www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekersContentbureauwww.marcommit.nl
2515 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (2 jaar en 104 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Zeekhoe Communicatie

Fortinet lanceert Secure SD-Branch: beveiliging voor WAN en rand van het toegangsnetwerk

Secure SD-Branch is de eerste oplossing voor filialen die op SD-WAN overstappen helpt met een veilige, eenvoudig beheerbare en voor de cloud geschikte infrastructuur

Utrecht, 20 juni 2019 - Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, introduceert de Secure SD-Branch. Dit is de eerste oplossing voor filialen die uitgebreide bescherming biedt voor de rand van het WAN en het toegangsnetwerk. Geografisch verspreide organisaties krijgen daarmee de beschikking over netwerkfunctionaliteit die door de beveiliging wordt aangestuurd.

Secure SD-Branch breidt de beveiliging van de Fortinet Security Fabric en de voordelen van SD-WAN uit naar de netwerktoegang door het beheer van het WAN en de beveiliging samen te brengen binnen één platform. Deze integratie biedt organisaties krachtiger beveiliging en verbeterd overzicht, reduceert de complexiteit, verbetert de flexibiliteit en prestaties van het netwerk en zorgt voor lagere IT-kosten aan de randen van het netwerk.

Nieuwe problemen rond de rand van het WAN en het toegangsnetwerk
Organisaties bevinden zich middenin een digitale transformatie. Ze maken gebruik van hybride clouds in combinatie met SaaS-oplossingen en IT-omgevingen binnen en buiten de bedrijfsmuren. Dit zorgt voor een explosieve groei van het aantal netwerkranden die moeten worden beveiligd. Veel organisaties hebben er daardoor moeite mee om hun bedrijfsbrede IT-infrastructuur afdoende te beveiligen. Het complexe beheer van netwerkranden, die vaak lastig beheerbare en elkaar overlappende losstaande producten en appliances omvatten, verergert de problemen. Daarnaast zijn er steeds meer IoT-apparaten in alle soorten en maten met het filiaalnetwerk verbonden. Hackers krijgen daarmee nieuwe kansen om toegang te krijgen tot gevoelige informatie. Organisaties die bezig zijn met de implementatie van SD-WAN merken verder dat ze behoefte hebben aan een hechtere integratie van hun LAN-platforms. Dit is nodig het voor het uitbreiden van Secure SD-WAN-functionaliteit naar het netwerk, iets wat de beveiliging en beheereenvoud kracht bijzet.

Nu digitale transformatie voor ingrijpende veranderingen van de manier waarop bedrijven zakendoen, is het van cruciaal belang dat alle onderdelen van het netwerk effectief zijn beveiligd en optimaal op elkaar zijn afgestemd. Bedrijven kunnen daarmee voorkomen dat ze nieuwe kansen in de digitale economie mislopen. Om hun volledige potentieel te kunnen realiseren moeten hun filialen veilige real-time toegang hebben tot data en IT-bronnen, waar die zich ook maar bevinden.

