www.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlContentbureauwww.marcommit.nl
2502 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (1 jaar en 6 dagen geleden)
Bedrijf:

87% van de Nederlandse consumenten verlaat winkel met lege handen als ze niet binnen 5 minuten geholpen worden

Nederlandse consument hecht meer waarde aan goede interacties met winkelmedewerkers dan consumenten in andere Europese landen

Utrecht, 4 juli 2019 – Utrecht – 84% van de Nederlandse consumenten is van mening dat winkelpersoneel een shop-ervaring kan maken of breken, zo blijkt uit het onderzoek van Reflexis. In een tijd waarin consumenten binnen enkele seconden iets online kunnen aanschaffen, verwachten consumenten directe en snelle service als ze iets in een winkel kopen. Uit het bovengenoemde onderzoek blijkt dat 53% van de ondervraagden niet langer dan vier minuten in een winkel wil wachten. 87% verlaat een winkel met lege handen wanneer ze niet binnen vijf minuten geholpen worden.

Meer aanleidingen om geen aankoop te doen
Voor een op de vier ondervraagde respondenten is een lange wachtrij voldoende aanleiding om geen aankoop te doen. Het besluit om geen aankoop te doen wordt echter niet alleen veroorzaakt door wachtrijen. Nederlandse consumenten hechten ook veel waarde aan goed geïnformeerde winkelmedewerkers. De helft van alle winkelaars gaf aan een winkel met lege handen te verlaten wanneer een medewerker zijn of haar vragen niet kon beantwoorden, of duidelijk geen kennis van de producten had. 65% van de respondenten zegt dat het vermogen van winkelmedewerkers om te adviseren en suggesties te doen tijdens het aankooptraject belangrijk voor hen is.

Impact negatieve ervaringen
De impact van negatieve ervaringen moet niet onderschat worden, aangezien 64% van de winkelaars mond-tot-mondreclame gebruikt om hun vrienden en familie te waarschuwen voor winkels die een slechte klantervaring opleveren. Maar liefst 69% geeft aan nooit meer een voet in die winkels te zetten. Volgens Nederlandse consumenten is de perfecte winkelmedewerker snel beschikbaar (81%) en in staat om snel vragen te beantwoorden (77%). Dit laat zien dat het steeds belangrijker wordt om de juiste hoeveelheid personeel in te zetten, aangezien het geduld van de consument aanzienlijk is verminderd, o.a. door de komst van snelle online transacties.

Nederlanders hechten meer waarde aan goede interacties met winkelmedewerkers dan consumenten uit andere Europese landen
Verder blijkt uit hetzelfde onderzoek dat werd gehouden onder meer dan 1.000 Nederlandse consumenten, dat consumenten in Nederland meer waarde hechten aan interacties met winkelmedewerkers dan in andere Europese landen. 82% van de consumenten in Nederland zegt dat winkelpersoneel essentieel is voor een positieve ervaring, dit tegenover 68% in het Verenigd Koninkrijk, 65% in Zweden en slechts 61% in Duitsland.

Goede service personeel draagt bij aan merkloyaliteit
Het rapport benadrukt de waarde van winkelpersoneel voor retailers bij het leveren van ‘customer lifetime value’, aangezien 74% van de Nederlandse consumenten aangeeft dat goede service van winkelmedewerkers bijdraagt aan merkloyaliteit. De rol van winkelpersoneel is ook essentieel voor het stimuleren van de gemiddelde bestelwaarde. Maar liefst 65% van de ondervraagde consumenten zegt dat goede klantenservice ze stimuleert om meer uit te geven.David Rogers, VP Sales & Marketing EMEA bij Reflexis zegt hierover: “In de steeds veranderende detailhandel is het leveren van hele persoonlijke en vooral menselijke klantervaringen belangrijker dan ooit. We weten dat bedrijven die hun personeelsbestand optimaliseren waarde kunnen toevoegen, klantervaringen kunnen verbeteren en uiteindelijk een toenemende omzet en ‘customer lifetime value’ kunnen stimuleren. Informatieve interacties tussen klanten en medewerkers zijn cruciaal voor het stimuleren van omzet en het opbouwen van klantenloyaliteit, maar collega’s op de werkvloer hebben de tijd en de middelen nodig om dit te kunnen waarmaken.

Het volledige rapport naar aanleiding van het onderzoek is hier te downloaden (redactie: zie ook de bijlage bij dit persbericht)

-EINDE-Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Hilde Kok, hilde@indeschijnwerpers.eu, tel: 06-29622599

Vermelding bij bijgevoegde afbeeldingen: copyright GettyOver Reflexis
Reflexis is leider op het gebied van real-time oplossingen voor winkelactiviteiten, en is inmiddels al door meer dan 250 internationale retailers geselecteerd om winkelactiviteiten te versimpelen, arbeidsbudgetten te optimaliseren en winkelinrichtingen te verbeteren.
Het Reflexis ONE real-time werkplatform helpt retailers om zaken te versimpelen voor winkels en het toezicht van field management te verbeteren, wat leidt tot tijdsbesparing, nauwkeurige uitvoering en een verbeterde klantervaring.
Reflexis Systems, Inc. is een private onderneming met haar hoofdkwartier in Dedham, Massachusetts en heeft kantoren in Atlanta, Columbus, Londen, Düsseldorf en Pune (India), met aanvullende verkooppunten in Europa en Latijns-Amerika.
Reflexis: Unleash the Power of Your Store Associates. Bezoek voor meer informatie www.reflexisinc.com.
Laatste van Reflexis Systems  
87% van de Nederlandse consumenten verlaat winkel met lege handen als ze niet binnen 5 minuten geholpen worden
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1 jaar en 6 dagen
Reflexis Syste.. contact  

Logo Reflexis Systems

  +44 (0) 1256 857310
  www.reflexisinc.com
Reflexis Syste.. sociaal  


Reflexis Syste.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo QuandaGo
Logo iQibt B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Solmate
Logo Distology Nederland B.V.
Logo TRADUS
Logo Coastr
Logo ID Control
Logo QuandaGo
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Intel
Logo Solipsis b.v.
Logo SAP Concur
Logo Conclusion Zuyd
Logo NTT Ltd.
Logo Interxion
Logo Shippeo
Logo Valid
Logo Descartes
Logo Zyxel
Logo BCT
Logo Workday
Logo Workday
Logo Toshiba Global Commerce Solutions (Benelux)
Logo Citrix
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88803 persberichten
- 5740 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8384 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nl