www.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nl
2499 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (272 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: KINXX PR

Hosting bedrijf WorldStream breidt R&D afdeling uit van 3 naar 10 medewerkers

Naaldwijk, 8 juli 2019 – WorldStream, een snelgroeiende wereldwijde leverancier van Infrastructure-as-a-Service (IaaS) hosting oplossingen met meer dan 15.000 dedicated servers in beheer in twee eigen datacenters in Naaldwijk, heeft zijn Research & Development afdeling in een paar maanden tijd uitgebreid van 3 naar 10 medewerkers. De significante uitbreiding van het R&D team is bedoeld om de innovatiekracht van WorldStream verder te vergroten, onder andere waar het gaat om de doorontwikkeling van de wereldwijde netwerkbackbone met 10Tbps beschikbare bandbreedte en de ontwikkeling van nieuwe technologieën voor WorldStream’s ‘DD0S wasstraat’ genaamd WorldStream DDoS Shield.

Het bestaande R&D-team van WorldStream heeft de huidige DDoS (Distributed Denial of Service) wasstraat van het bedrijf volledig op maat gebouwd. Het DDoS-beschermingssysteem is intern ontwikkeld om te kunnen voldoen aan alle vereisten voor web beveiliging voor verschillende soorten klanten, waaronder enterprises, MKB-bedrijven, cloud service providers, managed hosting providers en system integrators.

De wereldwijde netwerk backbone van WorldStream is evenwel in korte tijd, tussen augustus 2017 en maart 2019, vervijfvoudigd tot een bandbreedtecapaciteit van 10Tbps. De DDoS-protectie capaciteiten van WorldStream’s DDoS Shield dienen volgens het bedrijf mee te groeien met de significante volumegroei in bandbreedte. WorldStream is daarom van plan om de aanzienlijk uitgebreide R&D afdeling onder meer geavanceerde cluster-gebaseerde DDoS mitigatietechnieken te laten ontwikkelen en implementeren. Deze zullen naar verwachting binnenkort worden gelanceerd.

"Dankzij investeringen van meer dan 3 miljoen euro in onze wereldwijde netwerkbackbone en het slimme ontwerp met enorm veel beschikbare bandbreedte, weten inmiddels duizenden IaaS-hostingklanten de weg naar ons te vinden, bedrijven met veelal hoge eisen ten aanzien van hun hostingoplossing,” zegt Tim Vollebregt, Network Director bij WorldStream. “Sinds augustus 2017 is ons netwerkgebruik dan ook significant gegroeid, van 1Tbps naar 5Tbps, met momenteel 10Tbps beschikbaar om de hoge schaalbaarheidsbehoeften van onder andere broadcasters en cloud service providers te ondersteunen en om pieken in internetverkeer te kunnen opvangen.”

“Met behulp van het enorme bandbreedtevolume en de DDoS-protectie capaciteiten zijn wij in staat om de grootste DDoS-aanvallen met een capaciteit van 350Gb/s en hoger af te slaan,” zegt Vollebregt. “We moeten echter wel alert blijven op nieuwe ontwikkelingen en de wijze waarop cybercriminelen steeds geraffineerder te werk gaan. De securityinrichting van ons netwerk moet daarop zijn voorbereid. Daarom moeten wij blijven investeren in de uitbreiding van onze R&D-afdeling en de verdere ontwikkeling van onze DDoS-protectie technieken."


“Met behulp van het enorme bandbreedtevolume en de DDoS-protectie capaciteiten is WorldStream in staat om de grootste DDoS-aanvallen met een capaciteit van 350Gb/s en hoger af te slaan. We moeten echter wel alert blijven op nieuwe ontwikkelingen en de wijze waarop cybercriminelen steeds geraffineerder te werk gaan en dus blijven investeren in R&D,” aldus Tim Vollebregt, Network Director bij WorldStream.

