oplossingen van SAP en Microsoft ‘on any cloud’ en levert diensten op het gebied van businessconsultancy, managed services, projecten, learning en detachering. Daarnaast heeft Ctac een aantal eigen producten, waaronder de XV Retail Suite bestaande uit een omnichannelgedreven Point-of-Sale & Loyalty-platform, en Fit4Woco, een ERP-oplossing voor de woningcorporatiemarkt. Ctac bestaat meer dan 25 jaar en heeft in deze periode ruime ervaring en inhoudelijke kennis opgebouwd in de sectoren retail, wholesale, manufacturing en real estate.

De organisatie heeft op basis van leeftijd, kennis en ervaring een goed gebalanceerd personeelsbestand. Samenwerken om gemeenschappelijke doelen te bereiken, staat hoog in het vaandel. Ctac is genoteerd aan Euronext Amsterdam (ticker: CTAC) en heeft haar hoofdkantoor in ’s-Hertogenbosch. Bij het bedrijf werken per maart 2019 420medewerkers. Ctac is daarnaast ook actief in België en Frankrijk. Meer informatie is te vinden op www.ctac.nl.