www.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (2 jaar en 30 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: KINXX PR

WorldStream behaalt PCI DSS certificering ten behoeve van e-commerce hosting klanten

Naaldwijk, 25 juni 2019 – WorldStream, een internationale IaaS hostingprovider die inmiddels vijf jaar op rij een jaarlijkse groei doormaakt van meer dan 40 procent, is door IT-auditbedrijf Noordbeek B.V. gecertificeerd conform de standaard ‘Payment Card Industry (PCI) Data Security Standard (DSS) versie 3.2.’ De PCI DSS certificering is ontworpen om misbruik en fraude met credit cards te voorkomen. WorldStream geeft aan dat de certificering belangrijk is om te hebben vanwege webshop hosting klanten die garanties zoeken voor een adequate inrichting van de beveiliging voor hun betalingsverkeer.

WorldStream heeft meer dat 15.000 dedicated servers in beheer in eigen datacenters in Naaldwijk. Het bedrijf bedient klanten wereldwijd met Infrastructure-as-a-Service (IaaS) hosting oplossingen. Tot het klantenportfolio behoren cloud service providers (CSP’s), broadcasters, system integrators, independent software vendors (ISV’s), Software-as-a-Service (SaaS) providers, alsmede e-commerce hosting bedrijven.

IT auditor Noordbeek B.V. heeft de PCI DSS audits bij WorldStream afgerond en het bedrijf heeft het bijbehorende certificaat ontvangen. Dit certificaat komt bovenop een aantal andere certificeringen welke door WorldStream zijn behaald, waaronder ISO 9001:2015 en ISO/IEC 27001:2015 (informatiebeveiliging), en ook ISO 14001:2015 - waarin de vereisten voor een milieumanagementsysteem en een duurzame bedrijfsvoering bij WorldStream worden gespecificeerd.

"Het IT-auditbedrijf heeft alle relevante PCI DSS-gerelateerde processen binnen de WorldStream-organisatie gecontroleerd en gevalideerd, evenals de bestaande management- en operationele controles," zegt Lennert Vollebregt, CEO en mede-eigenaar van WorldStream. "Het voldoen aan de PCI DSS-richtlijnen is belangrijk voor ons, want WorldStream bedient aardig wat webwinkeliers en ook managed hosting providers met onder andere webwinkeliers in hun klantenportfolio. Het feit dat WorldStream volledig voldoet aan de strenge PCI DSS-vereisten, biedt onze e-commerce-klanten garanties wat betreft een veilige verwerking en opslag van creditcard- en betalingsgegevens."

Wereldwijd netwerk: 10Gbps
Het PCI DSS-certificaat valideert de fysieke beveiligingsmaatregelen van WorldStream in hun kantoren en de twee eigen datacenters in Naaldwijk. Daarnaast valideert het ook WorldStream's documentatie van bijvoorbeeld organisatorische processen en IT-systeembeheer, evenals de manier waarop het bedrijf met het beheer van zijn leveranciers omgaat en tevens de bedrijfscontinuïteit garandeert. Voor meer informatie over de 12 primaire eisen die de PCI DSS-standaard verplicht stelt, ga naar: https://www.pcisecuritystandards.org/.

WorldStream's wereldwijde netwerkbackbone heeft een enorme hoeveelheid bandbreedte beschikbaar, momenteel meer dan 10Gbps. Dit heeft volgens de WorldStream CEO een grote aantrekkingskracht op e-commerce hosting klanten en managed service providers (MSP's) met e-commerce hosting klanten in hun portfolio. "Webwinkeliers hebben doorgaans hoge eisen als het gaat om hun e-commerce hosting omgeving," zegt Vollebregt. "Vooral tijdens piekbelasting in drukke periodes wordt het duidelijk dat de netwerksnelheid, evenals de latency en de online beschikbaarheid webwinkels kunnen maken of breken. De belangrijkste componenten voor een efficiënte en effectieve e-commerce hostinginfrastructuur zijn de schaalbaarheid van de beschikbare bandbreedte, de snelheid van de netwerkbackbone, alsook de beveiligingsniveaus van het netwerk en de mogelijkheid om DDoS-aanvallen (Distributed Denial-of-Service) af te slaan. Wij hebben onlangs meer dan 3 miljoen euro geïnvesteerd in deze wereldwijde netwerkbackbone. E-commerce hosting klanten plukken daar nu de vruchten van, het voorziet hen van bedrijfscontinuïteitsgaranties."

