Contentbureauwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2498 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (282 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LEWIS

HPS Industrial ontwerpt een nieuwe serveroplossing voor de Beeldenfabriek

Scherpenzeel, 24 juni 2019 – HPS Industrial, specialist op het gebied van industriële computers en rack servers, heeft een nieuwe serveroplossing voor de Beeldenfabriek ontworpen. De Beeldenfabriek Illustratie en Animatie maakt stilstaande en bewegende beelden in 2D en 3D die vooral gebruikt worden voor het visualiseren van nog te realiseren woningen. Aangezien de beeldkwaliteit en resolutie van beeldschermen in de afgelopen zeven jaar zowat verviervoudigd is, zijn de bestanden ook ongekend groot geworden wat zorgt voor een enorme dataproductie. Deze data moet vervolgens ergens verwerkt en opgeslagen worden en daarom ging de Beeldenfabriek op zoek naar een nieuwe serveroplossing.

Server versus de cloud
De Beeldenfabriek koos bewust voor een nieuwe serveroplossing in huis, ondanks de opkomst van de cloud. Peter Simons, algemeen directeur bij de Beeldenfabriek: “Wij zijn zeker een voorstander van de cloud, maar we gebruiken het vooral voor administratieve taken. Onze animaties zijn soms wel 300 gigabyte en er lopen regelmatig zo’n 50 projecten tegelijkertijd, waardoor een server ‘in huis’ noodzakelijk is. Als we dit werk in de cloud willen doen, zou iedere werknemer een aparte glasvezelverbinding moeten hebben en dan nog is het niet zo snel als data naar een server schrijven. Voor ons is deze nieuwe server de perfecte oplossing om zowel snel te werken als een gedegen back-up plan te hebben van het werk voor onze klanten.”De oplossing
De resolutie van beeldmateriaal is de laatste jaren enorm gestegen en dat vraagt meer reken- en opslagcapaciteit. Een server voor de Beeldenfabriek moet dus heel wat draagkracht hebben en daarnaast ook zekerheid bieden. Jaap van den Brandhof, sales engineer bij HPS Industrial: “Een storing of uitval van een server heeft voor iedere organisatie grote gevolgen, maar voor de Beeldenfabriek is dit cruciaal. Uitval zou betekenen dat geen enkele medewerker nog kan werken en dat alle visualisaties verloren gaan.” Bij de Beeldenfabriek is gekozen voor een 19 inch rack mount van 3U hoog met een redundante (extra) voeding, zodat de voedingen op verschillende stroomnetwerken aangesloten kunnen worden. Mocht er dan een groep uitvallen door kortsluiting of overspanning, blijft de server gewoon draaien.

Daarnaast is er een moederbord geplaatst met Dual Intel Xeon processor inclusief 64 gigabyte werkgeheugen en het besturingssysteem is op 2 SSD’s geplaatst van 256 GB (RAID 1 oplossing). Ook hier is de back-up functie cruciaal. Alle data die hier weggeschreven wordt, wordt naar beide SSD’s geschreven. Het aantal harde schijven ligt op 14 met 6 TB per stuk. Dit betekent globaal dat de Beeldenfabriek zo’n 30 animatiefilmtrajecten en ruim 500 projecten met visuals en virtual reality-trajecten kan opslaan. Tot slot is er gekozen voor een 10 Gigabit netwerkkaart voor communicatie met de rest van het netwerk. Deze snelheid is nodig om de grote hoeveelheden data die de Beeldenfabriek produceert weg te schrijven naar de server.


Bijlagen
836 KB jpg Beeldenfabriek 1.jpg
759 KB jpg Beeldenfabriek 2.jpgOver HPS Industrial
HPS Industrial is specialist op het gebied van industriële computers en rack servers. Het bedrijf levert systemen voor de Benelux die volgens klantspecificatie worden samengesteld. Hierbij werken ze nauw samen met verschillende productspecialisten. HPS is distributeur van onder andere Arbor Technology (Embedded Systems), Lanner Electronics Inc. (Industrial PC’s), APLEX Technology Inc. (Industrial Panel PC’s), Chenbro (19” rackmount kasten) en Moxa (netwerkoplossingen). Hiermee richten ze zich uitsluitend op de zakelijke markt. HPS Industrial is in 1993 opgericht, telt negentien medewerkers en is officieel Microsoft Certified Partner en Intel Processor Integrator (IPI). Klanten van HPS zijn onder andere Alphatron Marine, Van Oord, Honeywell, Bosch, Rijkswaterstaat en de Nationale Politie.Kijk voor meer informatie op: www.hpsindustrial.nlof LinkedIn.Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met LEWIS:
Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: hps@teamlewis.com
Laatste van HPS Industrial BV  
HPS Industrial levert industriële pc’s voor de trackless ETF-voertuigen in Walibi-attractie

PLCDirect ondersteunt Technova College bij realisatie productielijn

Volledig waterdichte RVS-panels van essentieel belang in chemische en voedingsmiddelenindustrie
Geplaatst:
Verstreken tijd: 282 dagen
HPS Industrial.. contact  

Logo HPS Industrial BV

  (+31) - (0)33 - 2774905
  verkoop@hpsindustrial.nl
  hpsindustrial.nl
HPS Industrial.. sociaal  


Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Infinity IT B.V.
Logo QuandaGo
Logo True B.V.
Logo SiteLucent B.V.
Logo Alleeninkt.nl
Logo Bergler Software Solutions
Logo Xinno
Logo CPMview
Logo Kantoormeubelencenter.nl
Logo UvA Talen BV
Logo MyCademy
Logo Alleeninkt.nl
Logo PaperDigits
Logo Channext
Logo Botz4U
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo True B.V.
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo Dynatos
Logo Vcare connect
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Medius
Logo Spryng
Logo Botz4U
Logo Yenlo
Logo PQR B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo Keeping
Logo OutSystems
Logo Pure Storage
Logo Diamanti
Logo OutSystems
Logo Visma | Raet
Logo CRM Partners
Logo Stocard
Logo Dell Boomi
Logo Sytac IT Consulting
Logo CompTIA
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Dutchitchannel.nl
Logo Conclusion
Logo Avit Group
Logo Extreme Networks
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 88040 persberichten
- 5638 bedrijfsprofielen
- 55 PR-bureauprofielen
- 7696 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl