Contentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nl
2499 volgen @ICTberichten

Spraak – de user interface van de toekomst?

Amsterdam, 26 juni 2019 - Amazon, Apple, Google of Microsoft – in de sterk competitieve markt van spraakassistenten willen alle grote namen in de Tech-wereld op de eerste plaats staan. Uit de groei van de jaarlijkse verkoopcijfers blijkt dat deze technologie steeds relevanter wordt – volgens sommigen is spraaktechnologie zelfs de interface van de toekomst. Simpelweg praten tegen een apparaat is veel intuïtiever en sneller dan input invoeren via een touchscreen. Maar tot nu toe is er nog altijd een fysiek apparaat nodig om de input aan te kunnen leveren. Bovendien gaan er verschillende uitdagingen gepaard met het gebruik van spraaktechnologie in ons dagelijks leven. We noemen er vijf.

1. Zorgen om security
Als het om spraakassistenten gaat, is ’balans’ een belangrijk kernwoord. Aan de ene kant is er de wens dat spraakassistenten hun gebruiker zo goed mogelijk begrijpen en écht van dienst kunnen zijn. Maar hiervoor moet de gebruiker op zijn beurt voldoende informatie met de assistent delen zodat deze kan leren door middel van artificial intelligence. Uit een onderzoek van OnePoll in opdracht van reichelt elektronik blijkt dat veel gebruikers huiverig zijn om deze informatie te delen, omdat ze zich zorgen maken over beveiligingsissues. Zelfs onder degenen die al gebruikmaken van een spraakassistent maakt een aanzienlijk aantal (40 procent) zich zorgen over misbruik van gegevens en dataopslag. Bijna 30 procent van hen maakt zich ook zorgen over hackers. Geen van de op dit moment beschikbare spraakassistenten kan die zorgen volledig wegnemen.

2. Genderongelijkheid
Alexa, Siri, Cortana – de bekendste en populairste spraakassistenten hebben allemaal (standaard) een vrouwelijke stem. In hun rol als altijd geduldige, onderdanige helpers die onvoorwaardelijk alle bevelen opvolgen, wordt het verouderde rolmodel aangemoedigd – zoals blijkt uit een recent rapport van UNESCO. Als grootste probleem stelde de onderzoekers dat de taalassistenten veelal toegeeflijk of flirterig zijn als het aankomt op seksuele toespelingen of beledigingen. Hier wordt duidelijk dat kunstmatige intelligentie geenszins neutraal is, maar sterk beïnvloed wordt door de data waarmee het is getraind. Oftewel: menselijke vooroordelen en discriminatie worden overgebracht op de digitale assistent. Fabrikanten worden daarom geconfronteerd met de grote uitdaging om genderongelijkheid in hun systemen te beperken om een goede ervaring en gelijkheid te garanderen voor alle gebruikers, ongeacht geslacht.

3. Gebruik in openbare ruimten
Een ander probleem waar het laatste woord nog niet over gezegd is, is het gebruik van een spraakinterface in openbare ruimten, zoals treinen en restaurants. Hierbij kunnen omstanders meeluisteren met de spraakinput, waardoor persoonlijke informatie niet alleen bij het apparaat, maar ook bij alle personen in de nabije omgeving terechtkomt. Een ander probleem dat hierbij een rol speelt, is geluidsoverlast. Zou een hele treincoupé bijvoorbeeld hun telefoon per stem bedienen in plaats van te swipen, dan neemt het geluidsniveau flink toe.

4. Spraakherkenning
De afgelopen jaren is spraakontwikkeling steeds beter geworden en fabrikanten doen hun uiterste best om de technologie continu te blijven ontwikkelen. Toch is het herkenningspercentage nog altijd geen 100 procent. Bovendien wordt het nog lastiger wanneer een persoon de spraakassistent aanspreekt in een dialect. Gebruikers bevestigen dit: 65 procent van de ondervraagden uit het onderzoek voor reichelt zegt dat hun output inderdaad niet altijd begrepen wordt.

5. Beperkte acceptatie
Ook al wordt het gebruik van spraakassistenten gezien als de interface van de toekomst, er moeten nog een aantal obstakels overwonnen worden voordat de gebruiker het als een echte toevoeging ziet. Maar spraakassistenten worden beter en beter en maken een steeds groter onderdeel uit van ons dagelijks leven. Een groot voordeel ten opzichte van typen, is dat je je handen vrij hebt. Dat is precies waarom spraakinput op dit moment nog vooral in het smarthome-segment wordt toegepast. Hetzelfde geldt voor de auto – bestuurders geven instructies terwijl ze hun handen veilig aan het stuur houden.

De conclusie?
Spraakassistenten doen het op dit moment vooral goed in situaties waarin we met iets anders bezig zijn en daarvoor beide handen nodig hebben. De werking van de technologie is daarbij ondergeschikt. Het is onwaarschijnlijk dat spraakassistenten de smartphone in de nabije toekomst volledig zullen vervangen, maar dat ze het potentieel hebben om onze benadering van technologie fundamenteel te veranderen, dát is zeker.

Over het onderzoek
Voor dit onderzoek werden 1.000 mensen in Nederland ondervraagd over hun gebruik van spraakassistenten.