Datacenter Automatisering, Flexibiliteit

WorldStream telt momenteel meer dan 50 medewerkers. De R&D-afdeling van het bedrijf heeft een belangrijke taak als het gaat om WorldStream’s DDoS-protectie capaciteiten. De R&D-afdeling houdt zich daarnaast bijvoorbeeld ook bezig met websiteherstructurering en productinnovatie van het bedrijf, evenals het verder automatiseren van de leveringsprocessen van WorldStream's IaaS-hostingoplossingen.

"Enterprises en MKB-bedrijven wereldwijd zijn niet alleen op zoek naar een goede prijs-kwaliteitverhouding voor hun server- en netwerkopstellingen," zegt Vollebregt. "Veel bedrijven hebben ook behoefte aan flexibele oplossingen voor hun IT-infrastructuur, om te kunnen voldoen aan de eisen van flexibiliteit en schaalbaarheid vanuit cloud en hybride IT. Server- en netwerkconfiguraties moeten daarom worden afgestemd op deze flexibiliteitsbehoeften. Dit is iets waar ons ontwikkelingsteam nu eveneens aan werkt. We verwachten aan het eind van Q3 de eerste resultaten op het vlak van flexibilisering te kunnen laten zien. Klanten zullen dan op flexibele wijze locatie-onafhankelijke servers kunnen inzetten in ons wereldwijde netwerk."

Het hoofdkantoor en ook de twee eigen datacenters van WorldStream zijn gevestigd in Naaldwijk, in het Westland. “Daarin zijn wij anders, de meeste hosting- en datacenterbedrijven vind je namelijk in de regio Amsterdam,” zegt Lennert Vollebregt, CEO van WorldStream. "Voor de kostenniveaus van onze datacenter infrastructuur, maar ook om hoogopgeleide en getrainde developers aan te trekken, is de locatie in het zuidwesten van Nederland ideaal om ons bedrijf wereldwijd verder te laten groeien. Wij verwachten de komende maanden de omvang van onze R&D-afdeling nog verder te vergroten en meer vacatures voor softwareontwikkelaars toe te voegen, om het ontwikkelingstempo van de software- en hostinginfrastructuur van WorldStream verder te versnellen.”-----------------------------
Over WorldStream
 
WorldStream is opgericht in 2006 en heeft haar hoofdkantoor in Naaldwijk, Nederland. Het bedrijf heeft momenteel meer dan 15.000 dedicated servers in beheer en biedt security-gefocuste Infrastructure-as-a-Service (IaaS) hosting diensten waaronder volledig op maat geleverde dedicated servers, colocatie en distributed denial-of-service (DDoS) protectie. Tot de klantenkring behoren cloud service providers (CSP’s), managed service providers (MSP’s), system integrators, broadcasting bedrijven, internet service providers (ISP’s), independent software vendors (ISV’s), MKB bedrijven en enterprise organisaties.
 
WorldStream beschikt over een wereldwijd netwerk met een totale capaciteit van momenteel 10Tbit/s, met een maximale netwerkbenutting van 50 procent om klanten te voorzien van opties voor hoge schaalbaarheid en de mogelijkheid om DDoS-aanvallen eenvoudig af te slaan. De servers van WorldStream zijn ondergebracht in datacenters van WorldStream's zusterbedrijf Greenhouse Datacenters, dat twee zeer energiezuinige datacenters in Naaldwijk exploiteert.
 
Voor meer informatie over WorldStream, ga naar https://www.worldstream.nl/nl/


WorldStream heeft meer dan 15.000 dedicated servers in beheer in twee eigen datacenters in Naaldwijk, in het Westland (FOTO: binnenin het ‘flagship’ datacenter van WorldStream). Het hosting bedrijf heeft zijn Research & Development afdeling in een paar maanden tijd uitgebreid van 3 naar 10 medewerkers.

