www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlContentbureau
2518 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (2 jaar en 116 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Marcommit

Telindus wint aanbesteding GGI-Veilig en draagt bij aan digitale weerbaarheid gemeenten 

Utrecht, 4 juli 2019Telindus, de autonome specialist in slimme en veilige IT-platforms, heeft de definitieve gunning gekregen van de aanbesteding voor GGIVeilig. Met GGI-Veilig worden raamovereenkomsten gesloten voor producten en diensten waarmee ruim 300 gemeenten en gemeentelijke samenwerkingsverbanden hun digitale weerbaarheid kunnen vergroten. De aanbesteding is uitgeschreven door de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG Realisatie). Het betreft het perceel voor aanvullende security-producten en -diensten. Het gaat om een contract met een looptijd van vijf jaar met de mogelijkheid om de samenwerking verschillende keren te verlengen. Met dit betreffende perceel is een bedrag van ongeveer 250 miljoen euro gemoeid. 
 
Digitale weerbaarheid
Gemeenten en gemeentelijke samenwerkingsverbanden hebben moeite om de technologische ontwikkelingen bij te houden. Zo is het voor hen een uitdaging de IT-infrastructuur veilig te houden. Om de digitale weerbaarheid van gemeenten te verhogen biedt VNG Realisatie het productportfolio GGI-Veilig aan. GGI-Veilig biedt gemeenten een samenhangend producten- en dienstenportfolio dat nu via een Europese aanbesteding collectief is verworven. Gemeenten worden ontzorgd met een integraal aanbod van oplossingen en diensten die een bijdrage leveren aan de eisen die de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) stelt. Tegelijkertijd leidt de bundeling van de security-behoeften van vele gemeenten tot lagere kosten voor het gebruik van producten en diensten. Telindus deed recent onderzoek naar de stand van zaken rondom security en kwam tot de conclusie dat overheidsinstanties in toenemende mate angst hebben om de controle over de IT-infrastructuur te verliezen als gevolg van beveiligingsincidenten. Zij staan open voor hulp van externe partijen om risico’s af te wenden. 
 
Kwetsbare infrastructuur
Telindus is één van de drie leveranciers die invulling mag geven aan perceel 2 van de aanbesteding. Het gaat hierbij om een dozijn gespecificeerde aanvullende security-producten en -diensten, zoals mail filtering, end point protection en Enterprise Mobility Management. E-mail blijft een kwetsbaar kanaal en moet beter beschermd worden tegen bijvoorbeeld phishing. Daarnaast valt op dat gemeenten de laatste jaren steeds meer mobiliteit hebben ingepast in hun dagelijkse werkzaamheden. Medewerkers worden uitgerust met mobiele devices zodat zij tijd- en plaatsonafhankelijk kunnen werken. Al deze mobiele producten, zoals smartphones en laptops, moeten voorzien zijn van adequate beveiligingsoplossingen. Zeker nu gemeenten steeds vaker gebruik maken van sensordata om bijvoorbeeld verkeersstromen of luchtkwaliteit te meten. Dit heeft een explosie van het aantal toegangspunten voor data tot gevolg, wat de infrastructuur kwetsbaar maakt. Telindus biedt samen met moederconcern Proximus en partners zoals Cisco, passende en geïntegreerde oplossingen voor al deze uitdagingen zodat gemeenten hun digitale weerbaarheid fors kunnen vergroten. Telindus gelooft in een integrale aanpak waarbij security volledig geïntegreerd en verankerd is in alle lagen en componenten van de IT-infrastructuur en dit sluit naadloos aan op de achtergrond van de aanbesteding voor GGI-Veilig. 
 
Veilig IT-platform
Joris Leupen, Managing Director van Telindus Nederland: “Ik ben verheugd en trots op het feit dat Telindus deze aanbesteding heeft gewonnen en een bijdrage gaat leveren aan de digitale weerbaarheid van gemeenten. Dit is een bevestiging van de koers die we enige tijd geleden hebben ingezet, waarbij we met onze partners geavanceerde en innovatieve security-oplossingen aanbieden die IT-platformen veilig en flexibel maken. Telindus kijkt ernaar uit met gemeenten te gaan samenwerken om een betrouwbare ICT-infrastructuur te realiseren die hen in staat stelt dienstverlening te optimaliseren en integriteit te waarborgen.” 
 
----------------

Over Telindus
Telindus is de autonome specialist in slimme en veilige IT-platforms. Een platform dat de business versnelt, versterkt en laat groeien. Een veilige, innovatieve en betrouwbare motor die snel schakelt om te kunnen reageren op de continue druk vanuit de business en de markt. Telindus begrijpt de digitale transformatie en zet deze kennis om in platforms en services voor de meest uitdagende klanten. Platforms gebaseerd op gefundeerd advies en gebouwd en beheerd door gekwalificeerde experts. Telindus werkt al ruim 30 jaar met de beste leveranciers en nieuwste technieken en investeert continu in innovaties. Van on-premise oplossingen tot hybride cloud-omgevingen en IT as a Service, Telindus zorgt ervoor dat bedrijven excelleren en accelereren.  
 
Over het security-onderzoek van Telindus
In opdracht van Telindus heeft Pb7 Research een webgebaseerde survey uitgevoerd onder 294 ITbeslissers uit organisaties met 200 of meer medewerkers. De ondervraagden zijn afkomstig uit vijf verschillende sectoren: overheid, zorg, onderwijs, finance en commerce (commerciële dienstverleners). 80 procent van de respondenten is werkzaam voor bedrijven en instanties die 200 of meer medewerkers hebben. Voor meer informatie of het onderzoeksrapport kijk op https://www.telindus.nl/security/ 
 
Voor meer informatie bezoek www.telindus.nl of volg Telindus via Twitter en LinkedIn.  
 
Meer informatie
Marcommit
Juul Klaassen
telindus@marcommit.nl
035 - 582 27 30 
Laatste van Telindus  
Telindus zorgt met Cisco SecureX voor cybersecurity op maat

Telindus en Cisco onderstrepen het belang van een sterk bedrijfsnetwerk met Managed SD-LAN

Telindus ontvangt North EMEAR Award voor Technology Excellence Partner of the Year: Security
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2 jaar en 116 dagen
PR contact  

Logo Marcommit
Telindus contact  

Logo Telindus

  (030) 247 77 11
  info@telindus.nl
  www.telindus.nl
Telindus sociaal  


Telindus tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Reflex Online BV
Logo Blue Dragon
Logo Avinty (GGZ)
Logo MicroFix
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Sortlist
Logo Fullstaq B.V.
Logo umlaut
Logo Sam Media
Logo Alleeninkt.nl
Logo Tesorion
Logo Marco Bouman
Logo Viqtor Davis
Logo Bitcare
Logo Northwave
Logo PQR B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Alleeninkt.nl
Logo Northwave
Logo Spryng
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo PayIBAN BV
Logo Techone B.V.
Logo Humanwave B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Intel
Logo Boomi
Logo Ctac N.V.
Logo Zyxel
Logo PA Consulting
Logo Infoblox
Logo Sitecore
Logo Lightspeed
Logo Techleap.nl
Logo Uniserver
Logo Cisco
Logo Enrise BV
Logo Pure Storage
Logo Pegamento
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90553 persberichten
- 5915 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 9848 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.com