Over reichelt elektronik
reichelt elektronik is een van Europa’s grootste online distributeurs voor elektronica en IT-technologie. De webshop biedt meer dan 110.000 producten met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, optimale voorraad en korte levertijd. Met zijn uitgebreide assortiment elektronische componenten is reichelt elektronik al 50 jaar de ideale partner voor zowel B2B- als B2C-doelgroepen. De elektronicaspecialist vindt in de online winkel onder andere IC's en microcontrollers, LED's, transistoren evenals weerstanden, condensatoren, connectoren en relais. Ook tools en meetinstrumenten van hoge kwaliteit, zoals soldeerstations, multimeters en oscilloscopen, maken onderdeel uit van het assortiment. Het voordelige aanbod van pc- en netwerktechnologie met interne en externe hard disks, AMD of Intel CPU’s, zowel geheugen- als WLAN-routers, powerlines en patchkabels is interessant voor zowel de particuliere als de zakelijke klant. Bovendien is er een breed aanbod aan entertainmentelektronica voor beamers, tv, schotelantenne, LNB en ontvanger, evenals accessoires zoals verbruiksartikelen, HDMI-kabels, batterijen en oplaadbare batterijen.
Laatste van reichelt elektronik  
95 procent van beslissers in de industrie heeft interesse in cobots

Onderzoek reichelt elektronik: e-bike veruit populairste elektrische vervoersmiddel in Nederland

Spraak – de user interface van de toekomst?
Luminis al 10 jaar lang IT-partner van The Learning Network

Snowflake kondigt nieuwe fase van samenwerking met Salesforce aan om zakelijke transformaties van klanten met data te versterken

Snowflake onthult de Data Cloud, zodat organisaties kunnen verbinden, samenwerken en waarde kunnen toevoegen met data

NetApp Reports Fourth Quarter and Fiscal Year 2020 Results

Databricks verwelkomt Paul Leventis als nieuwe Senior Director Software Engineering & Site Lead

Voor driekwart van de finance professionals is datagedreven bedrijfsvoering een meerjarenplan

Razer zet de gaming-community aan het werk in de strijd tegen COVID-19

Accon avm vervangt 1100 mobiele telefoons voor Nokia smartphones omwille van veiligere bedrijfscommunicatie

Bereidheid tot volgen van opleiding binnen de zorgsector groot

Derde werknemers vermoedt dat collega’s bewust sjoemelen met declaraties

Onderzoek Proofpoint: 72% van de Nederlandse bedrijven kampte afgelopen jaar met minstens één cyberaanval
Staples introduceert 'Plan C' en helpt organisaties bij de veilige terugkeer naar de werkplek en met aanpassingen aan ´het nieuwe normaal´

Panasonic produceert prototype beademingsapparatuur voor COVID-19 patiënten

Bynder neemt video-creatie en distributie platform We Adapt over

Poly introduceert Room Solutions voor Microsoft Teams Rooms voor slimme, eenvoudige en consistente samenwerking

Nutanix autoriseert Arrow Electronics als officieel opleider

Netwerkbeheerders spelen sleutelrol in creatie omzet uit nieuwe diensten voor edge-computing

Ruim helft Nederlanders heeft vriendschappelijke band met collega’s

Pega introduceert Pega Process Fabric - het 'platform voor platforms' dat taken tussen enterprise systemen stroomlijnt

Dataiku en Snowflake sluiten partnership voor cloud enterprise AI-oplossingen

Capgemini en Audi starten nieuwe joint venture XL2

Lineas stapt over op endpoint-bescherming van SentinelOne

VMware introduceert elastische infrastructuur voor AI/ML-applicaties met VMware vSphere 7

Dedrone en BlackBerry werken samen tegen ongeautoriseerde droneactiviteiten

Trendship wil lef en ondernemerschap tonen

Thierry Delaporte nieuwe CEO & Managing Director Wipro

Dell Technologies versnelt inzet van AI in public en private clouds

LANCOM LW-600: nieuw Wi-Fi 6 access point met rookmelder-design

Nieuws! Serie interviews met de beste ‘Digital Transformers’ in de markt

Plus500 gaat partnerschap aan met BSC Young Boys, kampioen van de Zwitserse Super League

Hybride voordeel met de nieuwe Razer Ornata V2

Matrix42 helpt zorgpersoneel op COVID-19-afdelingen door licenties te schenken voor video call devices
Geplaatst:
Verstreken tijd: 345 dagen
PR contact  

Logo Progress Communications
reichelt elekt.. contact  

Logo reichelt elektronik

  +49 (0)4422 955- 421
  www.reichelt.com/nl
reichelt elekt.. sociaal  


reichelt elekt.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Snowflake
Logo Snowflake
Logo Maunt
Logo Siemens Mobility B.V.
Logo Synobsys
Logo Renewd
Logo iSourcing Hub
Logo CPMview
Logo ORdigiNAL
Logo ID Control
Logo Codelogic
Logo Bergler ICT
Logo FortifyData
Logo UiPath
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Denit Hosting Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Guardian360 bv
Logo PQR B.V.
Logo Broad Horizon
Logo Young Coders B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Yenlo
Logo Postex Nederland B.V.
Logo NetApp
Logo Databricks
Logo Onguard
Logo Staples Nederland
Logo Bynder B.V.
Logo Poly
Logo Arrow Electronics
Logo Vertiv
Logo Protime BV
Logo Pegasystems
Logo Veeam Software
Logo Cloudian B.V.
Logo Citrix
Logo Solvinity
Logo Zyxel
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88531 persberichten
- 5709 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 8142 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nl