WorldStream kondigde onlangs de 2e ontwikkelingsfase aan van zijn flagship datacenter in Naaldwijk. Met een extra capaciteit van 268 racks betekent de uitbreiding een verdubbeling van WorldStream’s rack capaciteit in dit datacenter naar 536 racks in een jaar tijd.


-----------------------------
Media contact
WorldStream
Wouter van Zwieten
marketing@worldstream.nl
Laatste van WorldStream  
Worldstream breidt managementteam uit met van EY overgekomen Finance Director

Worldstream Elastic Network door Dutch IT-channel genomineerd als cloud innovatie

WorldStream lanceert nieuwe anti-DDoS wasstraat op basis van intelligente clustering technologie
European Directories kondigt verandering van leiderschap aan bij Youvia

Product lancering Microsoft 365 Business Voice!

Ivanti introduceert self-healing mogelijkheden met nieuwe Ivanti Assistants voor Enterprise Service Management

Bieze Food Group kiest voor CloudSuite e-commerce platform

Maandalert Woningmarkt | In februari nog geen effect van de COVID-19 pandemie zichtbaar

Nieuw Benchmarking-rapport van KnowBe4 stelt vast dat 37,9% van ongetrainde eindgebruikers een phishing-test niet doorstaat
XpertHR lanceert product voor uitzendbranche met o.a. tool voor toepassing inlenersbeloning: XpertHR Flex

Wuunder stelt transportmanagementsysteem gratis beschikbaar voor ondernemers

Interxion stelt Enrico de Boer aan als Nederlandse Sales & Marketing Director

Collibra haalt $112,5 miljoen op om bedrijven te helpen datagestuurd beslissingen te nemen

Drie op de tien Nederlanders kan collega’s slecht bereiken

Eckes-Granini verbetert klantervaring en verkleint ecologische footprint met Shippeo's realtime visibility platform

Hoe overleef ik de Corona-crisis?

Stichting ICT Milieu helpt leerlingen MBO Amersfoort in Coronacrisis met ‘refurbished’ laptops

Coupa benoemt Michael van Keulen tot Chief Procurement Officer

Nutanix werkt samen met Udacity om Hybrid Cloud Nanodegree-programma aan te bieden

KnowBe4 en Agari kondigen nieuwe samenwerking aan in de strijd tegen phishing

De nieuwe Razer Blade 15 - speciaal voor gebruikers met hoge eisen

Secureworks steunt organisaties die cybersecurity nu hard nodig hebben

Ruim 12.000 valse e-mails gemeld

Kijken, klikken en kopen: ‘social commerce’ zorgt voor een revolutie in de supply chain
Geplaatst:
Verstreken tijd: 272 dagen
PR contact  

Logo KINXX PR
WorldStream contact  

Logo WorldStream

  +31 (0) 174 - 712 117
  info@worldstream.nl
  www.worldstream.nl/nl
WorldStream sociaal  


WorldStream tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Youvia
Logo SoftApp
Logo Infinity IT B.V.
Logo QuandaGo
Logo True B.V.
Logo SiteLucent B.V.
Logo Alleeninkt.nl
Logo Bergler Software Solutions
Logo Xinno
Logo CPMview
Logo Kantoormeubelencenter.nl
Logo UvA Talen BV
Logo MyCademy
Logo Alleeninkt.nl
Logo PaperDigits
Logo CloudSuite B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo True B.V.
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo Dynatos
Logo Vcare connect
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Medius
Logo Spryng
Logo Botz4U
Logo Yenlo
Logo PQR B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo Ivanti
Logo XpertHR
Logo Wuunder
Logo Interxion
Logo Collibra
Logo Protime BV
Logo Shippeo
Logo Cegeka
Logo OutSystems
Logo Pure Storage
Logo Lubbers De Jong
Logo Diamanti
Logo OutSystems
Logo Visma | Raet
Logo CRM Partners
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 88064 persberichten
- 5641 bedrijfsprofielen
- 55 PR-bureauprofielen
- 7718 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nl