De rand van het WAN en het toegangsnetwerk beschermen met Secure SD-Branche
Als antwoord op de problemen van moderne, geografisch verspreide ondernemingen introduceert Fortinet de eerste complete Secure SD-Branch-oplossing. Deze stelt organisaties in staat om het beheer van de beveiliging en de netwerktoegang te integreren en de reikwijdte van de Fortinet Security Fabric uit te breiden naar filialen. Secure SD-Branch maakt gebruik van de next-generation firewall FortiGate, de network access controller FortiNAC, FortiSwitch en FortiAP access points. De oplossing biedt beveiliging van twee cruciale aspecten:
  • Bescherming van de netwerkrand: De reikwijdte van de next-generation firewall FortiGate wordt uitgebreid via de toegangslaag met behulp van FortiSwitch en FortiAP. Deze convergentie van de beveiliging en netwerktoegang resulteert in een unieke architectuur die bij uitstek is geschikt voor Secure SD-Branch-implementaties. De nieuwe WiFi 6 access points uit de FortiAP-reeks bieden meer capaciteit en hogere doorvoersnelheden, zodat organisaties de groeiende vraag naar bandbreedte kunnen bijbenen. De nieuwe multi-gigabit switches uit de FortiSwitch-reeks bieden meer vermogen (PoE) om ondersteuning te bieden voor zelfs de meest energieverslindende IoT-apparaten.
  • Bescherming van IoT-apparatuur: De netwerk access controller FortiNAC biedt automatische discovery, classificatie en beveiliging van alle IoT-apparaten die toegang tot het netwerk zoeken. De nieuwe release van FortiNAC (8.6) zet de detectie van onregelmatigheden kracht bij door het netwerkverkeer te scannen met FortiGate als sensor. Op die manier hoeven filialen geen extra hardware aan te schaffen.
Deze unieke combinatie van technologieën resulteert in de eerste Secure SD-Branch-oplossing op de markt. Naast een verbeterde integratie van LAN- en WAN-platforms kunnen organisaties daarmee profiteren van:
  • Ingebouwde beveiliging: FortiGate breidt zijn next generation firewall (ngfw)-services uit naar de netwerklaag door integratie van het beheer van het draadloze netwerk en switches. De oplossing biedt de mogelijkheid van network access control (NAC) met FortiGate als sensor. Dit verbetert de discovery en het overzicht en maakt het mogelijk om onregelmatigheden te detecteren rond apparaten die met het filiaalnetwerk zijn verbonden.
  • Vereenvoudigd beheer: Een implementatie zonder de noodzaak van menselijke tussenkomst en ingebouwde beheermogelijkheden die via een centrale locatie kunnen worden bediend vereenvoudigen de inzet van Secure SD-Branch binnen filialen. De flexibele architectuur biedt schaalbare ondersteuning voor filialen van alle omvang en hun toekomstige groei.
  • Lagere totale eigendomskosten: Organisaties hoeven geen licenties en sensoren voor het netwerkverkeer aan te schaffen. Daarnaast profiteren ze van vereenvoudigd dagelijks beheer op basis van minder interfaces. Secure SD-Branch kan bovendien in een kort tijdsbestek worden geïmplementeerd, zodat organisaties tijd en geld besparen.
John Maddison, executive vice president Products & Solutions bij Fortinet
“Bedrijven die effectief willen concurreren in de moderne digitale economie moeten zorgen voor kwalitatief hoogwaardige cloud-connectiviteit en veilige toegang voor apparaten en gebruikers. De meeste organisaties maken echter gebruik van een lappendeken van netwerk- en beveiligingsoplossingen. Dit resulteert in een architectuur die slechts met grote moeite kan worden aangepast en levert blinde vlekken in het beheer op. Secure SD-Branch is de enige oplossing die voorziet in geïntegreerde beveiligingsfunctionaliteit voor de rand van het WAN, veilige draadloze connectiviteit, switching en network access control (NAC). Alles kan daarbij worden beheerd vanuit één console.”

Fortinet beziet het netwerk vanuit een beveiligingsperspectief. Via zijn Fortinet Security Fabric biedt het klanten netwerkfunctionaliteit die door de beveiliging wordt aangestuurd. Met zijn nieuwe oplossing Secure SD-Branch stelt Fortinet organisaties in staat om hun geografisch verspreide filialen eenvoudig te beheren en consistent te beveiligen. Daarmee kunnen zij hun reikwijdte uitbreiden van het SD-WAN naar de toegangslaag.

Over Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT) beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties intelligente, naadloze bescherming van hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun grenzeloze netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst. Alleen de Fortinet Security Fabric-architectuur is in staat om compromisloze beveiliging te bieden als oplossing voor de meest prangende uitdagingen op beveiligingsgebied, of het nu gaat om mobiele, netwerk-, applicatie- of cloudomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 400,000  klanten vertrouwen op Fortinet voor effectieve bescherming van hun organisatie. Kom meer te weten op http://www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Noot voor de redactie [niet voor publicatie]
Meer informatie over dit bericht of over Fortinet kunt u opvragen bij:
Karianne Hoekstra
Zeekhoe Communicatie
M. +31 (0)6-460 80656
E. karianne@zeekhoe.nl
Laatste van Fortinet  
Onderzoeksrapport van FortiGuard Labs: cybercriminelen volgen de online activiteiten van werknemers op de voet

Fortinet laat sterke cijfers zien in 2020

Fortinet lanceert nieuw besturingssysteem FortiOS 7.0
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2 jaar en 104 dagen
Fortinet contact  

Logo Fortinet

  030 799 1008
  www.fortinet.com
Fortinet sociaal  


Fortinet tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo MicroFix
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Sortlist
Logo Fullstaq B.V.
Logo umlaut
Logo Sam Media
Logo Alleeninkt.nl
Logo Tesorion
Logo Marco Bouman
Logo Viqtor Davis
Logo Bitcare
Logo TechSoup Nederland
Logo Ossewold.net
Logo NewChannel
Logo PQR B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Alleeninkt.nl
Logo Northwave
Logo Spryng
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo PayIBAN BV
Logo Techone B.V.
Logo Humanwave B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Zyxel
Logo PA Consulting
Logo Infoblox
Logo Sitecore
Logo Lightspeed
Logo Techleap.nl
Logo Uniserver
Logo Cisco
Logo Enrise BV
Logo Pure Storage
Logo Pegamento
Logo Thinkwise
Logo Visma | Raet
Logo Descartes
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90543 persberichten
- 5912 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 9830 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nl