20.000 servers
Het nieuws volgt op de bekendmaking dat WorldStream haar ‘flagship’ datacenter in Naaldwijk verder gaat uitbouwen. Daarmee verdubbelt WorldStream de capaciteit van het datacenter op deze locatie in een jaar tijd van 268 naar 536 datacenter racks. Om e-commerce hosting klanten en andere klanten met veeleisende hosting behoeften maximale uptime garanties te bieden, heeft WorldStream bij het datacenter gekozen voor een zeer redundant en energiezuinig ontwerp met een N+2 setup. Bij de uitbouw van het datacenter is tevens gekozen voor een volledig modulair UPS-systeem, om het onderhoud te vergemakkelijken en uitvaltijd te voorkomen.Deze 2e fase uitbreiding in WorldStream's flagship datacenter stelt het hostingbedrijf in staat om de dedicated server capaciteit in haar datacenters verder uit te breiden naar 20.000 servers, maar WorldStream is op dit moment ook al bezig met de voorbereidingen voor het bouwen van een volledig nieuw ‘greenfield’ datacenter in de buurt van de huidige faciliteiten.

-----------------------------

Over WorldStream
WorldStream is opgericht in 2006 en heeft haar hoofdkantoor in Naaldwijk, Nederland. Het bedrijf heeft momenteel meer dan 15.000 dedicated servers in beheer en biedt security-gefocuste Infrastructure-as-a-Service (IaaS) hosting diensten waaronder volledig op maat geleverde dedicated servers, colocatie en distributed denial-of-service (DDoS) protectie. Tot de klantenkring behoren cloud service providers (CSP’s), managed service providers (MSP’s), system integrators, broadcasting bedrijven, internet service providers (ISP’s), independent software vendors (ISV’s), MKB bedrijven en enterprise organisaties.

WorldStream beschikt over een wereldwijd netwerk met een totale capaciteit van momenteel 10Tbit/s, met een maximale netwerkbenutting van 50 procent om klanten te voorzien van opties voor hoge schaalbaarheid en de mogelijkheid om DDoS-aanvallen eenvoudig af te slaan. De servers van WorldStream zijn ondergebracht in datacenters van WorldStream's zusterbedrijf Greenhouse Datacenters, dat twee zeer energiezuinige datacenters in Naaldwijk exploiteert.

Voor meer informatie over WorldStream, ga naar https://www.worldstream.nl/nl/-----------------------------

Over Noordbeek IT Audit, Compliance & Advisory
Noordbeek B.V. is in 2006 opgericht door Prof.dr.ir. Ronald Paans RE, hoogleraar van de Postgraduaat IT Audit opleiding aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Noordbeek is een IT-Audit- en consultancybureau gespecialiseerd in certificeringtrajecten en het behandelen van complexe IT-gerelateerde vraagstukken. Het aanbod varieert van certificeringen voor PCI DSS, ISO 27001, ISAE 3402, COBIT 5.0 tot consultancytrajecten zoals het verbeteren van de aansluiting van IT op bedrijfsprocessen en het doelmatiger maken van de samenwerking tussen dienstverlener en klant.

Voor meer informatie over Noordbeek B.V., ga naar https://noordbeek.com/nl/

-----------------------------

Contact met de media
WorldStream
Wouter van Zwieten
wvz@worldstream.nl
Laatste van WorldStream  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2 jaar en 30 dagen
PR contact  

Logo KINXX PR
WorldStream contact  

Logo WorldStream

  +31 (0) 174 - 712 117
  info@worldstream.nl
  www.worldstream.com/nl
WorldStream sociaal  


WorldStream tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo L
Logo NPRM NV
Logo Banking Circle
Logo Unisys
Logo People First Group
Logo Arrow Electronics
Logo Schneider Electric
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Logo Zoom
Logo Ivanti
Logo ChargePoint
Logo Pure Storage
Logo Schneider Electric
Logo SHARP Electronics Benelux
Logo ITvisors
Logo TJIP
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91719 persberichten
- 6030 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10574 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlContentbureauHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl