PEAK-IT trakteert sollicitanten op dj-workshop bij SLAM!

Dj Elaine Thiele leert IT-personeel ideale mix achter draaitafel

Naarden, 7 juli 2019 - Twaalf kersverse IT-medewerkers hebben vrijdag een dj-workshop gekregen van niemand minder dan SLAM!-dj Elaine Thiele. Het is de start van hun carrière bij hun nieuwe werkgever PEAK-IT. Na het ondertekenen van hun contract op het hoofdkantoor van de IT-detacheerder in Naarden mochten ze gelijk door naar de studio van SLAM!.

Het IT-bedrijf staat bekend om zijn ludieke acties om nieuwe IT-medewerkers te trekken. Eerder dit jaar ondertekende een aantal sollicitanten hun contract in een vliegtuig. Het leverde PEAK-IT twee keer zoveel sollicitanten op als normaal. "Het tevreden stellen van je personeel begint al bij het tekenen van het contract", meent operationeel directeur Richard Stassen van PEAK-IT. "Dan moeten ze meteen denken: wat geweldig om hier aan de slag te gaan!"

De ideale mix
“Het is momenteel wellicht de lastigste tijd ooit om IT’ers te vinden én te houden”, zegt Stassen. Daarom werkt het bedrijf al jaren succesvol met op maat gemaakte functies. “Er is veel mogelijk binnen de IT. Het type werkzaamheden en de te volgen deeltijdopleidingen kunnen op de kennis en ambitie van de IT’ers worden aangepast. Die ‘mix’ van mogelijkheden wil PEAK-IT helpen faciliteren”, licht Stassen toe.

Het mixen van plaatjes in de SLAM-studio is dan ook een knipoog naar de ideale mix van werkzaamheden die PEAK-IT zijn medewerkers wil bieden. De twaalf sollicitanten zijn afkomstig uit het hele land. De jongste is 24, de oudste 59. Er waren ook twee vrouwelijke IT-talenten aanwezig, wat bijzonder is binnen de sector die door mannen wordt gedomineerd.

Succesvolle strategie
Om de medewerkerstevredenheid ook ná het recruitmentproces te garanderen, heeft Stassen de functie van fieldmanager in het leven geroepen. De fieldmanagers zijn fulltime bezig met het begeleiden van de gedetacheerde IT’ers.

De strategie is succesvol. Diverse enquêtes laten zien dat medewerkers die persoonlijke benadering zeer waarderen. PEAK-IT behaalde een score van 62 bij de laatste eNPS, een onderzoek naar medewerkerstevredenheid. Landelijk scoorde de IT-sector negatief, met een gemiddelde eNPS van -3.

Over PEAK-IT
PEAK-IT is één van de grootste IT-detacheerders van Nederland. Het is de IT business partner met landelijk ruim vierhonderd medewerkers in dienst. Bedrijven die IT-oplossingen nodig hebben kunnen bij PEAK-IT terecht voor IT-ondersteuning en consultancy. PEAK-IT werd in 2005 opgericht en beschikt inmiddels over drie vestigingen, Naarden, Rijswijk en Eindhoven.

PEAK-IT ontwikkelde zich afgelopen jaren van traditionele detacheerder naar IT business partner. Dit doet de organisatie door middel van drie business lines. Deta+: door detacheren verder excelleren. Hier bouwen ze aan gedeelde doelstellingen met hun opdrachtgevers. Co-sourcing: samen afdelingen organiseren, waar de verantwoordelijkheden voor capaciteit wordt overgenomen door PEAK-IT. En Outsourcing en Projecten: de ultieme vorm van meerwaarde creëren door op te schuiven in verantwoordelijkheid en resultaten te garanderen.

PEAK-IT is net als de bedrijven iSense en Experis Ciber, onderdeel van Experis. Daarmee is Experis een van de grootste spelers op het gebied van IT-dienstverlening in Nederland.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Koolhoven & Partners: 085-4017175 of peak-it@koolhovenenpartners.nl.


Twaalf sollicitanten bij IT-detacheerder PEAK-IT hebben na ondertekening van hun contract een dj-workshop gekregen van SLAM!-dj Elaine Thiele. De workshop was een cadeau van hun nieuwe werkgever. Klik op de foto's om het rechtenvrije beelden in hoge resolutie te downloaden.